slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ψήφισμα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το θάνατο του Μανώλη Μανωλά

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο άγγελμα του θανάτου του επί σειρά ετών Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δρυμαλίας Νάξου, Αντιδημάρχου Δρυμαλίας Νάξου, Προέδρου της Κοινότητας Κορώνου Νάξου, Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου και αγωνιστή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εμμανουήλ Μανωλά του Δημητρίου, συνήλθε σήμερα εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

Ομιλία στη Βουλή, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Κυκλάδων Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση με θέμα: «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022».

 Γ. Βρούτσης: 

  • «Ρεαλιστικός, υπεύθυνος, αναπτυξιακός και κοινωνικά δίκαιος ο Προϋπολογισμός του 2022

  • Με ανάπτυξη 4,5% το 2022 και 6,9% το 2021, αναπληρώνονται πλήρως οι απώλειες του ΑΕΠ για το 2020, καθώς το 2022 θα είναι κατά 1,7% υψηλότερο από το ΑΕΠ του 2019

  • Η αποκλιμάκωση της ανεργίας συνεχίζεται με 13,3% (Οκτώβριος 2021) από 17,3% (Ιούλιος 2019)

Ευχές του Προέδρου της Κοινότητας Νάξου Μάκη Μαυρογιάννη.

Φίλες συνδημότισσες και φίλοι συνδημότες, Χωραΐτισσες και Χωραΐτες, το Άγιο Δωδεκαήμερο που έρχεται εύχομαι να μας βρει όλους μας με υγεία!

Μακάρι οι δύσκολες ώρες που περνά η κοινωνία μας, σύντομα να γίνουν παρελθόν και η έλευση του 2022 να φέρει σε όλους μας σ' αυτόν τον τόπο υγεία, αγάπη και δύναμη να συνεχίσουμε δημιουργικά την ζωή μας! Χαρούμενα Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!

Γιάννης Μαράκης : Νομικά καλύπτονται σε όλα, ηθικά κοινωνικά, πολιτικά όμως ;



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε,ο  δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,κ Γιάννης Μαράκης καταγγελει  την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση, του Δήμου Νάξου για  εγκριση  κατά πλειοψηφία δύο  συμβάσεων τις οποίες  τη μια περίπτωση χαρακτηρίζει ως δαπάνη περιττή και τη δεύτερη ως δαπάνη σκανδαλώδη! Επισης καταγγελει οτι αποτελεί καθημερινή πρακτική της δημοτικής αρχής, το μοίρασμα δημοτικού χρήματος σε φίλους και αρεστούς με μόνο στόχο τη διαχείριση του εκλογικού ακροατηρίου, ενώ την ίδια στιγμή οι ανάγκες για μικρά και μεγάλα έργα είναι επιβεβλημένη. Ξεκαθαρίζει δε, ότι οι μέρες του "βάζουμε πλάτη" για να γίνει κάτι στον τόπο, τέλειωσαν...

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου, Γιάννη Μαράκη: