slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συναντήσεις του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και με το προεδρείο της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα




ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα συνάντηση, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με το προεδρείο της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και, στη συνέχεια, με το προεδρείο της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα.

Μετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., κ. Σταύρος Δήμας, οι Αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας, βουλευτής κ. Χρ. Σταϊκούρας, βουλευτής κ. Θ. Καράογλου και Ν. Μηταράκης, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής κ. Κ. Χατζηδάκης, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας, βουλευτής κ. Γ. Βρούτσης, ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων κ. Γ. Μανώλης, ο Αν. Γραμματέας κ. Φ. Ταυρής και η Γραμματέας της Ομάδας Παρακολούθησης του Προγράμματος Στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας κα Ε. Ρωμαΐδου.

Συγχαρητήρια κ. Ρήγα


Ο Βουλευτής ΚυκλάδωνΠαναγιώτης Ρήγας αναλαμβάνει Υφυπουργός Ανάπτυξης.
Επανασυστήνεται το υπουργείο Ναυτιλίας με την επωνυμία υπουργείο Θαλάσσιων Πολιτικών και Νήσων με υπουργό το Γιάννη Διαμαντίδη και υφυπουργό την Ελπίδα Τσουρή.

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!

Και το πιο περίεργο. Υπουργός και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δυο βουλευτές που εκλέγονται στη Α' και Β΄Αθηνών! Σκανδαλίδης και Αποστολάκη. Όσο ξέρουν από...
Γεωργία αυτοί, ξέρουμε εμείς από... αεροναυπηγική
Fimotro

O Νίκολάκης ανέλαβε τη βρωμοδουλειά... να αποδομήσει τον Κικίλια

Ο κόσμος όμως πλέον τον έχει καταλάβει και η δυσκοιλιότητα που του προκαλεί ο Κικίλιας είχε τα αντίθετα αποτελέσματα στους ουδέτερους...

Δες λοιπόν στο taxalia τι αποτελέσματα έχει στον κόσμο η δυσκοιλιότητά σου Νικολάκη:

http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_3361.html

Θα τολμούσατε τέτοια ανάκριση κ.Χατζηνικολάου, στον Κώστα Μπακογιάννη, π.χ.;
Όχι θα τον άφηνε! Όπως ήταν αναμενόμενο (κερδίσαμε σχετικό στοίχημα!), ο Νίκος Χατζηνικολάου, θα αναλάμβανε τη "βρώμικη δουλειά" της αμαύρωσης της εικόνας του Βασίλια Κικίλια, που κέρδισε τις εντυπώσεις, νωρίτερα σήμερα.

Ανέλαβε ο Νίκος Χατζηνικολάου

Έστω και με καθυστέρηση ο Γιώργος άκουσε τον Άκη

Για δικαίωση του ίδιου αλλά και των υπόλοιπων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που είχαν προτείνει προ τετραετίας να δοθεί το χρίσμα στον Γιάννη Μπουτάρη έκανε λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αναφερόμενος στην απόφαση του κυβερνώντος κόμματος να στηρίξει την υποψηφιότητα του Θεσσαλονικού επιχειρηματία. Επιπλέον, ο πρώην υπουργός επικροτεί την επιλογή Μπόλαρη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ εύχεται καλή επιτυχία και στους δύο υποψηφίους.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο Τσοχατζόπουλος επισημαίνει ότι «το ΠΑΣΟΚ κάνει επιλογές διαφορετικές σε σχέση με τις επιλογές του παρελθόντος. Δείχνει προς πάσα κατεύθυνση, ότι αισθάνεται πλέον ώριμο, ότι επιθυμεί και είναι ανοιχτό στη σύγκλιση και τη συνεργασία με όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που επιλέγουν να στηρίξουν αυτή τη νέα αλλαγή και μεταρρύθμιση».

Υπογραμμίζει πως στο πλαίσιο αυτό ανταποκρίνεται η υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στον δήμο Θεσσαλονίκης, για την οποία σημειώνει: «Μια πρόταση, την οποία, πριν τέσσερα χρόνια, κάποιοι από εμάς είχαμε υποστηρίξει, εκτιμώντας ότι μπορούσε ρεαλιστικά -ήδη τότε- να ανοίξει τον δρόμο της σύγκλισης και της συνεργασίας στη βάση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας και αλλαγής στον χώρο της Θεσσαλονίκης».

Προσθέτει δε, ότι στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λέγοντας ότι ως πολιτικό στέλεχος υπηρέτησε τη λογική συνεργασίας, σύγκλισης και κοινής πορείας με ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.

ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΑΤΟΥΛΗ στην Αρκαδία…

http://www.enimerosi24.gr/media/frontpage/tatou.jpg“Ο Τατούλης μας εξαπάτησε’! Αυτή είναι η αίσθηση που έχουν οι Αρκάδες, που έγινε οργή μετά την δήλωση στήριξης από την κυβέρνηση του μνημονίου.

Η συνέχεια στο olympia.gr

ΠΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΑΞΟΥ

ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΖΗΤΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΝΑΞΙΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΝΕΡΧΩΜΑΙ ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ .ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΗΝ ΔΗΜΤΟ ΝΑΞΟΥ ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?? ΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ?ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΕ ΜΕ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΝΕΙ?????? ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ

Η φωνή της Γρηγορίας

Πάνω από όλα ΓΙΑ ΜΕΝΑ κυρίαρχο θέμα ήταν και είναι η πολιτική μου επιβίωση και αφού ο χώρος που πίστεψα αγάπησα και αγωνίστηκα το ΠΑΣΟΚ δεν μου έδωσε το χρίσμα…

Ουσιαστικά με …………..

Πάντα λοιπόν με γνώμονα την πολιτική μου επιβίωση και εκμεταλλευόμενη τη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας Πάρου - ΚΑΝΤΑΤΙΑ -αποφάσισα με πόνο ψυχής να δηλώνω ότι δεν ανήκω ποια σε κανένα κόμμα, -ασχέτως ότι μέσα μου ήμουν και θα είμαι ΠΑΣΟΚ- ότι κατάθεσα την πολιτική μου ταυτότητα και όλα αυτά πάντα – για την πολιτική μου επιβίωση – για το καλό του τόπου μας .

Παρ' όλες όμως της ΘΥΣΙΕΣ που έκανα λίγοι δεξιοί -μόνο ο κυρ Βασίλης- τσίμπησαν και με ακλούθησαν.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ο αγώνας είναι δύσκολος και χρειάζεται εγρήγορση στην επικοινωνιακή πολιτική κάτι που εγώ είμαι άσχετη και δεν μπορώ να κάνω αναγκάστηκα την δουλειά αυτή να την αναθέσω σε γνωστό πολιτικό γυρολόγο της Πάρου για να είναι η φωνή μου στα ΜΜΕ

Ο Νίκος Μαράκης «άδειασε» Δημήτρη Λιανό

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στη «Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3» ο δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης.
Απαντώντας στους αντιπάλους του, οι οποίοι δημόσια έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεργαστούν μαζί του, είπε ότι «δεν έχουν το δικαίωμα να ποδηγετούν τις αντιλήψεις των δημοτών. Είναι ουτοπία αν πιστεύουν ότι με αυτές τις τοποθετήσεις θα οδηγήσουν τους πολίτες εναντίον μας».

Ο δήμαρχος Νάξου για μία ακόμη φορά δήλωσε ικανοποιημένος από το έργο της δημοτικής αρχής κατά τη θητεία του και απάντησε στους επικριτές του λέγοντας: «το πιο εύκολο είναι να κρίνεις εκ του ασφαλούς. Αυτοί που κάνουν κριτική δεν έχουν γνώση άσκηση της διοίκησης. Αλλά και η κριτική έχει και τα όρια της».

Μάλιστα, ο κ. Μαράκης άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίον κινούνται κάποιοι αντίπαλοί του τονίζοντας: «Ίσως κάποιοι δημιούργησαν δημοτικές κινήσεις, όχι με βάση την ουσία και το σκεπτικό του Καλλικράτη, αλλά σαν παρέες που κατεβαίνουν για καφέ στην παραλία».

Ο Δήμαρχος Νάξου αποκάλυψε ότι ήταν πολύ κοντά στη συμφωνία να συμμετέχει ο Δημήτρης Λιανός στο ψηφοδέλτιό του λίγο πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ως Δήμαρχος ενώ τον κατηγόρησε ότι ήταν «απών» από τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.
Αναφερόμενος στη κατάρτιση του συνδυασμό του ο Νίκος Μαράκης παραδέχτηκε ότι σε αυτόν θα συμμετέχει ο Αντιδήμαρχος Δρυμαλίας Νίκος Βλησίδης ενώ σε ότι αφορά τον Μανώλη Δέτση σημείωσε ότι ακόμη βρίσκονται σε συζητήσεις.

Σε ότι αφορά το έργο της αποχέτευσης των παραλιών, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος, παίρνει το δρόμο της υλοποίησής του αφού μόλις χθες ο κ. Αρναουτάκης υπέγραψε τη χρηματοδότηση του έργου (από το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης) ύψους 6,5 εκ. ευρώ ενώ για το Δικαστικό μέγαρο είπε ότι εντός του μήνα θα επισκεφτεί τη Νάξο κλιμάκιο της ΘΕΜΙΔΑΣ με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλό της προκειμένου να εξεταστούν οι λεπτομέρειες για την δρομολόγηση του έργου και την ανάθεση των μελετών.

Αιχμές Π. Ρήγα κατά Δ. Μπάϊλα και Μαχαιρίδη μέσα από τη «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 101,3»

Ο Παναγιώτης Ρήγας παραδέχθηκε έμμεσα, μιλώντας στη «Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3», ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την προσπάθεια του Δημήτρη Μπάϊλα για την υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Ρήγας ισχυρίσθηκε, εφόσον του ζητηθεί, ότι θα προτείνει κάποιο πρόσωπο που έχει κοινές θέσεις μαζί του για τον «Καλλικράτη», σημειώνοντας ότι με τον κ. Μπάϊλα είχε ουσιαστικές διαφωνίες για τη νέα μεταρρύθμιση.
«Είχαμε από διαφορετικές έως εχθρικές απόψεις. Θεωρώ ότι είναι ουτοπικό και λαϊκίστικο να λέει κάποιος ότι μέσα στο πλαίσιο του “Καλλικράτη”, οι Κυκλάδες θα έπρεπε να μείνουν μόνες τους ως αυτόνομη Περιφέρεια».
Ο κ. Ρήγας, άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίον ενήργησαν .......

ο Γιάννης Μαχαιρίδης και ο Δημήτρης Μπάϊλας, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό έκαναν σε Σύρο και Τήνο δημόσιες εμφανίσεις και παρουσιάζονταν ως υποψήφιοι. «Δεν αποφασίζουν οι παρέες και οι φίλοι μεταξύ τους ποιοι θα είναι υποψήφιοι. Τα κριτήρια είναι πολιτικά και οι αποφάσεις θα παρθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ λόγο θα έχει και ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος», είπε ο βουλευτής.
Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, διαφοροποιήθηκε από την άποψη του κ. Μπάϊλα, ο οποίος υποστήριξε ότι κομματικοί κύκλοι ενέπλεξαν το όνομά του με το σκάνδαλο της Πολεοδομίας Σύρου, προκειμένου να προκαλέσουν την πολιτική του εξόντωση. «Είναι αστείο να υπαινίσσεται κάποιος ότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη, την οποία προκάλεσαν πολιτικοί του αντίπαλοι». Υπογράμμισε ωστόσο, ότι ο νομάρχης δεν έχει ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο της Πολεοδομίας.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι ο κ. Ρήγας έκανε γνωστό ότι κατά πάσα πιθανότητα δε θα δοθούν άλλες στηρίξεις του ΠΑΣΟΚ σε υποψηφίους δημάρχους, πέραν από αυτές που ήδη έχουν δοθεί σε Σύρο και Νάξο.

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος σε Πάτμο, Κάλυμνο, Λέρο και Κω

kokkinos_02-09-10.jpg Περιοδεία Χαράλαμπου Κόκκινου, επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», το Σάββατο και την Κυριακή , 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2010 στα νησιά Πάτμο, Κάλυμνο, Λέρο και Κω.

Ρόδος 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος, επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» περιόδευσε το Σάββατο και την Κυριακή , 4 και 5/9/2010 στα νησιά Πάτμο, Κάλυμνο, Λέρο και Κω.

Στις επαφές που είχε με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και τους πολίτες των νησιών , διαπιστώθηκε η διόγκωση των προβλημάτων της καθημερινότητας τα οποία είναι δυσβάστακτα για τους νησιώτες μας, η μείωση των εσόδων κατά την τουριστική περίοδο , προβλήματα που δημιουργούν δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον.

Παρατηρείται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, απουσία αναπτυξιακών δράσεων και έλλειψη ικανοποιητικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες της αυτοδιοίκησης και για την υλοποίηση αναγκαίων και σημαντικών έργων για τα νησιά μας.

Ο κος Κόκκινος σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ αναφέρθηκε και στην καταγραφή των μεγάλων προβλημάτων αλλά και ενημέρωσε ότι ο Περιφερειακός Συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» θα γνωστοποιήσει τις πολιτικές του θέσεις και απόψεις για την άρση των αδιεξόδων που έχουν δημιουργηθεί και διαβεβαίωσε ότι υπάρχει και θα συνεχίζει να υπάρχει διαρκής και συστηματική προσπάθεια για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους νησιώτες μας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα σημαντικά έργα που είχαν υλοποιηθεί επί θητείας του στην Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2004-2009) όταν στα τέσσερα αυτά νησιά αξιοποιήθηκαν πάνω από 220 εκ. ευρώ από Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, όπως:

- Αναστύλωση Κινηματοθέατρου στο Λακκί, το κλειστό Γυμναστήριο και Δημοτικό Στάδιο στη Λέρο

- Αεροδρόμιο, Βιολογικός και Κέντρο ΑΜΕΑ στην Κάλυμνο

-Λιμενικά έργα , ΧΥΤΑ , Βιολογικός Καρδάμαινας, παρεμβάσεις στον οδικό άξονα και σχολικά κτίρια στην Κω

- Λιμενικά έργα και σχολικά κτίρια (Νηπιαγωγείο) στην Πάτμο

Ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις παραβρέθηκε:
1. Στο 10ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής στην Πάτμο
2. Στη Γιορτή της Τράτας στη Λέρο όπου και έγινε αναφορά στα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της αλιείας

Συγνώμη στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου

Ζητάμε συγνώμη από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου γιατί η πληροφορία που είχαμε δεν επαληθεύθηκε…

Και διότι οΣΥΡΙΖΑ Νάξου δεν έδωσε καμία στήριξη στο συνδιασμός του Δημήτρη Λιανού


ΝΙΚΟΣ ΜΑΪΤΟΣ : Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΝΑΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν ΛΕΒΟΓΙΑΝΝΗ

Παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα τις συχνές προσωπικές επιθέσεις του τ. βουλευτή Νίκου Λεβογιάννη μέσω των τοπικών ΜΜΕ, με αφορμή το περιοδικό ΝΑΞΙΑΚΑ, οι οποίες θεωρώ ότι δεν έχουν ως στόχο προσωπικά μόνο εμένα, αλλά κυρίως το νέο ΔΣ και την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, απαξιώνοντας τις πρωτοβουλίες και την δράση της, θεωρώ καθήκον μου απέναντι στο θεσμό τον οποίο υπηρετώ, αλλά και την αγωνία και την προσφορά και των υπολοίπων μελών του ΔΣ, να ενημερώσω το κοινό σας για την συνολική παρουσία της ΟΝΑΣ, και όχι για να απαντήσω σε προσβλητικά και εμπαθή σχόλια τέτοιου τύπου.

Το νέο ΔΣ της ΟΝΑΣ ανέλαβε δράση στις αρχές του 2010. Στους 8 μήνες που έχει την ευθύνη διοίκησης της Ομοσπονδίας :

Οριοθέτησε τις θέσεις του για τα μεγάλα προβλήματα του νησιού και τις προέβαλλε συνολικά ως πρώτη αναφορά, ενώπιον εκπροσώπων

της επίσημης πολιτείας, σε μια από τις μαζικότερες εκδηλώσεις κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας που έχει διοργανώσει ποτέ.
• Διοργάνωσε αρχές Φεβρουαρίου μαζί με την ΕΡΤ (ρ/σ ΕΡΑ) ειδική βραδιά για το αποκριάτικο ναξιακό τραγούδι. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΑ σε όλο τον κόσμο με τεράστια ανταπόκριση και επιτυχία. Ο απόηχος της, οδήγησε την ΕΡΤ να προτείνει στην Ομοσπονδία την συνδιοργάνωση μιας πανκυκλαδικής μουσικής συνάντησης στη Νάξο τα προσεχή καλοκαίρια με την ταυτόχρονη τηλεοπτική και ραδιοφωνική της μετάδοση από τα δορυφορικά μέσα που διαθέτει σε όλο τον κόσμο.
• Διοργάνωσε τέλος Μαρτίου χοροεσπερίδα στην Αθήνα. Στο κάλεσμα της ανταποκρίθηκαν σχεδόν όλοι οι τοπικοί καλλιτέχνες και πλήθος συμπατριωτών μας καθιστώντας την μια από τις πλέον επιτυχημένες αντίστοιχες εκδηλώσεις, τόσο από πλευράς συμμετοχής όσο κι από πλευράς οικονομικού αποτελέσματος. ( Παρενθετικά να αναφέρω ότι το άκρως ικανοποιητικό οικονομικό αποτέλεσμα δεν διατέθηκε για τις άμεσες και επιτακτικές χρηματικές υποχρεώσεις της Ομοσπονδίας αλλά στην έκδοση ενός και μόνο τεύχους των ΝΑΞΙΑΚΩΝ )
• Εγκαινίασε μια νέα εποχή στις σχέσεις της με του Συλλόγους του νησιού οργανώνοντας στις λέσχες τους κοινές συνεδριάσεις των ΔΣ τους και συζητώντας τα ιδιαίτερα προβλήματα των χωριών τους λαμβάνοντας κοινές πρωτοβουλίες ανάδειξης και προώθησης της λύσης τους.
• Πήρε θέση και προέβαλλε τα σημαντικά προβλήματα του νησιού με όσα μέσα διαθέτει και με όποιο τρόπο ήταν δυνατόν. Ενδεικτικά αναφέρω :
 Ακτοπλοϊκό και λιμενικά έργα
 Πύργος του Χειμάρρου
 Επάνδρωση και εξοπλισμός του Νοσοκομείου
 ΧΥΤΑ
 Μουσείο Σμύριδας και τουριστική αξιοποίηση της Ορεινής Νάξου
 Δημιουργία κέντρου πολιτιστικής αναφοράς της Νάξου μέσω της άμεσης λειτουργίας του Μουσικοχορολογικού Κέντρου Γ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
 Μακροχρόνιες και βραχυπρόθεσμες λύσεις στην αεροπορική σύνδεση του νησιού μας
• Συγκρότησε θεματικές ομάδες δουλειάς, μεταξύ αυτών και αυτή της Νέας Γενιάς, που αποτελείται κυρίως από παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών, με στόχο την καλλιέργεια της κοινής ναξιώτικης καταγωγής και συνείδησης τους, αλλά και την διασφάλιση της συνέχειας των θεσμών του ναξιακού συλλογικού κινήματος στο μέλλον. Ήδη τα παιδιά με δική τους πρωτοβουλία και την κάλυψη της Ομοσπονδίας έχουν διοργανώσει τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ των συλλόγων στην Αθήνα, ενώ τον προσεχή χειμώνα διοργανώνουν κανονικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, μουσικές συναντήσεις και πάρτυ στην Αθήνα και τη Νάξο ( παραλία Μικρής Βίγλας σε συνεργασία με το Σύλλογο Φιλωτιτών ) ενώ παράλληλα προγραμματίζουν πλήθος εκδηλώσεων ( ρακητζό, εκδρομές, μουσικές παραστάσεις, υποδοχή και βοήθεια για τους νέους φοιτητές που έρχονται στην Αθήνα από το νησί κλπ ) για το χειμώνα που έρχεται.
• Διοργάνωσε την κατά γενική ομολογία πιο επιτυχημένη θεματική καλοκαιρινή εκδήλωση στο νησί εισπράττοντας την καθολική αναγνώριση αλλά και την υποχρέωση, κατά γενική απαίτηση, της συνέχειας και για τα επόμενα έτη. Μια απλή ανάγνωση ή ακρόαση των ΜΜΕ των επόμενων ημερών πείθει και τον πιο δύσπιστο κριτή.
• Συμπαραστάθηκε παραστάθηκε και ένωσε την φωνή της με τους θεσμικούς φορείς του νησιού ( Δήμους κλπ ) όταν και όποτε της ζητήθηκε.
• Άνοιξε διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας και με συλλόγους εκτός Ο.ΝΑ.Σ. ( Φιλωτιτών, Αγίων Αναργύρων κλπ ) αλλά και φυσικά πρόσωπα εκτός Δ.Σ. εντάσσοντας τα σε θεματικές ομάδες δουλειάς με αξιοσημείωτα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
• Βρίσκεται σε εξέλιξη η διοργάνωση του τακτικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας στη Νάξο με θέμα ¨ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ – ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ¨ με έμφαση στην Ορεινή Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες.
• Βρίσκεται σε εξέλιξη πρωτοβουλία μας για κάθοδο στη Νάξο το φθινόπωρο κλιμακίου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ με κινητή μονάδα με στόχο την δωρεάν εξέταση 1000 τουλάχιστον γυναικών ( μαστογραφία και τέστ Παπανικολάου ).
• Βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος για τροποποίηση – επικαιροποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας
• Βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας με στόχο την προβολή του νησιού, των θέσεων και των διεκδικήσεων της ίδιας, των Συλλόγων και των θεσμικών φορέων της Νάξου, την ηλεκτρονική καταχώρηση των παλαιών τευχών των ΝΑΞΙΑΚΩΝ και των νέων εκδόσεων τους για να γίνουν αυτά κτήμα ιδιαίτερα της νέας γενιάς αλλά και κάθε μελετητή και ενδιαφερόμενου σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μέσα από την ιστοσελίδα προγραμματίζεται να λειτουργεί σε 24ωρη βάση διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός που θα υπηρετεί τους παραπάνω στόχους και θα στελεχωθεί κυρίως από τη νεολαία του νησιού στην Αθήνα και όχι μόνο.

Αυτά ως μικρό απολογισμό της δράσης της Ομοσπονδίας τους 8 μήνες δηλαδή στο 1/3 της καταστατικής θητείας του παρόντος ΔΣ. Δεν αναφέρομαι στις πρωτοβουλίες που θα ξεδιπλωθούν από τώρα και στο εξής και θα ενημερωθείτε έγκαιρα.

Αν όλα αυτά χαρακτηρίζονται ως ΑΠΡΑΞΙΑ σύμφωνα με την άποψη του τ. βουλευτή, τότε τι άραγε χαρακτηρίζεται ως δράση;

Από τον κ. Λεβογιάννη ( συχνό επικριτή στο πρόσφατο παρελθόν της θεματολογίας και της εμφάνισης των ΝΑΞΙΑΚΩΝ ) θα περίμενε κανείς τον εποικοδομητικό προβληματισμό του στο διάλογο που έχει ανοίξει τόσο για τον ρόλο, την εμφάνιση, την θεματολογία όσο και το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η έκδοση, αντί των προσωπικών επιθέσεων και τη δίκη προθέσεων που επιχειρεί. Ή έστω το πιο απλό : να καλέσει όσους οφείλουν παλαιές συνδρομές ( μηδενός εξαιρουμένου ) να τις καταβάλλουν.
Και επειδή σκοπίμως καλλιεργούνται φήμες περί της βιωσιμότητας ή μη του περιοδικού αποδίδοντας σκοπιμότητα στην πρόσφατη απόφαση του ΔΣ περί αλλαγής της περιοδικότητας του και όχι την κατάργηση ή την αναστολή έκδοσης του, σας πληροφορώ ότι είναι στην διάθεση του κάθε καλόπιστου κριτή οι οικονομικές καταστάσεις που αφορούν το περιοδικό και συνέταξαν ο ταμίας του παρόντος ΔΣ σε συνεργασία με τον ταμία της προηγούμενης διοίκησης και παρουσιάστηκαν σε ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ χωρίς να αμφισβητηθούν από κανένα μέλος του, παλαιό ή νέο.

Επίσης πρέπει να γίνει σαφές ότι η απόφαση του Δ.Σ. αφορά την αλλαγή της περιοδικότητας του εντύπου, παράλληλα με την ηλεκτρονική του έκδοση και όχι την αναστολή της έκδοσης ή την κατάργηση του. Κάθε άλλη φήμη που κυκλοφορεί και έντεχνα αναπαράγεται, πέραν της μίας και μοναδικής αλήθειας όπως αυτή εκφράζεται από τη σαφή απόφαση του Δ.Σ., όπως και για τις αιτίες ( οικονομική αδυναμία ) που την επέβαλλαν, κρύβει σκοπιμότητες και έχει ως στόχο όχι μόνο να διαβάλλει πρόσωπα, αλλά και την ίδια την Ομοσπονδία, τη στιγμή που προσπαθεί να επανακτήσει τον βηματισμό της και να εκπληρώσει τις καταστατικές της επιδιώξεις στη νέα εποχή.
Σύντομα θα κατατεθεί σχέδιο για την έντυπη έκδοση των ΝΑΞΙΑΚΩΝ στο ΔΣ της Ομοσπονδίας συνοδευόμενο και από πλήρη οικονομικό δεσμευτικό πλαίσιο για την οικονομική του βιωσιμότητα. Κάνω έκκληση και μέσω υμών σε όποιον έχει θέσεις και θέλει να συμβάλλει στον προβληματισμό για μία έκδοση, που θα απευθύνεται ως έχει υποχρέωση, σε όσο πιο πλατύ κοινό γίνεται, με αντίστοιχη και πολυποίκιλη θεματολογία, χωρίς εκπτώσεις στο κύρος και την εγκυρότητα που το περιοδικό έχει κατακτήσει όλα τα χρόνια παρουσίας του, να έρθει σε επαφή μαζί μας και να βοηθήσει στην υλοποίηση του στόχου.
Όσον με αφορά προσωπικά ο κ. Λεβογιάννης αναφέρει ότι υποστηρίζω πως : « κάποιοι μετέτρεψαν την Ομοσπονδία σε … φιλολογική λέσχη και αυτό είναι … κακό και ο ίδιος δηλώνει ότι … δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί. »
Για να γίνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση, η θέση μου και το όνειρό μου αφορά μια Ομοσπονδία ζώσα, δυναμική, δημιουργική, παρεμβατική, παρούσα και μπροστάρη στα προβλήματα του νησιού, των συλλόγων και των όπου γης συμπατριωτών μας, μαχητική και διεκδικητική, με παρόν και με μέλλον, ανοιχτή στα πλατιά στρώματα της ναξιακής κοινωνίας, στα σύγχρονα ρεύματα, στις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής. Μια Ομοσπονδία αντάξια του παρελθόντος της αλλά και της φύσης των Ναξιωτών. Όχι μια Ομοσπονδία – κλειστό κλάμπ, έρμαιο συμφερόντων και προσωπικών επιδιώξεων, με αυτοσκοπό μόνο την έκδοση ενός περιοδικού. Και γι΄ αυτό, με τα μέλη του Δ.Σ. δουλεύουμε όλοι μαζί. Μ΄ αυτές τις αρχές οι συμπατριώτες μας με τίμησαν και με εξέλεξαν πρόεδρο της και μ΄ αυτό το όνειρο πορεύομαι με τη δουλειά, τη στήριξη και την συμπαράσταση όλων τους σε δύσκολες από κάθε άποψη εποχές. Μια δεύτερη ματιά στον μικρό απολογισμό που αναφέρεται στην αρχή, το αποδεικνύει περίτρανα.

Άραγε διαφωνεί με αυτές τις αρχές ένας τέως βουλευτής και τέως υφυπουργός ενός καταστατικά σοσιαλιστικού κόμματος;

Διευκρινίζω ότι η παρούσα επιστολή είναι προσωπική και δεν δεσμεύει καθ οιονδήποτε τρόπο άλλο μέλος ή και το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΪΤΟΣ
Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΝΑΣ