slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Ο κύριος Βενιζέλος σε ημίωρη συνέντευξή του στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του MEGA CHANNEL προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε ότι αφορά στη λίστα Λαγκάρντ. Τελικά κατάφερε δύο πράγματα:
Α) Να κάνει σαφές ότι δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του αφού πιστεύει ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και είναι εγγυητής της πολιτικής και κοινωνικής ομαλότητας, ενώ για τον εαυτό του επιφυλάσσει ρόλο εθνικού ηγέτη που........

Ένταλμα σύλληψης για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νικήτα Σιώη

Ένταλμα σύλληψης με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης της έχει εκδοθεί σε βάρος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Νικήτα Σιώη, μετά και τα χθεσινοβραδινά γεγονότα...
βίας που εξελίχθησαν στο κέντρο της πόλης των Σερρών μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και είχαν ως συνέπεια τον τραυματισμό του τελευταίου και τη διακομιδή του στο Γ. Νοσοκομείο των Σερρών.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο υποδιευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών, Θεολόγης Τζουμαϊλής, ο πρώην βουλευτής μέχρι αυτή την ώρα διαφεύγει της σύλληψης.
.

25οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου στην Νάξο


Οι 25οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου 2012 στο Δημοτικό Στάδιο Νάξου.
Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε ένα 16σέλιδο με όλες τις πληροφορίες για τους αγώνες.

https://www.box.com/s/zsxioo4vdueo68n8cgz8


Με το σχέδιο Φωτόπουλου για καταλήψεις υπουργείων, η εισβολή στο Πεντάγωνο

Μια μέρα μετά τη επίσημη προτροπή του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Φωτόπουλου να καταληφθούν υπουργεία, οργανισμοί, τράπεζες, εφορίες, λιμάνια και αεροδρόμια από τους εργαζόμενους, οι προσκείμενοι στην ΠΑΣΚ συνδικαλιστές των ναυπηγείων Σκαραμαγκά εισέβαλαν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με πρόθεση να το καταλάβουν.
Αυτό το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία είναι οι συνδικαλιστές των ναυπηγείων είχαν ....

Μεϊμαράκης: Είμαι καθαρός -Ευχαριστώ όλα τα κόμματα και όλους τους βουλευτές

Στην έδρα του στην ολομέλεια ανέβηκε στις 12:30 το μεσημέρι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τερματίζοντας έτσι την αποχή από τα καθήκοντά του μετά το ξέσπασα του «Καρούζος Gate» που προκλήθηκε από την αποκάλυψη της κατάθεσης του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού που τον εμπλέκει σε ξέπλυμα μαύρους χρήματος ύψος10,2 δισ. ευρώ μέσω των επιχειρήσεων του φυγόδικου επιχειρηματία και κουμπάρου του Γιάννη Καρούζου.

ΠΑΝΟ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;

ΕΚΑΝΑΝ «ΤΣΙΡΚΟ» ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ, ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Εικόνες κράτους που βρίσκεται υπό διάλυση σημειώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όταν εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έσπασαν τα κιγκλιδώματα και τις τζαμαρίες στο φυλάκιο και μπήκαν μέσα στον προαύλιο χώρο. Ακολούθησαν απίστευτες και απαράδεκτες σκηνές που εκθέτουν τον υπουργό Άμυνας της χώρας.

Ο βουλευτής Ο. Βουδούρης, που σκέφτεται το λαό και δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, είναι μέλος δ.σ. Ιδρύματος με τον Βίκτωρα Ρέστη

Το όνομα του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη συνέδεσε αυτές τις ημέρες η εφημερίδα Το Εθνος με το σκάνδαλο Ιωάννη Καρούζου, του φυγόδικου επιχειρηματία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος και φοροδιαφυγής όπου κατονομάστηκαν και ο Βαγγέλης Μειμαράκης, Μιχάλης Λιάπης και Γιώργος Βουλγαράκης από καταγγελίες.

Βορίδης: Απαράδεκτη η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το Άμυνας

«Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, ομάδας βουλευτών του κόμματος (Κουρουπλής), είναι σαν να αποδέχεται τον τρόπο διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, οι οποίοι...
έσπασαν τα κάγκελα της εισόδου και εισέβαλαν στο Πεντάγωνο», αυτό κατήγγειλε πριν από λίγο ο κ. Βορίδης σχετικά με την ένταση και τα επεισόδια που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη έξω, αλλά και μέσα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Εχουν γίνει... φιλαράκια

Πολύ συχνά λέγεται ότι τα λένε ο Πολ Τόμσεν και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο σπίτι του πρώην "τσάρου" στα βόρεια προάστια.

Το "μυστικό" έχει φτάσει στα αφτιά μελών της κυβέρνησης και δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τη φιλία που όπως φαίνεται γεννήθηκε ανάμεσα στο "σκληρό" Τόμσεν και τον πρώην υπουργό.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ακυβέρνητο το ΥΕΘΑ! Αγριο ξύλο μεταξύ ΜΑΤ και εργ ναυπηγείων- Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε στους εργαζόμενους!!


Τελικά έγινε επέμβαση των ΜΑΤ μετά από μία ώρα έντασης στον προαύλιο χώρο του υπουργείο Αμυνας και έγινε μάχη σώμα με σώμα. Απέναντι τους οι διαδηλωτές – εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά που έσπασαν τα κιγκλιδώματα και τις τζαμαρίες στην πύλη εισόδου και να εισβάλλουν στον περιβάλλοντα χώρο ανενόχλητοι.

Οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που έφτασαν στο υπουργείο προσπάθησαν να απωθήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος και τότε η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο με αποτέλεσμα να πέσει πολύ ξύλο. Τα ΜΑΤ χτυπούσαν με γκλοπ και ασπίδες και οι διαδηλωτές απαντούσαν με κοντάρια και σημαίες.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκο κατέβηκε στην είσοδο του υπουργείου για να ηρεμήσει τα πνεύματα αντί η ηγεσία του υπουργείου να φωνάξει για συνομιλίες αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

Ο Υπουργός επιθεωρεί τον στόλο στο ΦΑΛΗΡΟ ...

Σημειώστε ότι οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν έξη μήνες...
 

Είναι ΑΡΓΑ πλέον κ. Διώτη...

Έπρεπε να φτάσουμε στον ΑΠΟΛΥΤΟ εξευτελισμό της χώρας (ΞΑΝΑ...) από τους χειρισμούς των "αρμοδίων" για να φτάσει ΧΘΕΣ (!!!) ο κ. Διώτης να μετανιώνει και να δηλώνει ότι ΤΩΡΑ θα διερευνούσε την λίστα...

Μόνο που είναι πλέον ΑΡΓΑ...

Ούτε βρίσκεται στην θέση αυτή πλέον , ούτε η σημερινή κατάσταση είναι η ΙΔΙΑ με την εποχή που θα έπρεπε να ασχοληθεί δυναμικά...

Αυτές οι δηλώσεις προκαλούν μόνο θλίψη στους πολίτες...
Θυμάμαι πόσο είχε υπερτιμηθεί ο συγκεκριμένος κύριος από τα ΜΜΕ...
Μας τον παρουσίαζαν σαν "Σούπερμαν" και αποδείχθηκε ένας κλασικός Έλληνας τυπολάτρις δημόσιος υπάλληλος...
Θλίψη...

http://antilogos-gr.blogspot.com/2012/10/blog-post_4.html

Παραίτηση Γ. Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ | Στην αναμπουμπούλα ο πολιτικός «καιροσκόπος» χαίρεται!!! | Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό «κεφάλα»

Οι τρεις που αποφάσισαν* το μνημόνιο
*= πριν τις εκλογές

 
Με αφορμή τη λίστα «Λαγκάρντ» – όπως λέει ο ίδιος – αλλά την διαφυγή του από το  «κάδρο» του μνημονίου ενόψει πολιτικών εξελίξεων – όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές – ανακοίνωσε την παραίτησή  του από το ΠΑΣΟΚ ο Παριανός και τέως κορυφαίος υπουργός των μνημονιακών κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Γ. Ραγκούσης.

Ο Γ. Ραγκούσης που:

1) στις τελευταίες εκλογές απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής,
2) ο οποίος πολιτικά εγκαλείται γιατί είπε ψέματα στους αυτοδιοικητικούς ότι ο νόμος «Καλλικράτης» διαθέτει χρήματα για να λειτουργήσει, με αποτέλεσμα η τοπική αυτοδιοίκηση σήμερα να καταστρέφεται και να «κόβει» υπηρεσίες από οικογένειες (όπως παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, έργα, μισθούς κλπ),
3) συσσώρευσε μεγάλα προβλήματα στο βεβαρημένο μεταναστευτικό πρόβλημα με τη σχετική νομοθεσία που εισηγήθηκε, κάνοντας προφανώς το χατίρι στους Ευρωπαίους συνομιλητές του οι οποίοι επιθυμούν την χώρα μας «αποθήκη ψυχών»,
4) ο οποίος ήταν ο πιο αγαπημένος υπουργός της «τρόικα» της εποχής του, αφού λάμβανε μέτρα μνημονιακά, ακόμα και λίγες ημέρες πριν την ένταξη της χώρας στο μνημόνιο,
5) για τον οποίο οι πολιτικοί του τ. φίλοι λένε ότι «πήδηξε» την τελευταία στιγμή από το «ναυάγιο» Παπανδρέου, όταν είδε ότι η κυβέρνηση στην οποία ήταν ο Νο2 κατέρρεε, «ξεπουλώντας» πολιτικά τον πολιτικό του ευεργέτη…

…με την σημερινή του παραίτηση προσπαθεί να βγει και από το «κάδρο» των μνημονιακών, ενόψει τραγικών εξελίξεων που αναμένονται για τον τόπο, και την πολιτική «τιμωρία» που μοιραία επιφυλάσσει ο λαός για εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο διεθνή διασυρμό και τους μη βολεμένους πολίτες στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
Θέλει να είναι έτοιμος και «ξεπλυμένος» για να αρπάξει όποιο τρένο εξουσίας περάσει από μπροστά του μετά την καταστροφή.
Θέλει να «χτυπήσει» τον Βενιζέλο, επειδή είναι ο πρόεδρος που τον έβγαλε σε «πρόωρη σύνταξη» και πολιτική αφάνεια.

Εμείς λέμε: ότι τίποτε από όλα αυτά για τα οποία καταγγέλλει τον Ευ. Βενιζέλο για το αμφισβητούμενο κύρος του, ως προς την πολιτική πρακτική και το πολιτικό ήθος με το οποίο ενεργεί, ΔΕΝ υπάρχει το οποίο να μην έχει κάνει και ο ίδιος στην πολιτική του θητεία. Στο κόμμα, στην κυβέρνηση και στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Επιπλέον, είναι πολιτικός υποκριτής και αχάριστος, διότι:
1) υπήρξε κομματικό στέλεχος από την εφηβική του ηλικία,
2) άδραξε ευκαιρίες πολικής και επαγγελματικής ανέλιξης,
3) ανέβηκε στα ύπατα αξιώματα της κυβέρνησης και του κόμματος,
χρησιμοποιώντας αυτό το «μεταπολιτευτικό ΠΑΣΟΚ» το οποίο σήμερα καταγγέλλει για να αποφύγει τις δικές του ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ευθύνες.-

Θεωρούμε απολύτως υπεύθυνο τον Ευ. Βενιζέλο για τα όσα τον καταγγέλλει ο κ. Γ. Ραγκούσης. Ξέρει να τα περιγράψει. Είναι ίδιος και ίσως χειρότερος.


ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ

Τη …διάλυση του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να αποτρέψει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» σε έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος το μεσημέρι. Αναμένεται παρέμβαση από τον Κώστα Σκανδαλίδη.

Εξηγήσεις για την στάση του στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» που εξελίσσεται σε …λίστα Βενιζέλου, επιχείρησε να δώσει χθες το βράδυ, μιλώντας στο Mega, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που μυρίζουν ως και …διάλυση. Το ίδιο θα επιδιώξει και σήμερα στη μιάμιση το μεσημέρι, στην έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που κρίθηκε ακριβώς για αυτό απαραίτητη.

Οι διαστάσεις πάντως που έχει πάρει το θέμα, άσχετα αν ο κ.Βενιζέλος τις απέδωσε σε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και απόπειρα διάλυσης του θεσμικού ιστού της χώρας, προκάλεσε έντονη κινητοποίηση καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, με τον Κώστα Σκανδαλίδη να ετοιμάζει πολιτική παρέμβαση προκειμένου το κόμμα να κρατηθεί ενωμένο. Παρά τα …αισθήματα φιλίας και τις γέφυρες συμπόρευσης πάντως, του προέδρου του κόμματος εχθές, προς τον Ανδρέα Λοβέρδο, εκείνος δεν αναμένεται να συμμετάσχει ούτε σήμερα στην συνεδρίαση της «πράσινης» Κ.Ο.

Σε αυτήν πάντως, τον τόνο θα δώσουν οι βουλευτές που, εμφανώς ενοχλημένοι από τους χειρισμούς Βενιζέλου στην υπόθεση, ζητούν πειστικές απαντήσεις και δημοσιοποίηση της λίστας από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σε διαφορετική περίπτωση, εκτιμούν πως ο ίδιος είναι από έκθετος ως …ακυρωμένος και άρα όχι σε θέση να μιλά για μέτρα και πολιτική διαπραγμάτευση, στην οποία ζήτησε εκ νέου χθες να μετάσχει. Αφήνουν μάλιστα κάποιοι ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει ήδη …αλλοιωθεί η λίστα, θέτοντας πια μείζον πολιτικό θέμα.

Εχθές, πάντως, ο κ.Βενιζέλος ζήτησε ήδη την παράδοση του εν λόγω υλικού στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προς ενημέρωση των βουλευτών που δεσμεύονται από το απόρρητο. Ο ίδιος επιχείρησε να αποδώσει ευθύνες στον πρώην Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ενώ αιχμές άφησε και κατά του προκατόχου του στην οδό Νίκης, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, που είχε στα χέρια του τη λίστα επί πεντάμηνο. Επίθεση εξαπέλυσε και κατά του Γιάννη Ραγκούση που λίγες ώρες πριν είχε αποχωρήσει με ανακοίνωσή του από το ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίθετα έπλεξε το εγκώμιο του Ανδρέα Λοβέρδου, ρίχνοντας παράλληλα «γέφυρες» για κοινή πορεία στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:«ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ-ΔΕΧΟΜΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ»

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΟ MATRIX24: «ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»

«ΧΑΠΑΚΩΜΕΝΟΙ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ; Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΞΑΕΡΩΝΕΤΑΙ»

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΣΟΚ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ! «ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ»

ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Νέα Εποχή για τα Νησιά μας: ¨Οι αριθμοί ευημερούν και οι πολίτες υποφέρουν¨

KOKKINOS DADAOS PAPANAOLHS

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης μέλη του περιφερειακού συνδυασμού «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας», στα γραφεία που τους έχουν παραχωρηθεί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη.

Ο επικεφαλής της παράταξης Χαράλαμπος Κόκκινος, μαζί με τους συνεργάτες του περιφερειακούς συμβούλους, Μάρκο Δαδάο και Γιώργο Παπαμανώλη, εξέφρασαν έντονους προβληματισμούς για την πορεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, επιρρίπτοντας ευθύνες στη διοικούσα αρχή, για την οποία υποστήριξαν ότι παρακολουθεί ως θεατής τις εξελίξεις, δίχως σχέδιο και πλάνο για να αντιστρέψει την πτωτική πορεία των νησιών και του θεσμού.

Μεταξύ των άλλων, ο κ. Κόκκινος κατέθεσε ενδιαφέρουσα πρόταση για δημιουργία γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες, ώστε να διεκδικεί από την πρωτεύουσα της Ε.Ε. περισσότερους πόρους και προγράμματα.

Διαβάστε ενδεικτικά κάποια βασικά σημεία από τις τοποθετήσεις τους:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ:

Για τον Καλλικράτη: 21 μήνες μετά μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι φόβοι μας έπιασαν τόπο. Δεν υπάρχει ούτε ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο, ούτε και επαρκής χρηματοδότηση για να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση.

Στελέχωση Περιφέρειας: Το στελεχιακό δυναμικό έχει μειωθεί κατά 25%. Αδειάζουν οι υπηρεσίες και η Περιφέρεια δε μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, η περιφερειακή αρχή όμως… απλά παρακολουθεί ως θεατής.

Για την περιφερειακή αρχή: Αν πιστέψουμε την περιφερειακή αρχή, στο Νότιο Αιγαίο τα νούμερα ευημερούν αλλά οι πολίτες υποφέρουν. Οι διθύραμβοι ότι το Νότιο Αιγαίο είναι πρώτο σε απορρόφηση του ΕΣΠΑ, δεν είναι τίποτε περισσότερο από επικοινωνιακά και λογιστικά τρικ, με μεταφορά κονδυλίων και έργων από το παρελθόν. Η απορρόφηση είναι εντελώς πλασματική.

Δε μπορεί η περιφερειακή αρχή να πανηγυρίζει και ταυτόχρονα να είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία. Δεν υπάρχουν πρωτοβουλίες για να σταματήσει αυτή η παρακμή. Δε λειτουργούν σωστά ούτε οι Επιτροπές ούτε και το περιφερειακό συμβούλιο.

Εμείς δε θέλουμε να λαϊκίσουμε ούτε είμαστε μηδενιστές. Έχουμε κάνει προτάσεις και δεν έχουμε εισακουστεί.

Τουριστική Πολιτική: Δεν έχει παρθεί καμία σοβαρή πρωτοβουλία. Η τουριστική προβολή είναι ελλιπής, χωρίς οργανωμένη προσπάθεια και καινοτόμες δράσεις. Υπάρχουν χρήματα στο ταμείο, αλλά ελάχιστα αξιοποιούνται, ενώ οι προτάσεις μας πέφτουν συνεχώς στο κενό.

Για τα οικονομικά της Περιφέρειας: Υπάρχουν πόροι που μπορούν να κρατήσουν όρθια την Περιφέρεια, αλλά δεν αξιοποιούνται. Αυτό δείχνει και η προχειρότητα του προϋπολογισμού.

Για την τηλεδιάσκεψη: Λυπηρό που έχει αξιοποιηθεί μόνο σε Σύρο και Ρόδο και όχι στα υπόλοιπα νησιά που το έχουν μεγάλη ανάγκη.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Να δημιουργήσει η Περιφέρεια μόνιμο γραφείο στις Βρυξέλλες, στην καρδιά της Ε.Ε. Από εκεί θα μπορεί να διεκδικεί περισσότερα προγράμματα και πόρους, κάτι το οποίο έχουν κάνει Περιφέρειες της Ισπανίας και άλλων χωρών.

Για το Νεώριο: Έχει αρχίσει ένα κλίμα εσωστρέφειας στο ναυπηγείο και δε θα ήθελα να πάρω θέση, ούτε να εκφράσω κι εγώ ακραίες απόψεις όπως αυτές που διαβάζω τις τελευταίες ημέρες. Γνωρίζω ότι τη Δευτέρα εκδικάζεται στο ΣτΕ η υπόθεση που αφορά την επισκευή των δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού. Η έκβαση αυτής της υπόθεσης θα είναι καθοριστική για το μέλλον του ναυπηγείου.

ΔΑΔΑΟΣ:

Στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου δεν υπάρχουν ούτε πόροι ούτε και οργάνωση των υπηρεσιών και πραγματικά, αναρωτιέμαι πολλές φορές αν υπάρχει νόημα να συζητάμε για το θεσμό.

Είναι υποχρεωμένη η διοίκηση της Περιφέρειας και όφειλε να διεκδικεί την εφαρμογή της νησιωτικότητας.

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες της Περιφέρειας υποστελεχωμένες αλλά και η περιφερειακή αρχή δεν είναι άμοιρη ευθυνών γι αυτό. Στο ξεκίνημα της θητείας, με την ανοχή της, έγιναν μεταθέσεις και αποσπάσεις δεξιά και αριστερά και δε μιλούσε κανείς.

Για την ακτοπλοΐα και τη διαφαινόμενη απώλεια της μίας ενδοκυκλαδικής γραμμής έχει ευθύνες και η περιφερειακή αρχή. Τι σημαίνει ότι δεν το είχαν πάρει χαμπάρι ότι υπάρχει πρόβλημα στο διαγωνισμό της γραμμής και γιατί πρέπει να φταίει μόνο το υπουργείο; Αδράνησαν, το αμέλησαν και έχουν σοβαρές ευθύνες. Αυτοί που διοικούν πρέπει να παρακολουθούν όλα τα μεγάλα θέματα. Γι αυτό τους ψήφισαν οι πολίτες.

Προσωπικά δε βλέπω κάποιο σοβαρό σχέδιο για την αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων των νησιών στην Περιφέρεια και δεν αισιοδοξώ για το μέλλον.

ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ:

Είχα πει και παλαιότερα ότι τα έργα καρκινοβατούν και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου λειτουργεί αντιαναπτυξιακά. Αυτό αρχίζει να αποδεικνύεται στην πράξη.

Μέσα σε ένα χρόνο, τα ποσά για επενδύσεις στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου μειώθηκαν κατά 50% περίπου σε σχέση με τις παλιές Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Δε φταίει μόνο η κρίση για την πορεία της Περιφέρειας. Στο τέλος του 2011, το ταμειακό υπόλοιπο στην Περιφέρεια ήταν 43 εκ. ευρώ. Η περιφερειακή αρχή «κλωσάει» τους πόρους, τα έργα καθυστερούν, σε μια εποχή που η αγορά, περιμένει πως και πως χρήματα για να κινηθεί. Με τον τρόπο αυτό, η ύφεση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, ειδικά στις Κυκλάδες.

http://www.cyclades24.gr

e-Επιλογές της 03/10/2012



Διατίθενται τα εισιτήρια διαρκείας του Πανναξιακού Α.Ο.Ν. Βόλεϊ - Μπάσκετ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανναξιακο

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Πανναξιακού Α.Ο.Ν. ανακοινώνει ότι έχει αρχίσει  η πώληση εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.
 Α. Το εισιτήριο διαρκείας για την  αγωνιστική περίοδο 2012-2013 θα περιλαμβάνει:
α. Τους αγώνες πρωταθλήματος  A2 Εθνικής Κατηγορίας Βόλεϊ Γυναικών
β. Τους αγώνες κυπέλλου Ελλάδας Βόλεϊ Γυναικών
γ. Όλους τους τοπικούς αγώνες Μπάσκετ Ανδρών
δ. Όλους τους τοπικούς αγώνες των παιδικών τμημάτων μπάσκετ και  βόλλεϋ
 Β. Αξία εισιτηρίου
 Κάθε εισιτήριο διαρκείας κοστίζει 70 €.
 Γ. Σημεία πώλησης
Naxos Tours (Παραλία Χώρας Νάξου)
Zas Travel (Κατάστημα λιμανιού)
Heaven’s Café (Έναντι Αστυνομίας)
Traffic (Έναντι Alpha Bank)
 Δ. Εκπτωτικά κουπόνια
Τα εισιτήρια θα λειτουργούν και ως εκπτωτικά κουπόνια για αγορές από καταστήματα που φέρουν το σήμα της ομάδας.
 Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.Ν.


Απάντηση  του Συλλόγου Εγκαριτών Νάξου σε Δελτίο Τύπου της ΟΝΑΣ σχετικά με την αποχώρηση από την Ομοσπονδία


Απαντώντας στο σχετικό με την από 3/9/2012 επιστολή μας Δελτίο τύπου της ΟΝΑΣ (καθώς απαντητική επιστολή δεν έχουμε λάβει), θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής: