slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μ. Κεφαλογιάννης: Γιατί η ΝΔ καταψηφίζει το Νομοσχέδιο και τα περισσότερα άρθρα του" (και μιλάει πάντα τεκμηριωμένα και με νούμερα)"

Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο, επικρίνοντας την κυβέρνηση και για το περιεχόμενό του και για τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που ακολουθεί για την ψήφισή του, η οποία δίνει μόνον 11 λεπτά λόγου στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη Παράταξη, θα στηρίξει μεμονωμένες διατάξεις, που κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα ζητήσει, ταυτόχρονα, την απόσυρση ή την τροποποίηση άλλων ρυθμίσεων, που αντί να προωθούν την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη της Οικονομίας, τη βυθίζουν στη συρρίκνωση και την ύφεση.

Ένα σχέδιο νόμου που κατατέθηκε, μετά από τις εντολές της τρόικας.

Υποκρισία, έλλειψη αποτελεσματικότητας, ισοπέδωση εργασιακών σχέσεων, δραματική μείωση των εισοδημάτων των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων είναι οι αυτα που χαρακτηρίζουν τις ρυθμίσεις, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στα φορολογικά θέματα και ιδιαίτερα αυτά των εσόδων. Διαβάζοντας κανείς το νομοσχέδιο εύκολα παρατηρεί :

1. Ποιος θα ξεχάσει ότι ο πρωθυπουργός προεκλογικά υποσχόταν ότι “λεφτά υπάρχουν”, επιχειρηματολογώντας ότι πρέπει να εισπραχτούν τα 31 δισ. ευρώ που λίμναζαν ως ανείσπρακτα στις εφορίες και στα τελωνεία; Σήμερα, ένα χρόνο μετά, αυτά ακριβώς “τα λεφτά που υπήρχαν” κατά τον κ. Παπανδρέου, είναι οι ανείσπρακτες οφειλές που διαγράφονται και μάλιστα με διαδικασίες κατεπείγοντος. Όμως η προεκλογική εξαπάτηση δεν διαγράφεται.

Χωρίς ούτε καν μια συγγνώμη στον Ελληνικό λαό.

- Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί τέτοια σπουδή για τη διαγραφή χρεών 23 δις € ;

- Ποιος διασφαλίζει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες να εισπραχτούν τα ποσά αυτά;

- Έχει λειτουργήσει το από καιρό ανακοινωθέν κέντρο “είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών” και διαπίστωσε ότι δεν είναι δυνατόν να εισπραχτούν αυτά τα ποσά;

- Μήπως η διαδικασία διαγραφής χρεών που επαφίεται σε μεγάλο βαθμό στις κατά τόπους εφορίες, αποτελέσει αντικείμενο ύποπτων συναλλαγών και διαφθοράς;

-Μήπως μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια η χώρα;

2. Αυξάνεται για ακόμα μία φορά ο Φ.Π.Α. των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (μεσαίας και μικρής κατηγορίας) από το 11% σε 13% και από 5,5% σε 6,5%. Είναι η τρίτη κατά σειρά αύξηση μέσα σε 10 μήνες που συνολικά φτάνει το 45%. Που και να μην είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός προεκλογικά ότι δεν θα αυξανόταν ο ΦΠΑ;

Με τον τρόπο αυτό, θα προκύψει μία σειρά αυξήσεων σε βασικά είδη διατροφής (κρέατα, γαλακτοκομικά, πουλερικά, ψάρια, λαχανικά, φρούτα, αβγά, ξηροί καρποί, αναψυκτικά, εμφιαλωμένα νερά, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες), παροχή υπηρεσιών από ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς και κόμιστρα ταξί, λογαριασμοί ΔΕΗ, ύδρευσης, φυσικού αερίου κλπ. βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, εισιτήρια θεάτρων κλπ.

Η ύφεση στην αγορά θα μεγαλώσει. Τα επιπλέον προσδοκώμενα έσοδα είναι αμφίβολο αν θα εισπραχθούν καθημερινότητα της μέσης Ελληνικής οικογένειας θα χειροτερέψει. Τα μέτρα θα επιφέρουν περισσότερα λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας.

Είναι θετική η μείωση του ΦΠΑ στα φάρμακα. Θετική και στα τουριστικά καταλύματα, ωστόσο αυτή δεν εφαρμόζεται σε όλο το φάσμα του τουριστικού τομέα. Για τον λόγο αυτό έχουμε καταθέσει σχετική τροπολογία στην Βουλή.

3. Οι αυξήσεις στη φορολογία των καπνικών προϊόντων (τρίτη κατά σειρά) θα επιβαρύνουν επιπλέον τον καταναλωτή και εδώ με αμφίβολο αποτέλεσμα για τα κρατικά έσοδα, είτε λόγω αλλαγής κατηγορίας τσιγάρων από μεριάς εταιρειών, είτε λόγω μειωμένης κατανάλωσης, είτε αύξησης του λαθρεμπορίου, είτε στροφής καταναλωτών σε εναλλακτικά προϊόντα καπνού. Επιπλέον, δεν απαντάει ουσιαστικά στα προβλήματα επιβίωσης των μικρών σημείων λιανικής πώλησης (περίπτερα, μίνι μάρκετ) παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις που η κυβέρνηση έχει δώσει. Για τον λόγο αυτό έχουμε καταθέσει σχετική τροπολογία για την θεσμοθέτηση ελάχιστου κέρδους στους περιπτερούχους.

4. Εδώ και καιρό τονίζαμε ότι η αναστολή “πόθεν έσχες” για την αγορά πρώτης κατοικίας θα αναθερμάνει την αγορά ακινήτων, που περνά την πιο μεγάλη κρίση στη σύγχρονη ιστορία της, παρασύροντας αρνητικά εκατοντάδες επαγγέλματα. Ωστόσο, κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουν στην κυβέρνηση να αποκτήσει η χώρα ένα σταθερό και μακροπρόθεσμο φορολογικό πλαίσιο σχετικά με την αγορά ακινήτων, που να αποτελεί κίνητρο για τον επενδυτή και να μην βλέπουν το ακίνητο σαν μέσο υφαρπαγής φόρων.

5. Ποιος ξεχνάει την κριτική της τότε αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ στο μέτρο της απόσυρσης που έφερε η ΝΔ το 2008, με σκοπό να αναθερμάνει την αγορά αυτοκινήτου; Τότε μιλούσαν για “χαριστική πολιτική υπέρ των εταιρειών και των εισαγωγέων”. Σήμερα, επαναφέρουν τις διατάξεις του ίδιου νομοσχεδίου με σκοπό να περισώσουν ό,τι μπορούν από ένα κλάδο που έχει πληγεί, όχι μόνο από την κρίση, αλλά και από την πολιτική της κυβέρνησης, που δεν θεωρεί το αυτοκίνητο ως αναγκαίο αγαθό για την οικογένεια, αλλά ως είδος πολυτελείας το οποίο φορολογεί σκληρά όπου μπορεί.

Το μέτρο κινδυνεύει να έχει ελάχιστα αποτελέσματα, καθώς το υψηλό κόστος συντήρησης (τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα, καύσιμα, διόδια, ανταλλακτικά) κάνει την κατοχή αυτοκινήτου πολύ δύσκολη.

6.Τέλος,προκαλεί εντύπωση η διάταξη για αύξηση των ορίων των ποσών, για απ' ευθείας αναθέσεις προμηθειών του Δημοσίου, στις 60.000 και με πρόχειρους διαγωνισμούς στις 100.000 ευρώ !!!.

Αναρωτιέται κανείς τι επέβαλε στην κυβέρνηση αυτή την αύξηση στα όρια των ποσών, την ώρα μάλιστα κατά την οποία διαμορφώνεται ένα περιβάλλον οικονομικής ύφεσης.

Η ειρωνεία εντείνεται από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διάταξη προτείνεται για ψήφιση ταυτόχρονα μ' εκείνες τις διατάξεις που διαμορφώνουν νέες επαχθέστερες συνθήκες για τις σχέσεις εργασίας και για τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα.

Συμπερασματικά από το ύφος, τη σύνθεση των διατάξεων, τη σπουδή με την οποία κινείται το νομοσχέδιο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Διολισθαίνει σε πρακτικές και διαδικασίες πρωτοφανείς για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα της χώρας.

Η κυβέρνηση σπεύδει να ρυθμίσει τις απαιτήσεις των δανειστών της, αλλά αμελεί να ασχοληθεί με τα προβλήματα του απλού πολίτη, προβλήματα που η ίδια πολλαπλασίασε ενώ με το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο επιφέρει μειώσεις μισθών και μικρότερες αποζημιώσεις σε απολύσεις ενώ σε ισχύ θα είναι οι κλαδικές συμβάσεις μόνο όπου δεν μισθών, με κατώτατο όριο τα 740 ευρώ.

Οι δέκα ανατροπές στα εργασιακά είναι οι εξής:

1) Με την ειδική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας (που καθιερώνεται από 1-1-2011) δεν θα ρυθμίζονται μόνο τα μισθολογικά, αλλά και θέματα εργασιακών σχέσεων.

2) Η αποζημίωση σε απόλυση θα υπολογίζεται με βάση τον μειωμένο μισθό.

3) Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι των κλαδικών.

4) Οι «υπό δοκιμή» εργαζόμενοι (για διάστημα 1 έτους αντί των 2 μηνών που είναι σήμερα) δεν θα αποζημιώνονται όταν απολύονται.

5) Μειώνεται σε 1 μήνα ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας εργασίας από 12 μήνες έως 24 μήνες.

6) Καταργείται η προσαύξηση 10% για την υπερωριακή απασχόληση των μερικών απασχολουμένων.

7) Επεκτείνεται ο χρόνος της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από 6 σε 9 μήνες.

8) Αυξάνεται από 18 σε 36 μήνες η επιτρεπόμενη διάρκεια της απασχόλησης εργαζομένων σε έμμεσο εργοδότη (με τυχόν παρατάσεις).

9) Περιορίζεται η δυνατότητα προσφυγής στη διαιτησία.

10) Ορίζεται ημερομηνία λήξης για τη διατήρηση ή κατάργηση της διαιτησίας.

------------------------------------------

Στο υπόμνημα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (που επισυνάπτεται στο τέλος του Νομοσχεδίου) επισημαίνεται ότι το κεφάλαιο Β’ του ν/σ (Ειδικές Επιχ. ΣΣΕ κλπ), άρθρα 14 έως 18:

 καταλύει εν συνόλω τη συνδικαλιστική ελευθερία των κλαδικών οργανώσεων, οι οποίες ακόμα και όταν συμφωνούν ευνοϊκότερους όρους εργασίας δεν θα είναι σε θέση να επιβάλουν την εφαρμογή τους,

 προσβάλλει τη συνδικαλιστική ελευθερία των επιχειρησιακών συνδικαλιστικών οργανώσεων, αφού ο εργοδότης θα μπορεί μέσω της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο επιχείρησης, να επιβάλει (μονομερώς στην ουσία, καθώς θα έχει τη διαπραγματευτική υπεροπλία, ήτοι σύναψη επιχ. ΣΣΕ ή άλλως απολύσεις/μεταφορά σε άλλη χώρα/κλείσιμο επιχείρησης/επιβολή καθολικής μερικής απασχόλησης) ευκολότερα τους όρους του,

 παραβιάζει καταφανώς την αρχή της συλλογικής αυτονομίας και της συνδικαλιστικής ελευθερίας που καθιερώνει το Σύνταγμα στο άρθρο 23

 παραβιάζει το άρθρο 1 εδ. α’ του 1ου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ που αφορά την προστασία της περιουσίας, αφού η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης σε περίπτωση συρροής συλλογικών ρυθμίσεων συνιστά υλοποίηση του κοινωνικού δικαιώματος εργασίας (άρθρο 22 παρ. 1α’ Σ.), το οποίο πλήττεται ευθέως στην προκειμένη περίπτωση.

Μεσοβέζικες λύσεις που δίνουν τροφή στην προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει η ΝΔ για τις ΔΕΚΟ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο και τις ΔΕΚΟ, δήλωσαν τα εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης, τοποθετήθηκε σχετικά με τις ρυθμίσεις του σημερινού πολυνομοσχεδίου. Πολυνομοσχέδιο στο οποίο διαφωνούμε, επί της αρχής, τόσο ως προς τη διαδικασία ψήφισής του, όσο και ως προς το περιεχόμενο.
Όσον αφορά τις ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ, η Ν.Δ. υποστηρίζει το λειτουργικό και μισθολογικό εξορθολογισμό τους. Με μείωση του μέσου μισθολογικού κόστους, όπου υπάρχουν υπερβολές και ανά ΔΕΚΟ, με περικοπές στις προκλητικές αμοιβές και με προστασία στις χαμηλές.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε ως κυβέρνηση, με το ΠΑΣΟΚ δογματικά απέναντι. Αυτήν την πολιτική συνεχίζουμε να υπηρετούμε.
Τουλάχιστον, το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου διασφαλίζει το όριο των 1800 ευρώ».

Σε ανάρτηση του antinews.gr υπάρχει και το παρακάτω σχόλιο του Αδιάλακτου Πολιτικάριου με το οποίο συμφωνούμε απόλυτα:
Μπορεί να έχει δίκιο ο Αντώνης ψηφίζοντας κάποια άρθρα τα οποία αποτελούν προγραμματικές θέσεις του κόμματος, αλλά την δεδομένη στιγμή η κίνηση αυτή είναι άκαιρη αφού θα γίνει αντικέιμενο εκμετάλλευσης από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ ως δείγμα συναίνεσης και αδυναμίας! Ήδη χθές στο MEGA έλεγαν ότι ο Αντώνης άρχισε να συναινεί…
Ο μόνος δρόμος αυτή την στιγμή είναι δυναμική και μαχητική αντιπολίτευση, και όχι αντιπολίτευση σε αργό tempo!!! Ήδη ο Αντώνης έπρεπε να έχει βγεί στα κάγκελα και φωνάζει με όλη του την δύναμη…όταν εξαθλιώνονται οι Έλληνες δεν χωράει πολιτικός πολιτισμος….μας τελείωσε! ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!!!
ΥΓ:O Αβραμόπουλος τι ρόλο βαράει ρε Αντώνη???Δίωξε τα πολιτικά τίποτα απο δίπλα σου!!!!
Την ίδια στιγμή πάντως μαθαίνουμε ότι ο βουλευτής Αχαίας κ. Νικολόπουλος, διαμαρτυρόμενος για την στάση του κόμματός του δεν θα είναι παρών στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το απόγευμα. Ο ίδιος δήλωσε:«Η κάνουμε αντιπολίτευση ή δεν κάνουμε. Μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν. Η αντιπαράθεσή μας σε αυτό το νομοσχέδιο θα πρέπει να είναι κάθετη, κρυστάλλινη και μετωπική»

online-pressblog.blogspot.com

ΝΤΡΟΠΗ!! Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

Χθες το απόγευμα στη Βουλή στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, έγινε η συζήτηση για το κατεπείγον πολυνομοσχέδιο για τις μεσαιωνικές ρυθμίσεις στα εργασιακά αλλά και για το ΦΠΑ.
Μεσαιωνικές ρυθμίσεις που η αξιωματική αντιπολίτευση μέσω του εισηγητή της για το νομοσχέδιο Γιάννη Βρούτση, είχε μόλις 15 λεπτά για να τοποθετηθεί.
Χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε την αύξηση του ποσού της απ΄ευθείας ανάθεσης έργων από 45.000 ευρώ στα 60.000 και πλέον ευρώ και από την άλλη τη μείωση των υπερωριών κατά 31 και 41 λεπτά. Ναι, καλά διαβάζετε. Ασχολούνται με τα λεπτά του ευρώ και δίνουν απ΄ευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ.
Και προς το τέλος πήρε το λόγο ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Ν. Τρικάλων κ. Μαγκούφης. Και άκουσον άκουσον, αφού είπε ότι πολύ σωστά ο νομοθέτης αυξάνει το ΦΠΑ των παιδικών βιβλίων (και τα παιδικά βιβλία θα κόψουν οι αθεόφοβοι) πρότεινε την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Ως γνωστόν στα νησιά του Αιγαίου ο ΦΠΑ είναι κατά 30% μειωμένος.
Ε αυτό ζήτησε ο τρικαλινός να καταργηθεί.

ΕΛΕΟΣ πια κύριοι του ΠΑΣΟΚ, ΕΛΕΟΣ
ΝΤΡΟΠΗ και ΟΝΕΙΔΟΣ

Αυτό σας μάρανε; Ο μειωμένος ΦΠΑ στη τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας; Κόψτε το κι αυτό μπας και ησυχάσει ο βουλευτής απ΄τα Τρίκαλα.
Άμεση ήταν η αντίδραση του εισηγητή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, που έβαλε στη θέση του το Μαγκούφη λέγοντάς του
….δεν γνωρίζετε κύριε Μαγκούφη τι σημαίνει να μένεις στη Θηρασιά, στην Ανάφη, στην Αμοργό, στα Κουφονήσια και να αποκλείεσαι το χειμώνα. Τέτοιου είδους προτάσεις δεν έχουν θέση μέσα στην αίθουσα αυτή…Αναμένουμε με ενδιαφέρον την αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, που μάλλον στην αναμονή θα μείνουμε.
Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ.

Συντρόφια να τους χαίρεστε και
Να τους ξαναψηφίσετε βρε

Μανώλης εξ Απειράνθου

Σχολιάζοντας τη συνέλευση της ΟΝΑΣ…




Ομόφωνα εγκρίθηκε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων…

Ετήσιο γίνεται το περιοδικό «Ναξιακά»…

Παραίτηση έχει ήδη υποβάλει. ο γραμματέας της ΟΝΑΣ…

Νίκος Βερνίκος κατά συμβούλων της ΟΝΑΣ που κατεβαίνουν υποψήφιοι και δεν παραιτούνται από την ΟΝΑΣ…

Έκκληση του πρώην προέδρου της ΟΝΑΣ Λάζαρου Θεόφιλου για ενότητα και μείνει η ΟΝΑΣ μακριά από κομματικούς και εξωναξιακούς παράγοντες…

Σε κλίμα ελεγχόμενης έντασης και δυσπιστίας (χωρίς ακρότητες είναι αλήθεια) κύλησε η τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Απεραθίτικου Συλλόγου (Ανδριτσαίνης 51 Γαλάτσι). Ο πλούσιος οικονομικός και διοικητικός απολογισμός και ο προγραμματισμός του Διοικητικού Συμβουλίου, ψηφίστηκε ομόφωνα. Ειδικά στα οικονομικά δύσκολα κανείς θα μπορούσε να βρει ψεγάδια μια και ελάχιστα είναι τα έσοδα και τα έξοδα.

Στην ημερησία διάταξη υπήρχε ως θέμα συζήτησης ο τρόπος συνέχισης της έκδοσης του περιοδικού «ΝΑΞΙΑΚΑ».

Στη συζήτηση αυτή φάνηκε και το κλίμα έντασης και καχυποψίας που υπάρχει στην Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων.

Ήταν εμφανής η ύπαρξη δύο…..


στρατοπέδων, αυτό της σημερινής πλειοψηφίας υπό το Πρόεδρο Νίκο Μαϊτό, Κώστα Βερνίκο (πρόεδρο Συλλόγου Σαγκριωτών Νάξου), Πέτρο Καραπάτη (πρόεδρο του Απεραθίτικου Συλλόγου) και Ιάκωβο Γιακουμή και αυτό της «αντιπολίτευσης» που εκφράστηκε κυρίως από τους πρώην προέδρους της ΟΝΑΣ, Λάζαρο Θεόφιλο, Μανόλη Ναυπλιώτη, Κώστα Καρποντίνη και τον Μανώλη Καλαϊτζή (πρόεδρο Συλλόγου Δαμαριώνα, αντιπρόεδρο και πρώην γραμματέα ΟΝΑΣ).
Όσον αφορά, το περιοδικό «ΝΑΞΙΑΚΑ» το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, κατά την άποψή μας, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμιά επαφή του σημερινού Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων με την πλειοψηφία της Συντακτικής Επιτροπής.
Από την μια, η επιτροπή θέλει να συνεχίσει να λειτουργεί όπως λειτουργεί σήμερα, δηλαδή αυτόνομη, και από την άλλη, το σημερινό Δ.Σ. επιθυμεί να έχει τον έλεγχο του περιοδικού.
Αυτά είναι, πάντα κατά την άποψή μας, τα αιτία της κόντρας και όχι η δήθεν προσπάθεια της σημερινής πλειοψηφίας να κλείσει το περιοδικό, όπως κάποιοι αδίκως κατηγόρησαν τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νίκο Μαϊτό, διότι απλούστατα δεν υπήρχε ποτέ τέτοια σκέψη αλλά και αν υπήρχε θα ήταν δύσκολο να υλοποιηθεί.
Τελικός νικητής και στην ουσία και στις εντυπώσεις ήταν η πλευρά της πλειοψηφίας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Μαϊτός, του οποίου η πρόταση υπέρ της αλλαγής της περιοδικότητας και για παράλληλη έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού με εμπλουτισμό της θεματολογίας του και αλλαγή του χρόνου έκδοσής του, πέρασε άνετα από την συνέλευση, απέναντι στην πρόταση για τη διατήρησή του ως έχει.
Πάντως με πρόσχημα τη σύγκρουση για τα «ΝΑΞΙΑΚΑ», βγήκαν πολλές πικρίες από όλους και για πράγματα που δεν είχαν σχέση με το περιοδικό και κυρίως για τα αποτελέσματα, σε επίπεδο προσώπων, των πρόσφατων περιφερειακών εκλογών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η κόντρα του Νίκου Βερνίκου (Προέδρου της συνέλευσης) με τον Ιάκωβο Γιακουμή, όταν ο πρώτος αναφέρθηκε σε συμβούλους της ΟΝΑΣ που κατεβαίνουν υποψήφιοι και δεν παραιτούνται από σύμβουλοι με αποτέλεσμα κάποιοι να κατηγορούν την ΟΝΑΣ ότι είναι με τον ένα ή το άλλον. Αλλά και η έκκληση του πρώην προέδρου της ΟΝΑΣ Λάζαρου Θεόφιλου για ενότητα μακριά από κομματικούς και εξωναξιακούς παράγοντες.
Απέναντι σ’ αυτά τα υπονοούμενα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Μαϊτός ξεκαθάρισε, σε όλους τους τόνους, ότι η ΟΝΑΣ, ούτε ήταν, ούτε είναι, ούτε θα είναι στο μέλλον διατεθειμένη να στηρίξει ως όργανο πρόσωπα και παρατάξεις της αυτοδιοίκησης.
Στη συνέχεια δημοσιεύουμε τον απολογισμό, τον προγραμματισμό και την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου για τα «ΝΑΞΙΑΚΑ», που υπερψηφίστηκαν την Κυριακή από τη Γενική Συνέλευση της ΟΝΑΣ.




Πρόεδρος της συνέλευσης ορίστηκε ο Νίκος Βερνίκος από το Σαγκρί, αντιπρόεδρος ο Πέτρος Καραπάτης από τον Απεραθίτικο Σύλλογο και γραμματέας ο Ναυπλιώτης από το Σαγκρί.

Παρόντες και ταμιακώς εντάξει στην Γενική Συνέλευση ήταν οι εκπρόσωποι των παρακάτω Ναξιακών Συλλόγων από: Αγγίδια, Απείρανθο, Απόλλωνα, Τρίποδες, Γλινάδο, Δαμαριώνα, Δανακό, Εγγαρές. Κεραμωτή, Κουρουνοχώρι, Κυνίδαρο, Κωμιακή, Κόρωνο, Χώρα, Σαγκρί, Χείμαρρο – Τσιακαλαριο.
Απόντες από την Γενική Συνέλευση ήταν οι εκπρόσωποι από τους παρακάτω Ναξιακούς Συλλόγους: Μέση - Σκαδό, Ποταμιά Μελάνες, Δαμαλά, Αγερσανί.

Από τους Ναξιακούς Συλλόγους, μη μέλη της ΟΝΑΣ, παραβρεθήκαν στη Γενική Συνέλευση εκπρόσωποι του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου και του Συλλόγου Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων.
Ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ το λόγο έλαβαν κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης οι: Αντώνης Χωριανόπουλος (πρώην Πρόεδρος ΟΝΑΣ) Κώστας Βερνίκος (πρόεδρος Σαγκριού) Νίκος Βερνίκος (Σαγκρί), Λάζαρος Θεόφιλος (Αντινομάρχης Κυκλάδων και πρώην Πρόεδρος ΟΝΑΣ), Στέλιος Στρούβαλης, Ιακωβος Γιακουμής (Απείρανθος), Βερώνης (Δαμαριώνας), Δρυμαλίτου (Δανακός), Παπακωνσταντής (Κόρωνος), Μάνος Σταυριανός (Απείρανθος), Μανώλης Ναυπλιώτης (πρώην Πρόεδρος ΟΝΑΣ), Νίκος Φυρογένης (Κεραμωτή, πρώην Γραμματέας ΟΝΑΣ), Μανώλης Καλαϊτζής (Δαμαριώνας, Αντιπρόεδρος και πρώην Γραμματέας ΟΝΑΣ), Μανώλης Σέργης (καθηγητής Πανεπιστήμιου).
Από τον πρόεδρο της συνέλευσης Νίκο Βερνίκο τέθηκε το θέμα της απουσίας του γραμματέα. Εκεί παρενέβη ο πρόεδρος, λέγοντας ότι ο γραμματέας έχει ήδη υποβάλει την παραίτηση του.

Όταν τα γράφαμε στις 7 Μαΐου για το πραξικόπημα Παπακωνσταντίνου, κύριοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το βουλώνατε…

olympiada

ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ειρωνευόμενοι τον Καμμένο, τον Ζώη, τον Λαφαζάνη και τον Τζέκη ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ!

Σήμερα, όλοι μένετε “έκπληκτοι” για το πως είναι δυνατόν να περνούν τέτοια μέτρα νύχτα, χωρίς κοινοβουλευτική έγκριση… ΜΑ ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Διαβάστε για του λόγου το αληθές:Καμμένος – Λαφαζάνης – Τζέκης: Πραξικοπηματική, εκποίηση Εθνικών δικαιωμάτων, νομοσχέδιο καραγκιοζιλίκι.

Βαρύτατες οι ευθύνες όσων εξακολουθούν να στηρίζουν αυτό το κακούργημα. Σήμερα δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ δικαιολογία. Όσοι δε μιλούν είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνέχισαν εξαγριωμένοι να αντιδρούν και προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Πάνου Καμμένου βουλευτή Β’ Αθήνας που είπε:


κυβέρνηση και ο ΥΠΟΙΚ, Γ Παπακωνσταντίνου μέσα στον πανικό ενάντια στη λαϊκή βούληση και καταπατώντας την Εθνική αξιοπρέπεια εκτελεί σήμερα και την κοινοβουλευτικη δημοκρατία.

Ως λαϊκός εντολοδόχος δηλώνω ότι αν δεν πάρουν πίσω το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα το μονο μας ανάχωμα είναι η διάταξη “επαφείεται η εφαρμογή του Συντάγματος στον πατριωτισμό των Ελλήνων”

Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): «Εμείς φωνάζαμε ότι πρόκειται για σύμβαση η οποία ήθελε 180 ψήφους και η κυβέρνηση το έφερε ως νομοσχέδιο… Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια, εμπαίζετε τη Βουλή… Το νομοσχέδιο είναι έκθετο, κάνατε λαθροχειρίες, παίζετε με το Σύνταγμα…»!

Α. Τζέκης (ΚΚΕ) «Ήδη έχουν εκχωρηθεί εθνικά δικαιώματα, παρακάμπτεται το Κοινοβούλιο και η κυβέρνηση το γνώριζε και έκανε το Σύνταγμα λάστιχο…»!

Με αιφνίδια τροπολογία παρέχεται στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού διμερή ή πολυμερή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης.

Ένα πρώτο βήμα για το δικαίωμα στην ελπίδα!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Παρακολουθώντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών διερωτώμαι πως μπορεί αυτή η ΔουΝοΤο-κυβέρνηση και υφίσταται ακόμα. Ο καταιγισμός μέτρων εις βάρος όλων μας συνεχίζεται αμείωτος υποθηκεύοντας το μέλλον αυτής της χώρας που καταντάει σιγά σιγά τριτοκοσμική.

Οι μειοψηφούντες πλέον κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι μας (σύμφωνα με τα απόλυτα νούμερα των τελευταίων εκλογών) απαθείς ανέχτηκαν τον μεγάλο αρχηγό τους να μας φλομώνει στα ψέματα προεκλογικά, ενώ μετά τον άκουσαν να λέει σε ανώτατους αξιωματούχους άλλων χωρών ότι “κυβερνάω μια διεφθαρμένη χώρα”!... εν συνεχεία κάποια στιγμή πήρε την σκυτάλη και ο κ. αντιπρόεδρος ο οποίος μας είπε ότι “τα φάγαμε όλοι μαζί” ενώ κατά καιρούς με Γκαιμπελίστικες μεθόδους καταφέρνει και φέρνει αντιμέτωπες διάφορες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες, τορπιλίζοντας με επιτυχία την κοινωνική συνοχή!!!
Αυτοί λοιπόν οι λεγόμενοι εκπρόσωποι μας αντί να υπερασπιστούν το δικαίωμα όλων μας για μια αξιοπρεπή επιβίωση, μας πούλησαν και μας πουλούν κάθε μέρα στα διεθνή και εγχώρια λαμόγια και πραγματικά φαντάζει λυπηρό το ότι ακόμα δεν βρέθηκε ούτε ένας να δείξει πως φοράει αντρικά παντελόνια!... διαχωρίζοντας την θέση του από όλα αυτά!!!
Φίλες/οι θεωρώ ότι είμαστε πλέον μόνοι μας μια και όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης τα οποία ελέγχονται ή μπορεί και να ελέγχουν τους κυβερνώντες (λόγω μεγαλοεργολαβιών) καθορίζοντας κατά το δοκούν τις πολιτικές και τις αποφάσεις των.
Με αφορμή μάλιστα τις διαπιστώσεις και την έκκληση πριν λίγες μέρες για αντίδραση και ανυπακοή του Μίκη Θεοδωράκη, θεωρώ ότι τα περιθώρια στένεψαν δραματικά και ίσως ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι η αδράνεια, η απάθεια και ο ωχαδερφισμός μας, μας έχουν καταστήσει απλούς θεατές αυτού του αλλοπρόσαλλου κυβερνητικού θιάσου σε ένα έργο που τιτλοφορείται “Το ξεπούλημα και η οριστική διάλυση της Ελλάδας.”

Υποσημείωση:
Ένα πρώτο βήμα για το δικαίωμα στην ελπίδα … πρέπει να είναι η συμμετοχή όλων μας στις ερχόμενες μεγάλες απεργίες και πορείες ξεκινώντας από αυτήν της ερχόμενης Τετάρτης 15/12. Μέλημα μας πρέπει να είναι η διαφύλαξη των συγκεντρώσεων μας από τους εγκάθετους του συστήματος οι οποίοι την κατάλληλη στιγμή!... πετούν στους ξενυχτισμένους!!!! και ντοπαρισμένους!... Ματατζήδες διάφορα αντικείμενα για να τους δώσουν την αφορμή … να αμυνθούν … ρίχνοντας χωρίς φειδώ, επί δικαίων και αδίκων τα νέα τους δακρυγόνα!!!(με πιπέρι.)

Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο σκοπός τους είναι να διαλύουν με αυτές τις μεθόδους την κάθε μεγάλη συγκέντρωση αλλά και να αποθαρρύνουν την συμμετοχή μας στις επόμενες!!!