slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σύνδεσμος Φιλάθλων Παναθηναϊκού Πάρου - Αντιπάρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ύστερα από μία συνεχή δεκαετία προσφοράς ως πρόεδρος και μίας δεκαπενταετίας ως ενεργό μέλος του Συνδέσμου Φιλάθλων Παναθηναικού Πάρου- Αντιπάρου, ο νυν πρόεδρος Κωσταντίνος Πατέλης αποχωρεί οικειοθελώς από το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστώντας ταυτόχρονα όλους όσους βοήθησαν αυτά τα χρόνια στη λειτουργία του Συνδέσμου, διοικητικά συμβούλια, μέλη, φίλους και χορηγούς.
Παράλληλα ανακοινώνεται ότι προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011.  Για δηλώσεις υποψηφιοτήτων, πληροφορίες και εγγραφές παλιών και νέων μελών από 1η μέχρι 25 Οκτωβρίου 2011 στο τηλέφωνο 6977-283424 κ. Κώστας Πατέλης.

«ΠΡΑΣΙΝΕ ΘΕΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ»

«Ο «Καλλικράτης» απέτυχε λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας…»

Παρουσία Χαραλάμπου Κόκκινου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Επιτροπής Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου * Ο «Καλλικράτης» απέτυχε λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας… * Η Τοπική Αυτοδιοίκηση όμως οφείλει να παραμείνει πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη της χώρας

Οργανωμένη παρεμπόδιση και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών

«Η λαϊκή οργή να εκφραστεί σε οργανωμένη παρεμπόδιση και άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Είναι καθήκον και πράξη αλληλεγγύης για τη λαϊκή οικογένεια». Με αυτόν τον τίτλο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με χτεσινή ανακοίνωσή του, τονίζει:

Δ.Σ. Σίφνου: Αγανάκτηση για τη «σύνθετη τουριστική κατοικία»

Σε ενημερωτικό δελτίο τύπου ο Περιφερειακός Συνδυασμός Νοτίου Αιγαίου «Οικολογικός Άνεμος» μας ενημερώνει για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου σχετικά με το σχέδιο νόμου για την «σύνθετη τουριστική κατοικία».
Αναλυτικά το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

«ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»: Η πεθερά Ραγκούση στο πλευρό των ταξιτζήδων

Μέχρι τώρα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Ραγκούσης αντιμετώπιζε την γκρίνια των βουλευτών για το επίμαχο νομοσχέδιο των ταξί, χωρίς να κάνει πίσω, παρά τις οργισμένες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών και αντέχοντας μάλιστα ακόμα και τις απειλές περί πολιτικής του εξόντωσης που δέχτηκε. Γι’ αυτό λοιπόν τώρα μένει να δούμε αν θα αντέξει και την κριτική από πλευράς της πεθεράς του κυρίας Ειρήνης Ρούσσου, που μένει μόνιμα στην Πάρο και δηλώνει: «Ο Γιάννης πρέπει να βρει μια λύση».

Η πορεία του ΕΣΠΑ, το προβλήματα και οι προοπτικές εξέλιξής του

Σήμερα η συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν – Αύριο οι Περιφερειάρχες στον Αντώνη Σαμαρά

Μουσική και μουσικοί μας κλέβουνε το… μουσακά. Θα τους αφήσουμε;

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

19 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μουσική και μουσικοί μας κλέβουνε το… μουσακά. Θα τους αφήσουμε;

«Αφού κι οι τοίχοι έχουν αυτιά...
Γιατί τ’ αυτιά μας νά ‘χουν τοίχους;»

Συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα,

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ , σε καλούν να συμμετέχεις στα Ομαδικά Δικαστήρια εναντίον της ΑΕΠΙ και των Οργανισμών GRAMMO-ΕΡΑΤΩ-ΑΠΟΛΛΩΝ που ξεκίνησαν ήδη. Ο ΠΑΣΚΕΔΙ σου άνοιξε τον δρόμο εσύ απλά ακολούθα τον εκτός κι αν πιστεύεις ότι «Η ΑΕΠΙ κι ο ΑΠΟΛΛΩΝ κάθε χρόνο με... βάζουν χέρι αλλά τι με νοιάζει εμένα !!!»
«Ως πότε θα μαθαίνεις σκοποβολή
πυροβολώντας το κεφάλι σου!!!»

Τα ακυκλοφόρητα της Άννας!!!

Ενημερωτική εκδήλωση για τις επιχειρήσεις στις Κυκλάδες

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων και η Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου Κυκλάδων (ΕΤ.Α.Π.) στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλουν για ενημέρωση των επιχειρήσεων του Νομού Κυκλάδων, σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη, με ταυτόχρονη «ζωντανή» συμμετοχή μέσω τηλεδιάσκεψης με τα γραφεία του, στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο, όπου οι επιχειρηματίες καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους.

Η τέχνη του Αιγαίου ταξιδεύει στην Πάρο

Ημερίδα: «Εθελοντισμός και 3η ηλικία»

Ημερίδα με θέμα «Εθελοντισμός και 3η ηλικία» διοργανώνει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Πάρου…

Γύρισε πίσω για την καρέκλα και για τα φουσκωμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ



Γράφει η Σ. Βούλτεψη

Είναι αδύνατον να δεχθούμε ότι ο πρωθυπουργός αντελήφθη την κρισιμότητα των στιγμών αφού είχε μπει στο αεροπλάνο και πετούσε ήδη με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι αδύνατον να δεχθούμε πως η εσπευσμένη επιστροφή του στην Αθήνα οφείλεται, όπως αφέθηκε να διαρρεύσει, στην κακή εξέλιξη του Eurogroup, που αναγγέλθηκε με πένθιμο ύφος από τον υπουργό των Οικονομικών το βράδυ της Παρασκευής, όταν, με επιμελημένα βλοσυρό ύφος μας ανακοίνωσε πως «υπάρχει δυσπιστία».

(Αυτό άλλωστε δεν χρειαζόταν να μας το πει. Θα ήταν προτιμότερο να μας πει τι δεν έχει κάνει η κυβέρνηση, προκαλώντας αυτήν την εύλογη δυσπιστία).

Είναι αδύνατον να δεχθούμε όσα το βράδυ του Σαββάτου γνωστοποιήθηκαν με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία «επειδή η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην Ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ»......



Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Πάρου

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 81, 83, 88 και 89 του Ν. 3852/2010 παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 21.09.2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης σχετικά με την απειλή να κλείσουν τα ναυπηγεία Νεωρίου

16/09/2011
Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Α΄ Πειραιά και Νησιών Θοδωρή Δρίτσα προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη σχετικά με την απειλή να κλείσουν τα ναυπηγεία Νεωρίου με δραματικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, την κοινωνία της Σύρου και των Κυκλάδων. Στην Επίκαιρη Ερώτηση απάντησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης.

Πνιγμός 56χρονου αλλοδαπού στην Αντίπαρο

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011, από τη θαλάσσια περιοχή εγκαταστάσεων κάμπινγκ Αντιπάρου, 56χρονος αλλοδαπός.
Ο 56χρονος διεκομίσθη στο τοπικό Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Σύρου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Αντιπάρου.

Σήμερα οι εκλογές στην ΠΕΔ Ν. Αιγαίου

Σήμερα το πρωί στις 10:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΟΛΠ Πειραιά, ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, όπου μεταξύ άλλων, θα συγκροτηθεί και το πρώτο της Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από δημάρχους και αιρετούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Γεωργίου-ΕΛΣΤΑΤ: «ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ, ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΤΟΝ ΤΟΜΣΕΝ»

 Τρεις ημέρες μετά τις πρώτες αποκαλύψεις της «Ε» περί σκόπιμης διόγκωσης του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ένα e-mail του προέδρου της προς τον επικεφαλής του ΔΝΤ, τον Οκτώβριο του 2010, ανάβει νέες φωτιές. Αναφέρεται στην άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Αρχής, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό τα μέλη του Δ.Σ.Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 είχαν περάσει μόλις δύο μήνες από την ώρα που η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε επισήμως πιάσει δουλειά. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρός της, χωρίς ακόμα να έχει διακοπεί η υπαλληλική του σχέση με το ΔΝΤ, φέρεται να απέστειλε email στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε για την άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής.

Τρεις ημέρες μετά τις πρώτες αποκαλύψεις της «Ε» περί σκόπιμης διόγκωσης του ελληνικού ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ, ένα e-mail του προέδρου της προς τον επικεφαλής του ΔΝΤ, τον Οκτώβριο του 2010, ανάβει νέες φωτιές. Αναφέρεται στην άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Αρχής, χωρίς να γνωρίζουν το παραμικρό τα μέλη του Δ.Σ. Το e-mail αυτό έφτασε στα χέρια υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίοι το έχουν προσκομίσει στην αρμόδια εισαγγελική αρχή που χειρίζεται το θέμα της ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του αντιπροέδρου της Αρχής, Νίκου Λογοθέτη, ύστερα από έγκληση του προέδρου Ανδρέα Γεωργίου για παραβίαση της προσωπικής ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας.

Η σημερινή αποκάλυψη της «Ε» έρχεται τρεις ημέρες μετά τις καταγγελίες που έκανε στην εφημερίδα μας η Ζωή Γεωργαντά, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. της Αρχής, περί σκόπιμης διόγκωσης του ελλείμματος στο 15,4 προς τη Eurostat με σκοπό τη λήψη υπερβολικών δημοσιονομικών μέτρων από το ελληνικό οικονομικό επιτελείο.

Στο περιεχόμενο του e-mail, που κατέχουν οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ, γίνεται ενημέρωση κυρίως προς τον Πολ Τόμσεν και δευτερευόντως προς το νομικό εμπειρογνώμονα και μόνιμο αντιπρόσωπο της Eurostat, με παραχωρημένο γραφείο στην ΕΛΣΤΑΤ, για περίπου δέκα μήνες από τον Μάιο του '10 μέχρι τον Ιανουάριο του '11 Σουηδό Snorrason. Σ' αυτό τονίζεται η «ιδιαιτέρως ανάρμοστη κατάσταση με κάποια από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ» και υπερτονίζεται η ανάγκη για άμεση τροποποίηση του νόμου 3832, υπό τον οποίο ιδρύθηκε.

Καθήκοντα

Σκοπός, όπως περιγράφεται, ήταν μεταξύ άλλων να «αποσαφηνιστούν τα καθήκοντα των μελών του Δ.Σ. και κυρίως αυτά του αντιπροέδρου». Η ανάγκη αυτή αναφορικά με τα καθήκοντα του αντιπροέδρου τονίζεται ήδη από την πρώτη παράγραφο. Ο πρόεδρος της Αρχής φέρεται -από το περιεχόμενο του e-mail- να έχει ενημερώσει για τις προτάσεις τροποποίησης τόσο τον Ελληνα τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και το γενικό διευθυντή της Eurostat Ράντερμαχερ. Σε άλλο σημείο τονίζεται ότι αν κάτι τέτοιο δεν γίνει, «θα κινδυνεύει ολόκληρη η διαδικασία μεταρρύθμισης των ελληνικών στατιστικών (greek statistics)». Και μάλιστα, αν η Ελλάδα δεν θα το έκανε αυτό μόνη της, θα έπρεπε να της το επιβάλει το Ecofin.

Οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ κρατώντας αυτό το έγγραφο ζήτησαν εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Αρχής για τον ατομικό τρόπο λειτουργίας προς ξένες υπηρεσίες για ένα θέμα που αφορά μια ελληνική Αρχή και μάλιστα ανεξάρτητη.

«Ο διορισμός μας δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ του Αυγούστου 2010. Ο πρόεδρος της Αρχής ήταν τότε υπάλληλος του ΔΝΤ και μάλιστα με τυπικά καθήκοντα να ελέγχει την εφαρμογή των μέτρων που έθετε το ΔΝΤ σε υπανάπτυκτες χώρες· έφυγε από αυτό τον Φεβρουάριο του 2011», λένε τώρα κάποια από τα μέλη του Δ.Σ., που καταγγέλλουν ευθέως ότι παρά το γεγονός ότι διορίστηκαν από τη Βουλή, όλες οι προσπάθειες του επικεφαλής της Αρχής ήταν να παραγκωνιστούν και να μη συμμετέχουν στις διαδικασίες επεξεργασίας των στοιχείων του ελλείμματος.

Ο πρόεδρος της Αρχής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πήρε θέση επ' αυτού, απεναντίας απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη για υπεξαίρεση προσωπικών δεδομένων. Και τις ίδιες ημέρες προσέφυγε κατ' αγνώστων καταθέτοντας μήνυση στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Η έρευνα των ηλεκτρονικών ιχνών που ακολούθησε αποκάλυψε τα εξής:

Αφού εκδόθηκε άρση του απορρήτου της επικοινωνίας του αντιπροέδρου της Αρχής, Νίκου Λογοθέτη, διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν οι ip διευθύνσεις από τις οποίες είχε γίνει παράνομη είσοδος στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του προέδρου Ανδρέα Γεωργίου.

Οι διευθύνσεις αντιστοιχούσαν σε τρία διαφορετικά σημεία. Ενα στην Καβάλα, όπου βρίσκεται σπίτι του Ν. Λογοθέτη. Ενα στο σπίτι του στις Αχαρνές Αττικής. Και ακόμα ένα σε μια εταιρεία στον Ασπρόπυργο Αττικής όπου ο αντιπρόεδρος της Αρχής εργαζόταν.

Ηταν γνωστό ότι προερχόταν από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με προτροπή του ίδιου τού τότε υπουργού Οικονομικών θα απασχολούνταν στο πεδίο της «Πιστοποίησης Διαχειριστικής Επάρκειας», κάτι που έκανε και σε άλλους φορείς του Δημοσίου και σε ιδιωτικές εταιρείες.

Ερευνα

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τις ημέρες των περασμένων δημοτικών εκλογών έκανε έρευνα στο σπίτι του αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και κατέσχεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις φορητούς υπολογιστές. Ερευνα έκανε και στην ΕΛΣΤΑΤ.

Ο ίδιος, ο υπό παύση όπως και τα άλλα πέντε μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ εκτός του προέδρου, αποδίδει την υπόθεση σε σκευωρία, καθώς ισχυρίζεται -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι ένας από τους υπολογιστές του ήταν μονίμως ανοιχτός στο γραφείο του, χωρίς κωδικό προστασίας και χωρίς μάλιστα να τον χρησιμοποιεί.\

enet.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου

Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

 

Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 23 Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα: 19.30 μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

1.  Λήψη απόφασης σχετικά με τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

2.  Λήψη απόφασης αδελφοποίησης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με τον Δήμο Σαλαμίνας, στα πλαίσια της αδελφοποίησης πόλεων που έλαβαν μέρος στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.χ.

3.  Έγκριση συμμετοχής Δήμου Νάξου & Μικρών στο Δίκτυο ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ ( Ευρωπαϊκός Όμιλος Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας) και ορισμός εκπροσώπων.

4.  Έγκριση συμμετοχής του Δήμου στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.

5.  Έγκριση προϋπολογισμού, έτους 2011 νομικού προσώπου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, με την επωνυμία «Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α.».

6.  Έγκριση εσωτερικού κανονισμού υπηρεσιών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

7.  Έγκριση κανονισμού οικονομικής διαχείρισης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

8.  Έγκριση διενέργειας τακτικού διαχειριστικού ελέγχου στη «Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Νάξου» κατά την  διαχειριστική περίοδο  2010 και ορισμός ορκωτών ελεγκτών για την διενέργεια του.

9.  Έγκριση διενέργειας έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στη «Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Νάξου» για τις διαχειριστικές περιόδους 2006 έως 2010 και ορισμός ορκωτών ελεγκτών για την διενέργεια του.

10.  Διατήρηση λογαριασμού όψεως στο υποκατάστημα ΑΤΕ Φιλωτίου.

11.  Διατήρηση λογαριασμού όψεως στο υποκατάστημα της ΜARFIN ΕΓΝΑΤΙΑΣ τράπεζας Νάξου.

12.  Διόρθωση χρηματικών καταλόγων τελών χρήσεως νεκροταφείων.

13.  Είσπραξη οφειλών των απαιτήσεων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ.

14.  Καθορισμός τέλους καθαριότητας, φωτισμού, αποχέτευσης και πολιτισμού – αθλητισμού – παιδείας για τα υπόγεια parking.

15.  Έγκριση πρωτοκόλλων προσωρινής και οριστικής παραλαβής των έργων: α) Αποπεράτωση πεζοδρομίων περιφερειακού δρόμου πόλης, β) Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Νάξου 2008».

16.  Λήψη απόφασης σχετικά με την υλοποίηση έργων: α) στο λιμένα Αγ. Άννας Νάξου, β) στην περιοχή Βόλακας Νάξου.

17.  Αναμορφώσεις δημοτικού προϋπολογισμού.

18.  Αίτηση κ. Αντωνάκης Γεωργίας περί διαγραφής χρεών.

 

Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Φώτιος Ι. Μαυρομμάτης

NAOMI KLEIN: ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ


Δείτε σε ντοκυμαντέρ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ.΄
Είναι διάρκειας 78 λεπτών αλλά αξίζει τον κόπο.
Θα καταλάβετε πολλά απ' αυτά που κάνει η ΧΟΥΝΤΟ-ΜΠΑΤΣΟΚ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Η συνέντευξη του Σαμαρά στην 76η ΔΕΘ

ΛΑΘΟΣ;;; ή Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ;;;

Κυκλοφόρησε και το δεύτερο φύλο της νέας τοπικής εφημερίδας "Ναξιοτυπία"


Με πολύ ενδιαφέροντα θέματα όπως  το  Θετικό πρόσημο Στον απολογισμό των αφίξεων…

Ανοικτό Πανεπιστήμιο η εναλλακτική πρόταση σπουδών, Και  την συνέντευξη του Βασίλη  Βαλληνδρά   Και τις   συνεντεύξεις των  διαχειριστών  των ιστολογίων  naxos fan, naxos 365 και naxios. 
Και άλλα

Αφιέρωμα στα Ναξιακά blogs κάνει η "Ναξιοτυπία"


Τα Ναξιώτικα blogs εχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας. Ωστόσο μετά από 5 περίπου χρόνια λειτουργίας τους, για πρώτη φορά, δημοσιογράφος τολμά να σπάσει τα ταμπού και να αποδαιμονοποιήσει την ύπαρξή τους..
Η νέα τοπική εφημερίδα "Ναξιοτυπία" στο χθεσινό της φύλλο φιλοξενεί συνεντεύξεις από από τους διαχειριστές των ιστολογίων naxos fan, naxos 365 και naxios. Συνεντεύξεις που δίνουν απαντήσεις σε όλους αυτούς που έβλεπαν αυτή την προσπάθεια με μισό μάτι και είχαν επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών διαδίδοντας διάφορα σενάρια εναντίον μας.
Εμείς από την πλευρά μας νιώθουμε την ανάγκη να πούμε δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εκδότρια που είχε αυτή την πρωτότυπη ιδέα και αναδημοσιεύουμε το άρθρο πιστεύοντας οτι αξίζει να το διαβάσετε:
@ blogspot.com"Έχουν εισβάλει στη ζωή μας και αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ενημέρωσης. Ειδήσεις, σχόλια, κριτικές και «κουτσομπολιά», πάντα σε «πρώτο χρόνο» και υπό την «ομπρέλα» της ανωνυμίας, κεντρίζουν το ενδιαφέρον όσων σερφάρουν στο διαδίκτυο και πολλές φορές καταφέρνουν να αφήσουν στο περιθώριο τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας ένα περίεργο είδος ανταγωνισμού. Ολόγος για τα Blogs.
Η Νάξος δεν θα μπορούσε να μην εκπροσωπηθεί από τα δικά της Blogs. Σύλλογοι, σωματεία, επιχειρήσεις της Νάξου, καταλαμβάνουν πια το χώρο τους στη........

Απάντηση Απ. Ψαρρά στους << κουμπάρους>> της Συμπαράταξης


Προς Naxos News και εκπρόσωπο τύπου της "Συμπαράταξης"κ. Ιακ. Γιακουμή 

Η "ακατανόητη παραδοξότητα" κυρία Μαύρου μου είναι, ότι όπως σας έχω ξαναγράψει, δεν υποχρέωσε κανείς εσάς και μερικούς άλλους να «είστε» ή να κάνετε τους δημοσιογράφους  Υπάρχουν και άλλες δουλειές. Πολύ έχετε ανεβάσει –όπως συνηθίζετε να λέτε τώρα τελευταία- τον πήχυ της «ηθικής στην πολιτική».
Οι αναθέσεις γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και εις γνώση όλων των ενδιαφερομένων, χωρίς καμία «ιδιαίτερη», όπως υπονοείτε, προτίμηση. Πάντοτε οι Υπηρεσίες έπαιρναν και παίρνουν προσφορές σε ανάλογες περιπτώσεις, ώστε να. γνωρίζουν το ύψος της δαπάνης και να εισηγηθούν σχετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αφού γίνατε και Συμπαραταξι-κότερη της «Συμπαράταξης», ο καθένας καταλαβαίνει την αντικειμενικότητα του ρεπορτάζ σας και κυρίως την αξία και το μέγεθος της…«αποκαλύψεώς σας». Σύμφωνα με εσάς και ...