slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συγκέντρωση αύριο στην Σύρο για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ - Όλοι εκεί!



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει αύριο ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης εναντίον της προωθούμενης φοροεπιδρομής στα νησιά από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις 9:00 μμ στην πλατεία Α. Κουτσοδόντη (δίπλα από το καφέ Πειραματικό).

Οι “Ράδιο Αρβύλα” τεμαχίζουν την Κωνσταντοπούλου (Απολαυστικό βίντεο)

ΠΡΟΣΟΧΗΣ 

Όλα τα λεφτά και τα χθεσινά βίντεο των “Ράδιο Αρβύλα’.

Που αναδεικνύονται, με το σπαθί τους, ως κορυφαία ΠΟΛΙΤΙΚΉ εκπομπή της Ελληνικής ΤV.

Απολαύστε ένα χθεσινό βίντεο με

Αποκυήματα φαντασίας TΩΝ ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ τα περί “μεταγραφής” του Χρυσοχοίδη στη Νέα Δημοκρατία.




Την αντίδραση του πρώην υπουργού και κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοίδη προκάλεσε σειρά στοχευμένων δημοσιευμάτων τις τελευταίες ώρες, που επιχειρούν να τον εμφανίσουν πως, δήθεν, βρίσκεται κοντά στη Νέα Δημοκρατία.
“Για μία ακόμα φορά διαβάζω στον τύπο σενάρια μεταγραφής μου στη ΝΔ. Και αυτή την φορά πρόκειται για αποκυήματα φαντασίας και μόνο” αναφέρει στην

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΓΑΛΑΣ : Χρειάζεται εμείς να πάρουμε στα χέρια την υπόθεση και να παλέψουμε για τα αυτονόητα



«Την πρόταση να είναι  θέμα Ημερήσιας Διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο το ζήτημα της  υγείας, την έχουμε κάνει σαν Λαϊκή Συσπείρωση, εδώ και δυόμιση μήνες. Μπήκε σε αυτό του Καστελόριζου.
Αναφερθήκαμε στα χρόνια και οξυμένα προβλήματα που έχουν οδηγήσει τις δομές υγείας στα νησιά μας σε διάλυση. Καταθέσαμε συγκεκριμένα στοιχεία και παραδείγματα όπως η μη λειτουργία εδώ και χρόνια του νέου νοσοκομείου της Σαντορίνης, ενώ έπρεπε να λειτουργεί με ευθύνη και αποκλειστική χρηματοδότηση του κράτους. Καταγγείλαμε την καταβολή κομίστρου για την μεταφορά του

Οι Συριζαίοι λασπολόγοι, πολεμάνε τον διοικητή γιατί είναι Νεοδημοκράτης!


Γνωστό το κόλπο από τα χρόνια της ΕΣΣΔ και την εποχή που οι αριστεροί μεγαλουργούσαν....

Επενδύει στον τουρισμός εμπειρίας η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου


Την Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην πρόσφατη συνεδρίασή του στην Σίφνο.
Η πρωτοβουλία «Έξυπνη Εξειδίκευση», κομμάτι της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επόμενη δεκαετία, αφορά στη διαδικασία αναγνώρισης και εντοπισμού ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων συγκεκριμένων περιοχών ή τμημάτων της αγοράς, στη συγκέντρωση τοπικών παραγόντων, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και πόρων γύρω από ένα

Σαμαράς και Ντόρα στην "ζυγαριά" Καραμανλή

Του Γιάννη Πιτταρά
ipittaras@gmail.com
http://www.huffingtonpost.gr/
Σημείο αναφοράς που μπορεί να γύρει την πλάστιγγα των εσωκομματικών ισορροπιών εξακολουθεί να αποτελεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλης, σε μια χρονική συγκυρία όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται διχασμένο με αφορμή την στάση που θα κρατήσει στη Βουλή όταν και θα έρθει προς ψήφιση η συμφωνία που επιδιώκει η

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ


Ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη, Μιχάλης Χάλαρης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κατάσταση της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ήταν δύσκολη η κατάσταση για την δημόσια υγεία πριν τον Γενάρη του 2015 τώρα όμως έχει φτάσει σε δεινή κατάσταση με την εδώ και τέσσερις μήνες κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να είναι απολύτως συνυπεύθυνη για την ολική διάλυση στην οποία έχει περιέλθει το σύστημα υγείας στις Κυκλάδες αλλά και στο σύνολο της χώρας μας.
Με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η επιβίωση των νοσοκομειακών μονάδων έχει καταστεί μη διαχειρίσιμη λόγω της "κλοπής" των ταμειακών διαθεσίμων πέραν των πρόσθετων περικοπών στα κονδύλια, των ελλείψεων σε ιατρούς και νοσηλευτικού προσωπικού, των υπεράριθμων κλινών στους διαδρόμους, της αύξησης του όγκου δουλειάς και της εντατικοποιήσης της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού. 
Ειδικά για τις Κυκλάδες τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με επιστολές προς τους αρμόδιους πολιτικούς παράγοντες και επικοινωνιακού χαρακτήρα συναντήσεις. 
Ας παραδεχτούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα αυτά τα χρόνια και προεκλογικά έλεγαν ωμά ψέματα παραπλανώντας τον κυκλαδίτικο λαό.

ΤΡΕΛΑΝΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Φοιτήτρια ιατρικής και ανερχόμενο μοντέλο: Ποια είναι η νεαρή στο Προεδρικό Μέγαρο με το καυτό μίνι και τις κόκκινες γόβες [εικόνες]


Μια σειρά φωτογραφιών από το προεδρικό μέγαρο χθες τρέλαναν το Διαδίκτυο. Και αυτό γιατί ανάμεσα στα μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών που έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, βρισκόταν μια αιθέρια ύπαρξη. Μια νεαρή γυναίκα, με σούπερ μίνι και κόκκινες

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Π.ΡΑΟΥΖΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Α.Σ."ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ''ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΠΡΟΣ
Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ
ΡΑΟΥΖΑΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΑΜΑΡΙ - ΘΗΡΑΣ
Κύριε Πρόεδρε και αγαπητά Μέλλη του Δ.Σ.
Θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας στη θέση του Προέδρου της ΘΥΕΛΛΑΣ ΚΑΜΑΡΙΟΥ σε εσάς προσωπικά,όπως επίσης και στα μέλη του Διοικητικού σας Συμβουλίου για την εκλογή τους.
Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στο έργο σας και οι στόχοι που έχετε θέσει να εκπληρωθούν με απόλυτη επιτυχία.
Άνθρωποι σαν εσάς κοσμούν το ποδόσφαιρο μας.
Ελπίζω κάποια στιγμή να έχω την δυνατότητα και την ευκαιρία να

«Νοσοκομεία χωρίς σεντόνια, ψαλίδια ακόμα και φάρμακα» | Κάτι ξέρουν και οι Κυκλάδες



Με ένα ρεπορτάζ που θυμίζει τριτοκοσμική χώρα, η εφημερίδα Times παρουσιάζει την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομείο και γενικότερα στην Υγεία.
«Τα ελληνικά νοσοκομεία έχουν ξεμείνει από υλικά όπως παυσίπονα, ψαλίδια και σεντόνια καθώς μετά τις κολοσσιαίες περικοπές στους προϋπολογισμούς τα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν μπορούν να παράσχουν ούτε καν τα βασικά για χειρουργικές επεμβάσεις και ιατρικές διαδικασίες» γράφει η βρετανική εφημερίδα. «Οι τεράστιες περικοπές στον προϋπολογισμό του χώρου της υγείας, εν μέσω της οικονομικής αναταραχής που οδήγησε στην ανεργία εκατομμύρια πολίτες, έχουν αφήσει χωρίς ασφάλιση 2,5 εκατ. Έλληνες από 500.000 το 2008» προσθέτουν οι Times.

Ικανοποίηση της Αερολέσχης Νάξου για την επιτυχία των αεροπορικών εκδηλώσεων

Την ικανοποίηση της για την επιτυχία των αεροπορικών εκδηλώσεις που έγιναν στη Νάξο το διήμερο 16 και 17 Μαΐου εκφράζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η διοργανώτρια Αερολέσχη Νάξου, που παράλληλα εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όσους συνετέλεσαν σε αυτή την επιτυχία
Η ανακοίνωση της Αερολέσχης:

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Νότιου Αιγαίου για την Υγεία

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Προσθήκη λεζάντας
Την πλήρη ταύτισή τους με την κυβερνητική πολιτική, της εγκατάλειψης και ιδιωτικοποίησης της υγείας, επιβεβαίωσαν τόσο η Περιφερειακή Αρχή της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου όσο και οι υπόλοιπες παρατάξεις, που κατ΄εφημισμό και μόνο ονομάζονται αντιπολίτευση, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στις 23 του Μάη στο Καστελόριζο.
Το κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο την ανάπτυξη της πάλης  μαζί με το λαϊκό κίνημα και τους φορείς του ώστε:

Η περιφέρεια Ν.Αιγαίου στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων



Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως συνδιοργανώτρια με τον σύλλογο Ποντίων Ρόδου «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ» των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, εκπροσωπήθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Φιλήμονα Ζαννετίδη.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετίδης δήλωσε: «Οι απόγονοι ενός εκλεκτού τμήματος του Ελληνισμού μαζί με όλους εμάς και τους απανταχού Έλληνες σε όλο τον κόσμο τιμούμε σήμερα, με αισθήματα δέους, εθνικής ανάτασης αλλά και με ιδιαίτερη συγκίνηση, μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο γενοκτονίες του εικοστού αιώνα, την

Τέλος οι ελπίδες για τον άτυχο Πανναξιακό


Γράφτηκε από ΣΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Άδοξα τελείωσε η υπόθεση άνοδος για τον Πανναξιακό.
Το βαρύ 2-4 στη Χίο, δεν αφήνει περιθώρια ελπίδων, καθώς και μαθηματικά χάθηκε η άνοδος.
Συγκεκριμένα σε περίπτωση νίκης στην Σάμο θα φτάσει τους 11 βαθμούς και θα έχει στην τριπλή ισοβαθμία, αν κερδίσει ο Διαγόρας τον Κανάρη, 5 βαθμούς και συντελεστή τερμάτων 6-7.
Ο Κανάρης, μέχρι στιγμής έχει 5 βαθμούς στα ματς με Πανναξιακό και το πρώτο με Διαγόρα και

Η δημόσια υγεία καταρρέει κυριολεκτικά και η κυβέρνηση… «συμβιβάζεται εντίμως»!



Ανακοίνωση
Ενώ η νέα «αντιμνημονιακή κυβέρνηση» διαβουλεύεται με τους εκβιαστές της χώρας στο Brussels Group, και το Eurogroup των επικυρίαρχων, η κατάσταση στο χώρο της Υγείας βρίσκεται κυριολεκτικά σε στάδιο ολικής διάλυσης, αποτέλεσμα και των μνημονιακών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Σε όλη την Ελλάδα καθημερινά φωνές απόγνωσης από το ιατρικό, νοσηλευτικό, και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων, μάταια προσπαθούν να μεταβιβάσουν στη νέα κυβέρνηση και ειδικά στον υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή, τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια οι δομές των λειτουργιών των νοσοκομείων τελούν υπό

Πρόσκληση Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Νάξου για προγραμματισμός Δράσεων για το 2016

Προς:
1. Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
2. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
3. Μέλη Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Καλείστε όπως προσέλθετε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού την Τετάρτη 27/05/2015 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με θέματα ημερησίας διάταξης:

Προσέλαβε 10 εξωτερικούς συμβούλους η Κατσέλη με μισθό 5.000 ευρώ τον μήνα



Πτυχή του Συριζαίικου εκσυγχρονισμού κι αυτό …
Η πολιτική διαδρομή της Λούκα Κατσέλη είναι λίγο πολύ γνωστή. Μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχοντας θητεύσει σε υπουργικές θέσεις, αργότερα αποτυχημένη αρχηγός πολιτικού μορφώματος με κατάληξη στην «αγκαλιά» του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την τελευταία της επιλογή ανταμείφτηκε από το κόμμα της Κουμουνδούρου με τον διορισμό της σαν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας.
Μέχρι εδώ τίποτα το περίεργο. Από πρώην ΠΑΣΟΚικά στελέχη που βρήκαν πολιτική στέγη στο κόμμα της Κουμουνδούρου... να φάνε κι’ οι