slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ηλεκτροπληξία

AYΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 50% ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΡΑΕ

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ την τριετία 2011 - 2013 προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας...


H ΡΑΕ προτείνει αύξηση της τιμής κατά 50% για τις χαμηλές καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες, ενώ για τις μεσαίες καταναλώσεις η αύξηση να είναι από 7,5% έως 15%. Οι τιμές του ρεύματος για τους αγρότες αναμένεται να αυξηθούν κατά 25%-33% στην τριετία 2011 - 2013 και για τη βιομηχανία κατά 10%. Αντίθετα, στις μεγαλύτερες καταναλώσεις προτείνεται συνολική μείωση από 6,5% έως 16%.

Ευνοημένοι από την αναδιάρθρωση των τιμολογίων θα είναι και οι έμποροι, που θα δουν το κόστος της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος να μειώνεται έως 15% συνολικά στην τριετία. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι τα λαϊκά νοικοκυριά δεν αντέχουν τα ήδη τα τιμολόγια της ΔΕΗ. «Αν υλοποιηθούν οι υπέρογκες αυξήσεις που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση σε συνδυασμό με την ακρίβεια που φουντώνει και τις νέες αυξήσεις του ΦΠΑ, κυριολεκτικά θα δεχθούν τη χαριστική βολή» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Από πλευράς ΣΥΝ ο Π.Λαφαζάνης σημειώνει ότι με την ανακοίνωση της ΡΑΕ επιβεβαιώνεται ότι η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η άλλη όψη μιας άγριας εισπρακτικής κερδοσκοπίας με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.
fimotro.blogspot.com

Μας συνηθίζουν στο γελοίο και το βλακώδες όπως ο Χειμώνας μας συνηθίζει στο κρύο


Το μέσο ανθρώπινο μυαλό, συνηθισμένο (έτσι το εκπαιδεύσανε) να βλέπει τα πράγματα κατά τρόπο στατικό και στην απομόνωσή τους, δεν μπορεί να συλλάβει τη διαλεκτική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στο αίτιο και το αποτέλεσμα. Τείνοντας προς τη συνεχή απλοποίηση, ικανοποιείται από τις εξηγήσεις που


προσαρμόζονται περισσότερο στη διανοητική του οκνηρία, χωρίς να ενδιαφέρεται για το βάθος των πραγμάτων.
Αυτό το ξεχαρβάλωμα της σκέψης και η ισοπεδωτική κυριαρχία της απλοϊκής, τυπικής σκέψης πήρε μορφές αποκρουστικής αυθάδειας μέσω της βιομηχανίας και της εμπορίας των ιδεών, της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, δηλαδή από τα «φίλτρα» της καπιταλιστικής προπαγάνδας: Τα ΜΜΕ.

Η δημοσιογραφική λογική αποτελεί την «ποίηση» του απλοϊκού, του χυδαία απλοϊκού. Η δημοσιογραφία είναι η «τέχνη» της απλοποίησης και υπεραπλούστευσης, η «τέχνη» της τυποποίησης, της αποσάθρωσης και εν τέλει της δολοφονίας της σκέψης.

ΣΗΜΕΡΑ, αυτές οι μήτρες της προπαγάνδας της αγοράς και του χρήματος, αυτές, οι απόλυτα κυρίαρχες εστίες της νεοταξικής προπαγάνδας, δεν παράγουν, απλώς, ή αναπαράγουν και πωλούν τα νέα ιδεολογήματα, αλλά και όλα τα καρκινώδη νοσήματα και υποπροϊόντα της παρακμής: Την τρομοκρατία του καθεστώτος, το τρομοθέαμα, τη βλακεία και κάθε είδος και ποικιλία της ισοπεδωτικής ανοησίας.

Το χειρότερο: Με τους όγκους και τις κατακλυσμιαίες νεροποντές της καθημερινής χυδαιότητας και της βλακείας που ξερνούν, εθίζουν την κοινωνία σε αυτή τη φρίκη, μας συνηθίζουν σε όλα αυτά, έτσι ώστε να περνούν απαρατήρητα.

Έχουμε συνηθίσει π.χ. την τρομοκρατία του καθεστώτος (σε όλες τις ποικιλίες της και τα χρώματά της), καθώς και την αυθάδεια της βλακείας, όπως το κρύο το Χειμώνα.

Αυτή η «συνήθεια» είναι ο θάνατος της σκέψης και της ζωής. Κάθε καθεστώς «συνήθειας» είναι θάνατος…

Την ίδια «συνταγή» του κατακλυσμού του γελοίου, του γλοιώδους και τους βλακώδους, ακολουθούν με υπερβάλλοντα ζήλο και τα κόμματα και οι πολιτικοί μας.

Έτσι, όλα θα «στρογγυλοποιηθούν», θα πολτοποιηθούν και θα ισοπεδωθούν μέσα στην ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ της βλακείας και του γελοίου.

Ο κατοχικός μας πρωθυπουργός, σαν ψυχρός εκτελεστής των εντολών και των συνταγών της αυτοκρατορικής τρομοκρατίας και ηλιθιότητας, βρίσκεται στην «πρωτοπορία» της ανακύκλωσης της βλακείας και του γελοίου.

Καθημερινά ξερνάει, με κομπάζουσα, αδίστακτη αναισθησία (οι πωρωμένοι βλάκες και εκτελεστές δεν έχουν ούτε εγκέφαλο, ούτε συνείδηση, άρα και συναίσθηση) χείμαρρους γελοιότητας και βροντώδεις κεραυνούς ανοησίας.

Θέλουν να μας συνηθίσουν και σε αυτές τις αυθάδεις πρωθυπουργικές μορφές του γελοίου, του βλακώδους και του κιτσαριού…

Για να συνειδητοποιήσουμε το δράμα της εποχής μας πρέπει να σπάσουμε τις πανοπλίες της βλακείας που μας φοράνε. Πρέπει να απελευθερωθούμε από την τυραννία των απλουστεύσεων και την απλοϊκότητα της σκέψης, να αναζητήσουμε τα βαθύτερα αίτια του δράματος που ζούμε , της φαιδρότητας και της ανοησίας που κυριαρχεί…

METAKOMIZEI ΑΠΟ ΤΗΝ "ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ"..... Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΜΕ ΠΑΣΟΚ-ΝΤΟΡΑ


Έμπορος ναρκωτικών αποκαλεί «αφεντικό» τον Πάγκαλο

ΟΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΙ
Όσο και αν είναι το μέγεθος της αθλιότητας που υποπτεύεσαι ότι χαρακτηρίζει μια κυβέρνηση του ΔΝΤ σαν την υπάρχουσα, μερικές φορές δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς ορισμένα γραφόμενα και ειδησάρια που διαβάζεις στον Τύπο σαν το σημερινό παραπολιτικό του Έθνους (σελ. 11), όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχεται σε άτυπο υπουργικό συμβούλιο(!!!) ότι τον καλημερίζει έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος τον αποκαλεί αφεντικό!!! Σε άλλη χώρα, όπου οι ιθύνοντες δεν θα χόρευαν στον ρυθμό που υπαγορεύουν οι κατοχικές δυνάμεις, ο αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης από την πρώτη ημέρα που θα αντιλαμβανόταν την παρουσία εμπόρου ναρκωτικών εγγύς του γραφείου του θα καλούσε άμεσα την Αστυνομία. ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ «ΑΦΕΝΤΙΚΟ»!

ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ;

ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Ο Λάκης...

«Μετά τον... Λάκη τον γλυκούλη ήρθε η ώρα η ελληνική κοινή γνώμη να μάθει και τον Λάκη που... πουλά ναρκωτικά!
Υπεύθυνος είναι ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος στη χθεσινή συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκεται και το γραφείο του, κατέθεσε τη δική του εμπειρία. «Κάθε μέρα που πηγαίνω στο γραφείο μου με χαιρετάει ο Λάκης», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
«Ποιος είναι ο Λάκης;» ρώτησε ο Δ. Ρέππας.

«Πουλάει ναρκωτικά και μου φωνάζει... γεια σου αφεντικό!» απάντησε αγέρωχος ο πληθωρικός αντιπρόεδρος. «Και γιατί σε φωνάζει αφεντικό;» επέμεινε ο υπουργός Υποδομών, προσπαθώντας να κάνει τους συναδέλφους του να γελάσουν... Γ.Α.»

Οι νέοι παρουσιάζουν τη Νάξο



Δήμος Δρυμαλίας Νάξου
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δρυμαλίας Νάξου
Τοπικό Συμβούλιο Χαλκείου
Επιτροπή Νέας Γενιάς Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.)
Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Νάξου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε στη διημερίδα "Οι νέοι παρουσιάζουν τη Νάξο.
Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Νάξου μέσα από τα μάτια των νέων "
το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Αυγούστου 2010, ώρα 10:30 π.μ. – 1 μ.μ. στο Χαλκί (Αμφιθέατρο Γυμνασίου Τραγαίας)
Σκοπός μας να αφουγκραστούμε άλλες απόψεις και προτάσεις, να καταθέσουμε τις δικές μας, να συζητήσουμε, να συνεργαστούμε για να γίνει το νησί μας καλύτερο... Σας περιμένουμε

Ο κύριος Πολατίδης του ΛΑΟΣ καταδικάζει τον πρόεδρο της ΔΕΘ αλλά …στηρίζει Τατούλη.

Ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης απέστειλε προς το Δ.Σ. της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης την παρακάτω επιστολή: «Σας γνωστοποιώ ότι δεν πρόκειται να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή σας για παρουσία μου στην ομιλία του κ. πρωθυπουργού στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη προεδρία της ΔΕΘ ΑΕ από τον κ. Ιωάννη Κωνσταντίνου ο οποίος κατά το παρελθόν εξέφρασε προκλητικότατες ανθελληνικές, μειοδοτικές και φιλοσκοπιανές απόψεις και τις οποίες αρνείται να αναιρέσει. Ένας καταξιωμένος οικονομικός και κοινωνικός θεσμός όπως αυτός της ΔΕΘ, για τον οποίον υπερηφανεύεται η Μακεδονία, αλλά και όλη η Ελλάδα, δεν μπορεί να διοικείται από κάποιον πού στηρίζει τις εις βάρος της Πατρίδας μας και της εθνικής ευαισθησίας του λαού μας σκοπιανές επεκτατικές βλέψεις και να δηλώνει ότι είναι ένας ελληνόφων Ευρωπαίος και όχι Έλληνας!»

Καλά όλα αυτά κύριε Πολατίδη. Εξηγήστε μας τώρα πως γίνεται να έχετε αυτές τις απόψεις και συγχρόνως να συμφωνείτε με την στήριξη του κυρίου Τατούλη για την περιφέρεια της Πελοποννήσου που έχει τις ίδιες απόψεις περί “Μακεδονικής μειονότητας” κλπ.

Πάρτε θέση λοιπόν κύριε Πολατίδη και πείτε μας, ποιά η γνώμη σας για την επιλογή του κυρίου Τατούλη από το κόμμα σας; Εάν δεν πάρετε ξεκάθαρη θέση, παρακαλούμε να αφήσετε τους λεονταρισμούς και να πάτε στην ΔΕΘ για να χειροκροτήσετε τα απόβλητα του μνημονίου που συνυπογράψατε.
olympiada

Ο κυριος στη φωτογραφια προσλήφθηκε ως σύμβουλος στο γραφείο του Παπανδρέου!!!!!

Το βασικό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος στηρίχθηκε και στις δικές μας αποκαλύψεις (μέσα από το ΦΕΚ που υπήρχε το όνομά του).
Ο 25χρονος δικηγόρος ενός έτους που δεν έχει κάνει ακόμα το μεταπτυχιακό του, ούτε φυσικά υπηρέτησε τη μαμά πατρίδα,
Τραγελαφικά πράγματα για τον πρωθυπουργό που όχι μόνο θα έπρεπε -εφόσον τον ήθελε- να τον πληρώσει από την τσέπη του, αλλά θα έπρεπε να είχε ελέγξει όλα τα προσόντα του. Αυτούς τους συμβούλους εννοούσατε κύριε Πεταλωτή όταν υποστηρίζατε ότι "οι προσλήψεις αυτές είναι επιβεβλημένες για τον τόπο";

Λαθρομετανάστες στην Πάρο 2.jpg

Ιστιοπλοϊκό 10 μέτρων με όνομα "F&D", με σημαία τουρκική έμεινε ακυβέρνητο τα ξημερώματα του Σαββάτου 28/8 γύρω στις 4, 8 μίλια βορειοδυτικά της Πάρου στη βραχονησίδα «Μέρμηγκας». Σκάφη από την Πάρο (του λιμενικού, εθελοντικών ομάδων διάσωσης και ιδιωτών) και αντίστοιχα από την Μύκονο έσπευσαν για βοήθεια. Βρέθηκαν προ εκπλήξεων, όταν είδαν ότι το σκάφος ήταν γεμάτο από λαθρομετανάστες.

Με δύο μεταφορές οι «ταξιδιώτες» καταπλεύσανε στο λιμάνι της Παροικίας Πάρου υπό την παρακολούθηση λιμενικών, και στην στεριά, αστυνομικών δυνάμεων. Οδηγήθηκαν στις κτηριακές εγκαταστάσεις του 1ου δημοτικού σχολείου Παροικιάς (στο προαύλιο), όπου από τις 6 το πρωί φυλάσσονται. Νωρίτερα, είχαν όλοι περάσει από το Κέντρο Υγείας για έναν πρώτο έλεγχο. Με την οργανωτική επιμελητεία του Επαρχείου Πάρου τους δόθηκαν κουβέρτες και τρόφιμα για τις πρώτες τους ανάγκες, ενώ αφού ξημέρωσε άρχισαν να προσέρχονται Παριανοί και Παριανές με ρούχα και άλλες προμήθειες για να δοθούν στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

Από το αστυνομικό τμήμα Πάρου έγινε γνωστό ότι πρόκειται για: 52 άτομα σύνολο,
7 τούρκοι ενήλικες
2 Ιρακινές ενήλικες
3 Ιρανοί ενήλικες
2 ανήλικα αγόρια από Ιράν
12 Αφγανοί ενήλικες
14 ανήλικα αγόρια (διαφόρων ηλικιών) από Αφγανιστάν
8 Αφγανές ενήλικες
4 ανήλικα κορίτσια από Αφγανιστάν.

Το ιστιοφόρο ταξίδευε με δύο άνδρες Ουκρανούς για πλήρωμα οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται στο λιμεναρχείο Πάρου. Την διαδικασία παραπομπής τους συντονίζει η Εισαγγελία Σύρου στην οποία αναμένεται να παραπεμφθούν αργότερα.
Το σκάφος είχε ξεκινήσει πριν 4 ημέρες από τα τουρκικά παράλια με κατεύθυνση τις ιταλικές ακτές.
Παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμος και Επαρχείο) προετοιμάζουν την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στο εγκαταλελειμμένο κτήριο του σχολείου Καμαρών το οποίο όμως δεν διαθέτει ενεργές εγκαταστάσεις υγιεινής. Παράλληλα, έγινε επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση ώστε να γίνει προσπάθεια εντός το πολύ 24 ή 48 ωρών οι λαθρομετανάστες να μεταφερθούν στο Λαύριο που υπάρχει οργανωμένο κέντρο υποδοχής μεταναστών.

(Ακολουθούν νεότερα αργότερα)

1.jpg3.jpg

Ξεκίνησε το χτίσιμο του BLUE STAR DELOS

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ;


Ξεκίνησε το χτίσιμο της μεταλλικής κατασκευής του BLUE STAR DELOS. Οι εργασίες κατασκευής του νέου πλοίου της Εταιρείας μας εξελίσσονται κανονικά και η καθέλκυση του πλοίου αναμένεται για τον Νοέμβριο όπως ακριβώς είχε προγραμματισθεί.
Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί τον ΜΑΙΟ του 2011 και θα δρομολογηθεί στην γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑ-ΠΑΡΟΥ-ΝΑΞΟΥ-ΙΟΥ-ΘΗΡΑΣ.
Το BLUE STAR DELOS θα αναπτύσσει ταχύτητα 26 μιλίων με μεταφορική ικανότητα 2.400 επιβατών και 450 ΙΧ αυτοκινήτων ή 55 10μετρων φορτηγών και 147 Ι.Χ.
Η δρομολόγηση του πλοίου θα συντομεύσει σημαντικά το ταξίδι και θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία τις οποιεσδήποτε συγκοινωνιακές ανάγκες της γραμμής σε ότι αφορά την επιβατική αλλά και την εμπορευματική κίνηση.
Υπενθυμίζουμε ότι η Εταιρεία μας κατασκευάζει στα ναυπηγεία DSME της Ν. ΚΟΡΕΑΣ και δεύτερο πλοίο, αδελφό του BLUE STAR DELOS το οποίο επίσης θα δρομολογηθεί σε Ελληνική Ακτοπλοϊκή γραμμή.
H BLUE STAR FERRIES ανταποδίδει στο επιβατικό κοινό την προτίμησή του, επενδύοντας 137.000.000 € σε νέα σύγχρονα πλοία που θα εξυπηρετούν τα νησιά μας χειμώνα καλοκαίρι.

Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση οφείλει να καταβάλλει άμεσα τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους και να σταματήσει την υποβάθμιση της υγείας στα νησιά»

ρώτηση σχετικά με τη μη καταβολή του επιδόματος αδείας στους εργαζομένους του Νοσοκομείου Σύρου, καθώς και των υπαγόμενων σε αυτό Κέντρων Υγείας κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γ. Βρούτσης, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του προς το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το Σύστημα Υγείας στο Νομό Κυκλάδων.

Στο κείμενο της ερώτησής του, μετέφερε την αγωνία των εργαζομένων υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, όπου ο πρωτόγνωρα υψηλός πληθωρισμός (5,5%) κατατρώει τα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών και οι μισθοί συρρικνώνονται συνεχώς, η κυβέρνηση στηριζόμενη στην εμμονή της να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες, λόγω Μνημονίου, απειλεί το σύστημα υγείας των νησιών με μαρασμό, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας.
«Η Κυβέρνηση οφείλει να θέτει σε πρώτη προτεραιότητα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα σε νησιωτικές περιοχές και όχι να «τιμωρεί» τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας στις Κυκλάδες, αποστερώντας τους δεδουλευμένους πόρους και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο. Επιτέλους, οι ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας θα πρέπει να καταλάβουν, ότι οι όποιες κυβερνητικές αβλεψίες και ερασιτεχνισμοί δεν πρέπει να βαρύνουν τους εργαζομένους με περαιτέρω συμπίεση των αποδοχών τους».
Ο κ. Βρούτσης, καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση στο θέμα, καταβάλλοντας άμεσα στους εργαζόμενους το επίδομα αδείας και δίνοντας παράλληλα ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με την 11μηνη ολιγωρία που επέδειξε στην αντιμετώπιση του προβλήματος, παρότι το γνώριζε.
«Η ανεξέλεγκτη γραφειοκρατία, η προχειρότητα και η αδιαφορία που επιδεικνύει σήμερα η κυβέρνηση, δεν πρέπει να «καταδικάζει» τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας στις Κυκλάδες. Η σημερινή εξέλιξη στο Νοσοκομείο της Σύρου και στα υπαγόμενα σε αυτό Κέντρα Υγείας, καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες υγείας της νησιωτικής Ελλάδας. Η Πολιτεία, οφείλει και έχει υποχρέωση να παρέχει στους νησιώτες αποτελεσματικές και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας. Δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο».

Μόνο ο Νικολόπουλος μπορεί να πάρει την Δυτική Ελλάδα από τους υπόδικους και τους …Ασεμπίγιο!

(olympia.gr)
Μιά και τον μελετήσαμε με το θέμα που ανέκυψε στην εξεταστική για τα ομόλογα, ας πούμε και τον πόνο μας.
Το Νικολόπουλο τον παραδεχτήκαμε γιατί ήταν ο μόνος που βγήκε και στήριξε τον blogger Νάξιο με επερώτηση στον Ραγκούση. Το θεωρήσαμε (και το είπαμε ανοιχτά) μέγιστη μαγκιά καθώς η Νάξος πέφτει μακριά για την Πάτρα άρα δεν είχε την συνηθισμένη ψηφοθηρική σκοπιμότητα η ενέργεια, αλλά κυρίως όλο το παρακράτος και οι εκβιαστές ανώνυμοι είχαν δώσει ρεσιτάλ συκοφαντίας εις βάρος του blogger. Ο άνθρωπος έχει τσαγανό. Είναι δε και από τους ελάχιστους που έχει κάνει ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση αρκετές φορές με Bloggers αλλά και απλούς χρήστες του διαδικτύου ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ.
Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λοιπόν που μας πονά ιδιαίτερα καθώς ...

το αίμα νερό δεν γίνεται, είναι “ηλεκτρική καρέκλα” για τη ΝΔ λόγω των πρόσφατων ποσοστώνπου πήρε στις εκλογές. Άρα το έργο είναι εξαιρετικά δύσκολο και απαιτεί κάποιον με πεντακάθαρο μητρώο, αναγνωρισιμότητα και τσαγανό.
Επιπλέον, τόσο η Ηλεία όσο και η Αχαΐα υπήρχαν για την κυβέρνηση μόνο προεκλογικά και βέβαια για το ταξίδι κωμωδία με τον Ασεμπίγιο. Πλήρης εγκατάλειψη, κανένα έργο υποδομής, ασύδοτοι οι ημέτεροι και ένας μηχανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης διαλυμένος. Οι πρόσφατες διώξεις για τις πυρκαγιές στους πράσινους τοπικούς άρχοντες είναι χαρακτηριστικό φαινόμενο και κάνουν την προσπάθεια ξηλώματος του εκει status quo επιτακτική.
Άφήστε το πανηγύρι στα καμμένα που έχει ξεκινήσει και ουδείς ασχολείται. Για το καλό της περιοχής λοιπόν αλλά και την τιμωρία των διαφόρων τρωκτικών είναι επιτακτικό το ρίσκο που οφείλει να πάρει ο Νικολόπουλος και να κατέβει για την περιφέρεια. Κάποιος εύλογα θα ρωτούσε “και γιατί να το κάνει, μια χαρά είναι στο κοινοβούλιο”. Ε απλούστατα επειδή είναι ο μόνος που μπορεί να “χτυπήσει” την περιφέρεια αλλά και να την δουλέψει σωστά γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.
Ας τον στριμώξουν λοιπόν στη Ρηγίλλης και ας του δώσουν “φυλλο πορείας”.
Εμείς στον αντίποδα, αν πάρει το ρίσκο, θα τον στηρίξουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ, με νύχια και με δόντια. Γι΄αυτό και κάνουμε σαφή την θέση μας. Είναι σίγουρο δε, ότι γύρω του θα συσπειρωθούν πανάξιοι άνθρωποι με όρεξη για προσφορά, άνθρωποι υπερκομματικοί που δεν ανέχονται άλλο το δούλεμα και την αρρωστημένη κατάσταση που επικρατεί.
Βάλτον στην πρίζα κύριε Μιχαλολιάκο!
(olympia.gr)

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΞΟΥ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1926
ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα 27 Αυγούστου 2010 το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου συνήλθε εκτάκτως στο άκουσμα του θανάτου του συναδέλφου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ και αποφάσισε:

1. Αντί στεφάνου να κατατεθεί ένα ποσόν στο ειδικό σχολείο του Αγίου Θαλλελαίου.
2. Να παρευρεθεί το Δ.Σ. στη νεκρώσιμη ακολουθία
3. Να δοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν στο τοπικό τύπο.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΚΑΠΗΝΙΑΡΗ

Μαχαίρι» θα μπει το 2011 στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

Μαχαίρι» θα μπει το 2011 στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς τουλάχιστον το ένα τρίτο των ειδικοτήτων θα βγει από τη λίστα. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως 250.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ανατροπές τόσο στα μισθολογικά όσο και στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Η νέα λίστα με βάση τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2011 και αναμένεται να είναι σημαντικά μικρότερη από αυτή που ισχύει σήμερα

Αποκλειστικο

ΤΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ .ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΝ

Συλλυπητηρια

Νάξος, 27 Αυγούστου 2010

Δελτίο Τύπου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δημοτική Παράταξη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» με την αναγγελία του θανάτου του Δημήτρη Ευαγγ. Φραγκίσκου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» και διακεκριμένου στελέχους της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του εκλιπόντος.

Αναγνωρίζει το σπουδαίο έργο του τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού μας όσο και στην κοινωνία γενικότερα. Δηλώνει ότι θεωρεί τον Δημήτρη Φραγκίσκο και τα οράματά του για τον τόπο μας, παρακαταθήκη και για τους δικούς της στόχους και δράσεις.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΝΟΣ