slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τι ισχύει για τις απουσίες στα νέα δημοτικά συμβούλια

 


Μεγάλο ζήτημα ήταν την προηγούμενη δημοτική περίοδο το «απουσιολόγιο» στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Για να παταχθεί το φαινόμενο της αναιτιολόγητης (κυρίως) απουσίας συμβούλων από τις συνεδριάσεις, το ΥΠΕΣ, σε εγκύκλιο-οδηγό που εξέδωσε, υπενθυμίζει τα εξής:

Ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι Σύρου - Ερμούπολης

 


Ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας με απόφασή του:

Ορίζει τους κατωτέρω δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, Αντιδημάρχους του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, με θητεία από 01/09/2019 και για δύο χρόνια, ήτοι έως 31/10/2021, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και τους μεταβιβάζει συγκεκριμένες αρμοδιότητες ως εξής:
1. Ορίζει τον κ. Φωτεινιά Νικόλαο του Βασιλείου, Αντιδήμαρχο και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Ο Παριανος Νίκος Παπαευσταθίου Πρόεδρος του ΕΚΑΒ – Βιογραφικό

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, ορίζεται Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο πρώην Διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Νίκος Παπαευσταθίου.
Στην ανάθεση νέων καθηκόντων προχώρησε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος όρισε νέο πρόεδρο του ΕΚΑΒ, τον μέχρι σήμερα Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας κ. Νίκο Παπαευσταθίου.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας -από τα "σπλάχνα" της οποίας προέρχεται ο

Σε ισχύ οι αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Όλες οι μεταβολές

 

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ένταξη στη ρύθμιση με βάση τις νέες βελτιωμένες διατάξεις αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός της εβδομάδος, ενώ η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση εκπνέει κανονικά στις 30 ΣεπτεμβρίουΤέθηκαν σε ισχύ από χθες οι αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων όπως προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ένταξη στη ρύθμιση με βάση τις νέες βελτιωμένες διατάξεις αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός της εβδομάδος, ενώ η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση εκπνέει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου.

Με την απόφαση διευκρινίζονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Παράδοση - Παραλαβή στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων


Με τη δέσμευση ότι θα εργασθεί για την ανάπτυξη των πέντε νησιών, ο νέος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός παρέλαβε τα ηνία του Δήμου από τον απερχόμενο Δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη, παρουσία νέων και παλαιών Δημοτικών Συμβούλων! Ο κ. Μαργαρίτης ευχήθηκε καλή θητεία και καλή επιτυχία στο έργο της νέας δημοτικής αρχής!
Το νέο 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο για την περίοδο 2019-2023 στελεχώνεται ως εξής:

Η παράδοση του Δήμου Θήρας στην επόμενη Δημοτική Αρχή


Το Σάββατο 31/08/2019 ο απερχόμενος Δήμαρχος Νίκος Ζώρζος παρέδωσε στον νέο Δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα το Δήμο Θήρας. Από τον Νίκο Ζώρζο συντάχθηκε πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής, παρότι δεν προβλέπεται από την νομοθεσία. Το πρωτόκολλο αυτό περιλαμβάνει τα κάτωθι:

O Πρόεδρος του νέου Δ.Σ. του Δήμου Πάρου και οι οι νέοι Αντιδήμαρχοι

Χωρίς εκπλήξεις, ορίστηκαν σήμερα Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις Αντιδημάρχων καθώς και τη θέση του Προέδρου του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές της 26ης Μαϊου.
Όπως σας είχαμε άλλωστε ενημερώσει με χθεσινό άρθρο μας, οι Αντιδήμαρχοι είναι τέσσερις και τα

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ

Το ευχαριστώ της Ευδοκίας Κατσάνη προς τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημαρκο

  Eudokia Katsani  
Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον καθένα από όσους με την ψήφο τους με εξέλεξαν στο περιφερειακό Συμβούλιο. Είμαι εδώ για να μεταφέρω τις ανησυχίες, τα προβλήματα και να προτείνουμε μαζί λύσεις. Η πολιτική για μένα δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσο να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο παρόν και αύριο για τους κατοίκους των νησιών μας. Από τη θέση του γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου που μου έκανε την τιμη και με εμπιστεύτηκε ο

«Άρωμα γυναίκας» στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Εκλογή προεδρείου και μελών Οικονομικής Επιτροπής , στην πρώτη, ειδική συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
 Ανακοινώθηκαν οι δύο χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019,  στη Σύρο, η πρώτη ειδική συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, στην διάρκεια της οποίας εξελέγη το προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου και  τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Γιώργος Λεονταρίτης και Χρήστος Ευστρατίου, οι δύο νέοι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου αντίστοιχαΤον ορισμό  των δύο χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ανακοίνωσε σήμερα  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Κατά την διάρκεια της πρώτης, ειδικής συνεδρίασης του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, για την εκλογή προεδρείου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής.  ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε τον ορισμό του περιφερειακού συμβούλου, Γιώργου Λεονταρίτη από τη Σύρο ως χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και του περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Ευστρατίου από τη Ρόδο, ως χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου.
Οι δύο αντιπεριφερειάχες συμμετέχουν και στην Οικονομική Επιτροπή.

Η ακτοπλοϊκή ενδοκυκλαδική συγκοινωνία και η αποδρομολόγηση του «Άρτεμις»

Άρθρο στην κυριακάτικη εφημερίδα KONTRA
Η αποδρομολόγηση του πλοίου “Άρτεμις” από τις Κυκλάδες και η μετακίνηση του στη Σαμοθράκη, μπορεί να αντιμετώπισε το οξύ πρόβλημα της σύνδεσης Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, αλλά δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις Κυκλάδες, διότι σε συνδυασμό με την απουσία μέχρι πρότινος του “Andros jet”, ουσιαστικά καταργούσε τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια και δημιουργούσε μεγάλη ζημιά σε 13 – 14 νησιά σε μια περίοδο ακόμα τουριστική.