slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οργισμένη αντίδραση της Ντόρας για τα ψέματα του Κοτζιά


«Ο κ. Κοτζιάς θα έπρεπε να ντρέπεται. Ποτέ στην ιστορία της χώρας δεν έχουν ειπωθεί τόσο μεγάλα και ξεδιάντροπα ΨΕΜΑΤΑ από Έλληνα υπουργό Εξωτερικών» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη προς απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών.
Η τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη έρχεται μετά τις αιχμηρές αναφορές του ΥΠΕΞ το οποίο έκανε λόγο για ανάκτηση του

Οι έμμεσοι φόροι αυξήθηκαν, αλλά τα έσοδα βυθίζονται


Του ΠΡΟΚΟΠΗ   ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
Εντείνονται οι φόβοι για συνέχιση της ύφεσης και το 2017. Σύμφωνα με πρόσφατη πρόβλεψη της εταιρείας ερευνών αγοράς IRI, οι πωλήσεις των σούπερ μάρκετ θα μειωθούν φέτος κατά 3,6% σε σύγκριση με το 2016.
Ηχηρό ήταν το πρώτο καμπανάκι για την κυβέρνηση, καθώς οι εισπράξεις από τους έμμεσους φόρους δημιουργούν έντονο προβληματισμό για την πορεία του προϋπολογισμού, τη στιγμή μάλιστα που η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου διμήνου του έτους, τα έσοδα από τον ΦΠΑ είναι μειωμένα κατά 134 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και οι φόροι κατανάλωσης.
Στάση πληρωμών

Πρόσκληση για εθελοντικό καθαρισμό Μύλων και Κορωνοχωρίου

Η Πολιτιστική Χορευτική Ομάδα Κορωνοχωρίου – Μύλων Νάξου «Παναγία η Φλεριότισσα», προσκαλεί τους συγχωριανούς, τα μέλη και τους φίλους της, να συμμετέχουν στον εθελοντικό καθαρισμό και άσπρισμα των δυο χωριών, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Ο εθελοντικός καθαρισμός θα γίνει την...

Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο; Άντε καλέ...

Δεν μπορώ να ξεχάσω τους έμμισθους τρωγλοδύτες του διαδικτύου που «έλουζαν» με κοσμητικά επίθετα και κατηγορούσαν ως «υπαλλήλους του Μπόμπολα» όλους εκείνους που δήλωναν την αντίθεσή τους με το κίνημα «δεν πληρώνω». Από τότε συνέβησαν πολλά. Οι αγανακτισμένοι έγιναν κυβέρνηση και τα τρολς κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Κι έτσι κάνουν, πλέον, τροπολογίες για τον Μπόμπολα. Ποιος κυβερνάει; Να μην κάνουμε χαζές ερωτήσεις, παρακαλώ!

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη 13η σύνταξη -Μπορεί να έχει συμβεί με χιλιάδες που δεν το δικαιούνται

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το έκτακτο βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, εξαιτίας λάθους του συστήματος.


Ανάγκη προώθησης δέσμης μέτρων για τα μικρά νησιά

Τοποθέτηση του βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στη συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια γίνεται σήμερα ουσιαστική δουλειά για τη νησιωτικότητα και για τα μικρά νησιά, δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής. Όπως ανέφερε, αυτό έχει

Νέο πράσινο φως από το ΣτΕ για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νάξου


Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής που κατέθεσαν 45 πολίτες κατά του ΧΥΤΑ Νάξου, ζητώντας την αναστολή της απόφασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που χορηγεί την άδεια λειτουργίας στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Νάξου. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίπτει την Αίτηση με το σκεπτικό ότι δεν αποδεικνύεται άμεση περιβαλλοντική βλάβη με δεδομένες, μάλιστα, και τις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ
για το ΧΥΤΑ Νάξου. Οι δε λόγοι ακύρωσης που κατατέθηκαν δεν

Πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Νάξου με ομιλητες τον Γραμματέα της ΚΠΕ Στέφανο Ξεκαλάκη και το Γιάννη Βλασερό


Το   Σάββατο 1η Απριλίου και ώρα 19:30 στην  αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η Δημοτική οργάνωση ΠΑΣΟΚ  Νάξου διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση καλώντας  όλα τα μέλη και τους φίλους της να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν ενεργά.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γραμματέας της ΚΠΕ τουν ΠΑΣΟΚ
Στέφανος Ξεκαλάκης με θέμα  «Η τρέχουσα πολιτική κατάσταση» και ο Γραμματέας της Πολιτικής των Νησιωτικών Χώρων  του