slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ξεκινούν στη Νάξο οι δολωματικοί ψεκασμοί δακοκτονίας


Την έναρξη δολωματικών ψεκασμών των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς ανακοίνωσε το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου.

Οι ψεκασμοί ξεκινούν σήμερα, θα διαρκέσουν 6 ημέρες και θα ολοκληρωθούν στις 10 Οκτωβρίου, στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες Φιλωτίου, Χαλκείου, Δαμαριώνα, Σαγκρίου, Ποταμιάς και Μελάνων.
Επισημαίνεται ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους, αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά όσοι το

"Ένα πέλαγος ψέματα με το ΦΠΑ των νησιών"


Τέλος διαδρομής για το μειωμένο συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά μας. Δια χειρός Τσίπρα- Καμμένου καταργείται ένα κεκτημένο δεκαετιών που στόχο είχε την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, κυρίως του τουριστικού προϊόντος των νησιών και την συγκράτηση σε ανεκτά επίπεδα, του κόστους διαβίωσης των νησιωτών.

Ουδείς, βεβαίως ισχυρίζεται ότι το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή στα νησιά του Αιγαίου λειτούργησε δίχως στρεβλώσεις και ότι υπηρέτησε πλήρως τους λόγους για του οποίους καθιερώθηκε.
Παρόλα ταύτα το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ έκανε τα νησιά του Αιγαίου πιο ανταγωνιστικά και πιο

Ήχηση σειρήνων συναγερμού



Ανακοινώνεται ότι:



Στις 06 Οκτωβρίου 2015 ημέρα Τρίτη και τοπική ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί, σε όλη την Επικράτεια, δοκιμαστική λειτουργία του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, διάρκειας ενός (1) πρώτου λεπτού, στα πλαίσια της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2015-».

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ήχηση των σειρήνων έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας

Σε Νάξο, Πάρο και Σύρο ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ηλίας Ζωγραφίδης


Τη Νάξο, την Πάρο και τη Σύρο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Μέριμνας Ηλίας Γ. Ζωγραφίδης, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στα νησιά του Ν. Αιγαίου.
Στη Νάξο είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον έπαρχο του νησιού Γιάννη Μαργαρίτη (με τον οποίο συζήτησε θέματα κοινωνικής μέριμνας του Επαρχείου), καθώς και με τον δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη και τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννη Τσολάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε για τις δράσεις του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και γνωστοποίησε το πλαίσιο, μέσα στο οποίο μπορεί να

Ο Μεϊμαράκης κάλεσε τον Τζιτζικώστα να μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.«Ας γίνουν οι εκλογές ηγεσίας και το Δεκέμβρη»


Να συμμετάσχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ κάλεσε τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε δηλώσεις που έκανε στο περιστύλιο της Βουλής το πρωί της Δευτέρας.
Ανακοίνωσε επίσης πως πρότεινε στους τρεις ανθυποψηφίους του να παραστούν όλοι στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στα μέσα του μήνα, στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως με τη σύμφωνη γνώμη των συνυποψηφίων του ζήτησε από τον κ. Τζιτζικώστα να προσέλθει στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ και να εκφράσει ως

Τρελό γέλιο με Νικολόπουλο: Μετά τα απανωτά από Καμμένο και Τσίπρα φτυσίματα ονειρεύεται επιστροφή στη ΝΔ

ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΒΟΛΕΣ
Καταθέτει ερωτήσεις και στέλνει μήνυμα

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος, αφού την Κυριακή το πρωί επέλεξε να μην παραστεί στο Κοινοβούλιο για να ψηφίσει πρόεδρο της Βουλής, έστειλε το πρώτο του μήνυμα στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο.
Τώρα ετοιμάζεται για το δεύτερο που θα γίνει με την κατάθεση ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Αμυνας, αλλά και τον υπουργός Παιδείας
.

Ποιοι θα πληρώσουν διπλάσιο φόρο εισοδήματος ….

Διευκρινίσεις για την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για επιχειρήσεις, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες, δίνει με εγκύκλιό της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαίδου.
Πρόκειται για την εγκύκλιο με την οποία δίνονται οδηγίες στις φορολογικές υπηρεσίες για την

ΛΕΠΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Ρωμανιάς: Το υπ. Εργασίας έδωσε 2 εκατ. ευρώ σε εταιρεία για να αποκωδικοποιήσει τους νόμους


Βόμβες εξαπέλυσε ο Γιώργος Ρωμανία για τον τρόπο που λειτουργεί το υπουργείο Εργασίας, αλλά και τις σπατάλες που γίνονται.
Μιλώντας στο «Ε» στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και τη Φαίη Μαυραγάνη ο πρώην γενικός γραμματέας είπε χαρακτηριστικά «Έδωσαν 2 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Εργασίας πέρυσι εν μέσω κρίσης, ώστε να

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 41 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση για την 41η επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, που συμπληρώνεται αύριο Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015:

Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Νίκος Βούτσης


Συγκεντρώνοντας 181 ψήφους σε σύνολο 297 εξελέγη ο νέος πρόεδρος της Βουλής. Στην ψηφοφορία υπήρξαν 113 βουλευτές που ψήφισαν λευκό ενώ και 3 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα.
Με 181 ψήφους εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής ο Νίκος Βούτσης. 113 βουλευτές ψήφισαν λευκό και 3 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα. Ο Νίκος Βούτσης φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε την ολομέλεια για την τιμή και την ευθύνη που του ανέθεσε και ζήτησε να τηρηθεί η νομιμότητα και η συνταγματικότητα και στην εκλογή αντιπροέδρων που ακολουθεί στις 13:30.
Ποιοι στήριξαν την εκλογή

Ποδόσφαιρο (πρόγραμμα - αποτέλεσμα)

Γράφτηκε από Ομαδα συνταξης