slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ύστατη (άλλα απέλπιδα ) προσπάθεια να σώσει την αξιοπρέπεια του

Παρακολουθώ με προσοχή τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα, ανακοινώσεις και σχολιασμούς στα ΜΜΕ των σκληρών Πασοκογενών στελεχών του Θανάση Γρυλλάκη και των σκληρών δεξιογενών στελεχών του Μαν. Μαργαρίτη και καθόλου δεν εκπλήσσομαι. Και δεν εκπλήσσομαι γι’ αυτή τη συγχορδία και αρμονική συμπόρευση τους για τον απλούστατο λόγο ότι και οι δύο πλευρές επιδιώκουν τον ίδιο στόχο, που είναι η με κάθε τρόπο κατάληψη της δημοτικής αρχής από τον κομματικά και όχι βέβαια αξιοκρατικά, εκλεκτό της Ν.Δ. Διαφέρουν μόνον ως προς την τακτική που ακολουθούν. Και αυτή την τακτική αντιλήφθηκα έστω και αργά, με τη συμμετοχή μου στην λεγόμενη αδέσμευτη δημοτική κίνηση, που καθοδηγείται, ευτυχώς από πολύ λίγους, που βάζουν πάνω από το συμφέρον του τόπου μας προσωπικές αντιπαλότητες και ρεβανσιστικές τακτικές.

Τους λόγους που εντάχθηκα στη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, τους στόχους που έβαλα και τις διαπιστώσεις μου για την πορεία της κίνησης μας, τις έδωσα το Σάββατο 27/9 γραπτές στο Θ. Γρυλλάκη κατά τη συνάντηση μας στο Φιλώτι και αν θέλει μπορεί να δώσει το κείμενο στη δημοσιότητα. Θα φανεί από το κείμενο αυτό ότι οι αρχικές μου θέσεις και οι στόχοι που είχα βάλλει δεν είχαν αλλάξει. Άλλαξε μόνον ο δρόμος που συνειδητά μεν είχα ακολουθήσει, αλλά που στη διαδρομή αντιλήφθηκα ότι ήταν αδιέξοδος για την τύχη του νέου Δήμου και την πορεία του τόπου μας.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "Η ΠΑΡΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ", όπως έχει δευμευθεί να σας λέει πάντα την αλήθεια, σας παραθέτει τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν

Σχετικά με το εκδοθέν σήμερα δελτίο τύπου της Δημοτικής
Παράταξης"ΠΑΡΟΣ ΑΞΙΑ", αποσαφηνίζονται τα παρακάτω.

Ο επικεφαλής της παράταξης μας κος Ηλίας Κουντρομιχάλης, από την 08.00 χθες 6/10, συνόδευσε τους βουλευτές Πάνο Καμμένο και Κωστή Μουσουρούλη κατά την επίσκεψή τους στην Αλυκή, Μάρπησσα, Μάρμαρα, Λεύκες και Νάουσα.

Στην Νάουσα έφθασαν στις 12.15, όπου είχαν συνάντηση με πολίτες και εκπροσώπους αλιέων.

Στο πλαίσιο των επαφών των δυο βουλευτών με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νησί,επισκέφθηκαν και τον κ. Γ.Μπαφίτη στο...

ξενοδοχείο του.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας δεν παρευρίσκετο στη συνάντηση.

Η συνάντηση στο ξενοδοχείο του κ. Μπαφίτη διήρκησε έως τις 14.20 ακριβώς.

'Οταν επέστρεψαν οι κ.κ. Καμμένος και Μουσουρούλης, ενημέρωσαν τον κ. Κουντρομιχάλη ότι στην συνάντηση κλήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μπαφίτη και προσήλθε, η κα Γρηγορία Πρωτολάτη.

Στην συζήτηση λέχθηκε από τον κ.Καμμένο προς την κα Πρωτολάτη "ότι θα μπορούσε εάν το επιθυμούσε να ενταχθεί στο συνδυασμό του κ. Ηλία Κουντρομιχάλη".

Η κα Πρωτολάτη επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Στην όλη συζήτηση ο επικεφαλής της παράταξής μας δεν ήταν παρών και ο κ. Καμμένος, ενήργησε με δική του πρωτοβουλία, με τον ιδιαίτερο και ειλικρινή αυθορμητισμό που τον διακρίνει.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ "Η ΠΑΡΟΣ ΜΑΣ
ΕΝΩΝΕΙ" δηλώνει κατηγορηματικά ότι, καμία απολύτως συνάντηση ή
συζήτηση του επικεφαλής της, κ. Ηλία Κουντρομιχάλη και της κας
Γρηγορίας Πρωτολάτη δεν έχει ουδέποτε πραγματοποιηθεί.

Οι σχέσεις των δυο προσώπων είναι απλά κοινωνικές, με αμοιβαία πιστεύουμε εκτίμηση.

'Όσο δε αφορά την συνέντευξη που έδωσε ο κ. Καμμένος, τον τρόπο και το πρόσωπο, αρμόδιος για να απαντήσει εάν θέλει είναι ο ίδιος.

Αυτό που πρέπει να διευκρινισθεί είναι ότι ο κ. Κουντρομιχάλης δεν γνώριζε για τις τηλεφωνικές κλήσεις δημοσιογράφων προς τους βουλευτές,διότι αυτές έγιναν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν και ο ίδιος δεν ήταν παρών.

Ανακοίνωση Α.Ο. Πανναξιακού.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΑΟ Πανναξιακού, εκφράζει την αποδοκιμασία του για το απαράδεκτο συμβάν που διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα για το πρωτάθλημα παίδων της ΕΠΣ Κυκλάδων μεταξύ των ομάδων Πανναξιακού - Νηρέα, και το καταδικάζει με βδελυγμία. Τέτοια περιστατικά είναι εντελώς ξένα και ουδεμία σχέση έχουν με την οικογένεια του Πανναξιακού, την φιλοσοφία, το ήθος, τις αρχές και τη μεγάλη ιστορία της ομάδας μας. Ο ΑΟ Πανναξιακός, θα ζητήσει από την διοίκηση του ΔΑΚ Νάξου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον παρόμοιο περιστατικό. Blog Widget by LinkWithin

Άλλα καρτ κρίνει τα θέματα ηθικής τάξης, αδιαφάνειας και φαυλότητας ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας κ. Παν. Ρήγας.


«Κόκκινη Κάρτα στον Κόκκινο από την Δικαιοσύνη

Αλλά η Νέα δημοκρατία τον κρατά στο «παιχνίδι»

Μείζον ζήτημα εθνικής και πολιτικής τάξεως έχει προκύψει για την Νέα Δημοκρατία μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του εκλεκτού της υποψηφίου περιφερειάρχη για το Νότιο Αιγαίο κου Χαράλαμπου Κόκκινου.



Έκπληκτοι οι κάτοικοι των νησιών της περιφέρειας μας παρακολουθούν την μεν Νέα Δημοκρατία να σιωπά τον δε κο Κόκκινο να ψελλίζει αστείες δικαιολογίες και να επιστρατεύει έωλα και σαθρά επιχειρήματα, σε μια προσπάθεια υποβάθμισης του γεγονότος της καταδίκης του σε 10 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή από το Πρωτοδικείο της Σύρου.

Βεβαίως ο κος Κόκκινος δεν μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα σε πράξεις πολιτικής μεγαλοσύνης και γενναιότητας και επομένως δεν μας εκπλήσσει η προσπάθεια του να περιφρουρήσει με κάθε τρόπο την υποψηφιότητά του, ώστε να παραμείνει πολιτικά ζωντανός έστω και ως περιφερειακός σύμβουλος της μειοψηφίας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Νοτίου Αιγαίου. Μας εξοργίζει όμως η ένοχη σιωπή της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εμφανίζεται σκληρός και άτεγκτος με στελέχη του κόμματος του που -κατά τη δική του δήλωση-πλήγωσαν την παράταξη και τα διαγράφει, ενώ αντιθέτως χαρίζεται -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- στον κο Κόκκινο ο οποίος όχι απλώς κατηγορείται αλλά έχει ήδη καταδικαστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη.



Τη στιγμή που ο λαός μας απαιτεί διαφάνεια, αποκάλυψη όλων των παρανομιών που έχουν διαπραχθεί από Κρατικούς Λειτουργούς και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων ο κος Σαμαράς καλύπτει και προστατεύει τον εκλεκτό του κο Κόκκινο παρά τη 10μηνη καταδίκη του. Αυτό απλά σημαίνει ότι ο κος Σαμαράς αποδέχεται και καλύπτει την ανομία, την κακοδιοίκηση την αναξιοκρατία, τη διαπλοκή την αδιαφάνεια και γενικώς όλες τις παραβατικές συμπεριφορές που αποτελούσαν στοιχεία της πολιτικής του κου Κόκκινου κατά την διάρκεια της θητείας του ως διορισμένος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Και βεβαίως οι εκκρεμότητες του κου Κόκκινου με την δικαιοσύνη δεν έληξαν με την συγκεκριμένη δίκη. Ακολουθεί σειρά υποθέσεων που θα αποτελέσουν αντικείμενα νέων δικογραφιών και πιθανόν θα οδηγήσουν αρκετές φορές στο μέλλον τον κο Κόκκινο στο εδώλιο του κατηγορουμένου.



Για αντίστοιχο θέμα ηθικής τάξης και μάλιστα μόνο με την άσκηση ποινικής δίωξης και χωρίς να έχει ακόμα παραπεμφθεί η υπόθεση στο ακροατήριο ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ κος Δημήτρης Μπάιλας παραιτήθηκε από την συγκεκριμένη διεκδίκηση. Η διαφορά πολιτικού ήθους ανάμεσα στα δύο πρόσωπα είναι προφανής. Όπως προφανής είναι και η διαφορά αντίληψης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας στα θέματα της διαφάνειας και της νομιμότητας.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουν την παραμικρή σκιά στους εκλογικούς συνδυασμούς που έχουν την πολιτική στήριξη του κόμματος και αυτός ο κανόνας ακολουθείται απαρέγκλιτα. Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία σφυρίζει αδιάφορα και καλύπτει καραμπινάτες περιπτώσεις -διαπιστωμένες από την δικαιοσύνη- παράνομης συμπεριφοράς των στελεχών της.



Η Νέα Δημοκρατία είναι εκτεθειμένη πολιτικά στο λαό των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου όσο ο κος Κόκκινος παραμένει επικεφαλής του ψηφοδελτίου της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι Κυκλαδίτες και οι Δωδεκανήσιοι δεν ανέχονται να πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή των νησιών μας όσοι πολιτεύτηκαν με αδιαφάνεια και φαυλότητα όπως ο κος Κόκκινος .



Αν την λύση δεν την δώσει τώρα η Νέα Δημοκρατία και δεν στείλει τον κ. Κόκκινο στο σπίτι του θα την δώσει ο λαός των νησιών μας στις 7 του Νοέμβρη. Με την ανάδειξη του Γιάννη Μαχαιρίδη στην θέση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του Γιώργου Πουσαίου στην θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων οι πολίτες των νησιών μας θα διατρανώσουν την βούληση τους για μια περιφερειακή διακυβέρνηση ποιότητας και διαφάνειας που θα εγγυάται το ελπιδοφόρο και βιώσιμο αναπτυξιακό μέλλον των νησιών μας.





ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ

Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας»

Συνεχίζουν ακάθεκτοι...μοιράζοντας υπερωρίες!

Με απόφασή της χορηγεί ποσό ύψους 194.500 ευρώ σε 55 υπαλλήλους στο πολιτικό της γραφείο και στα γραφεία των υφυπουργών, του γενικού γραμματέα και των ειδικών γραμματέων, με αναδρομική ισχύ από... 1ης Ιανουαρίου 2010, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του ιδίου έτους.
Και όλα αυτά σε εποχή ισχνών αγελάδων, με την κυβέρνηση να επικαλείται τον «πατριωτισμό» των πολιτών, για να περάσει σωρεία αντιλαϊκών μέτρων και να περικόψει δαπάνες.
Κοινώς, η υπουργός ακολουθεί την πεπατημένη των συναδέλφων της στην κυβέρνηση, κ. Ιωάννη Ραγκούση, υπουργού Εσωτερικών και Γιώργου Κουτρουμάνη, υφυπουργού Εργασίας, οι οποίοι φρόντισαν για την χορήγηση αναδρομικών υπερωριών στους υφισταμένους τους ή στους πρώην συναδέλφους τους.
Η κ. Διαμαντοπούλου, μεριμνά λοιπόν για τη «συγκρότηση συνεργείου υπερωριακής απασχόλησης», προκειμένου να καλυφθούν υπερωριακές ανάγκες 40 ώρες το μήνα για έκαστο από τους 55 προνομιακούς υπαλλήλους, καθώς το υπόλοιπο προσωπικό του υπουργείου δεν παίρνει κάτι. δεκάρα τσακιστή.
Φυσικά, οι υπάλληλοι του ευρύτερου Δημοσίου βλέπουν την ίδια ώρα τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται, λόγω της περικοπής των επιδομάτων τους. Όσοι τοποθετηθούν ή αποσπαστούν σε γραφεία υπουργών, υφυπουργών ή γενικών γραμματέων, ίσως περάσουν καλύτερα. Αλήθεια, τις μετράει κανείς τις ώρες «υπερωριακής απασχόλησης» στο υπουργείο Παιδείας;
Στο ΠΑΣΟΚ λοιπόν, έχοντας εξασφαλίσει μια κακώς εννοούμενη (και καθόλα επικριτέα) επικοινωνιακή ανοχή από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά: Να φροντίζουν για τους ανθρώπους τους.
Πρέπει εξάλλου να έχουν τα νώτα τους καλυμμένα. Όλα αυτά όμως, γίνονται με δημόσιο χρήμα κα εκεί, υπάρχει θέμα, μια και «η υπερωριακή απασχόληση» κρίνεται απαραίτητη για την «κάλυψη εποχιακών εκτάκτων αναγκών των πολιτικών γραφείων του υπουργείου Παιδείας», όπως διαβάζουμε στο σχετικό ΦΕΚ.
Σύμφωνα λοιπόν με την 32971/Η/22-3-2010 απόφαση (δημοσιευόμενη, με αναδρομική ισχύ από 1-1-2010, στο υπ' αριθμόν 311 φύλλο του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 23ης Μαρτίου 2010) της κ. Διαμαντοπούλου, εγκρίνεται δαπάνη 194.500 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση 55 υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία της υπουργού, των υφυπουργών, του γενικού και των ειδικών γραμματέων του υπουργείου Παιδείας, από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2010.
Δηλαδή, και σε αυτόν, σε αυτήν ή σε αυτούς που εργάζονται στο γραφείο της κ. Θάλειας Δραγώνα.
Και κάτι τελευταίο: ήταν ενήμερο το Μαξίμου για αυτή τη δαπάνη; Αν ναι, υπάρχει μείζον θέμα. Δεν μπορούν να ζητούν θυσίες από τους πολίτες και από την άλλη να δαπανούν κατ' αυτόν τον τρόπο. Και δεν είναι η πρώτη περίπτωση. Αρχίζουν και μαζεύονται αρκετές. ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΛΟΓΩ ΒΟΝUS , μας αποκρύπτουν τα πάντα και μας προσφέρουν μιά θέση στο σκοτάδι....
Κατά πολλούς πάντως, πρόκειται γενικότερα για φαινόμενα «αστικού» σοσιαλισμού των νοτίων & βορείων προαστίων της Αθήνας ή Τρίτο Δρόμο, όπως αποκλήθηκε η πιο «φιλελεύθερη» εκδοχή του και λάτρεις του οποίου σήμερα μας κυβερνούν.

Εγκαταλελειμμένο καράβι ο Τουρισμός!

Ο Τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Όμως αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει με «Ακυβέρνητο καράβι» , αν όχι με «Εγκαταλελειμμένο καράβι»!


Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, και βγάλουμε και τα συνεπαγόμενα συμπεράσματα, τόσο προς συμφέρον του τόπου είναι για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Γιατί δεν είναι να λέμε μόνον ωραία λόγια «βαριά βιομηχανία» που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και συμβάλλει ποικιλοτρόπως στην εθνική οικονομία. Πρέπει να την στηρίζουμε συνειδητά αυτή την βαριά βιομηχανία.
Πριν λίγες ημέρες ( 27 Σεπτεμβρίου) είχαμε ,όπως κάθε χρόνο, τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τον Τουρισμό υφυπουργός Γ. Νικητιάδης βρέθηκε στο ….λιμάνι του Πειραιά για να υποδεχθεί τους επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου που κατέπλευσε στην ακτή Ξαβερίου και να τους ευχηθεί καλή παραμονή στη χώρα μας.
Ο υφυπουργός μάλιστα μέσα στα πλαίσια της επικοινωνιακής καταιγίδας του πλήττει την χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, προέβη σε βαρυσήμαντες δηλώσεις του τύπου :«Η χάραξη μιας ολοκληρωμένης και διαχρονικής στρατηγικής είναι μονόδρομος για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού και την ανάπτυξη της οικονομίας….»κλπ.
Όμως, την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΓΜΗ (27 Σεπτεμβρίου) που ο υφυπουργός αντάλλαζε αναμνηστικά δώρα με τον Πορτογάλο πλοίαρχο και χαριεντιζόταν με τους επιβάτες του πλοίου προς χάριν των καμερών των τηλεοπτικών σταθμών, στις Βρυξέλλες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε διάσκεψη με θέμα τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό.
Από το τρίο της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δεν πήγε ΚΑΝΕΝΑΣ (και φυσικά ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός Γ. Νικητιάδης που «έπαιζε» με τις κάμερες στο λιμάνι του Πειραιά).
Τι έγινε στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης στην οποία απουσίαζε το τρίο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού; Προσέξτε! Οι υπουργοί Τουρισμού ορισμένων χωρών προέβησαν στην υπογραφή δύο πρωτοκόλλων συμφωνίας για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με στόχο τις αγορές της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Κίνας.
Οι χώρες αυτές είναι η Ιταλία, η Ισπανία , η Γαλλία, και η Πορτογαλία. Δηλαδή, όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, εκτός της (απούσας) Ελλάδας…!!! Μάλιστα οι χώρες αυτές συμφώνησαν επί ενός λογότυπου για την κοινή εμπορία της τουριστικής προσφοράς τους στις αγορές.
Η Ελλάδα δηλαδή, λόγω πρωτοφανούς ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ( γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η απουσία της ηγεσίας μας από την διάσκεψη της ΕΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, όταν ο Τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας μας;) δεν συμμετέχει στις συμφωνίες των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου για την τουριστική προώθησή τους σε σημαντικές αγορές, σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τον τουρισμό της χώρας.
Παραμένουμε στο λήθαργο , στην ομφαλοσκόπηση και επιμένουμε να ασκούμαστε στον ακροβατικό βερμπαλισμό προς χάριν της εσωτερικής κατανάλωσης.
Είναι λοιπόν ο Τουρισμός «Εγκαταλελειμμένο καράβι» , Ναι ή Όχι; Κάποιοι οφείλουν εξηγήσεις

Περιοδεία Κόκκινου σε Σύρο Τήνο Μύκονο

Ερμούπολη 7 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΜΥΚΟΝΟ- ΤΗΝΟ- ΣΥΡΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

● Ο κος Χαράλαμπος Κόκκινος συνεχίζοντας την….


περιοδεία του στις Κυκλάδες, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου παρευρέθηκε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και συγκεκριμένα στα εγκαίνια της «Θυρίδας Επιχειρηματικότητας», του νέου, πλήρως εξοπλισμένου κτιρίου του Επιμελητηρίου. Το συγκεκριμένο κτίριο είναι ένα από τα έξι (6) συνολικά παραρτήματα του Επιμελητηρίου των Κυκλάδων, που μαζί με αυτά της Τήνου, της Άνδρου, της Πάρου, της Νάξου και της Σαντορίνης, συμπεριλαμβανομένων και των παρεμβάσεων στο κτίριο «Πρασσάκη» στην Ερμούπολη , αποτελούν έργα που υλοποιήθηκαν μέσω του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, επί θητείας του κου Κόκκινου, και ο προϋπολογισμός τους ξεπέρασε τα 3,5 εκ. ευρώ.
Στο χαιρετισμό του ο κος Κόκκινος αναφέρθηκε στην αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία που είχε με τα στελέχη του Επιμελητηρίου, με αποτέλεσμα να αξιοποιηθεί πλήρως το σύνολο των προαναφερθέντων διαθέσιμων πόρων και επισήμανε τις δράσεις της επιχειρηματικότητας που αναπτύχτηκαν, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και του ΠΕΠ Νότιου Αιγαίου, για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη στήριξη της απασχόλησης.
Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο επιχειρηματικός κόσμος και τα συνεχιζόμενα «λουκέτα» των επιχειρήσεων , τόνισε πως η πολιτεία οφείλει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και του ΕΣΠΑ και άσκησε δριμεία κριτική, εκφράζοντας ταυτόχρονα τον προβληματισμό του και την αντίθεση του, στις άστοχες κυβερνητικές ενέργειες που παρατηρηθήκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα(έλλειψη κινήτρων, αύξηση φορολογίας, αύξηση ΦΠΑ κλπ).
Επίσης πρότεινε να προωθηθούν συγκεκριμένες καινοτόμες δράσεις και ενέργειες, που θα έχουν σαν στόχο να ενισχυθεί ο Τουρισμός και οι Τουριστικές επιχειρήσεις.

● Συνεχίζοντας την περιοδεία του, ο κος Κόκκινος μετέβει την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου στην Τήνο και εν συνεχεία στη Σύρο, όπου συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του είχε συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς παράγοντες αλλά και απλούς πολίτες, που για μια ακόμη φορά του κατέθεσαν την αγωνία τους για το αύριο, την αντίθεση τους για τις αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές και τη διόγκωση των προβλημάτων της καθημερινότητας σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς (ανεργία, ακρίβεια, παιδεία, υγεία κλπ).


Αναδουλειές …. με φούντες!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Προσωπική ιστοσελίδα

Πριν λίγο καιρό είδαμε τον γνωστό πρώην πολιτικό κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο να αναλαμβάνει την προεδρία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού.
Μας φάνηκε περίεργο και μάλιστα πολλοί προέβλεψαν ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου δεν ενδείκνυται για να παίξει μπάλα ένας πολιτικός!... μια και εκεί χρειάζονται και επιπλέον προσόντα! Πραγματικά οι ιδιοκτήτες της ομάδας το κατάλαβαν και τον απέπεμψαν εγκαίρως και μάλιστα με άκομψο τρόπο!


Επίσης κατά καιρούς είχαμε δει (και βλέπουμε ακόμα) άλλα πολιτικά πρόσωπα να εργάζονται σαν παρουσιαστές ραδιοφωνικών εκπομπών όμως η είδηση των ημερών μιλάει για την τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλου από την Παρασκευή το βράδυ στις 9μμ στο Kontra Channel στην εκπομπή "The Kontra Debates"
Τελικά ζούμε την εποχή των μεγάλων αλλαγών μια και παλιά οι διάφοροι δημοσιογράφοι και δημοσιογραφίσκοι μεταπηδούσαν στην πολιτική με την αβάντα της αναγνωρισιμότητας (και όχι πάντα της ικανότητας) που είχαν από τα μέσα επικοινωνίας που εργαζόταν.
Τώρα βλέπουμε το ανάποδο δηλ. οι πολιτικοί να ορέγονται και να καταλαμβάνουν θέσεις που αν παλαιότερα τους πρότεινε κάποιος, σίγουρα θα τον έλεγαν τρελό!!!
Όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια έσπειραν ανέμους και τώρα ήρθε η ώρα να θερίσουν θύελλες!... η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών είναι πλέον γεγονός … και το σίγουρο είναι ότι ο κλάδος (ενίοτε και οικογενειακές επιχειρήσεις) ... στο μέλλον που έρχεται θα έχει μεγάλες … αναδουλειές!!!

Άμεση απάντηση του Λουΐζου Π. Κοντού στον Πάνο Καμμένο

Άμεση απάντηση του Λουΐζου Π. Κοντού στον Πάνο Καμμένο

Παρά το γεγονός ότι το κυρίαρχο ζήτημα αυτή την εποχή είναι η καλύτερη επιλογή των ανθρώπων που θα συντονίσουν τις προσπάθειες ανάπτυξης της Πάρου μας για τα επόμενα χρόνια, υπάρχουν και θέματα που μας αποπροσανατολίζουν όπως

τα κομματικά χρίσματα και στηρίξεις.

Τις τελευταίες ημέρες ευτυχώς επιβεβαιώθηκε από τον κ Ροδίτη και στην συνέχεια από τον κ. Καμένο αυτό που σαφέστατα είχα δηλώσει, ότι το κόμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δεν έχει, ούτε θα δώσει χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο ή συνδυασμό στην Πάρο.

Ξεπερνώντας τους όποιους ακραίους και ενδεχομένως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για συμπολίτες μας, που συναντήσαμε σε δελτία τύπου και συνεντεύξεις, ας μου επιτραπεί να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να προσφέρουν στο τόπο τους υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην αγωνία όλων για την πορεία της Πάρου καμία κομματική σκοπιμότητα δεν θα σταθεί εμπόδιο στην πρόοδο του νησιού μας. , Η καλύτερη υπηρεσία στον τόπο μας στην οικογένεια μας ακόμα και στο κόμμα που πιθανόν ανήκουμε θα γίνει πράξη όταν έχουμε κατά νου ότι,

 


 

               Αντί της επίθεσης υπάρχει συνεισφορά

               Αντί της κριτικής υπάρχουν προτάσεις

               Αντί της δογματικής ιδεολογίας υπάρχει η εναλλακτική αποδοχή των ιδεών.

 

        Αγαπητοί φίλοι και φίλες, κανείς συμπολίτης μας δεν περισσεύει σ'αυτήν την προσπάθεια με όποιο σχήμα και αν αποφασίσει να συνταχθεί και να δραστηριοποιηθεί



 ΠΑΡΟΣ   6 /10/2010 

ΛΟΥΙΖΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΚΟΝΤΟΣ

 

Ξέφραγο αμπέλι η Αντίπαρος

Καταγγελία Γιάννη Τριαντάφυλλου (Φρίκου)

Ο Γιάννης Τριαντάφυλλος του Αρτεμίου μόνιμος κάτοικος Αντιπάρου σε έγγραφη καταγγελία του, με αφορμή ότι στις 3 Οκτωβρίου 2010 άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του, επισημαίνει την αναλγησία του επίσημου Ελληνικού Κράτους και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την μη σωστή επάνδρωση του Αστ. Σταθμού Αντιπάρου.



Αναλυτικά η καταγγελία έχει ως εξής:

ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ 06/10/2010
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Προς: Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας του Πολίτη
Αστυνομική Διεύθυνση νομού Κυκλάδων
Νομαρχία Κυκλάδων
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Βουλευτές νομού Κυκλάδων

Κοινοποίηση: Αστυνομικό Τμήμα Πάρου
Αστυνομικό Σταθμό Αντιπάρου
Επαρχείο Πάρου
Κοινότητα Αντιπάρου
Τοπικά Μ.Μ.Ε.



Το βράδυ στις 03/10/2010 έγινε διάρρηξη στο σπίτι μου που βρίσκεται λίγο έξω από τον οικισμό της Αντιπάρου στην περιοχή Μαυρομάτης. Οι κακοποιοί γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τις συγκεκριμένες ώρες δεν βρίσκομαι στο σπίτι μου λόγω εργασίας, αφού έσπασαν με μεγάλη πέτρα το παράθυρο αναστάτωσαν εντελώς όλα τα δωμάτια του σπιτιού (ντουλάπες, κρεβάτια, συρτάρια, ρούχα, τουαλέτες) και έφυγαν ανενόχλητοι, αποσπώντας ορισμένα ξένα χαρτονομίσματα και αρκετά κοσμήματα της οικογένειας μου, που έχω καταγράψει στην μηνυτήρια μου αναφορά.
Ελπίζω και εύχομαι η οικογένεια μου να είναι το τελευταίο θύμα, τέτοιου είδους κλοπής στο νησί μας. Από την μικρή Αντίπαρο καταγγέλλω την αναλγησία του επίσημου Ελληνικού Κράτους και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την μη σωστή επάνδρωση του Αστ. Σταθμού Αντιπάρου. Είναι αδιανόητο σε τουριστικά μέρη σαν την Αντίπαρο (με τόσους τουρίστες και εκατοντάδες οικονομικούς μετανάστες ...) να μην υπάρχει ένα σωστά επανδρωμένο αστυνομικό τμήμα για την τήρηση της τάξης στο νησί μας. Είναι αδιανόητο να πιστεύει κάποιος ότι δύο άνδρες και ένας διορισμένος αλλά μόνιμα ... απών με αναρρωτικές άδειες, Θα μπορέσουν να αστυνομεύουν όλο το νησί 24 ώρες το 24ωρο και μάλιστα χωρίς καν την ύπαρξη υποτυπώδους περιπολικού! ένα νησί που τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός του υπερβαίνει τις 6000. Την ίδια στιγμή στο νησί να είναι τοποθετημένοι 6-7 λιμενικοί?
Χωρίς σκέψεις ρατσισμού και ξενοφοβίας, ποιος είναι τελικά αυτός, που είναι υπεύθυνος να ελέγξει την νομιμότητα εκατοντάδων ... πλέον μεταναστών που ζουν ανάμεσα μας χωρίς δουλειά, μετά από την μεγάλη οικονομική ύφεση στην χώρα μας; Με ποιό τρόπο αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν να επιβιώσουν τους χειμερινούς μήνες χωρίς στέγη και δουλειά;
Το νησί μας ήταν ασφαλές και έτσι θα πρέπει να το παραδώσουμε στα παδιά μας. Όλοι εσείς οι ανευθυνοϋπεύθυνοι που παίρνετε αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς είναι καιρός πλέον να σκύψετε και να ακούσετε τις ανησυχίες μας. Ένας λόγος που αποφασίσαμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειες μας σε αυτά τα μικρά νησιά είναι το αίσθημα ασφαλείας που νοιώθαμε μέχρι πριν λίγα χρόνια. Επιμέναμε έτσι απλά, να αφήνουμε το κλειδί του σπιτιού «κάτω από το χαλάκι» και τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο ... Εσείς όμως προσπαθείτε να μας κάνετε να νοιώθουμε φόβο μέσα στα σπίτια μας, προσπαθείτε να μας πείσετε ότι πρέπει να φρουρούμε το σπίτι μας, ότι σώνει και καλά πρέπει να γεμίσουμε κάμερες παρακολούθησης και συναγερμούς τα υπάρχοντα μας να γίνουμε έτσι απλά ένα μικρό προάστιο της Αθήνας.
Πιστεύω τώρα ότι ο Καλλικρατικός πλέον Δήμος Αντιπάρου θα δικαιούται από το Ελληνικό κράτος ένα αναβαθμισμένο και επανδρωμένο αστυνομικό τμήμα γιατί ο τόπος μας το έχει ανάγκη. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους αστυνομικούς της Αντιπάρου τον και Διοικητή του τμήματος Πάρου για την άμεση κινητοποίηση μετά την διάρρηξη.
Ευχαριστώ για την κατανόηση και αναμένω τις ενέργειες σας.

Με εκτίμηση
Τριαντάφυλλος Γιάννης του Αρτεμίου.
Μόνιμος κάτοικος Αντιπάρου.



Πηγή (κείμενο - φωτογραφίες): http://parospress.blogspot.com/

ΕΣΗΕΑ και πράσινα παπαγαλάκια

Το ρόλο των πρασινοκάναλων οι περισσότεροι τον γνωρίζουμε. Σκεφτείτε σε τι βαθμό έχει φτάσει η Γκαιμπελική προπαγάνδα των δημοσιο...κάφρων, που κι αυτή ακόμα η ΕΣΗΕΑ αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση πριν 2-3 μέρες.
Πιο συγκεκριμένα, το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε τα εξής: «Απαράδεκτο φαινόμενο αποτελεί η εμφάνιση δημοσιογράφων, κυρίως σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, ως οιονεί κυβερνητικών εκπροσώπων. Πρωταρχικό καθήκον είναι η αντικειμενική ενημέρωση, ο πλουραλισμός στην παρουσίαση θέσεων και απόψεων και ο σεβασμός στην είδηση, ώστε να μην εμφανίζεται ο δημοσιογράφος ως φερέφωνο, προκαλώντας την αγανάκτηση του κοινωνικού συνόλου».
Δεν τα λέμε εμείς,η ΕΣΗΕΑ τα λέει που δεν φημίζεται και γηια τα πλέον αντιΠΑΣΟΚΙΚΑ της αισθήματα.

Να τους χαίρεστε συντρόφια...και
Να τους ξαναψηφίσετε βρε

Μανώλης εξ Απειράνθου