slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λάμψανε οι "Αστέρες" στο ΔΑΚ Νάξου

Ακόμη ένα ματς με φιλανθρωπικό σκοπό είναι πλέον γεγονός για τους Βετεράνους του Πανναξιακού, οι οποίοι έχοντας για ακόμη μια χρονιά την αρωγή του ΝΟΠΑΠΠΠΑ και του πρόεδρου του Ιάκωβου Ναυπλιώτη  - Σαραντηνού   υποδέχτηκαν χθες τους παλαίμαχους της Θεσσαλονίκης, σε ένα φιλικό ματς, που τα έσοδα του θα διατεθούν στο "Ίδρυμα στήριξης κέντρου υγείας – Γεν. Νοσοκομείου Νάξου".

Ο Σάκης Ιωαννίδης νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Και το ευχαριστώ του Πρόεδρου της  ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων Φίλιππα Φόρτωμα

Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ, με τον Σάκη Ιωαννίδη να είναι ο νέος ηγέτης της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, στη θέση του Ανδρέα Παπαμιμίκου.
Ο κ. Ιωαννίδης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία, που διεξήχθη την Κυριακή για την ανάδειξη του νέου προέδρου της γαλάζιας νεολαίας.
 Σε επίπεδο Κυκλάδων και στα έξι εκλογικά κέντρα, δηλαδή στη Σύρο, τη Μύκονο, την Τήνο, υη Νάξο, την Πάρο και την Σαντορίνη είχαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΦΛΩΡΑΚΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΦΛΩΡΑΚΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΪΟΥ ˸

 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ.
ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ  Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΜΕΠΤ)               κα. ΕΥΑ ΣΤΑΜΑΤΗ
ΧΩΡΟΣ˸ ΦΟΥΑΓΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ
ΩΡΑ˸ 20.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ˸ 31 ΜΑΙΟΥ-5 ΙΟΥΝΙΟΥ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 11.00-13.00, 19.00-21.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ˸

 ΤΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ  ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΜΚΑ ΚΑΙ ΑΦΜ

Σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό  κ. Γιάννη Βρούτση με θέμα το συν­τονισμό των ταμείων για την πληρωμή των συντάξεων στους 96.333 συνταξιού­χους που ανεστάλη η καταβολή της σύνταξής στον τραπεζικό τους λογαριασμό και θα πληρωθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο...

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σας αποστέλλουμε δύο δελτία τύπου των εκλεγμένων Περιφερειακών Συμβούλων του ΚΚΕ με τη Λαική Συσπείρωση, για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σαντορίνη στις 25-05-2013. Και ψήφισμα των εκλεγμένων Περιφερειακών Σύμβουλων του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση για το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας στην περιοχή. Το ψήφισμα καταψήφισαν όλες οι άλλες παρατάξεις, αρνούμενες να συζητηθεί. 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη για τον σχεδιασμό εθνικής στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη για τον σχεδιασμό εθνικής στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε, στην ανοιχτή τηλεδιάσκεψη-ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την 22-5-2013 για τον σχεδιασμό της Εθνικής Στρατηγικής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, καθώς και την ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας και επίλυσης προβλημάτων για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Η προγραμματισμένη γι’ αυτή την εβδομάδα ευρεία σύσκεψη των υπουργών Εργασίας, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη και ώρα 14.00 (Σταδίου 29). Στην συνάντηση, πέραν των υπουργών, θα συμμετέχουν ακόμη οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς των αντίστοιχων υπουργείων.
Τα ζητήματα που θα απασχολήσουν την αυριανή συνάντηση είναι:

Δεν είμαστε λωτοφάγοι,κύριε Βενιζέλε!


Μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τους πάντες αλλά είπε και το εξής καταπληκτικό...
«Όχι δεν θα σηκώσουμε εμείς το βάρος ούτε του Τσοχατζόπουλου, ούτε του Παπακωνσταντίνου,
ούτε κανενός άλλου».
Όχι κύριε Βενιζέλε, αρνούμαστε να....

Επίκαιρη ΠαναγιώτηΡήγα ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων για το σχέδιο «Αθηνά » σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Κύριε Υπουργέ,
Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφερόμενα στις ρυθμίσεις του Π.Δ που καθορίζει την νέα αρχιτεκτονική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην χώρα μας (Σχέδιο Αθηνά)  αποκαλύπτουν ότι αθετούνται δεσμεύσεις του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν σε σχολές και τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου .
Συγκεκριμένα :
1.       Δέσμευση για λειτουργία από το έτος 2014, Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (καθώς και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) στην οποία θα ενταχθούν τα τρία εν λειτουργία Τμήματα των Μηχανικών του Πανεπιστημίου. Και ενώ για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η δέσμευση τηρείται, αντίθετα η δέσμευση προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αθετείται.
2.       Δεν τηρείται η δέσμευση για έναρξη λειτουργίας του εξαιρετικά κρίσιμου και ....

Ερώτηση Συρμαλένιου- Δρίτσας διότι απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στο Ναυπηγείο Νεωρίου Σύρου παρά τις κυβερνητικές και εργοδοτικές εξαγγελίες και υποσχέσεις

 προς τους  Υπουργούς  -Οικονομικών-Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων-Ναυτιλίας και Αιγαίου -Εθνικής Άμυνας παρά τις κυβερνητικές και εργοδοτικές εξαγγελίες και υποσχέσεις, οι....

Ερώτηση Γλέζου-Συρμαλένιου προς τον Υπουργό Υγείας για αυξανόμενα τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Πάρου

Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας περί «υγειονομικής θωράκισης» των νησιών του Αιγαίου, οξύνονται λόγω έναρξης της τουριστικής περιόδου τα προβλήματα που προκαλούν οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε....

Στη Σαντορίνη και στην Πάρο ο Νίκος Συρμαλένιος

Α) Το Σάββατο 25/5 ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στη Σαντορίνη. Β) Την Κυριακή 26/5 ο Νίκος Συρμαλένιος παρευρέθηκε στην εκδήλωση-μνημόσυνο για τον ήρωα της αντίστασης του Παριανού λαού Νικόλαου Στέλλα, στη Μάρπησσα της Πάρου.  Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, στην τοποθέτηση του, αναφέρθηκε σε βασικά θέματα του νησιού, ενώ έκανε και σύντομη αναφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Τρία, μεταξύ άλλων, είναι τα βασικά θέματα του νησιού στα οποία τοποθετήθηκε και για τα οποία έχουμε κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις και σε επίπεδο Κοινοβουλίου:

Νέος πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ, ο Σ. Ιωαννίδης

 Πραγματοποιήθηκαν σήμερα 26 Μαΐου 2013, οι εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση των μελών της. Στη διαδικασία ψήφισαν 29194 μέλη σε όλη την Ελλάδα.
Το τελικό αποτέλεσμα στο 100% των εκλογικών τμημάτων διαμορφώθηκε ως εξής:

Απείρανθος Νάξου, " το πρώτο πολιτιστικό χωριό της Ελλάδας " Αξίζει να το επισκεφθούμε.


Κείμενο - φωτογραφίες : Δημήτρης Καραγεωργίου-Μανώλης Ι.Χατζηπέτρος
Η Νάξος δεν γνωρίζει τι θα πει η μονοτονία, αφού ο επισκέπτης είτε περιπλέοντας είτε ταξιδεύοντας στο εσωτερικό θα γνωρίσει τις αμέτρητες ομορφιές της...
Η Απείρανθος η τ’ Απεράθου,όπως συνηθίζεται να λέγεται εξίσου, είναι σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό της Νάξου. Ο ορεινός οικισμός, βρίσκεται "κλεισμένος" στους πρόποδες του βουνού Φανάρι με μέσο υψόμετρο τα 600 μέτρα. Εκτείνεται από τα 550 μέτρα στη θέση Λαγκάδι έως τα 650 μέτρα στη θέση Ψάρη Πλάκα. Απέχει από τη χώρα είκοσι οκτώ χιλιόμετρα και το οδικό δίκτυο είναι....

Α. Μ. Σ Φιλωτίου: Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλωτίου «ο ΖΕΥΣ» θα ήθελαν να προσκαλέσουν  όλα τα μέλη του στην 2η Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην αίθουσα  Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου Φιλωτιτών τη Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και ώρα 21:00. Θέματα συζήτησης είναι τα ακόλουθα: