slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Βγενόπουλος «μίλησε» από τον τάφο: Ηχητικό-βόμβα καίει Θάνου και παραδικαστικό

Από το ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ένα άγνωστο ηχητικό ντοκουμέντο φέρνει σήμερα στο φως το iefimerida, από το οποίο προκύπτει ότι ο εκβιασμός που κατήγγειλε ο Ανδρέας Βγενόπουλος ότι υπέστη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, το 2016, δεν ήταν αποκύημα της φαντασίας του, ούτε αντιπερισπασμός.
Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου, τον Μάιο του 2016, ότι του ζητήθηκαν, μέσω τρίτου προσώπου, χρήματα με τη «μέθοδο του βιβλίου», να τα τοποθετήσει δηλαδή μέσα σε ένα βιβλίο, και ότι του ζητήθηκε μέγεθος «βιβλιοθήκης». Εκείνη την περίοδο κρινόταν η έκδοση δύο στενών συνεργατών του, στελεχών της MIG, από την Ελλάδα στην Κύπρο.

Τα 8 ψέματα της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του Δημάρχου Νάξου Δημήτρη Λιανού


Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Νάξου κ. Δημήτρη Λιανού είναι μια ακόμη προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. 

Μας λυπεί, η συνεχιζόμενη συμπεριφορά του Δήμου Νάξου, αλλά είναι σαφές και προφανές ότι καμία μονομερής δήλωση, πολύ περισσότερο αν αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν θα επιτρέψουμε να μας οδηγήσει στο να λειτουργούμε διαλυτικά ή να περιφρονούμε επιδεικτικά τη νομοθεσία.  

Με λίγα λόγια, οφείλουμε να απαντήσουμε μόνο σε κύρια ζητήματα της χθεσινής συνέντευξης Τύπου του κ. Δημήτρη Λιανού:

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στη Χώρα Νάξου

Εικόνα που περιέχει χάρτης    Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματαΤο επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή Αγ. Χρυσοστόμου έως Φαρμακείο Δελλαρόκα και αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα του οδοστρώματος», θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη συνέχιση των εργασιών και την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας. 

Ειδικότερα, από την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022, η πρόσβαση προς το Λιμάνι θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από την οδό Παπαβασιλείου και την παραλιακή οδό (Πρωτοπαπαδάκη). Αναλυτικότερα, τα έκτακτα μέτρα που θα εφαρμοστούν είναι τα εξής:

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "WORLD FOOD GIFT CHALLENGE"

Μέχρι την Παρασκευή (25/2) η υποβολή αιτήσεων στο
«World Food Gift Challenge»
Υψηλό το ενδιαφέρον των παραγωγών του Νοτίου Αιγαίου στην πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας στον διεθνή διαγωνισμό
Σε δύο ημέρες, συγκεκριμένα την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, εκπνέει η προθεσμία υποβολής αίτησης εκ μέρους των ενδιαφερόμενων παραγωγών τοπικών προϊόντων που σχετίζονται με δώρο φαγητού ή γύρω από το φαγητό, προκειμένου να επιλεγούν τα προϊόντα εκείνα που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019 στον διεθνή διαγωνισμό "World Food Gift Challenge 2022".
Πέραν των προσδοκιών υπήρξε η μέχρι σήμερα εκδήλωση ενδιαφέροντος, καταδεικνύοντας τον

Δ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΑΜΕΑ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί την λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ, με ευρωπαϊκούς πόρους


Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση ένταξης των ΣΥΔ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020",



Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των κοινωνικών δομών στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση προς τους δήμους και λοιπούς φορείς που λειτουργούν Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ, για ένταξη και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020".

Βρουτσης : Σημαντική μέρα για Πάρο Αντίπαρο και Νάξο!

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και φίλος μου Γιάννης Πλακιωτάκης - Giannis Plakiotakis εκανε αποδεκτό το κοινό αίτημα των Δημάρχων Πάρου Μάρκου Κωβαίου και Ναξου Λιανού Δημήτρη αλλά και μια προσωπική μου προσπάθεια ετών! Αφορά την διασύνδεση Πάρου και Ναξου που θα καλύπτει έκτακτες και τακτικές ανάγκες υγείας αλλά και τους νεφροπαθείς της Πάρου και Αντιπάρου με το Νοσοκομείου της Νάξου!