slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» του Μανώλη Γλυνού και ο Μπενέτος Σπύρου

Η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», με μεγάλη χαρά ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητα του επικεφαλής της  ελάσσονος  μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου Μπενέτου Σπύρου, επιβεβαιώνοντας ότι η παράταξή μας αποτελεί σημείο σύγκλισης των υγιών επιχειρηματικών, παραγωγικών,  κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων του τόπου.Βαθιά αυτοδιοικητικός, υπέρμαχος της αναγνώρισης της νησιωτικότητας, αγωνιστής των δικαιωμάτων των νησιωτών, εκ των μακροβιότερων δημάρχων της Ελλάδας, έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στους Λειψούς, το νησί το οποίο αγάπησε και υπηρέτησε επί 20 χρόνια, ο Μπενέτος Σπύρου από σήμερα αποτελεί ένα πολύτιμο μέλος της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου».

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΠΕΝΕΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ


Με το Δ.Σ. της ΕΑΣ Νάξου συναντήθηκε ο Σταύρος Αραχωβίτης


Το διήμερο 26-27 Μαρτίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, πραγματοποίησεπρογραμματισμένη επίσκεψη στη Νάξο, στη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκε τόσο τα κεντρικά γραφεία (στις 26/3) όσο και τη Μονάδα Επεξεργασίας Γάλακτος (στις 27/3) της Ε.Α.Σ. Νάξου.
Στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ. Νάξου τον κ. Υπουργό υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ.Δημήτρης Καπούνης και σύσσωμο το Δ.Σ.της, παρόντος και του εκπροσώπου της στο Δ.Σ. της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιώργου Γκούφα.
Ακολούθησε σύσκεψη, στην οποία ο κ. Καπούνης αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Νάξου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, την.......

Το πρόβλημα της λειψυδρίας μονοπώλησε τη συνάντηση Χατζηανδρέου - Αραχωβίτη


 Το θέμα της λειψυδρίας και της εξοικονόμησης του νερού στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έθεσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λεονάρδος Χατζηανδρέου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη κατά τη διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης - συζήτησης με θέμα «Ενημέρωση των αγροτών – Συζήτηση με φορείς» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Φιλωτίου.

“Γιατί χαίρεται ο Γιώργος και χαμογελάει πατέρα;“
“Πανηγυρίζουν” σήμερα και αισθάνονται “δικαιωμένοι” οι μετρ της πολιτικής εξαπάτησης, λες και υπήρξε πολίτης που δεν ήθελε να γίνει το έργο της φωταγώγησης με λαμπτήρες Led στα Δωδεκάνησα. 
Κάνοντας το άσπρο-μαύρο, καλύπτουν εντέχνως το γεγονός πως ο διαγωνισμός που έλαβε την έγκριση ήταν αυτός που κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2019, ενώ ο αρχικός φάκελος που κατατέθηκε τον Δεκέμβρη του 2017 επιστράφηκε ως απαράδεκτος και φωτογραφικός!
Με λίγα λόγια, ο κος Χατζημάρκος αισθάνεται “δικαιωμένος” διότι ο κρατικός μηχανισμός και οι θεσμοί, τον σταμάτησαν και τον ανάγκασαν να αλλάξει τους όρους εκείνους του διαγωνισμού που τον καθιστούσαν φωτογραφικό.

Εξασφάλιση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ολοκλήρωση του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου


Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου «Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λυκείου Ελληνίδων Σύρου - Δημιουργία εποπτικού υλικού, διαχείρισης συλλογής και εγκατάσταση έκθεσης».

Η Μαριέτα Παπαβασιλείου και πάλι υποψήφια με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Την εκ νέου  υποψηφιότητα της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Μαριέτας Παπαβασιλείου - Βακιάνη στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές,  ανακοινώνει η παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο".

Στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της  να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, μετά από μια εξαιρετικά παραγωγική θητεία στους τομείς ευθύνης της, η Μαριέτα Παπαβασιλείου αναφέρει:

«Στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές  δηλώνω παρούσα με τον Γιώργο Χατζημάρκο και τον Συνδυασμό "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο". Με όραμα, στρατηγική και άοκνη δουλειά καταφέραμε να "ξεκλειδώσουμε" νέες αναπτυξιακές προοπτικές για  τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες! Κατακτήσαμε κορυφές, λειτουργώντας με όρους πρωταθλητισμού σε πείσμα των καιρών. Αναδείξαμε τις ιδιαίτερες πτυχές όλων των νησιών μας από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο. Αξιοποιήσαμε τα πλεονεκτήματα εκείνα που ποτέ άλλοτε δεν είχαν αξιοποιηθεί.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ "Οι νέοι δεν είναι κομπάρσοι, είναι προτεραιότητα"Σε μια Περιφέρεια που όλα τα στοιχεία δείχνουν πως "γερνάει" καθώς οι νέοι της αναζητούν αλλού την τύχη τους, ο επί πέντε χρόνια κοιμώμενος περιφερειάρχης θυμήθηκε σε πρόσφατη παρέμβασή του τους νέους και το μέλλον του τόπου.


Σε δύο σελίδες κομπασμού άνευ αντικρίσματος και υγρασιασμένες επικοινωνιακές φωτοβολίδες, απευθύνθηκε στους νέους του τόπου με τσιτάτα και ευχολόγια, με δήθεν έγνοια και δήθεν ανησυχία απλά και μόνο για να καλύψει το μηδενικό έργο του γι' αυτούς.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙO ΓΕ.Λ ΤΡΑΓΑΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣΚατά τη φετινή σχολική χρονιά το Σχολείο μας τιμήθηκε με μια ιδιαίτερη προσφορά. Συγκεκριμένα, η οικογένεια του κ. Ιωάννη Ματζάκου και της κ. Ερωφύλης Σιδερή χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου το έργο της κατασκευής της θεατρικής σκηνής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου μας, στη μνήμη του γιου τους Παναγιώτη Ματζάκου.
Η προσφορά αυτή αποτελεί για το Σχολείο μας και την ευρύτερη τοπική κοινότητα πολύτιμη αρωγή για την εκπλήρωση της πολιτιστικής τους αποστολής. Στον χώρο αυτό θα διεξάγονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις και γιορτές, που αποτελούν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της...

Άρθρο του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκου Μανιού στην εφημερίδα Κυκλαδική 27/03/2019 με θέμα «Δημιουργική διαστρέβλωση για τις 120 δόσεις από τη ΝΔ»

Στο άρθρο του στο dailypost.gr στις 20/3 με τίτλο «Επιβεβλημένη και αναγκαία η ρύθμιση για τις 120 δόσεις, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής αποτυχίας», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συμπατριώτης μου Γιάννης Βρούτσης, ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση υπόσχεται στον λαό ότι θα φέρει τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές, ενώ έχει ήδη πει στους Ευρωπαίους εταίρους ότι δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο.