slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σιφναϊκα Νέα Μάϊου 2023

Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες

Μετά τα διάφορα προβλήματα και …προβληματάκια του προηγούμενου φύλλου, σιγά σιγά ξαναβρίσκουμε τον …εαυτό μας.

Σ' αυτό το φύλλο δώσαμε προτεραιότητα στο «άναμμα των πύργων» για 20η φορά, που έγινε μάλιστα η αφορμή να επεκταθεί η πρωτοβουλία της Σίφνου και στα άλλα – σε πολλά – κυκλαδονήσια και να υπάρξει και σ' αυτό το θέμα μία συνέργεια, που υποδηλώνει την ενότητα του Αρχιπελάγους με αφορμή τον πολιτισμό.

Υποψήφιος για ακόμα μία θητεία με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Κάλλιστος Διακογεωργίου από τη Ρόδο

 

Την υποψηφιότητα του Κάλλιστου Διακογεωργίου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

 

Ο κ. Διακογεωργίου, επιχειρηματίας-κατασκευαστής, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων, με πολυετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πλούσια ενασχόληση με τα κοινά, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο για τρίτη φορά, αφού είχε συμπορευτεί και στις περιφερειακές εκλογές του 2014 και του 2019:

Το ΣτΕ «έκοψε» τουριστική επένδυση στην Πάρο

Το ανώτατο δικαστήριο σταματά μεγάλη τουριστική μονάδα για την οποία δεν ελήφθη υπόψη η φέρουσα ικανότητα του νησιού21.06.2023
Γιώργος Λιάλιος
«Χαστούκι» του Συμβουλίου της Επικρατείας στην πολιτεία για τον τρόπο που εγκρίνονται μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε μικρά νησιά. Το ΣτΕ «έκοψε» σχέδιο για τη δημιουργία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, με ξενοδοχείο και βίλες, στην Πάρο, επιπλήττοντας –εμμέσως πλην σαφώς– το Κεντρικό Πολεοδομικό Συμβούλιο (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), που δέχθηκε χωρίς επαρκή αιτιολόγηση το προτεινόμενο έργο. Περαιτέρω, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο επαναλαμβάνει την ανάγκη συνυπολογισμού της φέρουσας ικανότητας του κάθε νησιού, σημειώνοντας ότι αυτό πρέπει να γίνεται αυτοτελώς από το Δημόσιο και όχι κατά περίπτωση, για να εγκριθεί ένα συγκεκριμένο έργο.

Εκδήλωση για τον "Κλήδονα"

Κοινό Τηνίων - Ενοικίαση παραλιών στην Τήνο (Video)

 

Ο αιγιαλός και η παραλία είναι κοινόχρηστα αγαθά και ανήκουν στη δημόσια κτήση. Προορίζονται για την άμεση εξυπηρέτηση του δημοσίου σκοπού και είναι δυνατή μόνον η παραχώρηση τους για απλή χρήση, υπό όρους και προϋποθέσεις.

Τι συμβαίνει στην Τήνο με την παραχώρηση αιγιαλού;
Ποιος ενθάρρυνε για χρόνια την καταπάτηση των όρων των συμβάσεων παραχώρησης;
Γιατί φέτος έγιναν για πρώτη φορά έλεγχοι στις παραλίες;
Τι συνέβη με την αυξομείωση των αντιτίμων της παραχώρησης;
Ποια είναι η θέση της Ανεξαρτητης Δημοτικής Κίνησης "Κοινό Τηνίων" για την παραχώρηση του Αιγιαλού;

Αύξηση χρηματοδότησης του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μήλου, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Εξασφάλιση χρηματοδότησης μέχρι και τις 30.09.2023, από ευρωπαϊκούς πόρους, για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού

Στην ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Μήλου προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με αύξηση της χρηματοδότησής η οποία καλύπτει την λειτουργία του μέχρι και τις 30.09.2023, με ευρωπαϊκούς πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».  

Ειδικότερα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, η επιλέξιμη και συνολική δημόσια δαπάνη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μήλου  αυξάνεται από 360.000,00 € σε 405.600,00  €, μέχρι και τις 30.09.2023. Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέρχεται σε 600 άτομα, σε όλα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ

Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Η Διακήρυξη αυτή υπογράφεται από προσωπικότητες του πολιτισμού, της τέχνης, επιστήμονες, πρώην αυτοδιοικητικούς κλπ και έχει στόχο την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ.

Λόγω στενότητας χρόνου, πολλοί άνθρωποι που θα ήθελαν να υπογράψουν δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν. Ζητάμε την κατανόηση τους.

Πλεύση Ελευθερίας: Εκλογές 25ης Ιουνίου 2023, Δήλωση Στήριξης του Γιώργου Μακρυδημήτρη


Πρόσκληση στήριξης του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΥΔΗΜΗΤΡΗ

Αγαπητοί συμπολίτες μου, Φίλες και φίλοι.
Σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία του τόπου σήμερα, αποφάσισα να
συμπορευτώ με τη …Ζωή… σε μια …Πλεύση Ελευθερίας... για περισσότερη
διαφάνεια, εντιμότητα, αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής στην πατρίδα μας.
Ξέρω ότι οι δυνάμεις μας είναι μικρές, αλλά πιστεύω πως αν ενώσουμε όλοι

Υποψήφιος για ακόμα μία θητεία με τον Γιώργο Χατζημάρκο ο Φιλήμονας Ζαννετίδης από τη Ρόδο


 

Την υποψηφιότητα του Φιλήμονα Ζαννετίδη, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου.

 

Ο κ. Ζαννετίδης, υπάλληλος της  Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο Τελωνείο Ρόδου,  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Εντεταλμένος στον Πρωτογενή Τομέα σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου, με πολυετή εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να πορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο για τρίτη φορά, αφού είχε συμπορευτεί και στις περιφερειακές εκλογές του 2014 και του 2019:

Ποιες έδρες αλλάζουν χέρια σε νέα Βουλή με 7 κόμματα . ηχηρά ονόματα να μένουν εκτός Κοινοβουλίου

  Protothema.gr και  Χρήστος Μπόκας  

Σαρωτικές αλλαγές στον κοινοβουλευτικό χάρτη με ηχηρά ονόματα να μένουν εκτός Κοινοβουλίου και νέα κόμματα να πατούν για πρώτη φορά το πόδι τους στο κόκκινο χαλί της Βουλής προμηνύουν οι επικείμενες εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η προσομοίωση της επόμενης Βουλής, με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά και με το ισχυρό δεδομένο του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος του Μαΐου, δείχνει ότι οδεύουμε σε επτακομματικό Κοινοβούλιο.