slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Περιφερειακή αρχή να διεκδικήσει τα αναγκαία κονδύλια από την κεντρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Τοποθέτηση του Γ. Ντουνιαδάκη στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΝΑΙ

Η Περιφερειακή αρχή να διεκδικήσει τα αναγκαία κονδύλια από την κεντρική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Σε προηγούμενη τηλεδιάσκεψη είχα ρωτήσει και πήρα απάντηση ότι η Περιφέρεια είχε επιχορηγηθεί από την κυβέρνηση με 265 χιλιάδες, εν όψει της πανδημίας. Το ποσό αυτό αναλώθηκε με τις πρώτες προμήθειες μόνο για τις ανάγκες των Κυκλάδων. Είναι γελοίο! Το υπουργείο έδωσε 265 χιλιάδες σε καιρό πανδημίας, για τα νησιά του νοτίου Αιγαίου. Δεν ξέρω αν εντωμεταξύ έχει συνεχιστεί η χρηματοδότηση. Χαρακτηριστικό είναι επίσης το ζήτημα των κλωβών για την αεροδιακομιδή των ασθενών. Με ευθύνη του υπουργείου υγείας υπήρχε μόνο ένας (!) για όλη την Ελλάδα, αν και το κόστος των 60 χιλιάδων νομίζουμε δεν μπορεί να θεωρηθεί απαγορευτικό.

ΟΑΕΔ: 8.300 θέσεις σε ΟΤΑ, Επιχειρήσεις Δήμων–Περιφερειών, ΝΠΔΔ

 
Διεύρυνση και Ενίσχυση Προγράμματος Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών

8.300 θέσεις με 75% επιδότηση σε ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών

Στο πλαίσιο της στήριξης των μακροχρόνια ανέργων σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο των επιπτώσεων της πανδημίας, καθώς και της συνεχούς αξιολόγησης των Προγραμμάτων απασχόλησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ ενέκρινε την 7η Απριλίου την σημαντική αύξηση προσφερόμενων θέσεων εργασίας, την διεύρυνση των δικαιούχων και την αύξηση της επιδότησης του Προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Μεταφέρονται από την Κέα στην ενδοχώρα οι 193 πρόσφυγες – μετανάστες


  
Οι συντονισμένες ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Λεονταρίτη, με τη συνδρομή του Επάρχου Κέας – Κύθνου Ιωάννη Ευαγγέλου και της Δημάρχου Κέας Ειρήνης Βελισσαροπούλου, βρήκαν ανταπόκριση από την πλευρά της Κυβέρνησης.
Οι 193 πρόσφυγες – μετανάστες που «φιλοξενούνται» στο νησί μετά την προσάραξη του πλοίου που τους μετέφερε από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, αναμένεται σήμερα να προωθηθούν  σε κέντρα υποδοχής της ηπειρωτικής χώρας, αφού εξετάστηκαν από κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και εξέτισαν την υποχρεωτική καραντίνα των 14 μερών.

«Μέτρα πρόληψης - περιορισμού εξάπλωσης Κορωνοϊού – Παραγγελίες εξ αποστάσεως, παράδοση αγαθών στο σπίτι».




            Σε εφαρμογή του Μνημονίου Ενεργειών Covid-19 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και για λόγους πρόληψης-περιορισμoύ της πιθανότητας εξάπλωσης του Κορωνοϊού, σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου www.pnai.gov.gr           θα αναρτηθούν πίνακες, (όπως έχει γίνει ήδη για το νησί της Σύρου), με τις επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου που δέχονται παραγγελίες εξ αποστάσεως και παραδίδουν τα αγαθά στο σπίτι.

Η επέλαση του κορονοϊού στις Κυκλάδες και η αντιμετώπισή του γιατρού Γιάννη Βλασερού

Τ
ο ένα κατόπιν του άλλου τα νησιά των Κυκλάδων υποκύπτουν στην επίθεση του κορονοϊού. Πρώτα η Σύρος ακολούθησε η Μύκονος και τώρα η Νάξος.
Η ανάγκη να μείνουν «αμόλυντες» από τον ιό οι Κυκλάδες, όπως ανέφερα σε προηγούμενα  γραφόμενα μου δεν ικανοποιήθηκε. Δυστυχώς τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων στα νησιά  δεν κατέστησαν ικανά να αποτρέψουν την εισαγωγή του ιού στις Κυκλάδες. Αυτό που φοβόμαστε άρχισε να γίνεται. Τα προβλήματα του συστήματος περίθαλψης των νησιών δημιουργούν έντονες ανησυχίες σχετικά με τις συνέπειες της επιδημίας στον Νομό.
Τι κάνουμε τώρα; Κατά την γνώμη μου:

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ: ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Του Γιώργου  Μιχαήλ Δημητροκάλλη*
      Σε όλες της φάσεις της Ελληνικής ιστορίας υπάρχουν τραγικές   στιγμές  που αφορούν τη μοίρα των πρωταγωνιστών αυτής.   Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι του ναυάρχου και νικητή των περσικών πολέμων Θεμιστοκλή που κατάντησε επαίτης στην αυλή του Πέρση αυτοκράτορα Δαρείου, όπως επίσης του αναμορφωτή πρώτου κυβερνήτη της νεώτερης Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια ο οποίος δολοφονήθηκε. Παρακάτω θα αναφέρουμε τρείς περιπτώσεις  πρωταγωνιστών της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας.

Αρνητικά ήταν όλα τα δείγματα που απέστειλε το Νοσοκομείο Νάξου


Αρνητικά ήταν όλα τα δείγματα που απέστειλε το Νοσοκομείο Νάξου στις 7/4/2020, τα οποία σχετίζονταν με στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid 19 στη Νάξο. Η αποστολή των δειγμάτων ήταν άμεση (εστάλησαν με το Super Puma της αεροκομιδής του ασθενούς) και έγινε κατόπιν συντονισμένης προσπάθειας του ΓΝ-ΚΥ Νάξου με το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, τη

«Μπήκαμε σε ΚΑΔ, να μπουν κι άλλες Ενώσεις!» | Ο Δ. Καπούνης στον ΣΚΑΪ (8/4/2020)

Το αίτημα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου να ενταχθεί, τόσο η ίδια όσο και άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις, στους ΚΑΔ που θα ενισχυθούν από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, ικανοποιήθηκε!
Το... χαρμόσυνο νέο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, σε