slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΕΚ ΝΑΞΟΥ : ειδικότητες που εγκρίθηκαν να λειτουργήσουν στη ΣΑΕΚ Νάξου το προσεχές εξάμηνο κατάρτισης 2024Β (χειμερινό εξάμηνο του 2024-25 έτους κατάρτισης), μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού.

ΣΑΕΚ ΝΑΞΟΥ

Καλούμε το ενδιαφερόμενο κοινό να εγγραφεί ηλεκτρονικά στις ειδικότητες
που θα λειτουργήσουν το έτος κατάρτισης 2024-2025 στη Δημόσια Σχολή
Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) Νάξου. Οι εγγραφές γίνονται
τον προσεχή Σεπτέμβριο και για το λόγο αυτό θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.
Για τη ΣΑΕΚ Νάξου εγκρίθηκαν 3 ειδικότητες Α' εξαμήνου στο παράλληλο
μηχανογραφικό:
 ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB
DESIGNER-DEVELOPER/VIDEO GAMES)
Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β' ΚΥΚΛΟΥ, Ε.Π.Λ., μπορούν να καταταγούν στο
Γ' εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες με την ειδικότητα του πτυχίου
τους. Η διαδικασία κατάταξης ΔΕΝ γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά με απευθείας
κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στη γραμματεία της ΣΑΕΚ.
Οι ειδικότητες Γ' εξαμήνου που παρέχει η ΣΑΕΚ Νάξου την περίοδο 2024-
2025 είναι οι εξής:
 ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ
 ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
ΣΑΕΚ ΝΑΞΟΥ

Σπούδασε ειδικότητες με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση!
 
Εξασφάλισε:
 ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ
 ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ
 ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 5 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
 ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ISIC
 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
 
Ωράριο εξυπηρέτησης κοινού για τους θερινούς μήνες Ιούλιο και
Αύγουστο 2024 (εκτός του χρονικού διαστήματος από την 1 η έως την 15 η
Αυγούστου): 9:00-13:00
Επικοινωνία:
Τηλ.-fax: 2285031228
E-mail: grammateia@iek-naxou.kyk.sch.gr
Facebook προφίλ: ΣΑΕΚ ΝΑΞΟΥ


Με εκτίμηση,

ο Διευθυντής της ΣΑΕΚ Νάξου
Λεγάκης Γεώργιος


Για πρώτη φορά δικαστές θα συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας των ανωτάτων Δικαστηρίων


Η προτεινόμενη ρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποτελεί σταθμό για την εδραίωση και ενίσχυση του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας, καθώς -για πρώτη φορά- παρέχεται στο δικαστικό σώμα η δυνατότητα να συμμετέχει στην επιλογή της ηγεσίας του. Με την προτεινόμενη ρύθμιση, η Ελλάδα ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα στο ζήτημα αυτό παρέχει στην Ολομέλεια των οικείων Ανωτάτων Δικαστηρίων, δηλαδή σε όργανο αποτελούμενο αποκλειστικά από δικαστές, τη δυνατότητα να διατυπώνει γνώμη για την επιλογή της ηγεσίας του αντίστοιχου Δικαστηρίου.

Το αίτημα της συμμετοχής των δικαστών στην επιλογή της ηγεσίας τους έχει διατυπωθεί, άλλωστε, επανειλημμένως τόσο σε εκθέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης όσο και στις εκθέσεις της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κράτος Δικαίου ετών 2021, 2022 και 2023, με τη διατύπωση αντίστοιχων συστάσεων προς την Ελλάδα να λάβει μέτρα ώστε να αντιμετωπίσει την ανάγκη συμμετοχής του δικαστικού σώματος στην επιλογή των Προέδρων και Αντιπροέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων, λαμβάνοντας υπόψη τα ευρωπαϊκά πρότυπα στο ζήτημα αυτό.

Η διαδικασία που θα ακολουθείται εφεξής σύμφωνα με τη προτεινόμενη διάταξη

  • Η γνώμη της Ολομέλειας του οικείου Ανώτατου Δικαστηρίου προηγείται της γνώμης που διατυπώνει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Τούτο δε προς διαφύλαξη της ανεξαρτησίας και του ανεπηρέαστου της γνώμης των δικαστών.
  • Με δεδομένο ότι για την πλήρωση των θέσεων που κενώνονται στις 30 Ιουνίου κάθε έτους ο Υπουργός Δικαιοσύνης κινεί τη διαδικασία το αργότερο ως το τέλος Απριλίου, προβλέπεται ότι η Ολομέλεια παρέχει τη γνώμη της μέσα σε ένα μήνα από τότε που ζητήθηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία με τη διατύπωση γνώμης από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Εξασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο  το ακώλυτο της διαδικασίας.
  • Η Ολομέλεια του οικείου Ανωτάτου Δικαστηρίου συνεδριάζει σε συμβούλιο (και όχι δημόσια) και μετέχουν σε αυτήν όλα τα μέλη του Δικαστηρίου. Σε περίπτωση κωλυμάτων η Ολομέλεια συγκροτείται νόμιμα και με λιγότερο αριθμό μελών, σε κάθε όμως περίπτωση τα παρόντα μέλη πρέπει να είναι περισσότερα από το ήμισυ των μελών που υπηρετούν.
  • Για διαφύλαξη της εσωτερικής γαλήνης του σώματος και των καλών σχέσεων μεταξύ των δικαστών προβλέπεται ότι τα μέλη του Δικαστηρίου διατυπώνουν την πρότασή τους με μυστική ψηφοφορία επί προτυπωμένων ψηφοδελτίων. Παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξουν περισσότερους του ενός συναδέλφους τους για την προς κάλυψη θέση (μέχρι πέντε προακτέους). Η δυνατότητα πολλαπλής ψήφου παρέχεται ακριβώς προς διευκόλυνση των μελών του Δικαστηρίου, καθώς καλούνται να επιλέξουν μεταξύ περισσοτέρων ικανότατων και πολύπειρων συναδέλφων, οι οποίοι ορίζονται ως προακτέοι, κατά τις διατάξεις του δεύτερου και τρίτου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 59 του ν. 4938/2022 (Α΄109).

Η προτεινόμενη ρύθμιση του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε στη Βουλή εναρμονίζεται με τις ως άνω συστάσεις, χωρίς να αφίσταται ή να αποκλίνει από το υφιστάμενο συνταγματικό πλαίσιο (άρθρο 90 παρ. 5 του Συντάγματος), το οποίο επιφυλάσσει στο Υπουργικό Συμβούλιο ευρεία διακριτική ευχέρεια ως προς το ζήτημα της επιλογής των Προέδρων και Αντιπροέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων.

Κύκλωμα εκβιασμών: 23 εμπλεκόμενοι, 14 συλλήψεις - Οι αντιδράσεις από Περιφέρεια Αττικής, υπ. Πολιτισμού και ΠΑΣΟΚ


Καρατομήθηκαν από τον Χαρδαλιά οι επόπτες Υγείας που εμπλέκονται - Ανεστάλη η κομματική ιδιότητα των μελών του ΠΑΣΟΚ, πώς αντέδρασε το υπ. Πολιτισμού - Οι συνομιλίες που «έκαψαν» την οργάνωση και οι φωτογραφίες ντοκουμέντα από τις δοσοληψίες
Σε Δήμο Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής, υπουργείο Πολιτισμού και ΠΑΣΟΚ εντοπίζονται μέχρι στιγμής οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών το οποίο εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Βρούτση: Έργα ύψους 1,12 εκατ. ευρώ, για το γήπεδο και το Αθλητικό Κέντρο Μεσολογγίου, χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη
Βρούτση με τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Σπύρο Διαμαντόπουλο
Αθλητικά Έργα προϋπολογισμού 1,12 εκατ. ευρώ στον Δήμο Ιεράς
Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού!
Η έγκριση της χρηματοδότησης, από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης  (ΤΠΑ) του Υπουργείου, για δράσεις βελτίωσης αθλητικών
εγκαταστάσεων, ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, σε συνάντησή του με τον Δήμαρχο Ιεράς
Πόλης Μεσολογγίου, Σπύρο Διαμαντόπουλο.
Τα έργα αφορούν στις εξής παρεμβάσεις: