slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Mειωμένη η κίνηση στη Νάξο

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Ελάχιστα μειωμένη σε σχέση με την περσινή χρονιά είναι η κίνηση στη Νάξο. Τα μηνύματα, ωστόσο, από τις μέχρι στιγμής κρατήσεις για τον Αύγουστο δεν είναι ενθαρρυντικά. «Ελπίζουμε να φτάσουμε τα περσινά επίπεδα, που η πληρότητα άγγιξε το 80%. Μικρές προσφορές γίνονται σε ατομικό επίπεδο κατόπιν συνεννόησης με τον επισκέπτη», σημειώνει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων Νάξου κ. Γιώργος Κάβουρας.

Μαργαρίτη στηρίζει η Νέα Δημοκρατία στη Νάξο

Σήμερα, που το πολιτικό τοπίο σιγά-σιγά αρχίζει και διαμορφώνεται, σας αποκαλύπτουμε ποιες είναι οι προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας για στήριξη υποψήφιων δημάρχων σε έξι νησιά των Κυκλάδων.

Ξεκινάμε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τον κ. Μανώλη Μαργαρίτη. Ο άλλος υποψήφιος που έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει το Δήμο Νάξου και προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας είναι ο κ. Δημήτρης Λιανός. Ο κ. Λιανός ανακοίνωσε σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή στο σταθμό «Ραδιοφωνία Κυκλάδων» το όνομα του συνδυασμού με τον οποίο θα κατέβει και είναι: «Δημοτική Δράση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων». Επίσης δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει και τους υποψήφιους που θα στηρίξουν τον συνδυασμό του.

Στο Δήμο Θήρας υποψήφιος δήμαρχος που θα στηρίξει η Ν.Δ. θα είναι ο κ. Νίκος Ζωρζος.

Για τον Δήμο Τήνου η στήριξη θα πάει στον νυν δήμαρχο Τήνου κ. Σίμο Ορφανό.

Για τον Δήμο Σύρου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει έναν νέο υποψήφιο τον κ. Αλέξη Αθανασίου, νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ποσειδωνίας..

Στο Δήμο Πάρου το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κατεβάσει και να στηρίξει δικό της υποψήφιο. Παίζουν τα ονόματα του πρώην Λιμενάρχη κ. Ηλία Κουντρομιχάλη και του πολιτευτή κ. Στρατή Τέλογλου. Η άλλη υποψηφιότητα για τον Δήμο Πάρου που έχει ανακοινωθεί είναι αυτή της νυν Επάρχου Γρηγορίας Πρωτολάτη που μπορεί να προέρχεται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά η ίδια δηλώνει ότι θα κατέβει ανεξάρτητη. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ζητήσει και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Το σίγουρο είναι ότι ο νυν δήμαρχος -και υποψήφιος για τις επόμενες εκλογές- Χρήστος Βλαχογιάννης στηρίζεται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τέλος για τον δήμο Άνδρου οι υποψηφιότητες που προέρχονται πολιτικά από το χώρο της Ν.Δ. είναι πέντε! Αυτή του μέχρι πρότινος Δήμαρχου Χώρας Άνδρου Εμμανουήλ Βαμβουκα, του νυν δημάρχου Υδρούσας Κυριάκου Θωμά και του νυν δημάρχου Κορθίου Γιάννη Γλυνού και δυο ακόμα. Δεν γνωρίζουμε αν τελικά και οι πέντε υποψήφιοι θα φθάσουν μέχρι το τέλος, μέχρι την κάλπη του ερχόμενου Νοεμβρίου. Πάντως ένας, εκ των τριών που αναφέραμε τα ονόματά τους, θα έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Για σταλινικές μεθόδους καταγγέλλει η αντιπολίτευση του Δήμου Νάξου τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

«ΝΑΞΟΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ»

        ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

              ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

                                                                                    Νάξος 18-07-2010

 

Η Δημοτική Παράταξή μας βροντόφωνα και με στεντόρεια φωνή καταγγέλλει δημόσια και ενώπιον ολόκληρου του Ναξιακού Λαού την απαράδεκτη και αποδοκιμαστέα συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου Γεωργίου Καραμανή προς την Δημοτική Παράταξη μας και τον Δημοτικό Σύμβουλό της Μιχαήλ Μαργαρίτη (Μπαρμπούνη).

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 16-07-2010, δημόσια και εις επήκοον όλων που παρακολουθούσαν την ανωτέρω συνεδρίαση μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, και ενώ συζητούνταν το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης που έχει να κάνει την πλακόστρωση με κυβόλιθους σε οδούς του Αγίου Αρσενίου και στην Πλατεία έμπροσθεν του Αγίου Σπυρίδωνα,   ανέφερε για το δημοτικό σύμβουλο της Παρατάξεως, Μιχαήλ Μαργαρίτη ότι « ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ» αποδεικνύοντας το μέγεθος και το ποιόν του ανδρός που εκστόμισε τις ανωτέρω υποτιμητικές, χλευαστικές,  συκοφαντικές και εξυβριστικές εκφράσεις για τον δημοτικό σύμβουλο μας, αποδεικνύοντας δε την αντίληψη και τον τρόπο αντιμετώπισης των μελών και των δημοτικών συμβούλων μας, ανθρώπων εκλεγμένων από το Ναξιακό Λαό, επαγγελματιών  και οικογενειαρχών,  από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου.

Ο  Πρόεδρος δε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου,  για μία ακόμα φορά ακολουθώντας πρακτικές «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», σταλινικές μεθόδους, αγνοώντας και  μάλιστα επιδεικτικά το θεσμικό ρόλο, ότι δηλαδή είναι πρόεδρος ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, και όχι της παρατάξεως από την οποία προέρχεται και ουδόλως ανταποκρινόμενος στο θεσμικό του ρόλο και το καθήκον του αντιμετωπίζει του δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Παρατάξεως μας, ως «Παρίες», οι οποίοι δεν πρέπει να έχουν άποψη και λόγο και να εκφέρουν τούτο κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ίδιος δε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο δήμαρχος Νάξου είναι αυτοί που αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και υπαιτιότητα ουδόλως έχουν προσαρμόσει, εδώ και διόμισυ έτη, τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου προς τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας του, που προβλέπει η σχετική νομοθεσία,  αν και έχουμε ζητήσει τούτο επανειλημμένα τόσο εγγράφως  όσο και προφορικά, έχοντας τεράστιες ευθύνες προς τούτο. 

Αντιλαμβανόμαστε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου  αλλά και ο Δήμαρχος Νάξου οι οποίοι αποτελούν άλλωστε και τους κύριους εκφραστές της Δημοτικής Πλειοψηφίας, όχι μόνο από το μηδενικό  αλλά από το αρνητικό έργο που έχουν παράξει μέχρι σήμερα και τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για την σημερινή κατάντια του Δήμου Νάξου, διαβλέποντας ότι  το χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι πάρα πολύ κοντά.

Εμείς αφήνουμε τους ανωτέρω κύριους στην κρίση του Ναξιακού Λαού αλλά και του Λαού των Μικρών Κυκλάδων πλέον. Η 7-11-2010, άλλωστε πλησιάζει γοργά και τότε θα λάβουν την απάντηση που πραγματικά τους αξίζει από τον ίδιο τον Λαό της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

 

Εκ της Δημοτικής Παρατάξεως.