slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βροντερό «ΟΧΙ» της Πάρου στις ανεμογεννήτριες, ολόκληρη η συγκέντρωση - διαμαρτυρία σε βίντεο

Το μήνυμα από την Πάρο εστάλει με επιτυχία προς εκείνους που θέλουν να μετατρέψουν το νησί μας σε ένα απέραντο αιολικό πάρκο εγκαθιστώντας 22 ανεμογεννήτριες - τέρατα.
Η συγκέντρωση - διαμαρτυρία, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017, στην κεντρική πλατεία της Πάρου, την Μαντώ Μαυρογένους στην Παροικιά, είχε όγκο από Παριανούς κάθε ηλικίας, ένταση, παλμό, συνθήματα και ομιλίες - φωτιά.
Η μάχη της Επιτροπής Αγώνα κατά των ανεμογεννητριών στο νησί μας ξεκίνησε και θέλει συμμάχους όλους εμάς τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους φίλους επισκέπτες του νησιού μας για να κερδίσουμε και τον πόλεμο.
Μόνο έτσι θα αποτρέψουμε τα σχέδια των επιχειρηματιών που θέλουν καταστρέφοντας το νησί μας να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη στο όνομα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).
Το parosin.gr βρέθηκε στη συγκέντρωση - διαμαρτυρία και την κατέγραψε ολόκληρη σε βίντεο…

Αλλαγές στον Καλλικράτη - Καταργούνται τα Τοπικά Συμβούλια

Κατάργηση των Συμβουλίων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, ενιαία εκλογή των Δημοτικών Συμβούλων σε όλη την έκταση του δήμου και όχι ανά δημοτική ενότητα, νέα Συμβούλια Δημοτικών ενοτήτων και  μεταφορά των πολεοδομιών στις Περιφέρειες  προβλέπει, μεταξύ άλλων, το τελικό πόρισμα της επιτροπή που επεξεργάστηκε το νόμο Καλλικράτη.  Οι προτάσεις αναμένεται να συμπεριληφθούν στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή. Τι αλλάζει στη Νάξο...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΛΕ.ΜΟ.Ν

Σας ενημερώνουμε ότι η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Νάξου διοργανώνει σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Γιατρών ( FIRST AID ATHENS) το Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 16:00 στη Χώρα της Νάξου , στην αίθουσα της Παντάνασας με θέματα:

To Ποτάμι Νοτίου Αιγαίου για την 25Η Μαρτίου 2017


                                             Δελτίου Τύπου 

Οι ηρωικά πεσόντες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 μας εξασφάλισαν το ελεύθερο Ελληνικό κράτος το οποίο καλούμαστε να υπερασπιζόμαστε καθημερινά.  Ο Ελληνικός λαός πρέπει να βρει και πάλι την δύναμη να ανασυνταχθεί και να αντιμετωπίσει όλες τις δύσκολες προκλήσεις της εποχής. Με οδηγό πάντα την λογική και το  ελεύθερο δημοκρατικό πνεύμα, με αλληλεγγύη προς τους αδυνάτους και με θάρρος απέναντι στους ισχυρούς. Να βρει τον δρόμο που χάθηκε