slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άρθρο του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη Μία οφειλόμενη απάντηση στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών την Πέμπτη το βράδυ στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προσπάθησε να ενδυθεί το μανδύα του «αδικημένου». Υποστήριξε ότι η χώρα του δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη. Ότι όλοι την κυνηγούν. Ενώ η Τουρκία το μόνο που επιθυμεί είναι ο διάλογος, η ειρηνική συνύπαρξη. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μετακυλίσει τις τουρκικές ευθύνες για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και να τις επιρρίψει στην Ελλάδα και στην «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως πολλές φορές τόνισε, τις οποίες κατηγόρησε «για μονομερείς ενέργειες και για υιοθέτηση μαξιμαλιστικών θέσεων». Ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την πλήρη ένταξη ως

ΜέΡΑ25 Κυκλάδων: Ερώτηση στη βουλή για την υποβάθμιση των σχολείων της Ορεινής Νάξου

 

Η κ. Κεραμέως και η παρούσα κυβέρνηση αποδεικνύουν συνεχώς την επιμονή τους στην υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την αδιαφορία τους για τις πιο αδύναμες κατηγορίες μαθητών που θα έπρεπε να είναι η πρωταρχική φροντίδα ενός πραγματικά δημοκρατικού εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτή τη φορά θύματα οι μαθητές τριών σχολείων της δύσκολα προσβάσιμης ορεινής Νάξου που κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς εκπαιδευτικό προσωπικό. Εμείς ως ΜέΡΑ25 Κυκλάδων, εκφράσαμε εμπράκτως τη δυσαρέσκεια μας μέσω της βουλεύτριας μας Φωτεινής Μπακαδήμα, η οποία κατέθεσε ερώτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο την 9η Σεπτεμβρίου και περιμένει απαντήσεις για την επίλυση του προβλήματος. Παραθέτουμε αναλυτικά την ερώτηση της κυρίας Μπακαδήμα:

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ .ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ για την κατάσταση στα σχολεία 2 μέρες και μάλιστα μη εργάσιμες πριν τον Αγιασμό, τη Δευτέρα 14/9 χωρίς ουσιαστική προετοιμασία
Î'ποτέλεσμα εικόνας για λαικη ÏƒÏ…ÏƒÏ€ÎµÎ¹Ï Ï‰ÏƒÎ· ναξου\  

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με τον επικεφαλής δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Κορρέ, επισκέφθηκε χτες Παρασκευή 11/9  τα τέσσερα δημοτικά σχολεία της Χώρας Νάξου προκειμένου να δούμε  με τα ίδια μας τα μάτια , αν  τα σχολεία είναι έτοιμα για το άνοιγμα τους  τη Δευτέρα 14/9. 

Οι διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής,  ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων, στη συνάντηση που είχαμε τη Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη με το Δήμαρχο και τον πρόεδρο της επιτροπής παιδείας για να ενημερωθούμε σχετικά, αποδείχθηκαν λόγια του αέρα.

Διαπιστώσαμε: 

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Κ. Ζαχαριάδης-Μ. Χατζηγιαννάκης: Η κυβέρνηση των αρίστων, αποποιείται άριστα τις ευθύνες της, φορτώνοντάς τες στους Δήμους

 

Κοινή δήλωση του Τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη και του αναπλ. Τομεάρχη Εσωτερικών, υπεύθυνου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μίλτου Χατζηγιαννάκη, για το αλαλούμ και τις ελλείψεις μασκών στα σχολεία ελάχιστες ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Η κυβέρνηση των αρίστων αποποιείται άριστα τις ευθύνες της, φορτώνοντάς τες στους Δήμους

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Νάσος Ηλιόπουλος: "Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίζει τη δημόσια υγεία στα ζάρια - Υπάρχει άλλος δρόμος για να νικήσουμε την πανδημία"

 

11/09/2020

 

 

Δήλωση (on camera) του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, για  το άνοιγμα των σχολείων και την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας

 

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίζει τη δημόσια υγεία στα ζάρια - Υπάρχει άλλος δρόμος για να νικήσουμε την πανδημία"

Γ. Βρούτσης: Στοιχεια του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Αύγουστο 2020,

                                                                               Αθήνα   11-09-2020

Γ. Βρούτσης: Με τα έκτακτα μέτρα που λάβαμε, προστατέψαμε την αγορά εργασίας και αποτρέψαμε ισχυρό κύμα απολύσεων ενώ η δέσμη των ευεργετικών μέτρων θα ενισχυθεί, διευρυνθεί και συνεχιστεί για όσο χρειαστεί 

Τo θετικό ισοζύγιο του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Αύγουστο 2020, επιβεβαιώνει ότι τα έκτακτα μέτρα που λάβαμε από την πρώτη ημέρα της πανδημίας έως σήμερα, συγκράτησαν το ισχυρό κύμα των απολύσεων που έπληξε άλλες χώρες και λειτούργησαν ως ένα δίχτυ προστασίας των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Συνάντηση ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων με την ΟΝΝΕΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με τον Έπαρχο Νάξου, Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη

Η Νομαρχιακή Eπιτροπή ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων με την ΟΝΝΕΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, παρουσία και της Τομεάρχη Οργανωτικού της ΟΝΝΕΔ της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, Κοραλία Γαβαλά, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποίησε συνάντηση με τον Έπαρχο Νάξου, Αμοργού & Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτη Ιωάννη στα πλαίσια συναντήσεων που έχουν ξεκινήσει.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κ.ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Προτάσεις για ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Αθλητικά Σωματεία στη νησιά
κατέθεσε στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η Βουλευτής
Κυκλάδων Κ.Μονογυιού σήμερα. Η Επιτροπή συνεδρίασε για το νέο νομοσχέδιο του
Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου και
αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων ,διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ ,σύσταση
Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας ,Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
(Ε.Ο.Ε),Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε) και άλλες διατάξεις» .

Συνάντηση ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων και ΟΝΝΕΔ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων με τον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. ΛιανόΗ Νομαρχιακή Επιτροπή ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων και η ΟΝΝΕΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κ. Λιανό Δημήτριο. Ο κ. Λιανός ενημέρωσε σχετικά με το έργο και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής με γνώμονα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν σε όλο το σύνολο των νησιών του Δήμου.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε να βιώνουμε τον κίνδυνο της πανδημίας καθώς και την συντονισμένη συνεργασία με τους φορείς των νησιών του Δήμου με στοχο τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα της τουριστικής σεζόν.