slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Η Επόμενη Μέρα του Πολυχώρου Αθλητισμού - Πολιτισμού στα Καμίνια Σύρου»

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Απριλίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργου Λεονταρίτη, με τον Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, κ. Νίκο Λειβαδάρα, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Μηνά Αληφραγκή, τον Πρόεδρο του Κοινωνικού, Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Καμινίων Σύρου, κ. Γιώργο Σιγάλα και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, κ. Δημήτρη Ξαγοράρη.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης του Πολυχώρου Αθλητισμού και Πολιτισμού στα Καμίνια της Σύρου, μετά την παράδοσή του που θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης.


Το μεγάλο στοίχημα αναβάθμισης της περιοχής, που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με την παράδοση ενός σύγχρονου, πλήρως λειτουργικού και απόλυτα ασφαλούς χώρου, ο οποίος περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου και γήπεδο μπάσκετ 3-on-3.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε ο εμπλουτισμός των εγκαταστάσεων από την Περιφέρεια, με την τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης ανοιχτού χώρου.




Σε δήλωσή του για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του έργου, ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:


«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, διότι εκτός του ότι είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε αυτές τις πολύ όμορφες εγκαταστάσεις στη νεολαία και τους κατοίκους του νησιού, η συνεργασία με το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και τον Κοινωνικό, Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Καμινίων απέφερε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη διαχείριση και λειτουργία των εγκαταστάσεων. Πρωτεύοντα ρόλο θα έχει ο Κοινωνικός, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Καμινίων Σύρου.

Το ίδιο ευελπιστώ ότι θα συμβεί μετά την ολοκλήρωση και των άλλων δύο σημαντικών αθλητικών έργων, το στάδιο στη Βάρη και το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Πάγο, των οποίων οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν σύντομα, όπως έχουμε δεσμευθεί». 


 Από την πλευρά του, ο κ. Λειβαδάρας δήλωσε:


«Επιστέγασμα της άριστης συνεργασίας του Δήμου μας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ο σύγχρονος Πολυχώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού στα Καμίνια. Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση, καθώς σήμερα διευθετήθηκαν με τον Κοινωνικό, Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Καμινίων και οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με τη διαχείριση και λειτουργία των εγκαταστάσεων. Έτσι, σε λίγο καιρό το πολυδύναμο αυτό έργο πρόκειται να παραδοθεί στους συμπολίτες μας, ένα έργο που θα προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό του τόπου μας».



   


Να ανακληθούν οι απολύσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας

 SYSPEIRWSH.jpg

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Δελτίο τύπου

Σε μια περίοδο,  που η στελέχωση των νοσοκομείων και η ενίσχυση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για το λαό, οι απολύσεις στο χώρο της Υγείας μόνο ως εχθρική και ανάλγητη πράξη εναντίον του μπορεί να χαρακτηριστεί.

Blue Heritage, το νέο project των Διαδρομών στη Μάρπησσα

 

Blue Heritage είναι το νέο εγχείρημα της ομάδας των «Διαδρομών στη Μάρπησσα». Το πολυετές αρχείο του φεστιβάλ γύρω από την ταυτότητα της Πάρου παρουσιάζεται για πρώτη φορά διαδικτυακά στο κοινό, εμπλουτισμένο από νέες καταγραφές και καλλιτεχνικές αποτυπώσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αιγαίου.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τήνου: ΕΛ.ΤΑ. λίγο πριν τη διάλυση!


ΕΛΤΑ λίγο πριν την διάλυση !

 

Μπορεί η κυβέρνηση της ΝΔ εδώ και έναν χρόνο να μην έχει κάνει τίποτε για να μας προφυλάξει από την  πανδημία, δεν ξεχνά όμως τον στόχο που έχει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τις τύχες της χώρας μας. Να τα ξεπουλήσει όλα!

Με την ΥΑ 29768/23.10.20 επανασχεδιάζεται η διανομή και ο αριθμός των διανομέων στα υποκαταστήματα. Στο νησί μας, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ μένει με έναν διανομέα για την πόλη και έναν για το υπόλοιπο νησί! Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι πολίτες που λαμβάνουν σύνταξη στα χωριά -και μην ξεχνάμε ότι η Τήνος είναι το νησί με τα περισσότερα κατοικημένα χωριά- θα κινδυνεύουν να μείνουν για μέρες χωρίς να λάβουν τα χρήματα τους από τον διανομέα.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που συνεχίζει το γνωστό καταστροφικό της έργο, όπως πάντα διαλύει μια δημόσια υπηρεσία για να την πουλήσει μισοτιμής σε φίλο επιχειρηματία, πάντα σε βάρος του ελληνικού λαού.

Οργάνωση Μελών Θήρας-Προοδευτική Συμμαχία Θήρας: "Όχι στην αποψίλωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας"

  

Τις τελευταίες μέρες είχαμε ακόμα μια πράξη απαξίωσης του νοσοκομείου της Σαντορίνης, με την επί της ουσίας απόλυση δύο (2) επικουρικών διοικητικών υπαλλήλων, με το πρόσχημα της λήξης της σύμβασης τους και παρά τη σχετική ρύθμιση που επιτρέπει την παράταση των συμβάσεων επικουρικού προσωπικού ως το τέλος Οκτωβρίου λόγω πανδημίας.

Παράλληλα η διοίκηση με εσωτερικές μετακινήσεις διοικητικού προσωπικού προσπαθεί να καλύψει πάγια κενά αντί να κάνει μόνιμες προσλήψεις των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2018. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι να υπάρχουν τεράστια κενά και στη διοικητική λειτουργία.

Πότε ξεκινούν τα ραντεβού για εμβόλιο στους 18 έως 59 ετών


Από τα τέλη Μαΐου πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία για να κλείνει ραντεβού ο γενικός πληθυσμός -από 18 έως 59 ετών- για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.


Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για το σχέδιο «Ελευθερία» το απόγευμα της Δευτέρας, 05.04.2021.

Μάλιστα, όπως τόνισε, θα έχουμε καλύψει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού εντός του Ιουνίου, με βάση και τις συμφωνίες της χώρας μας για προμήθειες των εμβολίων.
Το εμβόλιο και στους νεότερους από τα τέλη Μαΐου

Δασικοί χάρτες: ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝΤΙ ΑΠΟΡΣΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΣΥΡΙΖΑ Παράταση έξι μηνών για υποβολή αντιρρήσεων και μείωση του τέλους κατά 50%

Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό - Έρχεται και νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες και ταλαιπωρία στους πολίτες

Παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες σε ότι αφορά το περιεχόμενο των δασικών χαρτών και μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%, συμφωνήθηκε στην σύσκεψη που έγινε μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ και του Πρωθυπουργού.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΛΙΑΝΙΚΗΣ   ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

 

Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 με το ΦΕΚ 1308Β’/03.04.2021και αφορούν στη χρονική περίοδο από την Δευτέρα, 5 Απριλίου 06:00 έως και τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 στις 06:00.

 

Η σημαντική αλλαγή είναι ότι τα καταστήματα λιανεμπορίου μπορούν πλέον να λειτουργούν με τη μέθοδο του click inside.

 

Σας επισυνάπτουμε α) όλο το ΦΕΚ 1308Β’/03.04.2021 και β) το σημείο του ΦΕΚ που αφορά στο λιανεμπόριο.