slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ και.....ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΝΤΖΟΛΑ η σημερινή απασχόληση της στήλης.
Η νέα Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης.
Κατ' αρχήν να πούμε εκεί στη Γραμματεία Ενημέρωσης του Πρωθυπουργού ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης ανήκει πλέον στο Υπουργείο Εργασίας και όχι στο Υπουργείο Παιδείας όπως το αναγράφουν.
Με το ΠΔ 85 (ΦΕΚ 141 Α/21-06-2012) άρθρο 4 παράγραφος 2 όπου αναφέρεται... "Στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μεταφέρεται από το πρώην Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, ως σύνολο υπηρεσιών, αρμοδιοτήτων, οργάνων, θέσεων και προσωπικού που ανήκαν σ’ αυτήν κατά την έκδοση του παρόντος και η εποπτεία των φορέων που αυτή επόπτευε."
(Μετά από παρέμβαση φίλου, διορθώνουμε ότι η γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθηση επανέρχεται στο Υπουργείο Παιδείας με το ΦΕΚ 143 Α/04.07.2012. Ευχαριστούμε το φίλο για τη διόρθωση. Τα λάθη μας τα αναγνωρίζουμε και άμεσα διορθώνουμε.)

Σ΄αυτή λοιπόν τη Γραμματεία τοποθέτησαν την Ελένη Καραντζόλα.
Ποια είναι;
Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Δείτε σχόλιο κάποιου φοιτητή της:

Μπα τι λέτε καλέ ζήτησε συγγνώμη για τη διακοπή ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων της Κυψέλης η καλή μας ΓΕΝΟΠ του κ. Φωτόπουλου

ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ  ΤΑ  ΛΑΘΗ 

Συγγνώμη για τη διακοπή ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων της Κυψέλης ζήτησε σήμερα και η ΓΕΝΟΠ, η οποία επισημαίνει ωστόσο ότι είναι λογικό και ανθρώπινο να γίνονται λάθη και ότι «δεν είναι σωστό από μεμονωμένες περιπτώσεις και λάθη να ισοπεδώνονται τα πάντα και να μην αναγνωρίζεται η προσπάθεια που καταβάλλεται από το λιγοστό προσωπικό»


Με παρέμβαση Σαμαρά άνοιξε η Χαλυβουργία-Δεν κλείνει η Χαλυβουργία Ασπροπύργου

Ύστερα από εννιά μήνες κινητοποιήσεων και ενάμιση μήνα μετά την δικαστική απόφαση που είχε κρίνει παράνομες τις κινητοποιήσεις, το εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο άνοιξε σήμερα το πρωί.

Προηγήθηκε, χθες το βράδυ, παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έδωσε σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή του νόμου στους υπουργούς Εργασίας κ. Γ. Βρούτση και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια. «Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και η κυβέρνηση το υπερασπίζεται με κάθε τρόπο» τους είπε και ζήτησε να συντονιστούν ώστε να λυθεί το ζήτημα....

Η Μάδεργουελ αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ

Τυχερός στάθηκε ο Παναθηναϊκός στην κλήρωση για τον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς θα τεθεί αντιμέτωπος με την Μάδεργουελ, την πιο αδύναμη από τις τέσσερις αντιπάλους που μπορούσαν να του τύχουν.
Οι «πράσινοι» εφόσον ξεπεράσουν το εμπόδιο της σκοτσέζικης ομάδας στους διπλούς αγώνες που θα γίνουν στις 31/7-1/8 στη Σκοτία και 7-8/8 στην Αθήνα, θα προκριθούν στους ομίλους στη φάση των play off. Η κλήρωση των πλέι οφ θα διεξαχθεί στις 10 Αυγούστου και τα παιχνίδια θα γίνουν στις 21/22-8 και 28/29-8. Με νίκη επί της Μάδεργοευλ, το «τριφύλλι» εξασφαλίζει σίγουρα την παρουσία του στους ομίλους του Europa League

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

να ανακληθεί άμεσα η περικοπή των εκπαιδευτικών αδειών
    Ανυπέρβλητα προβλήματα δημιουργεί η απόφαση του Υπουργείου να καταργήσει τις εκπαιδευτικές άδειες για μεταπτυχιακές σπουδές.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη σταδιακή απαξίωση του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ)

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης - υπεύθυνος της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Τουρισμού, Μαρία Διακάκη (Ηρακλείου) και Στέφανος Σαμοΐλης (Κέρκυρας), μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους του Ο.Τ.Ε.Κ. Ηρακλείου και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσαν στη Βουλή των Ελλήνων
                           Ερώτηση προς την κ. Υπουργό Τουρισμού

H ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΝΑΞΟΥ: Kαταγγέλλει το εργατικό κέντρο Ελευσίνας, τον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρόυτση και το μεγάλο κεφάλαιο ,

ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
e-mail: pamenaxoy@yahoo.gr τηλ. : 6944693936 – 6906279789
 Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υπερασπίζοντας για μία ακόμα φόρα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, ύστερα από εντολή του Μάνεση έστειλε τα ξημερώματα  στρατιές των δυνάμεων καταστολής προκειμένου να χτυπήσουν και να βάλουν τέλος στον τεράστιο αγώνα των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας που εδώ και σχεδόν εννιά μήνες βρίσκονται στην πύλη του....

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 12Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ 2012 ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Π.Ν.Α.

·        ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ «ΚΑΡΚΙΝΟΒΑΤΟΥΝ»
·         
·        ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Ρόδος, 19 Ιουλίου 2012

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, κατά τη συνεδρίαση της 19ης Ιουλίου 2012, έλεγξε την υλοποίηση του προϋπολογισμού όπως αυτή παρουσιάζεται στην κατάσταση των εσόδων και εξόδων που συνέταξε η Διεύθυνση Οικονομικού της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" (Ν. 3852/10).
Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας στην Οικονομική Επιτροπή κ. Χάλαμπος Κόκκινος και κ. Γιώργος Παπαμανώλης, διατύπωσαν τις παρακάτω παρατηρήσεις:

Τα έργα «καρκινοβατούν»....

Πανομοιότυπες δηλώσεις υπέρ της αυθαιρεσίας

 Χ.Α.: Στο πλευρό των απεργών
Με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματα των απεργών και των απολυμένων της Χαλυβουργίας και υπογραμμίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό τους.
Αναλυτικά:
ΣΥΡΙΖΑ: Επιλέγουν αυταρχισμό
«Η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΚΕ: Ηρωικοί χαλυβουργοί
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τους βουλευτές της Σπύρο Χαλβατζή, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και Χρήστο Κατσιώτη προέβησαν σε διαβήματα διαμαρτυρίας στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης κ. Νικ. Δένδια και Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη, καθώς και στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, καταδικάζοντας την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, οι οποίοι περιφρουρούσαν την απεργία τους στην πύλη της «Χαλυβουργίας» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ και συμπληρώνει:

Ξυπνούν οι μνήμες στην Κύπρο για την μαύρη ημέρα της 20ής Ιουλίου 1974

Οι μνήμες της 20ής Ιουλίου 1974 αναβιώνουν με τη συμπλήρωση 38 χρόνων από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο με τραγικές συνέπειες τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στις 5:30 το πρωί, την ώρα που ξεκίνησε η εισβολή του «Αττίλα», ήχησαν οι σειρήνες.

Στις 8:00 τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Συγχαρητήρια κύριε Υπουργέ

Τα λόγια είναι περιττά.
Μια ερώτηση μόνο.
Μας είπες προεκλογικά κύριε Υπουργέ ότι θα κόψεις το εφάπαξ των ανθρώπων;
Άλλα έλεγες απ' ότι θυμάμαι.
Από μένα, απλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ και δεν το έκοψες ολόκληρο.

Σήμερα το ισπανικό δάνειο και το μνημόνιο... Μίλησε κανένας ΑΕροψεκασμένος;

[Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο βλάκες είναι οι ΑΕροψεκασμένοι πατριώτες του κώλου που αρχικά τους φούσκωναν τα μυαλά οι καθοδηγητές τους ότι η Ισπανία δεν θα υπογράψει μνημόνιο!! Τους το λέγαμε αλλά προτιμούσαν να πιστεύουν τους γραφικούς... κάντε τώρα μια γαργάρα και περιμένουμε το επόμενο επεισόδιο γέλιου όταν θα συγκρίνουν τις τελείες του ελληνικού και του ισπανικού μνημονίου... φυσικά δεν θα λένε ότι το ισπανικό είναι πιο light επειδή οι Ισπανοί πήραν μόνοι τους πριν λίγες μέρες (χθες τα ενέκρινε και η Βουλή) μέτρα ύψους 65 δις και δεν έχουν ανάγκη από μπαμπούλες να τους πούνε τι κάνουν λάθος]

Ακόμα δεν ξεκίνησε η βουλή και η Ν.Δ. , ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ο ΚΑΜΕΝΟΣ έστησαν βιομηχανία διορισμών

Έπιασαν δουλειά οι νέοι αντιπρόεδροι της Βουλής. Αν και η Ολομέλεια του Σώματος δεν έχει ακόμα συγκληθεί (κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει την προσεχή Δευτέρα) έγιναν όμως οι διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων.
Η ΣΤ΄ αντιπρόεδρος κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, διόρισε μία μετακλητή, το ίδιο έπραξε και ο Γ΄ αντιπρόεδρος κ. Χ. Μαρκογιαννάκης, μόνον που διόρισε συνολικά τέσσερις μετακλητούς υπαλλήλους. Ο πρώην πρόεδρος της...

Ενημέρωση για τις αιτήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Νάξου

Πληροφορούμε τους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Νάξο, ότι τα δικαιολογητικά τους για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων θα κατατίθενται στο ΓΕΛ Τραγαίας από Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Με υπογραφή Στυλιανίδη αποδεσμεύτηκαν 299 εκατ. ευρώ


Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και τους συναρμόδιους Υπουργούς ΑνάπτυξηςΑνταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ).

Επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης


Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στη Συρία στην οποία τονίζει:
«Το εγκληματικό, τρομοκρατικό χτύπημα, που εκδηλώθηκε στη συριακή πρωτεύουσα και προκάλεσε το θάνατο του υπουργού Αμυνας, Νταούντ Ράτζιχα, και άλλων κυβερνητικών στελεχών της Συρίας, είναι αποτέλεσμα της απροκάλυπτης ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της Τουρκίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ, σε βάρος της Συρίας.
Η επικίνδυνη κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή, στο...

Ένταση στη Χαλυβουργία μεταξύ ΜΑΤ και των απεργών

καθώς μετά από εισαγγελική παρέμβαση, οι πόρτες άνοιξαν και όσοι εργαζόμενοι επιθυμούσαν είχαν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν ξανά την εργασία τους.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο στις 85 το πρωί με τους απεργούς να είναι απέξω και να προσπαθούν να εμποδίσουν την είσοδο.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές με το κλίμα να παραμένει τεταμένο. Επίσης έντονο μποτιλιάρισμα παρατηρείται στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών - Κορίνθου από το Δαφνί μέχρι τη Χαλυβουργία Ελλάδος και στη λεωφόρο Σχιστού προς το Σκαραμαγκά. Το ρεύμα προς την Κόρινθο έχει κλείσει. Φραγμένη είναι αυτή τη στιγμή και η Ιερά Οδός.

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ομόφωνα ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή την πλειοψηφία των θεμάτων που τέθηκαν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη, Τζώρτζη Μακρυωνίτη.

Μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η Διενέργεια Διαγωνισμού του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού ειδών γυμναστικής αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής ύψους 122.130,02 ευρώ.

Επίσης, εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου Επισκευής και Συντήρησης Κεντρικού Κτιρίου του Αγροκηπίου Παροικίας Ν. Πάρου, καθώς και η δαπάνη για τη σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης του έργου του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου στην Καρδάμαινα Κω και του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κεφάλου Ν. Κω.

e-Επιλογές της 19/07/2012