slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ προσοχή στους ΔΟΥΡΕΙΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του blog, που όμως δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, χθες (9 Ιουλίου), μεσημέρι προς απόγευμα πέρασε την πόρτα του μεγάρου Μαξίμου πασίγνωστος δημοσιογράφος         (έχουμε μάτια και βλέπουμε).
Ως εδώ καλά.
Επειδή όμως ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος φίλε Αντώνη, ήταν (κατ΄εμέ και είναι) από τους μεγαλύτερους πολέμιους τόσο του Καραμανλή όσο και δικός σου, θέλω να σου επιστήσω την προσοχή σχετικά με το ποιοι ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ περνάνε την πόρτα του Μαξίμου.
ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
Εκτός και αν ο συγκεκριμένος πέρασε την πόρτα του Μαξίμου εν αγνοία σου.

Παραίτηση Συρμαλένιου

ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Α ρε JUMBO!!! ΠΑΣΚΕΔΙ που σου χρειάζεται!!!

Θεωρώ ότι η ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. έχει δίκιο και μάλιστα άποψή μου έιναι ότι η συνολική καμπάνια του JUMBO προσβάλλει ευρύτερες ομάδες επαγγελματιών.
Θέλω όμως να σας ενημερώσω ότι στην Ελλάδα ορισμένοι θεσμοί λειτουργούν. Αναφέρομαι στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ) που ιδρύθηκε το 2003 κατ' επιταγήν του νόμου 2863/2000.
Στο ΣΕΕ για τη συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια προσέφυγε η Ελληνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Όντας προσωπικό μέλος του ΣΕΕ και μέλος της επιτροπής η οποία ασχολήθηκε με την εκδίκαση της συγκεκριμένης περίπτωσης σας επισυνάπτω τη σχετική απόφαση.
Καλό είναι οι επαγγελματίες των Κυκλάδων να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που προσφέρονται μέσω του ΣΕΕ στο www.see.gr
 
Γιώργος Α. Βακόνδιος
Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Κυκλάδων 
 
4565.pdf 4565.pdf

Περιηγηθείτε στην Ακρόπολη από τον υπολογιστή σας

Ξανάπεσε από το ποδήλατο Ο Γιωργάκης... μικρός είναι ακόμα, θα μάθει

Μία νέα περιπέτεια είχε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, όταν κατά τη διάρκεια της καθημερινής του βόλτας με το ποδήλατο είχε ένα ατύχημα. Ο πρώην πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια του να στρίψει...
έχασε τον έλεγχο του ποδηλάτου με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί στο χέρι του.
Ο κ.Παπανδρέου μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και έβγαλε ακτινογραφία, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει υποστεί κάποιο κάταγμα. Ωστόσο η ακτινογραφία ήταν «καθαρή» και ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε σπίτι του.
Υπενθυμίζεται πως ο κ.Παπανδρέου είχε ξαναπέσει κατά τη διάρκεια της αγαπημένης δραστηριότητας του, τον Απρίλιο του 2008, όταν είχε μπλεχτεί το χέρι του στην αλυσίδα του ποδηλάτου του.

Έλεγχοι για τους «τυφλούς» της Χίου

Την επόμενη εβδομάδα προανήγγειλε ο διοικητής του ΙΚΑ την έναρξη ελέγχων σε όσους παίρνουν επίδομα τυφλότητας στο νησί της Χίου.

Ο κ. Σπυρόπουλος βρέθηκε σήμερα στο Mega και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα:
«Την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστούν οι πρώτοι 100 από τους 324 ή 364 δε θυμάμαι τον ακριβή αριθμό που έχουν δηλωθεί τυφλοί στη Χίο. Πρόκειται για αριθμό που δεν τον χωρά το ανθρώπινο μυαλό. Σε συνεργασία με το δήμο εντοπίσαμε όσους παίρνουν αυτό το επίδομα τυφλότητας κι έτσι θα βρεθεί στη Χίο κλιμάκιο του ΚΕΠΑ, αλλά και ο ίδιος ο υποδιοικητής προκειμένου να προχωρήσουν τους ελέγχους».

Άξια αναφοράς και η απάντηση του διοικητή του ΙΚΑ σχετικά με το τι λέει η στατιστική σχετικά με τον αριθμό των τυφλών που μπορεί να συναντήσει κάποιος σ' ένα νησί σαν τη Χίο... «Ούτε 40», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος.



--
Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Δεξί X-Trem(i) τη 7/10/2012 09:56:00 πμ

Ρε μην τη ψάχνεις... δεν υπάρχει μεγαλύτερος καραγκιόζης από σένα...


Δείτε τι έγραψε στο twitter, ο άνθρωπος που όταν οι μίζες επί ΠΑΣΟΚ περνούσαν από μπροστά του KOIMOTAN  και MONO επί Καραμανλή, θέλοντας να προβληθεί (γιατί κάτι άλλο δεν μπορεί να αποδειχθεί...), πήγαινε μαζί με τους ΠΑΣΟΚους (Βάσω και Καρχιμάκη) και κατήγγειλε στον εισαγγελέα το "σκάνδαλο" εξαγοράς της Γερμανός από τον ΟΤΕ και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο:

Α ρε JUMBO!!! ΠΑΣΚΕΔΙ που σου χρειάζεται!!!

1ο Έγγραφο ΠΑΣΚΕΔΙ. ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ


Κύριοι,


Σε τηλεοπτικό διαφημιστικό μήνυμα της εταιρίας σας, που προβάλλεται ήδη σε τηλεοπτικούς σταθμούς και στο Διαδίκτυο, με θέμα: ''Ε ρε jumbo που σας χρειάζεται'', παρουσιάζονται δύο (2) νεαροί, που ενώ παρήγγειλαν 2 φραπέ κι ένα τοστ, σε υποτιθέμενη καφετέρια, με θέα τον Σαρωνικό, ζητώντας τον λογαριασμό από την σερβιτόρα, αυτή ρίχνοντας μια ματιά στο τραπέζι, λέει ''2 φραπέ, ένα τοστ 16 Ευρώ''. Ο ένας από τους 2 νεαρούς, που έκανε κίνηση να πληρώσει, ακούγοντας το ποσό, σηκώνει από το τραπέζι 2 ποτήρια, λέγοντας ειρωνικά στην σερβιτόρα: ''Τα ποτήρια και το πιατάκι τα κρατάμε;'' Η σερβιτόρα, δήθεν γεμάτη απορία απαντά: ''Τι εννοείτε;'' κι εκείνος ρίχνει το επίμαχο σλόγκαν της καμπάνιας: ''Ε ρε jumbo που σας χρειάζεται''.




Σαφέστατα το διαφημιστικό μήνυμα της εταιρίας σας, εκτός από τους σκοπούς που εξυπηρετεί, εμφανίζει και μάλιστα με άμεσο τρόπο τους επιχειρηματίες του κλάδου μας ως αισχρούς εκμεταλλευτές, τόσο των καταναλωτών, όσο και του Κράτους, διότι η σερβιτόρα ζήτησε χρήματα χωρίς να εμφανίζει απόδειξη.


Διαμαρτυρόμαστε έντονα και για την εικόνα και για το περιεχόμενο του διαφημιστικού σας μηνύματος, που προσβάλλει άμεσα ολόκληρο τον κλάδο των καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, που αριθμεί 121.000 επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν εργασία σε 700.000 οικογένειες, αποτελώντας την ραχοκοκαλιά της Εθνικής μας Οικονομίας και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, αφού δημιουργεί απαξιωτικούς συνειρμούς στους τηλεθεατές για την Εστίαση και Διασκέδαση της Χώρας μας.


Επειδή κύριοι εμείς, για τις όποιες παρατυπίες, λογοδοτούμε στους αρμόδιους φορείς του Κράτους κι επειδή τα εκατομμύρια των πελατών μας, δε χρειάζονται ''Ρομπέν των Δασών'' να μας ''ξυλοφορτώσει'', αρκεστείτε να διαφημίζετε τα ασφαλή για τα παιδάκια και τη Δημόσια υγεία  πάμφθηνα προϊόντα σας, χρησιμοποιώντας θεμιτές ή αθέμιτες μεθόδους, που αφορούν το δικό σας κλάδο, μη εμπλέκοντας άλλους.


Σας καλούμε να αποσύρετε αμέσως το παραπάνω προσβλητικό διαφημιστικό μήνυμα της εταιρίας σας και σας δηλώνουμε πως επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας, για την προστασία ολόκληρου του κλάδου.

Για τον ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.
Νίκη Κωνσταντίνου                                             Ηλίας Καλιώρας
Πρόεδρος                                                          Γεν. Γραμματέας

Η απάντηση των jumbo

Ποιες είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες δουλειές;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του περιοδικού TIME, παρά το γεγονός ότι 75,000 δουλειές το μήνα άνοιξαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου Απριλίου-Ιουνίου, ο δείκτης ανεργίας των ΗΠΑ έμεινε κολλημένος στο 8.2%. Και τα νέα είναι χειρότερα αν δούμε τα είδη των δουλειών που δημιουργούνται:

Φ. Πιπιλή Να κρατικοποιηθούν η ΙΟΝ, η ΠΑΥΛΙΔΗΣ και η COSMOTE

 
Ιδιαίτερα καυστική για τον κρατικισμό και τον λαϊκισμό που κυριάρχησε σε ομιλίες κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή ήταν η Βουλευτής Α’ Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή.
Σχολιάζοντας τις απειλές ορισμένων για «κρεμάλες» στο Σύνταγμα, η Φωτεινή Πιπιλή ανταπάντησε:

ΓΣΕΒΕΕ: Παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών...

ΓΣΕΒΕΕ: Παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών στις μικρές επιχειρήσεις
Την έναρξη του Δικτύου Επιχειρηματικότητας για τις Μικρές Επιχειρήσεις ανακοίνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος. Το Δίκτυο είναι μια πανελλαδική δομή παροχής δωρεάν συ...

«Κανένα σχέδιο νησιωτικής πολιτικής»

                                                Από το τριήμερο συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων και της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, προέκυψαν ζητήματα που μόνο προβληματισμό μπορούν να μεταφέρουν στο νομό Κυκλάδων και γενικότερα στη νησιωτική Ελλάδα.

 

Καταρχάς, δεν παρουσιάστηκε κανένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα που να αφορά τη νησιωτική Ελλάδα και τις ειδικές νησιωτικές πολιτικές που θα πρέπει να ασκούνται στην περιοχή μας, οι οποίες είναι νομικά κατοχυρωμένες από την Ευρώπη. Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κων/νος Μουσουρούλης περιορίστηκε σε ευχολόγια, χωρίς συγκεκριμένες θέσεις, πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα. Αυτό δείχνει πως ούτε η νέα κυβέρνηση έχει οργανωμένο σχέδιο για τη νησιωτική πολιτική.

 

Σε ότι αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά, δεν υπήρξαν σαφείς δεσμεύσεις από πλευράς κυβέρνησης για τη διατήρησή τους. Το ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να υποσχεθεί ότι θα συνεχίσει να ισχύει αυτό το ελάχιστο αλλά σημαντικό προνόμιο για τους νησιώτες και τις τοπικές μας οικονομίες, μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει.

 

Προεκλογικά, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ, υποσχέθηκαν στους Κυκλαδίτες ότι δε θα υπάρξει κατάργηση των μειωμένων φορολογικών συντελεστών στα νησιά. Οφείλουν να τηρήσουν την υπόσχεσή τους καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

 

 «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

e-mail: anexartitoikykladon@gmail.com

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ Σύρου - Τετάρτη 11 Ιουλίου - 8μμ - "Μπαράκι"(Πλ.Μιαούλη)



Νεαροί... ηλικιωμένοι

Γράφει ο Χρίστος Βαχτσιαβάνος

Πριν ξεκινήσω το θέμα αυτής της εβδομάδας, βρέθηκα μπροστά σε ένα δίλημμα. Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είναι το θέμα που κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα, όμως, ένα άλλο περιστατικό κέρδισε την προσοχή μου μέσα στην καλοκαιρινή ατμόσφαιρα των περασμένων ημερών και αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό στο σημερινό άρθρο......

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ

                                                       Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ο Δήμος Τήνου, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης  20124/8-6-12 των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως τις 29-2-2012.
Ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση ορίζεται οι τέσσερις (4) μήνες από τη δημοσίευση της Κ.Υ.Α. ήτοι έως 07.10.2012.

Συγκεκριμένα:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίαση με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόθεση που έχει ανακοινωθεί για τη διακοπή της χρηματοδότησης προγραμμάτων κοινωνικών υπηρεσιών στα νησιά μας......
  

Διάπλους κολύμβησης Πάρου - Αντιπάρου 2012

Psts.gr

Διάπλους κολύμβησης Πάρου - Αντιπάρου 2012
Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 ο 5ος διάπλους κολύμβησης Πάρου – Αντιπάρου που είχε ως αφετηρία την Πούντα και τερματισμό την Αντίπαρο. Ο διάπλους κάθε χρόνο κερδίζει σε αξία και δημοτικότητα και ως απόδειξη οι εκατοντάδες συμμετέχοντες διαφόρων εθνοτήτων που και φέτος έλαβαν μέρος στη διαδρομή των 1453 μέτρων. ...





Περισσότερα...

Συναντήσεις Ι. Βρούτση με τους κοινωνικούς εταίρους

Αρχίζει ο διάλογος για τα εργασιακά
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr
Διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για τα εργασιακά, με αιχμή το θέμα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης, αρχίζει από σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ιωάννης Βρούτσης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης θα συναντηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), θα ακολουθήσει στις 14:00 συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ και στις 16:00 με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ .
Αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος ΓΣΕΕ .
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, η ΓΣΕΕ απέστειλε επιστολή στους προέδρους των ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ με αντικείμενο την υπογραφή εθνικής σύμβασης.
Ειδικότερα, ζητεί να υπάρξει διάλογος, ώστε να επικαιροποιηθεί και να αποτελέσει αντικείμενο Εθνικής Σύμβασης η από 3/2/2012 συμφωνία των κοινωνικών φορέων [Βλέπε άρθρο] .
Στόχος της Συνομοσπονδίας είναι η επιδιωκόμενη Σύμβαση να υπογραφεί στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας υπό την αιγίδα του, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια αμφισβητήσεων.
Η ΓΣΕΕ τονίζει στην επιστολή της ότι είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί η θεσμική ισχύς και το περιεχόμενο της ΕΓΣΣΕ, να επαναθεμελιωθούν σε σταθερές βάσεις οι πυλώνες του συλλογικού δικαίου και να στηριχθούν οι δράσεις οι οποίες χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές εργοδοτών-εργαζομένων (OEK, OEE).


e-Επιλογές της 09/07/2012