slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα στην Κύθνο




Την Κύθνο επισκέφτηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την εορτή των Αγίων Αναργύρων, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα συναντήσεις με τον Δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο των επαφών που κάνει σε κάθε νησί, ώστε να ενημερώνεται συνεχώς για τα τοπικά θέματα.

Σε σούπερ μάρκετ και σε τράπεζα ο Μητσοτάκης


Επίσκεψη του πρωθυπουργού σε επιχειρήσεις στις οποίες έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

ΕΙΚΟΝΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ

Τα υποκαταστήματα μίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ και μίας τράπεζας όπου από την 1η Ιουλίου εφαρμόζεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, με αποτέλεσμα να καταγράφεται με διαφάνεια και σε πραγματικό χρόνο η προσέλευση, η αποχώρηση και το ωράριο κάθε εργαζόμενου και συνεπώς να διασφαλίζεται η προστασία των δικαιωμάτων τους, επισκέφτηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Να ανοίξουν άμεσα τα ορυχεία σμύριδας και να υλοποιηθούν τα αιτήματα των σμυριδεργατών


Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά το υπόμνημα των Προέδρων από τα έξι χωριά της Ναξιακής Σμύριδας (Απεράθου, Κορώνου, Μέσης, Σκαδού, Κεραμωτής, Δανακού), με θέμα – αίτημα: «Για να ανοίξουν άμεσα τα ορυχεία σμύριδας και να υλοποιηθούν και τα υπόλοιπα αιτήματα των Σμυριδεργατών». Οι Πρόεδροι των σμυριδωχωρίων, μετά από ενημέρωση που είχαν από το Σύνδεσμο Σμυριδεργατών, καταθέτουν τις προτάσεις τους και ζητούν την άμεση επίλυσή τους.


Το άνοιγμα των ορυχείων με την επίβλεψη μεταλλειολόγου, η επαρκής εξαγωγή ποσότητας σμύριδας για την ασφάλιση των σμυριδεργατών, το άνοιγμα του καταλόγου για νέους σμυριδεργάτες, η αύξηση της τιμής της σμύριδας και τα ένσημα των σμυριδεργατών είναι τα αιτήματα για τα οποία οι Πρόεδροι παρακαλούν για την επίλυσή τους, γιατί, όπως αναφέρεται στο έγγραφό τους «στα άγονα χωριά μας στην Ορεινή Νάξο δεν έχουμε άλλους τομείς για την επιβίωσή μας, ο βασικός πόρος που μπορεί να μας δώσει ζωή είναι η σμύριδα».


Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

2022-07-04 Συρμαλένιος ορυχεία σμύριδας

Θεατρική παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 | 21:00 | 1ο Γυμνάσιο Νάξου

 

Στο πλαίσιο κήρυξης του 2022 ως «Έτους Καμπανέλλη», ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει ένα από τα πιο σημαντικά έργα της ελληνικής μεταπολιτευτικής περιόδου, που φέρει την υπογραφή του πατριάρχη του ελληνικού θεάτρου, Ιάκωβου Καμπανέλλη. Πρόκειται για το θεατρικό έργο «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού», από το Θέατρο Πρόβα, την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου.

Το έργο γράφτηκε το 1978 και παρουσιάστηκε από το θέατρο Τέχνης. Με αφορμή τη διαμάχη για την κληρονομιά μιας μεγάλης βιομηχανικής επιχείρησης, καταγράφει, με συγκλονιστικό αλλά και διαχρονικό τρόπο, την απληστία των ανθρώπων και την ακόρεστη δίψα τους για εξουσία και πλούτο. Τα επτά αδέλφια, κληρονόμοι μιας μεγάλης βιομηχανικής επιχείρησης, κάτω από την τυραννική αθανασία ενός επτάψυχου πατέρα που μολονότι είναι σε μόνιμη αφασία διατηρεί το 51% των μετοχών του,

Γ. Βλασερός: «Η ασκούμενη πολιτική υγείας καταδικάζει σε απραξία το Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Σύρου» ΒΙΝΤΕΟ


Ο Αν. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, πρότεινε  στο νοσοκομείο Σύρου η καρδιολογική κλινική  να αποκτήσει  μονάδα καθετηριασμού για διάγνωση   και θεραπεία της στεφανιαίας νόσου.

Ο κ. Γιάννης Βλασερός, μιλώντας στο Syrostv1 ανέφερε ότι οι πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες του κινήματος αφορούσαν τη σύσταση της τοπικής συντονιστικής επιτροπής της Σύρου, όπου ορίστηκε η εφορευτική επιτροπή και θα ακολουθήσουν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών της συντονιστικής οργάνωσης της Σύρου που θα γίνουν άμεσα. 

«ΔΥΝΑΜΗ για την ΕΛΛΑΔΑ», με ευθείες αναφορές στις αξίες του καραμανλισμούΚέντρο Μελετών για τα Εθνικά Θέματα, την Οικονομική Ανάπτυξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη

Το Κέντρο Μελετών για τα Εθνικά Θέματα, την Οικονομική Ανάπτυξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη «ΔΥΝΑΜΗ για την ΕΛΛΑΔΑ» αποτελεί μια νέα Δεξαμενή Σκέψης (Think Tank), με Πρόεδρο τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, γνωστό δικηγόρο και δημοσιογράφο, Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Το Κέντρο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη δημόσια ζωή, προτάσσοντας -με ιδιαίτερη έμφαση- το Πατριωτικό και Κοινωνικό πρόσημο και κάνοντας ευθεία αναφορά στις βασικές θεμελιώδεις αξίες του Καραμανλισμού.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΩΝΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΡΩΝΟΥ

 

      



  Α) Το Λαογραφικό Μουσείο Κορώνου (στο Κάστρο) είναι ανοιχτό καθημερινά από 11:00 π.μ. έως 18:00 μ.μ. 

Β) Τα δύο παλαιά ελαιοτριβεία της Κορώνου στο Λιβαδάκη είναι ανοιχτά από 9:00 π.μ. έως στις 21:00 μ.μ.

Γ) Δύο παλαιά φουρνάκια στην Κάτω Γειτονιά είναι ανοιχτά – επισκέψιμα όλο το εικοσιτετράωρο. 

UPDATE FROM COMMUNITY OF CORONOS AND EXTERIOR CULTURAL ASSOCIATION OF CORONOS:

   A) The Folklore Museum of Koron (at the Castle) is open daily from 11:00 am. until 6:00 p.m.

B) The two old olive mills of Koronos in Livadaki are open from 9:00 am. until 9:00 p.m.

C) Two old bakeries in Kato Geitonia are open - open 24 hours a day.


TurkAegean: περίεργη σιωπή και αδράνεια στη νέα άθλια τουρκική πρόκληση !



Στις διαρκείς προκλήσεις τις Τουρκίας ήρθε να προστεθεί η καπηλεία του ονόματος του Αιγαίου πελάγους.Με το εμπορικό σήμα "TurkAegean " είναι σαφέστατο ότι η γείτονα χώρα επιδιώκει να δημιουργήσει νέα ζητήματα εναντίον της Ελλάδας και συνεχίζει να δυναμιτίζει τις διμερής σχέσεις .
Θυμιζουμε ότι για μεγάλο χρονικο διαστημα η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με το οργανωμένο τουρκικό σχέδιο αμφισβήτησης των Διεθνών Συνθηκώνκαι Δικαίου και της Εθνικής μας κυριαρχίας.

Αναφέρουμε ενδεικτικά:

-τα γεγονότα στα Ίμια

- την τουρκικη προσπάθεια για δημιουργία  " γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο

- τους τουρκικους χάρτες που δείχνουν στην αυτοαποκαλουμενη   "γαλάζια πατρίδα "τους  τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου πελάγους  να ....ανήκουν στην Τουρκία

-την αμφισβήτηση της εδαφικής και εθνική μας ανεξαρτησίας

-την άθλια και  παράλογη απαίτηση να αποστρατικοποιηθουν τα νησιά μας που ....οι Τουρκοι απειλουν!

- τις συνεχεις  παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου μας ( βλέπε παράνομες  ΝΑFTEX , οruc reis, επικίνδυνες "εμπλοκές" αεροπλάνων  στο Αιγαίο Έλληνες πιλότοι που χάθηκαν  την ωρα του καθηκοντος όπως ο Ηλιακής  κτλ).

-τις απειλές που εκτοξεύουν για "θερμό επεισόδιο" ή πολεμική σύρραξη!

-τις οργανωμένες αποστολές με  λαθρομετανάστες  από τα τουρκικά παραλία στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου και τα γεγονότα στον Έβρο πριν 1,5 έτος.

- την εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974  ,την κατάληψη του 40% του εδάφους της  και τη διχοτόμηση του νησιού.

Στη νέα πρόκληση  που εντάσσεται  στην  οργανωμένη προσπάθεια  αμφισβήτησης της Ελληνικότητας του Αιγαίου και στο απαράδεκτο σχέδιο "συνεκμετάλλευσης" του  που προωθεί η Τουρκία , παρατηρούμε περίεργη σιωπή και καμία σοβαρή αντίδραση από την Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαίου αλλά και από άλλους φερόμενους ως "πρωτεύθυνους" πολίτες των νησιών μας.

Ζητάμε να πάρουν επίσημα και  άμεσα καθαρή θέση και να σταματήσουν να κρύβονται!

Συγχρόνως καλούμε :
-Την Ελληνικη  κυβέρνηση  να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες ώστε να αποτραπεί το νέο τουρκικό σχέδιο που- σημειωτέον -εμφανίζεται να έχει κατοχυρώσει από το 2018  ως το 2031 το εμπορικό σήμα "Turkaegean"!
-Τα πολιτικά κόμματα και το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας να λειτουργήσει με ενότητα  προτάσσοντας το Εθνικό συμφέρον .

Μετά την ταπεινωτική  για τη χώρα μας "Συμφωνία των Πρεσπων" και την εκχώρηση στους Σκοπιανούς του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας είναι απαράδεκτο να επικρατήσουν λογικές ενδοτισμού και υποχωρητητικότητας για το Αιγαίο.Να θυμίσουμε ότι το ονόματα του το έλαβε από τον Βασιλιά της Αθήνας Αιγέα, πάντα ήταν και θα μείνει ελληνικό και δεν υπάρχουν περιθώρια για εθνικές ήττες!
Θέλουμε να ζούμε ειρηνικά όμως απέναντι στον τουρκικό ιμπεριαλισμό απαιτείται  να έχεις άμεσα αντανακλαστικα και να είσαι σε διαρκή επαγρύπνηση.

 Η νεώτερη ιστορια και πρόσφατα  γεγονότα  μας θυμίζουν   την τουρκική βαρβαρότητα :
η βεβηλωση της "Αγία Σοφιας" και άλλων χριστιανικών ναών,  η κατάληψη της  "ακατοίκητης "ζώνης της  Αμμοχωστου , ο διωγμός τον Ελλήνων του Πόντου  και των Χριστιανών στην  Μ.Ασια και το δράμα του ελληνισμού στην Κύπρο...δεν μας επιτρέπουν  να είμαστε ούτε εφησυχασμενοι ούτε συμβιβασμενοι!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"
- Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ροδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

Turkaegean και τρία αυγά Τουρκίας

Ανεμοδείκτης Από τον Άγγελο Κωβαίο 
Σχετικά με την εν πολλοίς ανόητη συζήτηση που φούντωσε, με αφορμή την - πράγματι πονηρή - τουρκική καμπάνια με τίτλο «Turkagean» και την οργή του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης ανέβασε ένα εύστοχο και εμπεριστατωμένο σχόλιο στο Facebook, το οποίο παραθέτουμε:
«Turkaegean και τρία αυγά Τουρκίας