slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αδειάζουν τα σχολεία! Ν. Νικολόπουλος: «Αποσπάσεις εκπαιδευτικών από την πίσω πόρτα»

Για νέα προκλητική κομματική «εξυπηρέτηση»… αρεστών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή απόφαση της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, να υπογράψει εγκύκλιο απόσπασης χιλιάδων εν ενεργεία εκπαιδευτικών σε γραφεία Διευθύνσεων!

Όπως αποκαλύφθηκε στον Τύπο, παρά τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία που μόνο για εφέτος υπολογίζονται σε 11.000 θέσεις, από την Υπουργό Παιδείας εκδόθηκε εγκύκλιος για αποσπάσεις 2.160 καθηγητών και δασκάλων από τα σχολεία στα γραφεία των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον όπως κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε Δημήτρης Γκίνης, η Υπουργός Παιδείας, τροποποίησε το Νόμο 3848/10 με τον οποίο «πάγωσαν» οι μετατάξεις εκπαιδευτικών στα πολιτικά γραφεία των Βουλευτών, ώστε να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί!

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η επίμαχη εγκύκλιος η οποία χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας … «συμπληρωματική» της αρχικής, είχε προθεσμία υποβολής δηλώσεων μόλις δύο ημέρες.

«Όλα αυτά σημαίνουν μόνο ένα πράγμα: ότι το Υπουργείο Παιδείας, εν κρυπτώ, φρόντισε να «τακτοποιήσει» ανθρώπους του κόμματος ενώ θεριεύει το κύμα των συνταξιοδοτήσεων και τα ελληνόπουλα δεν έχουν δασκάλους και καθηγητές να τα διδάξουν. Εφέτος έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης περίπου 11.500 εκπαιδευτικοί, ενώ έχουν προσληφθεί μόλις 1.425 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», δήλωσε ο Βουλευτής Αχαϊας ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας.

Ο κ. Νικολόπουλος ζητά να απαντήσει γιατί και πώς τροποποιήθηκε ο Νόμος που αφορά στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε πολιτικά γραφεία ώστε να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί.

Επίσης, ρωτά την Υπουργό γιατί εξέδωσε την εγκύκλιο ενώ το θέμα των αποσπάσεων ρυθμιζόταν καθώς και αν είναι ακριβής ο αριθμός 2.160 των αποσπασθέντων εκπαιδευτικών.

Ο κ. Νικολόπουλος ζητά επίσης από την Υπουργό Παιδείας να απαντήσει γιατί δεν προσελήφθησαν εκπαιδευτικοί που έχουν ανάγκη οι υπηρεσίες εκπαίδευσης, παρά μόνον 1.425 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ο οι αιτήσεις συνταξιοδότησης ξεπερνούν τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα έπρεπε να εργάζονται σε σχολεία.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο Νομό Αχαϊας, η Υπουργός Παιδείας, ερωτάται τι ανάγκες υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό πόσοι έχουν προσληφθεί και σε ποιες βαθμίδες εκπαίδευσης αλλά και πόσες αιτήσεις για αποσπάσεις εκπαιδευτικών έχουν υποβληθεί από την Αχαΐα.

Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, σε κάθε περίπτωση η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται σε νευρική κρίση από σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα χρηματοδότησης. Τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου περί δήθεν αύξησης του προϋπολογισμού για την Παιδεία δεν φαίνεται να βρίσκουν καμία απολύτως εφαρμογή, γεγονός που δεν θα αργήσει να ξεσηκώσει θύελλες.

«Η αλήθεια είναι ότι αναμένεται «μαύρος Σεπτέμβρης» για την Παιδεία. Τα μεγαλύτερα προβλήματα από την μεταπολίτευση θα υπάρξουν φέτος λόγω του συνδυασμού μαζικών συνταξιοδοτήσεων και μειωμένων διορισμών. Μετά τις 11.500 αιτήσεις εκπαιδευτικών για συνταξιοδότηση, υπολογίζεται ότι τα κενά θα φτάσουν τις 20.000 σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια», δήλωσε ο Βουλευτής ο οποίος κατέθεσε άλλη σχετική Ερώτηση στους αρμόδιους Υπουργούς οι οιποίοι ερωτώνται πόσα ακριβώς είναι τα κενά που δημιουργήθηκαν από τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών και πώς θα καλυφθούν.

http://nikosnikolopoulos.gr/adiazoun.ta.sxolia

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : «ΟΧΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Ρόδος 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΩΕΚΑΝΗΣΟΥ

«ΟΧΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Όπως είχε προγραμματιστεί, ο Κος Κόκκινος συνοδευόμενος …








από στελέχη του συνδυασμού του, στα πλαίσια του κοινωνικού διάλογου και των επαφών του με υπηρεσίες και φορείς του νησιού της Ρόδου, επισκέφτηκε σήμερα Δευτέρα 27/9/2010, τα γραφεία της Διεύθυνσης Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Εκεί είχε συνάντηση με τους αντίστοιχους διευθυντές όπου τον ενημέρωσαν για την πορεία των εκπαιδευτικών θεμάτων στη Δωδεκάνησο.
Είκοσι (20) ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και παρά τις προσπάθειες της διοίκησης, υπάρχουν ογδόντα (80) περίπου εκπαιδευτικά κενά στην Α΄θμια Εκπαίδευση Δωδ/νησου ενώ δεν έχει διανεμηθεί στους μαθητές περίπου το 10% των σχολικών βιβλίων.
Την ίδια ώρα ο εκπαιδευτικός κόσμος βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση.
Η κυβερνητικές αποφάσεις και η εφαρμογή του μνημονίου έχουν επιφέρει μείωση στο μισθό του Ελληνα Εκπαιδευτικού κατά 25% και αν συνυπολογιστεί και ο καλπασμός της ακρίβειας συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο το πενιχρό εισόδημα του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος πραγματοποιήθηκαν λιγότεροι διορισμοί εκπαιδευτικών σε σχέση με το παρελθόν και δεν δόθηκε ούτε μια καινούργια εκπαιδευτική άδεια παρά μόνο ανανεώθηκαν οι ήδη υπάρχουσες.
Περιορίζεται η κατάρτιση των εκπαιδευτικών που είναι τόσο αναγκαία για την αναβάθμιση του ρόλου τους στο ελληνικό σχολειό.
Την ιδία ώρα παρατηρείται κύμα φυγής από εκπαιδευτικούς που προσπαθούν να αποφύγουν τις συνέπειες των πρόσφατων αντιλαϊκών μέτρων για το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό που ψήφισε η κυβέρνηση.
Ζητάμε την άμεση πλήρωση των λειτουργικών κενών της εκπαίδευσης και την άμεση οικονομική και επιστημονική στήριξη του Έλληνα εκπαιδευτικού.
Στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας δεν χωρούν ούτε πραγματοποιούνται εκπτώσεις.

Διορισμοί: Εκμαύλισαν τον λαό, ζητούν και τα ρέστα

Γράφει η
Αυτή η συζήτηση σχετικά με το ποιοι διόρισαν ποιους και πόσους στην Ελλάδα καταντά τουλάχιστον αηδιαστική. Εξίσου αηδιαστική είναι και η προσπάθεια να ρίχνει ο ένας τα βάρη στον άλλο – κυρίως όταν αυτή η προσπάθεια προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ που έμεινε πολλά χρόνια στην εξουσία και αν σκόπευε να αλλάξει κάτι θα το είχε κάνει.

Συνέβη, όμως, το ακριβώς αντίθετο. Τα στοιχεία, που δεν αμφισβητούνται, δείχνουν πως όχι μόνο δεν έγινε καμιά προσπάθεια, αλλά οργανώθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση υφαρπαγής ψήφων, με τον λογαριασμό να πηγαίνει πάντα στους φορολογούμενους.

Και δεν αποτελεί επιχείρημα ότι επί

ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε το ΑΣΕΠ. Διότι από το 1994 (νόμος 2190) που ψηφίστηκε ο νόμος για το ΑΣΕΠ μέχρι το 2004, επινοήθηκαν 49 τροποποιήσεις του, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κομματικά ρουσφέτια.

Παράλληλα, επινοήθηκε και ο θεσμός των συμβασιούχων, με στρατιές ανθρώπων να τελούν επί χρόνια υπό ομηρία, χωρίς βέβαια να έχουν περάσει από την βάσανο του ΑΣΕΠ. Σύμφωνα δε με όλες τις εκθέσεις του ΑΣΕΠ, από το 2001 ως το 2003 σημειώθηκαν σταθερά παράνομες προσλήψεις με συνάψεις συμβάσεων έργου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν τα έτη 1995, 1996, 2000, 2002 και 2003, ενώ το 2001 υπήρξε η χρονιά που εμφάνισε περισσότερες προσλήψεις ακόμη και από το ολυμπιακό 2004 – προφανώς λόγω των υποσχέσεων που είχαν δοθεί στις εκλογές του 2000.

Αυτό στάθηκε δυνατόν επειδή είχε ψηφιστεί ο νόμος 2839 του 2000, με τον οποίο, σύμφωνα με έγγραφα του ίδιου του ΑΣΕΠ «επήλθαν νέες σημαντικές μεταβολές στο σύστημα προσλήψεων του ΑΣΕΠ προς την κατεύθυνση περαιτέρω εξασθένισης των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του».

Αθώα είναι όλα αυτά; Συνέβησαν επειδή τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν άντεχαν στις πιέσεις των ψηφοφόρων τους και τελικά υπέκυπταν; Δεν υπήρχε καμιά σκοπιμότητα;

Όχι, δεν είναι αλήθεια ότι κάποιοι απλώς υπέκυψαν στις πιέσεις. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε δεν θα προχωρούσαν σε τροποποιήσεις του νόμου. Και κυρίως δεν θα ψήφιζαν νέους νόμους, που είναι σαφές ότι διατυπώθηκαν ώστε να… προκληθεί η πίεση των ψηφοφόρων.

Τους υποχρέωσε κανείς να ψηφίσουν τους νόμους 2527 του 1997 και 2830 του 2000, χάρη στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα στα υπουργεία να προσλαμβάνουν περί τα 15.000 άτομα το χρόνο στις κεντρικές υπηρεσίες τους, με συμβάσεις έργου και χωρίς διαγωνισμούς;

Τους υποχρέωσε κανείς να εισαγάγουν (νόμος 2956 του 2001) τον θεσμό των ενοικιαζομένων εργαζομένων, στους οποίους δόθηκε το προνόμιο να χαρακτηρίζεται η δουλειά τους ως προϋπηρεσία στο Δημόσιο;

Τι θέλουν τελικά να μας πουν; Ότι τους πίεζαν οι ψηφοφόροι και αυτοί έπρεπε να σκέπτονται σατανικά νομοθετήματα για να τους ικανοποιούν, παρακάμπτοντας το νόμο του ΑΣΕΠ;

Τέλος, καλό θα ήταν κάποιοι να ρίξουν μια ματιά στην Ειδική Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη – ναι, ναι του ίδιου που σήμερα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με το ΠΑΣΟΚ – που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2007 και αφορούσε στον έλεγχο των προσλήψεων κατά την δεκαετία 1994-2004.

Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, κατά το (εκλογικό έτος) 2000, εννέα στις δέκα προσλήψεις έγιναν κατά παράβαση του νόμου Πεπονή και στη δεκαετία 1994-2004 επτά στους δέκα διορισμούς ελέγχονται για τη νομιμότητά τους.

Μετά από τα παραπάνω, είναι τουλάχιστον εκνευριστικό να υποστηρίζουν κάποιοι πως πιέζονταν από τον λαό. Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι ίδιοι επινοούσαν τρόπους για να εκμαυλίζουν τον λαό.

Απλά ... παρατηρούν!!!

Σχολιάζει ο Γιάννης Πρεβενιός

e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η είδηση …..

ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Θα παρατηρήσουν ξανά τις τιμές….

Η δημιουργία Παρατηρητηρίου Τιμών αναμένεται τις προσεχείς ημέρες από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Το Παρατηρητήριο θα αφορά προϊόντα (εκτός τροφίμων), υπηρεσίες και πρώτες ύλες.
Η ανακοίνωση έγινε χθες από τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδη με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ημέρα του Εμπορίου. Παράλληλα ανακοινώθηκε και το νέο σλόγκαν που υιοθέτησε η εμπορική κοινότητα με σκοπό την....

ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής: «Αγοράζω όσα και όσο παράγω».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ντ. Ρόβλιας συνόψισε ξανά τους στόχους του υπουργείου: Προστασία του εισοδήματος των πολιτών, διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και διαμόρφωση ασφαλούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Πηγή: http://www.elzoni.gr/html/ent/000/ent.2000.asp



Ο σχολιασμός …..



Την παραπάνω είδηση με τον εύστοχο τίτλο την διαβάσαμε στην καινούργια ηλεκτρονική εφημερίδα ( http://www.elzoni.gr ) της εξαίρετου δημοσιογράφου και φίλης κ. Σοφίας Βούλτεψη.

Πραγματικά η είδηση αυτή μοιάζει με επαναλαμβανόμενη κακόγουστη φάρσα η οποία απλά μας θυμίζει ότι ανά τακτά διαστήματα τα ίδια πράγματα τα λέμε για το θεαθήναι χωρίς ποτέ να τα συνοδεύουμε με κάποιες ουσιαστικές ενέργειες!!!

Τι θα πει παρατηρητήριο τιμών από την στιγμή που απλά παρατηρεί χωρίς να επεμβαίνει προς όφελος του καταναλωτή!!! Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με τον ναυαγοσώστη που βλέπει με τα κιάλια του κάποιον να πνίγεται και στο τέλος φωνάζει με όλη του την δύναμη “Πτώμα στην θάλασσα ..… .”

κ. Ρόβλια τα έχουμε ξανακούσει αυτά επί εποχής του κ. Τσοχατζόπουλου που είχε ξεκινήσει τον συγκεκριμένο θεσμό του “Παρατηρητηρίου” με μηδενικά αποτελέσματα για το καταναλωτικό κοινό!!!

Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι μεγάλες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και οι οποίες κοστολογούν τα προϊόντα τους 50% και πολλές φορές και 100% παραπάνω σε σχέση με τις άλλες χώρες έχουν ένα μεγαλύτερο κόστος στην διακίνησης των προϊόντων τους μια και εδώ έχουν να καλύψουν και κάποιες χορηγίες σε κόμματα (π.χ υπόθεση με το εξαφανισμένο εκατομμύριο του Τσουκάτου, και τις ανεξερεύνητες ακόμη πληροφορίες για χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) …. αλλά και σε μεμονωμένους εκπροσώπους της πολιτικής μας ζωής λόγω εκτίμησης…. όπως μας είπε πρόσφατα ο κ. Μαντέλης!!!

Κύριοι ρίχνετε παραπετάσματα καπνού για να θολώσετε την ατμόσφαιρα αλλά η πραγματικότητα της περιόδου αυτής είναι ότι ενώ μειώσατε τους μισθούς και τις συντάξεις παράλληλα ανεβάσατε το. Φ.Π.Α και τις τιμές στα βασικά είδη υποβαθμίζοντας την καθημερινότητα όλων μας. Κοιταχτείτε λοιπόν όλοι σας στον καθρέφτη και θα Παρατηρήσετε την ανευθυνότητα, την ασχετοσύνη και την σκληρότητα που σας διακρίνει!!!

Όσο για τις τιμές στα διάφορα προϊόντα μην ανησυχείτε … κάθε μέρα τις παρατηρούμε εμείς μια και μπορούμε να αγοράζουμε πλέον τα ελάχιστα!!!



Υποσημείωση:

Το σύνθημα της καμπάνια σας «Αγοράζω όσα και όσο παράγω» θα παρακαλούσαμε να το αντικαθιστούσατε με το σύνθημα «Θα αγόραζα αν μπορούσα»

Ο Μ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο τουρισμός για εμάς τους Έλληνες, αποτελεί βασική συνιστώσα, τόσο του κοινωνικού όσο και του επαγγελματικού μας βίου. Θεωρείται η βαριά βιομηχανία της πατρίδας μας.
Αν ανατρέξουμε στην ιστορία μας, θα δούμε ότι για τους Έλληνες η περιποίηση και η φροντίδα του ξένου, αποτελούσε σχεδόν θρησκευτικό καθήκον, γι' αυτό οι πρόγονοί μας λάτρευαν τον Ξένιο Δία.
Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έχει σκοπό να θυμίζει σε όλους μας τη σημασία των τουριστικών δραστηριοτήτων και τις σημαντικές κοινωνικές, πολιτιστικές, οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις τους.
Ιδιαίτερα φέτος, η επέτειος αυτή στοχεύει στην.... ανάδειξη της ανάγκης για σεβασμό της βιοποικιλότητας και τον σεβασμό γενικότερα του περιβάλλοντος και της προστασίας του από τη ρύπανση και γενικά τις απειλητικές ανθρώπινες παρεμβάσεις.
Σαν μελλοντική νέα αυτοδιοικητική αρχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων δεσμευόμαστε να αναλάβουμε αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξή του, γιατί το θεωρούμε τον ιδανικότερο πρεσβευτή για την προβολή του τουριστικού μας πλούτου.
Καλούμε τους συνδημότες μας να επιδεικνύουν πάντοτε ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος και να προσπαθούν με κάθε τρόπο να συμβάλουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας του τόπου μας και να είναι βέβαιοι ότι έτσι εξασφαλίζουν τη αειφορία του τουρισμού.

Μανόλης Μαργαρίτης,
υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου
και Μικρών Κυκλάδων


Η έλλειψη κινήτρων στην εκπαίδευση ως παράγοντας στασιμότητας και οπισθοδρόμησης

Η αναγκαιότητα των κινήτρων στη μαθησιακή διαδικασία είναι αδιαμφισβήτητη και πολυσυζητημένη από όλους τους μεγάλους θεωρητικούς της εκπαίδευσης ενηλίκων.
Είναι στο χέρι του εκπαιδευτή να αναγνωρίσει τα κίνητρα των εκπαιδευομένων (κοινωνικά, οικονομικά, συναισθηματικά) και να τα αξιοποιήσει κατάλληλα στην μαθησιακή διαδικασία. Επιπλέον, ο "ικανός" εκπαιδευτής ενηλίκων μπορεί να καλλιεργήσει και δικά του πρόσθετα κίνητρα προκειμένου να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευόμενης ομάδας.

Ωστόσο, στην ελληνική πραγματικότητα διαπιστώνουμε το εξής παράδοξο:


Read more: http://edu4adults.blogspot.com/2010/09/blog-post_27.html#ixzz10l987xtc


Ενώ σε κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα προβλέπονται αναλυτικές οδηγίες για το πως μπορούν και πρέπει να ευαισθητοποιηθούν οι εκπαιδευόμενοι, οι αντίστοιχες προβλέψεις για τους εκπαιδευτές εμφανίζουν πλήρη ανυπαρξία.

Είναι γεγονός ότι στην "ελεύθερη αγορά", το βασικό κίνητρο του εκπαιδευτή είναι το οικονομικό και η "επιβίωσή" του σε ένα σκληρά ανταγωνιστικό επαγγελματικό στίβο...

Επομένως η ανυπαρξία πρόβλεψης επιπλέον κινήτρων για τους εκπαιδευτές θα μπορούσε να θεωρηθεί λίγο πολύ δικαιολογημένη και αναμενόμενη.

Απεναντίας στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική.
Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γίνονται καθημερινά δέκτες εγκυκλίων και οδηγιών για το πως πρέπει να ασκούν τα καθήκοντά τους προκειμένου οι μαθητές να αποκτήσουν τις γνώσεις και δεξιότητες που προβλέπει το εκπαιδευτικό σύστημα, μ' άλλα λόγια για το πως θα μπορέσουν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές προκαλώντας το ενδιαφέρον τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ωστόσο καμία εγκύκλιος και καμία οδηγία δεν απευθύνεται στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς ως επαγγελματίες. Πουθενά δεν υπάρχει πρόβλεψη για την παροχή κινήτρων στους εκπαιδευτικούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα διάφορα σχέδια αξιολόγησης που έχουν σχεδιασθεί κατά καιρούς.
Όλα προβλέπουν τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιος αξιολογηθεί αρνητικά, αλλά κανένα δεν προβλέπει τι θα "κερδίσει" ο εκπαιδευτικός που θα κριθεί θετικά.
Μ' άλλα λόγια κανένα σχέδιο δεν προβλέπει κίνητρα για τους εκπαιδευτικούς και φυσικά δε μιλάω κατ' ανάγκη για οικονομικά.

Το αποτέλεσμα αυτής της πραγματικότητας είναι το αναμενόμενο. Στασιμότητα και οπισθοδρόμηση στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Είναι προφανές ότι κανένας δε μπορεί πραγματικά να περιμένει την ουσιαστική εφαρμογή των εγκυκλίων και των οδηγιών στην καθημερινή σχολική πραγματικότητα όταν εκ των προτέρων είναι γνωστό ότι η εφαρμογή τους είναι μονομερής και δεν αφορά το δεύτερο συστατικό στοιχείο της εκπαιδευτικής σχέσης διδάσκον<->διδασκόμενος, δηλαδή τους εκπαιδευτικούς.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι οποιαδήποτε προσπάθεια για αυταρχική και κατ' επιβολή προσπάθεια εφαρμογής των όποιων εγκυκλίων στην εκπαιδευτική πρακτική είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία.

Επομένως το μόνο που μπορεί να αναμένει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας είναι το φιλότιμο, η ευσυνειδησία και ο επαγγελματισμός των εκπαιδευτικών που όμως ούτε δεδομένα ούτε αναμενόμενα μπορούν να θεωρούνται.

Read more: http://edu4adults.blogspot.com/2010/09/blog-post_27.html#ixzz10l8eKx3F

Η ΝΔ θα ψηφίσει την “περαίωση” μόνο αν η κυβέρνηση δεν λάβει νέα εισπρακτικά μέτρα

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το μέτρο της περαίωσης είναι άδικο, γιατί προσβάλλει και αδικεί βάναυσα τον πολίτη εκείνο, που είναι συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτό το άδικο μέτρο. Αφήνει, όμως, μία περίπτωση να το στηρίξει με την ψήφο της στη Βουλή. Ζητάει από την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με την Τρόικα και να πετύχει ισόποση, με τα ποσά που θα εισπράξει από την περαίωση, μείωση των φορολογικών βαρών, που είναι έτοιμη να επιβάλει -η κυβέρνηση- στο νοικοκυριό και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την καινούρια χρονιά.

Πιο απλά, ζητάμε από την κυβέρνηση να μην επιβάλει τα νέα εισπρακτικά μέτρα, με αύξηση αντικειμενικών αξιών, με μετάταξη προϊόντων από ΦΠΑ 11% στο 23% και με επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις.

Να στηρίξουμε, λοιπόν, την περαίωση, αλλά η κυβέρνηση να δεσμευτεί, μετά από διάλογο με την Τρόικα, ότι θα αναστείλει την εφαρμογή αυτών των νέων εισπρακτικών μέτρων, που έχουν φέρει πλέον το νοικοκυριό και τη μικρομεσαία επιχείρηση σε κατάσταση απόγνωσης. Δεν είναι σε θέση, ούτε το νοικοκυριό, ούτε η μικρομεσαία επιχείρηση να δεχθούν άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις. Βρίσκονται σε απόγνωση. Βρίσκονται σε απελπισία.

Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, υπάρχει μία και μοναδική περίπτωση να στηρίξει με την ψήφο της αυτό το άδικο μέτρο, που είναι η περαίωση στη Βουλή: Εάν και εφόσον μπορέσουμε, με τον τρόπο αυτό, να εξουδετερώσουμε μία μεγαλύτερη αδικία. Και αυτή η αδικία είναι η επιβολή των νέων εισπρακτικών μέτρων».

Ψάρευε αλλού η Γρηγορία...

Όπως  κάθε χρόνο  πραγματοποιήθηκε  χθες στο παρεκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη θέση "ΚΟΡΑΚΙΕΣ" τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων του ναυαγίου του « Εξπρές Σαμίνα »

Φίλος  αναγνώστης από την Πάρο που ήταν παρόν μας ενημέρωσε ότι  το  σύνολο των αρχών της Πάρου τιμώντας την μνήμη των θυμάτων  παραβρέθηκαν  στο παρεκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Μοναδική  εξαίρεση αποτέλεσε η  Επάρχος  Πάρου-Αντιπάρου κ. Γρηγορία Πρωτολάτη . Και  όπως ήταν φυσικό η μη παρουσία της  Έπαρχου Πάρου-Αντιπάρου  κ. Γρηγορία  Πρωτολάτη σχολιάστηκε   πολύ αρνητικά από τους απλούς Παριανούς πολίτες.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΙΑΝΟ ΤΥΠΟ

Πολιτικό σκάνδαλο» ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο

Περισσότερα από 10 χρόνια η πολιτική -και εκκλησιαστική- ζωή του τόπου ταλανίζεται από τις περιώνυμες ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ της Ι. Μ. Βατοπεδίου και του Δημοσίου.

Η υπόθεση, που κατέληξε προ διετίας στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, δεν φώτισε την ελληνική κοινή γνώμη, αφού δεν εκδόθηκε κοινό πόρισμα των κομμάτων, αλλά κάθε κόμμα που συμμετείχε στην Επιτροπή κατέθεσε το δικό του.

Αυτό δεν ικανοποίησε το κυβερνών κόμμα και συστήθηκε Προανακριτική Επιτροπή, με τη ΝΔ να διαπράττει κατ' αρχάς το λάθος της συμμετοχής της (αφού δεν προέκυψε εντωμεταξύ κάποιο καινούριο στοιχείο και αφού ήδη είχε εκδώσει δικό της πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο 'δεν υπήρχε θέμα') και στη συνέχεια το δεύτερο λάθος να αποχωρήσει και να μη μπορεί τώρα να αντιμετωπίσει τα καινούρια δεδομένα που προέκυψαν (που στην πραγματικότητα δεν είναι καινούργια, υπήρχαν, αλλά τώρα αναδείχθηκαν - κι αυτό σίγουρα προκαλεί κάποια ερωτηματικά, γιατί τώρα).

Αυτό το οποίο αναδείχθηκε πρόσφατα είναι ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο! Και δεν υπάρχει, διότι από τις αλλεπάλληλες εκτιμήσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών δεν αποδείχθηκε ζημία του φερομένου ως ζημιωθέντα. Πέραν τούτου, όμως, παραβλέφθηκαν και δύο άλλα επιχειρήματα επ' αυτού.

Πρώτον ότι δεν υφίσταται ζημία από πράξη του Δημοσίου προς το Δημόσιο (η Ι. Μονή είναι ΝΠΔΔ). Μπορεί να γίνει λόγος μόνον για παραλείψεις ή άστοχες ενέργειες υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και δεύτερον ακόμη και οι ενδεχόμενες παραλείψεις δεν συνιστούν οικονομικό σκάνδαλο χωρίς χρηματισμό των εμπλεκομένων.

Ούτε από τα πορίσματα της Εξεταστικής Επιτροπής, αλλ' ούτε και από τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής από τις εργασίες της Προανακριτικής προέκυψε κάποιος δόλιος χρηματισμός, που να βαρύνει πολιτικό ή υπηρεσιακό παράγοντα.

Αλλά, ελεγκτέα είναι και η απόφαση της Προανακριτικής να διατάξει νέες πραγματογνωμοσύνες από ελληνικά και αλλοδαπά όργανα. Και είναι ελεγκτέα, διότι αν το Δημόσιο αμφισβητεί τα πορίσματα του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών, θα πρέπει τότε οι χιλιάδες αποφάσεις που πήρε το Σώμα αυτό να επανεξεταστούν! Ένα Σώμα που δεν εκτιμάται από το κράτος, γιατί οι αποφάσεις του πρέπει να θεωρούνται έγκυρες από τους πολίτες;

Επομένως, αν και οι νέες πραγματογνωμοσύνες καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα, τότε θα μείνει η κατασυκοφάντηση του μοναχισμού και συνακόλουθα της Ορθοδοξίας και ταυτόχρονα θα ενδυναμώσουν οι υπόνοιες ότι το 'σκάνδαλο' ήταν ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ, προκειμένου να επιτευχθεί η ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή.

Τότε, θα αποδειχθεί ότι πολλά από τα 'σκάνδαλα' είναι συμπτώματα μιας εσωτερικής σήψης του πολιτικού συστήματος, που το ίδιο το σύστημα εμφανίζει είτε για να αποκρύψει άλλες δυσάρεστες καταστάσεις, είτε για να καρατομήσει πρόσωπα, είτε για να σκιάσει ιδέες.

Ως κατακλείδα, η παράθεση είδησης από την εφημ. 'Χρόνος' της Κομοτηνής, όπου ο ηγούμενος Εφραίμ προεξήρχε στην Παναγιά Παντάνασσα του Μετοχίου της Βιστωνίδας στο Πόρτο Λάγος όλων των θρησκευτικών εκδηλώσεων, στη λιτάνευση και περιφορά της θαυματουργής εικόνας, στην ολονύκτια αγρυπνία, με πλήθος πιστών που μεταφέρθηκαν απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Αν τελικά, η Προανακριτική Επιτροπή δεν αποδείξει τέλεση αδικημάτων, τι θα πουν σ' όλον αυτόν τον κόσμο, όσοι δημιούργησαν 'πολιτικό' σκάνδαλο;

Πηγή: voria.gr 

 

Πρόγραμμα περιοδειών Χαράλαμπου Κόκκινου στη Ρόδο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Ο Κος Χαράλαμπος Κόκκινος στα πλαίσια των επαφών του με φορείς και υπηρεσίες του νησιού της Ρόδου, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του , θα επισκεφθεί σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 13.00μ.μ., τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου .

Αύριο Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κάλυμνο και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 θα μεταβεί στην Κω.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ως νέος άνθρωπος, ως Ναξιώτης, που ζω στη χώρα Νάξου, με καταβολές από την ορεινή Νάξο, και συνεργασίας λόγο επαγγέλματος (οικονομολόγος – λογιστής ) με ολόκληρο το νησί αλλά και τα γύρω νησιά μας, αποφάσισα να συμμετέχω στο συνδυασμό της νίκης και της ευθύνης, στο συνδυασμό που όχι μόνο κοιτά κατάματα αλλά μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος και δεν είναι άλλος από τον συνδυασμό «ΝΑΞΟΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» με υποψήφιο δήμαρχο το ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ.

Η απόφαση μου αυτή, συνειδητά να συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις στην κοινή αυτή προσπάθεια , έχει μοναδικό σκοπό την συνεργασία μου με την υπόλοιπη ομάδα, που με μεράκι, δουλειά και δημιουργικότητα θα φτιάξουμε τη Νάξο που μας αξίζει.


Νάξος 27/09/2010

Με εκτίμηση

ΦΡΑΤΖΕΣΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ερμηνεία λέξεων από το λεξικό του Δ.Ν.Τ.

Γιάννης Πρεβενιός
https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=4631b07d1c&view=att&th=12b5030481065b10&attid=0.1&disp=inline&zw
prevejohn@yahoo.gr

Aγριος καυγάς

Σύμφωνα με πληροφορία που μας έστειλε φίλος Συριανός, στην συνέλευση του Πασοκ Σύρου σημειώθηκε άγριος καυγάς ανάμεσα στον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Παναγιώτη Ρήγα και τον έτερο βουλευτή του Πασοκ κ. Γιώργο Παπαμανωλη

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ


Ρόδος 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»


-Η ΛΙΝΔΟΣ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

-ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΙΝΔΟΥ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

-Το Σάββατο 25/9/2010 ο Κος Χαράλαμπος Κόκκινος συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, περιόδευσε στα Δημοτικά Διαμερίσματα Λάρδο και Πυλώνας του Δήμου Λινδίων όπου είχε συνάντηση με το δήμαρχο της περιοχής Κο Εμ. Παλλά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτησε με



τους πολίτες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Συγκριμένα, παρατηρείται έλλειψη χρηματοδότησης σε αναπτυξιακές δράσεις της περιοχής. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η τουριστική και ιστορική αυτή περιοχή βιώνει την εγκατάλειψη με κραυγαλέο παράδειγμα τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας όπου το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λίνδου , που χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε με πόρους 650.000 ευρώ του Γ’ ΚΠΣ και παραδόθηκε επίσημα το Μάιο του 2009 , στην κυριολεξία υπολειτουργεί.
Το Σάββατο και την Κυριακή παραμένει κλειστό και καθημερινά λειτουργεί τέσσερις (4) περίπου ώρες με τις ηρωικές προσπάθειες ενός!!! (1) γιατρού αφήνοντας ακάλυπτους τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής και τους τριάντα χιλιάδες (30.000) τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά κατά μέσο όρο την Λίνδο.
Απέναντι στον λαϊκισμό του χθες και τους εκφραστές του, ο Περιφερειακός Συνδυασμός του Κου Κόκκινου «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ», αναδεικνύει τα προβλήματα και απαιτεί από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της ζητώντας την άμεση στελέχωση του Ιατρείου.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας , ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Δήμου Ιαλυσού και της ΜΕΤΚΟ παρακολούθησε τις εκδηλώσεις του Δήμου που πραγματοποιήθηκαν στο αμφιθέατρο «Φερενίκη» και συμμετείχε στην ευγενική πρωτοβουλία του Δημάρχου Κου Σταγκα και του Δημοτικού Συμβουλίου για την βράβευση των εθελοντικών οργανώσεων του Δήμου και των ανθρώπων που καθημερινά , με ανιδιοτέλεια προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

- Την Κυριακή , 26/9/2010 , παγκόσμια ημέρα Τουρισμού , ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και του ΔΟΤ παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στον Τουρισμό ανάμεσα στις οποίες ήταν και η παρασκευή για το μεγαλύτερο μελεκούνι που στόχο έχει να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο Guinness.
Το πρωί της ίδιας μέρας περιόδευσε με συνεργάτες του σε συνοικίες της Ρόδου συζητώντας με κατοίκους της πόλης.
Μέσα στις επόμενες ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα ονόματα των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ».

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ Ε.Π.Σ.ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Τα αποτελέσματα της Β’ φάσης του θεσμού του Κυπέλλου στις Κυκλάδες έχουν ως εξής:

Στήριξη στον Κώστα Απέργη από το Γιάννη Βρούτση, το Δημήτρη Νικολιά και την Τ.Ε Σύρου της Ν.Δ.

Στήριξη στον Κώστα Απέργη από το Γιάννη Βρούτση, το Δημήτρη Νικολιά και την Τ.Ε Σύρου της Ν.Δ.

Την απόλυτη και ξεκάθαρη στήριξή τους στο πρόσωπο του Κώστα Απέργη και στο συνδυασμό του τόνισαν με δηλώσεις τους στο syrostoday.gr στελέχη της Ν.Δ., όπως ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων κ. Δημήτρης Νικολιάς και ο εκτελών χρέη υπηρεσιακού Προέδρου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Παπαμανώλης.

Δείτε τις δηλώσεις του βουλευτή Κυκλάδων, κ. Γιάννη Βρούτση στο web tv.

Ο Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων κ. Δημήτρης Νικολιάς προέβει στην....

ακόλουθη δήλωση στήριξης τόσο του Κώστα Απέργη όσο και του Χαράλαμπου Κόκκινου:

"Φίλες και Φίλοι της Νέας Δημοκρατίας,

Με αταλάντευτη διάθεση να ανταποκριθώ στα καθήκοντα που μου ανέθεσε ο Κυκλαδίτικος λαός εκλέγοντάς με Πρόεδρο ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων, με ακλόνητη αποφασιστικότητα να υπηρετήσω αρχές, ιδέες, ιδανικά, αξίες, και μέσω αυτών "γραμμές και επιταγές της παράταξής μας, επιχειρώ σήμερα, μ' αυτό το κείμενο να σας καλέσω όλους να συμμετάσχετε ως αγωνιστές και έντιμοι στρατιώτες στη προσεχή αυτοδιοικητική μάχη.

Είναι μια μάχη για Θερμοπύλες, για Μαραθώνες και Πλαταιές! Οι Θερμοπύλες υπονούν αυτοθυσία μα και "Εφιάλτες"! Οι Μαραθώνες έχουν να κάνουν με ένδοξη και νικηφόρα πορεία. Οι Πλαταιές θα 'ρθουν αργότερα με την τελική νίκη και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών!

Φίλες και φίλοι Νεοδημοκράτες και μη,

Σ' αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έστω κάπως καθυστερημένα, καλούμεθα όλοι να δώσουμε απαντήσεις σε ανεύθυνες πολιτικές τακτικές και ανόητες κυβερνητικές αποφάσεις. Καλούμεθα να βελτιώσουμε το πολιτικό τοπίο, ν' αλλάξουμε κατά το δυνατόν, το πολιτικό σκηνικό, να φανερώσουμε τη δυσφορία και να τονίσουμε την απέχθειά μας στο Μνημόνιο που μας επέβαλε ο απουσιάζων Πρωθυπουργός.

Στο πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, με στήριξη του Αρχηγού μας Αντώνη Σαμαρά, ηγείται ο Κώστας Απέργης. Στο δεύτερο ο Χαράλαμπος Κόκκινος.

Ο Κώστας Απέργης είναι μια αυτοδιοικητική αυθεντία! Οι προτάσεις που θα καταθέσει αυτές τις ημέρες για την ανάκαμψη και προκοπή του νησιού μας θα βεβαιώσουν του λόγου το αληθές. Ο ειλικρινής του πόθος να προσφέρει και η μαχητική του διάθεση να ανατρέψει το κουρασμένο και επιζήμιο πλόν δημοτικό καθεστώς, ελπίζω ότι θα δώσουν στην ψυχή του καθενός από εσάς την αγωνιστική δύναμη, να ξεχυθείτε σ' αυτή την εκλογική μάχη, με την ορμή που σας δίνει η " αδικία" που έχετε υποστεί και η ιστορία που κουβαλάτε μέσα σας και έχει να κάνει με τους απαράμιλλους αγώνες που επί χρόνια έχετε δώσει. Οι άνθρωποι που πονάνε για τον τόπο και την παράταξη δεν κουράζονται, δεν απογοητεύονται, δεν καταθέτουν τα όπλα. Ξέρω πως θα παλαίψετε με Αξιοπρέπεια και Τιμή!

Το ίδιο θα κάνετε και στον αγώνα του Χαράλαμπου Κόκκινου. Σε δύσκολες εποχές για τη Νέα Δημοκρατία, ανέλαβε το ιερό καθήκον να αναβαπτίσει στο Νότιο Αιγαίο τη παράταξή μας, να αναζωπυρώσει το ηθικό, να μεταδώσει την ελπίδα, που είναι ελπίδα για μια νέα Ελλάδα. Ο Χαράλαμπος Κόκκινος ήδη έχει ξεχυθεί. Χρησιμοποιώντας γνώση, εμπειρία, ορμή, δύναμη, νεανικό ενθουσιασμό και ακατάρριπτα επιχειρήματα, καταθέτει προτάσεις για ανάπτυξη και πρόοδο των νησιών μας. καταθέτει συγχρόνως ψυχή και παλμό. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί του."



Την ίδια ώρα η Τ.Ε. Σύρου της Νέας Δημοκρατίας, δια του υπηρεσιακού της Προέδρου κ. Γιώργου Παπαμανώλη και του Γραμματέα της κ. Γιάννη Παραδείση ομόφωνα εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση στήριξης στον Κώστα Απέργη:

"Κατόπιν χρονοβόρας αλλά ενδελεχούς αναζήτησης, μέσα από αντικρουόμενες προτάσεις και σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Καταστατικό της παράταξης, η στήριξη της Νέα Δημοκρατίας για τις δημοτικές εκλογές, στο Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, δόθηκε στο δικηγόρο και δημοτικό σύμβουλο κ. Κώστα Απέργη.

Η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη και δύσκολη. Η απερχόμενη δημοτική αρχή χωρίς νέες ιδέες και όραμα, έχει κλείσει πλέον τον κύκλο της και από καιρό αδυνατεί να προσφέρει στο νησί μας. Η πρώτη δημοτική περίοδος του ενιαίου «καλλικρατικού» δήμου θα αποτελέσει την ύστατη ευκαιρία για την ανασυγκρότηση των δημοτικών υπηρεσιών, την ισόρροπη ενίσχυση των υποδομών όλου του νησιού, το συντονισμό των παραγωγικών δυνάμεων στην κατεύθυνση της τοπικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον,

Δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία για τη Σύρο. Δεν υπάρχει χρόνος για αντιπαλότητα και εσωστρέφεια. Η αυτοδιοικητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να αποτελέσει τη μόνη ελπίδα για ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου του νησιού μας.

Η Τοπική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας καλεί το Συριανό λαό να συστρατευτεί με την πρόταση της παράταξης, να επιλέξει και να ψηφίσει το δημοτικό συνδυασμό του Κώστα Απέργη για να επιτελέσει το δύσκολο έργο της δημοτικής διακυβέρνησης του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης."