slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου στο ΚΑΠΗ

του Γιάννη Λογαρά

Μια όμορφη γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου του 1940 και για απόδοση φόρου τιμής στους πεσόντες του ελληνο-ιταλικού πολέμου και στους νεκρούς της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2013 το βράδυ από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Νάξου (στην περιοχή της παραλίας της Χώρας) για τα μέλη του.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο......

Ξαφνικός εφιάλτης για την κυβέρνηση η κλιμάκωση της βιας

[Αν και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί (γιατί είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα) γεγονός είναι πως οι ευθύνες Δένδια θα είναι τεράστιες αν αποδειχθεί αληθινή καταγγελία Κασιδιάρη, ότι είχαν ζητήσει αστυνομική προστασία στα γραφεία και δεν τους είχε παρασχεθεί...]

Ως ξαφνικός εφιάλτης αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού κόσμου το οργανωμένο τρομοκρατικό χτύπημα του Νέου Ηρακλείου με θύματα οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

Μ. Καρχιμάκης: "Αποτέλεσμα σκευωρίας (ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΑΣ ΠΑΝΟΣ) η δίωξη"... και για λέγε; Δεν είχες απόρρητα έγγραφα σπίτι σου


[Φυσικά μούγγα για τα έγγραφα που βρέθηκαν...]

Για σκευωρία και προσπάθεια φίμωσής του κάνει λόγο ο Μιχάλης Καρχιμάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σε δήλωσή του με αφορμή δημοσιεύματα περί δίωξης του σε βαθμό κακουργήματος, διότι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο γραφείο και στο σπίτι του βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα της ΕΥΠ.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης Στη δήλωση που διένειμε το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει:

«Όλα όσα γράφονται ή λέγονται σε βάρος μου είναι απολύτως αβάσιμα, γιατί είναι αντίθετα προς την αλήθεια.

Ανακοίνωση Νεολαίας Πασόκ Κυκλάδων για τη Δολοφονία δυο συνανθρώπων μας

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στυγνή δολοφονία δυο νέων ανθρώπων. Κίνητρα, ευθύνες και συνέπειες πρέπει να αναλυθούν και να αποδοθούν με ψυχραιμία και σύνεση.
Όσοι επιδιώκουν ανέξοδα τον εθνικό διχασμό, παράγουν και αναπαράγουν επικίνδυνες και ανιστόρητεςθεωρίες, οφείλουν να σωπάσουν αναλογιζόμενοι ότι η πατρίδα μας είναι σημαντικότερη από όποιασυμφέροντα.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.
H υπεράσπιση της εθνικής και λαϊκής ενότητας είναι υποχρέωση όλων μας.

Ο Γραμματέας Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Κυκλάδων Δημητροκάλλης Σταμάτιος

Παναξιακός Α.Ο.Ν. - Ε.Ο. Σταυρούπολης Σάββατο 2/11

Πάνο τι πίνεις ; Η Κυβέρνηση τους δολοφόνησε

Τώρα μιλάει στον ΣΚΑΪ ο Πάνος Καμμένος και έχει το θράσος να λέει ότι τις δολοφονίες τις έκανε η κυβέρνηση γιατί τη βολεύει!! Τι βολεύει ρε βλάκα; Να πάει η ΧΑ στο 15%; Αυτό το στόχο έχει η κυβέρνηση; Πόσο μαλάκες είστε ρε όσοι τον ακολουθείτε το άτομο που συσχέτισε τις δολοφονίες με όσα έγιναν σήμερα με Καρχιμάκη και την καθαίρεση Δημαρά;
Φυσικά δεν ξέχασε να ξεπλύνει και....

Βραδυά γνωριμίας με τους νέους Ναξιώτες φοιτητές στην Κρήτη


Ο Σύλλογος Ναξίων Κρήτης, προσκαλεί όλους τους νέους Νάξιους φοιτητές που πέρασαν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κρήτης, αλλά και τους παλιούς, σε μία συνάντηση γνωριμίας.
 Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στο καφενείο " Ο ΝΑΞΙΩΤΗΣ", του Γ.Δημητροκάλη (Ριζηνίας 69), στις 20:30 το βράδυ όπου θα γνωριστούμε με συνοδεία μεζέδων και μπόλικου κρασιού, προσφορά του συλλόγου.
Παρακαλούνται οι νέοι Ναξιώτες φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν σ' αυτή την....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΗ

Προς τον κ. Δήμαρχο και τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Προς τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Νάξου Απειράνθου, Δονούσας, Ηρακλειάς, Κουφονησίων και Σχοινούσας.
Προς τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Κυνιδάρου, Ποταμιάς.
Προς την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου.
Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του.... Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου.
Προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 4 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00μ.μ. με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΑΔΙΩΤΩΝ ΜΕΣΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ


Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. σας προσκαλούμε στην Λέσχη του Συλλόγου Τραλλέων 99 που θα γίνει συγκρότηση του Νέου Δ.Σ. σε σώμα. Παρακαλούμε όσους αγαπούν και μπορούν να είναι διπλά μας  προκειμένου να προγραμματίσουμε την δράση και πορεία του Συλλόγου μαζί.
ΤΟ ΈΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ

Μανώλης Σφακιανάκης: Πλέον εντοπίζουμε σε 8 λεπτά τον χρήστη του ίντερνετ που θέλει να αυτοκτονήσει

Πλέον δεν υπάρχει ανωνυμία στο ίντερνετ. Αυτό διεμήνυσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, που προειδοποίησε πως το «πάρτι» και οι εκβιασμοί μέσω του διαδικτύου τελείωσαν, ενώ παράλληλα ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρθηκε στο ανησυχητικό φαινόμενο της εξάρτησης των παιδιών από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στη χώρα μας.
Μιλώντας από το βήμα του 3ου Πανελληνίου Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, αναφέρθηκε και στον κοινωνικό ρόλο της υπηρεσίας. Μάλιστα όπως σημείωσε, πλέον μέσα σε οκτώ λεπτά η Δίωξη μπορεί να εντοπίσει τον χρήστη του διαδικτύου που θέλει να αυτοκτονήσει. Πρόκειται για χρόνο ρεκόρ για τον οποίο μάλιστα βραβεύθηκε από το...

ΒΙΝΤΕΟ-Την κάτσαμε τη βάρκα! Τρομοκρατική επίθεση; Νεκροί δύο ΧΑυγίτες από πυροβολισμούς έξω απ' τα γραφεία τους

Συναγερμός έχει σημάνει στο Νέο Ηράκλειο, καθώς στις 7.20 το απόγευμα "έπεσαν" πυροβολισμοί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Ηρακλείου 426. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες , δύο άτομα που επέβαιναν σε μια μηχανή υψηλού κυβισμού πυροβόλησαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Ηρακλείου. Σταμάτησαν...

Κατηγορούμενος ο Καρχιμάκης - ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ για εμπλοκή στο σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή!!! Βρέθηκαν απόρρητα έγγραφα στο γραφείο του!!

[Τώρα κατάλαβες κ.ΜΩΡΑΙΤΗ......]

Του Γιώργου Ντουδεσκέα

Για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική πράξη της παραβίασης μυστικών της πολιτείας καλείται να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, από τον 3ο τακτικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα που χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών και του σχεδίου δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Realnews, προηγήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος...
στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην βουλευτή. Κατά τη διάρκεια της έρευνας ο δικαστικός λειτουργός ανακάλυψε διαβαθμισμένα έγγραφα με ημερομηνίες, κυρίως από το 2005 έως το 2007. Πρόκειται για έγγραφα που φέρουν "βαθμό ασφαλείας" και φαίνεται να διοχέτευσε στον κ. Καρχιμάκη πρώην υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Ο εν λόγω υπάλληλος μάλιστα απολογήθηκε ενώπιον του κ. Φούκα για την κατηγορία της φυσικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της πολιτείας. Έτσι στη συνέχεια ο δικαστικός λειτουργός κάλεσε σε απολογία και τον κ. Καρχιμάκη.

Δείτε με τι ασχολούνται αυτοί που θέλουν να μας σώσουν

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα νερά της Βουλής ταράζει σήμερα η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου με άρθρο της που δημοσιεύεται στο περιοδικό "Βουλή και Ευρωβουλή". Τίτλος του άρθρου "Πήδημα προς την Ελευθερία" και όπως εξηγεί η ίδια η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ πρόκειται για ειναι ξεσηκωτικο μήνυμα για όλους τους νεοέλληνες με τη μορφή αφήγησης ιστορίας. ΠΑρομοιάζοντας τον νεοέλληνα με ...κάμπια η κα Ξουλίδου αφηγείται την ιστορία της κάμπιας που προσπαθεί να εξελιχθεί σε πεταλούδα. "Βλέπεις τον κόσμο σαν λεμόνι και θέλεις να τον στύψεις, πηγαίνεις με το μέρος των πολλών που χοροπηδούν στις πίστες με τα χάρτινα είδωλα και δηλώνουν θαυμαστές των Mr τίποτα" καταλήγει:  "γιατί παραμένεις κάμπια κύριε Πεταλούδα; Χαστούκισε τον εαυτό σου να συνέλθει και ξύπνα. Γιατι δεν διεκδικείς τα φτερά σου και θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου σαν σκουλήκι; Πόσο κοστίζει η ελευθερία ενός ανθρώπου και με τι μπορεί να εξαγοραστεί... κύριε Πεταλούδα;" καταλήγει η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Ι.Δ

Γκλέτσος, ο Απόστολος της κάθαρσης

Κώστας Ρεσβάνης

«Τιμάει τα παντελόνια που φοράει. Όχι σαν τις υπόλοιπες αδελφές που μας κυβερνάνε», «Αυτός έχει α@@@@δια, οι άλλοι τι έχουνε;» Δύο από τα πιο ήπια σχόλια των διαχρονικά αγανακτισμένων που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο κάτω από το ρεπορτάζ της παρέλασης στη Στυλίδα, το βασίλειο του δημάρχου Απόστολου Γκλέτσου. Ο πρώην ηθοποιός έστησε μια παράσταση με πρωταγωνιστές και κομπάρσους, κατέβασε με το έτσι θέλω από την εξέδρα τους πολιτικούς της περιοχής και ανέβασε στη θέση τους παλαιούς πολεμιστές.

Συμβολική κίνηση που «καθαιρεί» εκπρόσωπους του πολιτικού προσωπικού και τιμά μόνο την πολεμική αρετή των Ελλήνων. Αξίζει, προφανώς, κάθε τιμή και με κάθε ευκαιρία για τους παλαιούς πολεμιστές, αλλά ο χυδαίος λαϊκισμός του Γκλέτσου κατάφερε να τους αντιπαραθέσει με αυτούς -καλούς, κακούς αδιάφορο- που εξέλεξαν οι πολίτες, κάνοντας πράξη τη συνταγματική λαϊκή κυριαρχία. Τον δημοκρατικό κανόνα δηλαδή που έδωσε και στον ίδιο το δημαρχιακό αξίωμα. Με μια φανφαρόνικη κίνηση κατέβηκε και ο ίδιος από την εξέδρα, αλλά μη μας διαφεύγει ότι αυτός δεν είναι σαν τους άλλους. Είναι ένας έντιμος, μορφωμένος και ικανός αξιωματούχος, ένας μαχητικός αιρετός που φοράει παντελόνια, όχι σαν τους άλλους, τους βρώμικους, τους αστοιχείωτους, τους ξενέρωτους, που ρουφάνε το αίμα του λαού και φοράνε κολάν. Είμαι βέβαιος ότι οι φασίστες της ΧΑ που βρίσκονταν εκεί πρέπει να τον ανακήρυξαν ευεργέτη τους αφού δεν ήταν μόνον αυτοί αποσυνάγωγοι όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Μια πολύ μικρή περιήγηση στο παρελθόν του Γκλέτσου δείχνει πως είναι απόλυτα συμβατό με την τελευταία του θεατρινίστικη, ελληναράδικη στάση. Ως βαρβάτος Έλλην: « Αυτές με τις οποίες είχα δεσμό δεν ξεπερνάνε τη μια ντουζίνα. Οι άλλες μόνο σε νταλίκα χωράνε.». Ως αγανακτισμένος «δεν πληρώνω» όταν είχε ξηλώσει τις μπάρες στα διόδια της Πελασγίας, με μεγίστη ταπεινότητα: «Μετά τις Θερμοπύλες ακολούθησε ο Αθανάσιος Διάκος. Μπορεί να είμαστε τυχεροί να μας έχει διαλέξει ο Θεός να τριτώσει εδώ πέρα.». Ως ανελέητος τιμωρός πρότεινε να συσταθεί πολιτοφυλακή για να κυνηγάει όσους νομίζει κακούς. (Μην πάει το μυαλό κανενός σε τάγματα εφόδου.) Ως λαϊκός αγωνιστής: «Να μπλοκάρουμε την Εθνική οδό», «Να κηρυχθεί πανελλήνια απόλυτη», έτσι την είπε, «απεργία», «Να αντισταθούμε γιατί θα μας τελειώσουν ως ΄Ελληνες, θα μας κάνουν τουρκογειτονιά». Το δείγμα συμπεριφορών και αντιλήψεων ορίζει ασφαλώς την πολιτική, την κοινωνική και την πολιτιστική ταυτότητα του τέως σταρ της σόου μπιζ.

Τον είχε περιγράψει με μια φράση το Βήμα: «Ο καλύτερος ρόλος της ζωής του ήταν να υποδύεται τον μονίμως εκτός εαυτού εαυτό του». Περπατάει και τρίζει το χώμα. Το ζωνάρι ψευτόμαγκα λυμένο για καυγά με όποιον διαφωνεί. Ένα αρσενικό παγώνι φουσκωμένο που όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει και οι γυναίκες που γοήτευσε πρόβατα σε νταλίκα. Αυτός που σιχαίνεται τους πολιτικούς.

Θα μου πεις: γιατί ασχολείσαι με τον Γκλέτσο; Θα σου πω: δεν ασχολούμαι με αυτόν, αλλά με ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

protagon.gr