slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ" για την απελευθέρωση του Καστελλόριζου

 


"Ισχυρο και ξεκάθαρο το μήνυμα της 77ης Επετείου  Απελευθέρωσης του Καστελόριζου: Ήταν ,είναι και θα παραμείνει Ελληνικό και θα αποτελεί το ανατολικότερο σύνορο της χώρας μας και της Ε.Ε."

Με εθνική ενότητα και ομοψυχία εορτάζουμε την 77η Επέτειο Απελευθερωσης του Καστελόριζου.Ο φετινός  εορτασμός προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημάσια  λόγω των συνεχιζομένων τουρκικών προκλήσεων και απειλών.

Eργαστηρι παιδικης τεχνης φιλιππας φλωρακα-γιαννη χαλκου


Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Thessaloniki Helexpo Forum


Αθήνα, 13.9.2020ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 Την Κυριακή, 13/9/2020, και με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός έκανε την παρακάτω δήλωση:


"Ένα νέο σχολικό έτος ξεκινάει με προκλήσεις, προσδοκίες, αγωνία και ελπίδα. Η φετινή χρονιά όμως ξεκινάει μέσα σε ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Ανοίγεται μπροστά μας ένας νέος κόσμος και καλούμαστε να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα που φέρνει η υγειονομική κρίση. 


Δεν μας φοβίζει το νέο και το διαφορετικό. Αντίθετα, αποτελεί ευκαιρία για την απόκτηση πλούσιων γνώσεων, χρήσιμων δεξιοτήτων και πολύτιμων εμπειριών. Εργαλεία που θα μας φανούν πολύ χρήσιμα στο μέλλον. 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ- Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

     Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

  ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ

Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης | Ο Θάνατος του Εμποράκου                

    Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ (1985)

                      Σκηνοθεσία: Φόλκερ Σλέντορφ

            Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 21.00 

       ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ 

    Η προβολή θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον COVID 19 

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ

Εκτάκτως αυτή την εβδομάδα, η προβολή θα γίνει 

την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2020 που διοργανώνει το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών με ταινίες βασισμένες σε θεατρικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.

Σαφείς απαντήσεις για εθνικά θέματα, οικονομία και υγεία έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με σαφήνεια σε όλα τα θέματα για τα οποία ρωτήθηκε απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Οικονομία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για την οικονομία και για το αν με το πακέτο δράσεων που ανακοίνωσε μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση, για την οποία του ρίχνει ευθύνες η αντιπολίτευση. «Να ξεκινήσουμε τη διαπίστωση ότι μιλάμε για μια παγκόσμια ύφεση. Είναι η μεγαλύτερη οικονομική κρίση από το 1929 αλλά η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνει λιγότερο άσχημα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Στηρίξαμε την πραγματική οικονομία με ένα πακέτο εμπροσθοβαρές και συνεχώς εξελισσόμενο. Πρώτον κρατάμε πυρομαχικά και δεύτερον προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται. Το πακέτο μέτρων που εξήγγειλα χθες σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί. Ερχόμαστε να στηρίξουμε την κοινωνία και ειδικά τους πιο ευάλωτους. Και τώρα έχουμε πολεμοφόδια, η χώρα έχει πολλά ταμειακά διαθέσιμα και εφόσον κρίνουμε ότι πρέπει να δαπανήσουμε και άλλο δημόσιο χρήμα θα το κάνουμε».

Εισφορά αλληλεγγύης και πλειστηριασμοί

Απάντηση σε ερώτηση της Κατερίνα Μονογυιού των Υπουργείων Ανάπτυξης και Τουρισμού για την Οικονομική ενίσχυση πληγεισών επιχειρήσεων των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Αντίπαρου και Θήρας

 

Απάντηση σε ερώτηση της  Κατερίνα Μονογυιού των Υπουργείων Ανάπτυξης και Τουρισμού για την Οικονομική ενίσχυση πληγεισών επιχειρήσεων των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Αντίπαρου και Θήρας

Απάντηση στην ερώτηση της Βουλευτού Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη θέσπισης νέων μέτρων λόγω COVID19, ειδικά για τα νησιά που  επλήγησαν δυσανάλογα από την πανδημία λόγω απώλειας των ετησίων εισοδημάτων τους έδωσαν τα αρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης   και Τουρισμού .