slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στη μνήμη του Ορέστη

Στη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή Ορέστη Μυλωνάκη (στο φαράγγι της Σαμαριάς την Τετάρτη 20/7/2011) φίλοι της οικογένειας προσέφεραν  χρηματικό ποσό στην οικογένεια Μποτίνη για να αντιμετωπιστεί σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Οι φίλοι της οικογένειας:
Ανθή, Στέλλα, Νεκτάριος, Χριστιάνα, Φώτης, Σοφία, Ευαγγελία, Εύα, Δήμητρα, Μπάμπης, Εύη, Σοφία, Ιωάννα, Παναγιώτης, Χαρά, Ευτυχία, και Σίσυ.

Σκληρή απάντηση Απόστολου Ψαρρά στις λασποσπολογίες


Απάντηση σε άρθρο λασπολογία του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου, στη στήλη "ΓΝΩΜΕΣ" με τίτλο " ΣΤΙΓΜΑ που δημοσιεύθηκε. στα ΝΕΑonline, το Σάββατο 30 Ιουλίου, δίνει ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Απόστολος Ψαρράς.Στο τελος η αναφορά του ...δημοσιογράφου, Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου στον αντιδήμαρχο, Απόστολο Ψαρρά:

Νάξος 4-8-2011  
               
Απάντηση στη στήλη «Στίγμα» («ΤΑ ΝΕΑ» Σάββατο 30 Ιουλίου 2011)
 
Με την …ψευδαίσθηση ότι ο συντάκτης της, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, θα τη δημοσιεύσει.
 
Παπαχρήστο, μάλλον δεν έχεις ακούσει τη λαϊκή ρήση που λέει: «Δεν ξέρεις να μιλάς Δεν ξέρεις να μη μιλάς;». Διότι αν την ήξερες, δε θα έγραφες ό,τι έγραψες για μένα. Όπως λέει και το ανέκδοτο της δεκαετίας του 1950 – στην οποία σίγουρα θα έκανες κι εσύ κάποιας μορφής αντίσταση- με τον επαρχιώτη που έφτασε στο σταθμό Λαρίσης, σε ερωτώ: Μήπως είσαι Πασόκος; 

ΥΠΟΡΑΦΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ 60 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ


Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, η προκήρυξη για την πρόσληψη εξήντα συμβασιούχων διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη εποχικών αναγκών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 Συγκεκριμένα, αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες να δοθεί στη δημοσιότητα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η προκήρυξη για την κάλυψη με οκτάμηνη σύμβαση 39 θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, 20 θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και μιας θέσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

                                                          

Χαράλαμπος Κόκκινος ,τα χειρότερα… έρχονται


Στο  γαϊτανάκι των αντιλαϊκών μέτρων στο κύμα ακρίβειας που μειώνει τους μισθούς κατά 40% , έρχεται να προστεθεί και η αιφνιδιαστική τροπολογία που κατέθεσαν   στη Βουλή και περικόπτουν αναδρομικά από 1-7-2001 κατά 50% το κίνητρο απόδοσης των δημοσίων υπάλληλων
επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.και μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Κόκκινος. Καλεί δε το σύνολο της κοινωνίας σε επαγρύπνηση και κινητοποιήσεις και καταγγέλλει στους νησιώτες την κυβέρνηση...

Μια ζωή φαύλοι άλλα λένε και άλλα κάνουν

Εστησαν 41 νέες Γενικές και Ειδικές Γραμματείες

Νέο «ξεγύμνωμα» της κυβέρνησης πέτυχε χθες η ΝΔ, όσον αφορά τις συνεχείς, μα ανεκπλήρωτες εξαγγελίες της για μείωση του κράτους. Όπως κατήγγειλε η αξιωματική αντιπολίτευση, μέσα σε 20 μήνες, δημιουργήθηκαν 41 γενικές και ειδικές γραμματείες, νομικά πρόσωπα και αυτοτελείς υπηρεσίες, που αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας του κράτους, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μεθοδεύει απολύσεις και ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις. Ο ...

Αποκλίσεις στις τιμές των καυσίμων, αυστηρή προειδοποίηση από τον Περιφερειάρχη


Χρειάστηκε    οκτώ μήνες για να πάρει  είδηση ότι υπάρχουν  ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ αποκλίσεις στις τιμές των καυσίμων ανάμεσα στην  Περιφέρεια  Νοτίου Αιγαίου και ειδικά στις Κυκλάδες  από τις αντίστοιχες τιμές των καυσίμων του Νομού Αττικής και αντί να εφαρμόσει τον νόμο ο Περιφερειάρχης  απευθύνει
αυστηρές  προειδοποιήσεις

Στα ΚΕΠ και το Ιντερνετ μεταφέρονται (και άμεσα) οι εφορίες!!! Mένουν 30 απ' τις 288

Αλλάζουν τα πάντα στις εφορίες, αφού μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού αρχίζει το σχέδιο των μαζικών συγχωνεύσεων με στόχο από τις 288 που υπάρχουν σήμερα σε όλη τη χώρα, να παραμείνουν σε λειτουργία μόλις οι τριάντα! Ήδη μάλιστα, οι αλλαγές ξεκινούν από την προσεχή εβδομάδα με την συγχώνευση των πρώτων 20 ΔΟΥ που θα γίνουν δέκα. Ωστόσο, από το υπουργείο Οικονομικών αρνούνται ακόμα να ανακοινώσουν για ποιες εφορίες χτυπά αυτή η πρώτη καμπάνα ήδη πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

Συνάντηση Γ.Παπανδρέου με bloggers


Aντίθετος ο Γιώργος Παπανδρέου στην επιχειρούμενη προσπάθεια να χειραγωγηθεί η ελεύθερη έκφραση από το διαδίκτυο

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε, σήμερα, στο περιθώριο της 2ης Συνεδρίασης της ΚΟΕΣ, με bloggers, οι οποίοι έχουν έντονη πολιτική δράση στο διαδίκτυο και τις τοπικές τους κοινωνίες.

H συνέχεια στο...

O EΘΝΑΡΧΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

H προσέγγιση της προσωπικότητας του Μεταξά και του Εθνικού και Κοινωνικού Καθεστώτος της 4ης Αυγούστου που έχτισε ο Ηγέτης του Κόμματος των Ελευθεροφρόνων μπορεί να γίνει από μια καλή αφετηρία αν αναλογιστούμε ποια είναι τα διακυβεύματα και οι απώλειες που έχουμε μπροστά μας σήμερα. Σήμερα λοιπόν η εθνική μας ανεξαρτησία βρίσκεται σε κίνδυνο από υποδεέστερους εχθρούς γειτονικούς που στηρίζονται από τους «συμμάχους» και τους τοκογλύφους της παγκόσμιας εξουσίας.

Η συνέχεια στο...

Συνεχίζουν μειωμένα τα έσοδα και αυξημένα τα έσοδα... παρά την αισιοδοξία της Κυβένρησης

Η ανησυχία και ο προβληματισμός παραμένουν, καθώς η ανάκαμψη που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα δεν στάθηκε ικανή να περιορίσει την υστέρηση στο συγκεκριμένο σκέλος του προϋπολογισμού, αφού από τα 3,3 δισ. ευρώ ανήλθε στα 3,6 δισ. ευρώ.

Καθαρές κουβέντες από τον Γιώργο (Η διαφορά από τις κουβέντες… στην ΠΡΑΞΗ)

Σεπτέμβριος 2009 – Σεπτέμβριος 2011
(ούτε δύο χρόνια δεν πέρασαν…)

Οι καθαρές κουβέντες του ακούραστου πρωθυπουργού που διαφημίζει δύο χρόνια τώρα την χώρα μας (ανά τον πλανήτη earth).....

Ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα (Στην πράξη: πιο μεγάλο σχήμα δεν γίνεται να υπάρξει)
Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό (Στην πράξη: χάθηκαν 2-4 μισθοί για όλους και ανεργία στο full)
Επαναδιαπραγμάτευση για ΟΤΕ – Ολυμπιακή (Στην πράξη: (Ξε)πούλησε ακόμη 10% του ΟΤΕ)
Αμείλικτο χτύπημα στην διαφθορά (Στην πράξη: βλέπε υπόθεση μαντέλη κ.α.)

Ε όχι και υποψήφιος...

-Η Νέα Δημοκρατία μου ζήτησε να είμαι υποψήφιος Βουλευτής στις Κυκλάδες!!!!! Αλλά εγώ το σκέπτομαι!!!!!!!

Ακούγοντας κάποιος αυτή τη δήλωση, θα φαντάζεται ότι πίσω απ’ αυτήν θα είναι κανένα βαρύγδουπο όνομα, που προσπαθεί να πείσει ο Σαμαράς για να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές.
Κι όμως η δήλωση αυτή ανήκει στο Χαράλαμπο Κόκκινο σε συνέντευξή του στη Νάξο.
Ο ίδιος κύριος ( λέμε τώρα) σε συνέντευξή του στη ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ της Σύρου λίγες μέρες μετά, παραδέχθηκε (άκουσον άκουσον) ότι «είναι πολύ πιθανόν να είμαι υποψήφιος του Ν. Κυκλάδων στις επόμενες εκλογές»
Τι λε ρε μεγάλε;;; Τελικά υπέκυψες στα παρακάλια του Σαμαρά;;;
Μπράβο ανωτερότητα και ανιδιοτέλεια!!!!
Μάλιστα επειδή είναι και υπεράνω ο εν λόγω και καλός κριτής άλλωστε, στην ίδια συνέντευξη κατηγορεί τον βουλευτή της ΝΔ του Ν. Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση.
Ρε Κόκκινε, έτσι πας να κάνεις τον υποψήφιο; Κατηγορώντας εν ενεργεία βουλευτή;

Δουλεύοντας παρασκηνιακά, κατηγορώντας όποιον νομίζεις αντίπαλό σου και προσπαθώντας, νταβατζιλίκι που λένε, να κατέβεις υποψήφιος, το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις πολύ πολύ μεγάλη ζημιά στο κόμμα που λες ότι υποστηρίζεις.

Και για να σοβαρευτούμε Κόκκινε.
Κατέβηκες από τα Πεντεόρια Φωκίδας που είσαι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πεντεοριτών, του Πολιτιστικού Συλλόγου "Δωρική Αδελφότητα" Φωκίδος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλάτων Φωκίδος.
Δηλαδή μέλος σε συλλόγους φωκιδαϊκούς.
Εδώ δεν μπορούμε να ξεμπλέξουμε με τον Καλαματιανό το Ρήγα και θα φέρουμε κι άλλους ξενόφερτους στα νησιά;;

Μην ξεχνάς Κόκκινε ότι ήσουν υποψήφιος και μάλιστα πολύ πρόσφατα. Και τι κατάφερες; Να πάρει το κόμμα που λες ότι υποστηρίζεις το χαμηλότερο πανελλαδικά ποσοστό στις περιφερειακές εκλογές. Και πάλι όμως είχες έτοιμη τη δικαιολογία. Άρχισες να κατηγορείς συλλήβδην τους Ναξιώτες, ότι αυτοί φταίνε και δεν βγήκες.

Μήπως να σου θυμίσω ποιος βγήκε δήμαρχος στη Νάξο και με πόσο μεγάλη πλειοψηφία; Ή μήπως βοήθησες καθόλου;
Σε ποιο κυκλαδίτικο νησί βοήθησες υποψήφιους δημάρχους;
Αλλά τι λέω. Εσύ είχες το δικό σου νταλκά να βγείς. Τους υποψήφιους της ΝΔ θα κοιτούσες;;
Να σου θυμίσω ότι τον Οκτώβρη του 2010 η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έγραφε κάτι για ποινικές διώξεις εναντίον σου; Τι έγινε με το θεματάκι. Μπας και νομίζεις ότι το ξεχάσαμε;;

Και εν πάση περιπτώσει Κόκκινε.
Στις Κυκλάδες έχουμε πολλούς και πολύ καλύτερους και πολύ πιο ντόμπρους από σένα και πάνω απ’ όλα ΝΤΟΠΙΟΥΣ.
Ανθρώπους που δεν στήνουν «μηχανές» για να είναι υποψήφιοι.
Ανθρώπους που δεν κατηγορούν άλλους για να επιβιώσουν.


Μια υπηρεσία μπορείς να προσφέρεις στο κόμμα σου.

ΝΑ ΠΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ή ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ.

"Επώνυμη" καταγγελία ...

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η είδηση ...

Στον πενταψήφιο αριθμό «11012» και στο e-mail fpccu@hellenicpolice.gr θα μπορούν οι πολίτες από σήμερα να καταγγέλλουν ανώνυμα φυσικά, φορολογικές παραβάσεις, παράνομες ενέργειες κρατικών λειτουργών αλλά και υποθέσεις διαφθοράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Τη νεοσύστατη Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή.

Ο σχολιασμός ...

Eκδηλώσεις Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η Ιστορία της Νάξου στον Παπαδιαμάντη»
ΕΚΘΕΣΗ του ΕΚΕΒΙ για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη μέχρι τις 30 Αυγούστου 2011 στο Πολιτιστικό Κέντρο Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.
«Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη» Συλλόγου Φιλωτίου Νάξου
Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011 και ώρα 20:.30
* ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του βιβλίου των καθηγητών Στεφ. Δ. Ήμελλου & Στεφ. Εμμ. Ψαρρά « Νοταριακές πράξεις Φιλωτίου , παπά-Στέφανου Αρώνη (1716-1742)» στο......

Ποιόν εξυπηρετούν πραγματικά οι "αποκαλύψεις" Δούκα; Τον ίδιο, τον Γιώργο ή τον Αντώνη;

Δούκας is back

Αφού πρώτα έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις, λόγω έλλειψης επικαιρότητας, για τις περίφημες επιστολές που έστειλε στον Κώστα Καραμανλή με τις οποίες τον προειδοποιούσε για την οικονομική κρίση που έρχεται, ο Πέτρος Δούκας θέλει να εκμεταλλευτεί όλη τη δημοσιότητα που του προσφέρεται αυτές τις ημέρες. Για αυτό και σήμερα, μιλώντας στο Βήμα Fm, αποκάλυψε ότι...

Επίσκεψη του επικεφαλής της " Λαϊκή Συσπείρωσης" Πάρου Κώστα Ροκονίδα στη Νάξο

Τη Νάξο επισκέφθηκε τη Δευτέρα 1/8/11, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου» και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ροκονίδας, με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου με θέμα ημερήσιας διάταξης τη κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στα νησιά μας.
Ήταν μια επεισοδιακή συνεδρίαση στην οποία εκτός των άλλων αναδείχθηκαν οι πολύ χαλαροί δεσμοί του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου και του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου με τις λεγόμενες δημοκρατικές διαδικασίες.