slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ: Χ. Ευστρατίου: δες τα ζητήματα του Γ. Χατζημάρκου με την Ελληνική Δικαιοσύνη, σταμάτα να λασπολογεις....διότι είναι γνωστή η ανικανότητα σου να εκφράσεις πολιτικό λόγο και ότι ντροπιαζεις το θεσμό που υπηρετείς!

                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2
Η ταραχή της Περιφερειακης Αρχής Ν. Αιγαίου στην πολιτική κριτική και στην μη αποδοχή των προτάσεων μας εκφράζεται με λασπολογια, άθλιες προσωπικές επιθέσεις, συνειδητή απόκρυψη της αλήθειας και παραπλανηση της κοινής γνώμης.

Αντί πολιτικής απάντησης σε προτάσεις μας και προβλήματα  που αναδείξατε για το πρόγραμμα "ΝΗΣΙδΑ" της Π. Ν. Α., "επιστρατευσαν" τον Χωρικό Αντιπεριφερειαρχη κ. Ευστρατίου να επιτεθεί  - και πάλι-με θράσος και ασέβεια προσωπικά και χωρίς πολιτικούς όρους!

Πώς οι δημοσιογράφοι κακοποιούν την Ελλάδα στα ξένα ΜΜΕ

της Σώτης Τριανταφύλλου

Όταν, σπανίως, η χώρα μας αναφέρεται στα ευρω-αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ―λείπουμε από τις διεθνείς στατιστικές, καμιά φορά λείπουμε κι από τους χάρτες― είναι είτε για τη μετάδοση ειδήσεων περί πτωχεύσεων και θεομηνιών, είτε για τον τουρισμό: «Ρόδος: το νησί κοντά στην Τουρκία» (τονίζεται η εγγύτητα με την Τουρκία), «Ελληνικός τουρισμός, το 22% του ΑΕΠ» (υπαινιγμός: οι Έλληνες δεν είναι άξιοι να κάνουν τίποτε άλλο). Όλα τα σχετικά δημοσιεύματα περιέχουν στερεότυπα, παραδοσιακό εξωτισμό και, παραλλήλως, τη διεκδίκηση της ευρω-αμερικανικής ανωτερότητας: εμείς οι Έλληνες εμφανιζόμαστε κάπως γραφικοί, όπως τα νησιώτικα ηλιοβασιλέματα και τα σιροπιώδη ελληνικά επιδόρπια. Τη στερεοτυπική εικόνα προβάλλουν τα ρεπορτάζ των ίδιων των Ελλήνων ανταποκριτών, οι οποίοι σκιαγραφούν μιαν Ελλάδα που αναγνωρίζουν οι «ξένοι»:

Στους 332 Δήμους 28 εκατομ. για τα σχολεία – Τα ποσά ανά Δήμο ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ - 86.180,00


Με Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, που εκδόθηκε την 20η Αυγούστου, κατανεμήθηκαν 28.000.000,00 ευρώ σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.
Το ποσό προέρχεται από το χρηματικό υπόλοιπο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των Δήμων.
Δεν πρόκειται, δηλαδή, για επιπλέον πρόσθετη χρηματοδότηση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Χ. Ευστρατίου: « Ο Χ. Κόκκινος, πριν ξαναμιλήσει για δημόσιο χρήμα, να επιστρέψει τα χρήματα που ζημίωσε την Ενεργειακή ΑΕ»


 
Απάντηση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, Χρήστου Ευστρατίου σε ανακοίνωση του Χαράλαμπου Κόκκινου:
Αυτό που σίγουρα δεν λείπει από τον Χαράλαμπο Κόκκινο είναι η θρασύτητα. Νομίζει προφανώς ότι απευθύνεται σε ανόητους, χωρίς μνήμη και κρίση.
Ο άνθρωπος για τον οποίο η υπ' αριθμ. 181/21-05-2021 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου αναφέρει ότι «αποδείχθηκε ότι πράγματι ζημίωσε την εταιρία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ», έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα να παριστάνει ότι τάχα κόπτεται για το δημόσιο χρήμα ή ότι νοιάζεται για τους πληττόμενους από την υγειονομική κρίση της πανδημίας.
Τα κροκοδείλια δάκρυα της υποκρισίας, δεν πείθουν κανέναν. Πριν υποδυθεί ξανά τον ίδιο ρόλο του δήθεν ευαίσθητου πολιτικού, ας επιστρέψει πρώτα τα χρήματα που ζημίωσε την εταιρεία της Περιφέρειας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ - 550 VAUCHER ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ



Με 1,77 εκατ. ευρώ, από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, χρηματοδοτείται η πρόσβαση (voucher) 550 παιδιών σε παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα
Την απόφαση χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020" υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : Κατασχέσεις και.... μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών των δικαιούχων στο Πρόγραμμα "ΝΗΣΙδΑ" της Περιφέρειας Νότιου!

 
 



Η επιχειρηματικότητα περνά δύσκολες στιγμές, η τουριστική περίοδος στα νησιά μας είναι συρρικνωμενη σε χρονική διάρκεια και με περιορισμένες εισπράξεις... το πρόγραμμα "ΝΗΣΙδΑ"  της Π. Ν. Α. αποδεικνύεται κατώτερο των προσδοκιών που  η ηγεσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου καλλιεργήσε! 

Θυμίζουμε ότι μόνο 3.075 επιχειρήσεις επιδοτηθηκαν   από τις 10.064 που συμμετείχαν ... δηλαδή μόλις το 1/3!Επίσης το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Π. Ν. Α. ήταν μικρότερο σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες της χώρας! 
Συμπληρωνεται σχεδόν ένα (1) έτος από την εξαγγελία του προγράμματος των 35εκ ευρώ και   τέσσερις (4)μηνες από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  που έχουν να λαμβάνουν χρήματα διαπιστώνουν με απογοήτευση ότι :
1)παρατηρούνται καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων του" ΝΗΣΙδΑ "και μεγάλη "γραφειοκρατια"! 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ :Κατασχέσεις και.... μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών των δικαιούχων στο Πρόγραμμα "ΝΗΣΙδΑ" της Περιφέρειας Νότιου!

  


Κατασχέσεις και.... μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών των δικαιούχων στο Πρόγραμμα "ΝΗΣΙδΑ" της Περιφέρειας Νότιου! 

Η επιχειρηματικότητα περνά δύσκολες στιγμές, η τουριστική περίοδος στα νησιά μας είναι συρρικνωμενη σε χρονική διάρκεια και με περιορισμένες εισπράξεις... το πρόγραμμα "ΝΗΣΙδΑ"  της Π. Ν. Α. αποδεικνύεται κατώτερο των προσδοκιών που  η ηγεσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου καλλιεργήσε! 

17 νοσηλευτές για την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ, με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας, ύψους 0,8 εκατ. ευρώ

 

Γ. Χατζημάρκος: «Οι ευρωπαϊκοί πόροι της Περιφέρειας μας, αξιοποιούνται στο έπακρο για να δίνουν λύσεις σε ζητήματα που προκαλούν αγωνία στους νησιώτες»

---------------------------------------------------

Με χρηματοδότηση ύψους 797.640,00 ευρώ, από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενισχύει το ΕΚΑΒ για την πρόσληψη 17 νοσηλευτών, για την κάλυψη των αναγκών του. 


Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο 

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 

Νοτίου Αιγαίου 2014-2020


                                                                                            Ρόδος, 20 Αυγούστου  2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σε συνεργασία της Περιφέρειας με την κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ   που ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού του, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας covid-19, όπως άλλωστε και οι ανάγκες σε προσωπικό Νοσοκομείων και μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Περιφερειάρχης  Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση αύξησης του προϋπολογισμού της Πράξης «Ενίσχυση των Φορέων Υγείας , με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της πανδημίας covid-19 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», από 5.687.840,00 ευρώ σε 10.478.680,00 ευρώ.

Η Πράξη αφορά στην ενίσχυση και στήριξη των Φορέων Υγείας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με πρόσληψη ειδικευμένου και λοιπού ανθρώπινου δυναμικού του τομέα υγείας. Εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο του Υπ. Υγείας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημικής κρίσης covid -19 και αποσκοπεί στη λειτουργική ετοιμότητα και ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας, στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης. 


Βάσει αυτής, εκτός της ενίσχυσης του ΕΚΑΒ με προσωπικό, ενισχύονται τα Νοσοκομεία Ρόδου, Σύρου, Κω, Νάξου, Καλύμνου και  Λέρου με την κάλυψη της χρηματοδότησης της πρόσληψης 137 ατόμων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και 50 ατόμων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των νησιών. 



Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά:

«Δομές Υγείας και ΕΚΑΒ, για τα νησιά μας είναι ένα. Σταθερά στηρίζουμε την λειτουργία του ΕΚΑΒ, καταρχήν με την χρηματοδότηση αγοράς νέων ασθενοφόρων. 

Δεκάδες νέα ασθενοφόρα έχουν ήδη παραδοθεί στα νησιά μας, ενώ η υλικοτεχνική υποδομή του ΕΚΑΒ έχει επίσης ενισχυθεί με κρίσιμο εξοπλισμό , όπως σύγχρονα monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών των ασθενών, τελευταίας γενιάς αναπνευστήρες, κλωβοί αρνητικής πίεσης μεταφοράς ασθενών covid. 

Με 797.640,00 Ευρώ ενισχύουμε το ΕΚΑΒ για την πρόσληψη 17 νοσηλευτών για την κάλυψη αναγκών του.

Οι ευρωπαϊκοί πόροι της Περιφέρειας μας, αξιοποιούνται στο έπακρο για να δίνουν λύσεις. Λύσεις, σε ζητήματα που προκαλούν αγωνία στους νησιώτες. Απαντήσεις σε πιεστικά ερωτήματα της εποχής. Άλλοι τα λύνουν όλα στα λόγια, εμείς παραμένουμε πιστοί στις πράξεις.

Η συνεργασία μας με την κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ και τις Περιφερειακές δομές του, λειτουργεί επίσης μόνο στην Πράξη». 


Η Πράξη «Ενίσχυση των Φορέων Υγείας , με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της πανδημίας covid-19 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.






Το Γραφείο Τύπου











Ο. Μ. “ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία” Νάξου.: Αποστολή υλικού για στήριξη πυρόπληκτων


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ 

Νάξος, 18-08-2021 

Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο είναι θεμέλιο  μιας σύγχρονης, δημοκρατικής κοινωνίας και αναδεικνύει το ρόλο του πολίτη. 

Οι πολίτες της Νάξου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για στήριξη  της προσπάθεια της οργάνωσης "Αλληλεγγύη για Όλους". 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

50 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των νησιών, με επιπλέον ευρωπαϊκούς  πόρους της Περιφέρειας, ύψους 2,78 εκατ. ευρώ

Γ. Χατζημάρκος: «Eξαντλούμε κάθε δυνατότητα και αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, είτε στον ιατροτεχνικό εξοπλισμό, είτε στο ανθρώπινο δυναμικό, μέσα από τους ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειάς μας»





Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο 

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 

Νοτίου Αιγαίου 2014-2020


                                                                                            Ρόδος, 19 Αυγούστου  2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με χρηματοδότηση ύψους 2.786.560,00 ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενισχύει με 50  άτομα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) των νησιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, επιπλέον της χρηματοδότησης των  6.894.480,00 ευρώ, τα οποία διατέθηκαν για την ενίσχυση των Νοσοκομείων Ρόδου, Σύρου, Κω, Νάξου, Καλύμνου και Λέρου. 

Με ελάχιστους διασώστες το ΕΚΑΒ Σύρου. Σήμα SOS εκπέμπει το Γ.Ν. Σύρου λόγω υποστελέχωσης





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με ελάχιστους διασώστες το ΕΚΑΒ Σύρου. Σήμα SOS εκπέμπει το Γ.Ν. Σύρου λόγω υποστελέχωσης

Ερώτηση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Γ.Ν. Σύρου και το ΕΚΑΒ Σύρου κατέθεσαν στη Βουλή 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Νίκου Συρμαλένιου.


Όπως αναφέρει η ερώτηση: "Επανερχόμαστε στο ζήτημα της πλημμελούς λειτουργίας του Γ.Ν. Σύρου, 7μήνες μετά την κατάθεση σχετικής κατατεθειμένης στη Βουλή Αναφοράς μας προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα "Τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου Σύρου" η οποία και παραμένει

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μυκόνου: "Καλό Λιβάδι, καλή αρχή!"


 

Καλό Λιβάδι, καλή αρχή!

 

  

Και να που ήρθε η μέρα που ο μυκονιάτικος λαός είπε ένα τεράστιο ΦΤΑΝΕΙ!!.

ΦΤΑΝΕΙ με όλους εκείνους που βιάζουν τον τόπο στον οποίο επιχειρούν.

ΦΤΑΝΕΙ με όλους εκείνους που αδιαφορούν για τους νόμους της πολιτείας.

ΦΤΑΝΕΙ να  θεωρούν τους Μυκονιάτες και το νησί τους απλά ένα σκηνικό των φαραωνικών project τους. Έφτασε η στιγμή που πολλοί δεν την ήθελαν. Οι  Μυκονιάτες αποφάσισαν να οργανωθούν για  να συγκρουσθούν με τα συμφέροντα εκείνα που τους στερούν βασικά τους δικαιώματα. Το βασικό δικαίωμα να είσαι κάτοικος αυτού του νησιού χωρίς να πληρώνεις εισιτήριο. Το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες που μεγάλωσαν. Το δικαίωμα να θέλουν και τα δικά τους  παιδιά και  εγγόνια να μεγαλώσουν απολαμβάνοντας τις ίδιες παραλίες ελεύθερα.