slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Από 1.01.2011 ο ΓΑΠ πάει από το 11% στο 23% το ΦΠΑ δεκάδων προϊόντων... ακόμα και για τους νεκρούς!!!

http://images.tanea.gr/assetservice/Image.ashx?c=15201401&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=800&h=Ο στόχος προφανής να αυξηθούν και του χρόνου τα έσοδα με τις κουτοπονηριές!!! Άντε να δούμε τι θα σκεφτούνε για το 2012... μέχρι τότε πάντως θα αυξηθούν κοντά 11% (λόγω αύξησης ΦΠΑ από 11% σε 23%) βασικά αγαθά, όπως: Τρόφιμα, αναψυκτικά, ιατρικές υπηρεσίες, ηλεκτρικό... μέχρι και οι κηδείες που σήμερα επιβαρύνονται μέ 11% θα πάνε στο 23%!!! Ακόμα και για τους νεκρούς θα κληθούμε να πληρώσουμε ακριβότερα!!! Ζωή σε λόγου μας λοιπόν...

ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ!!!

Διαβάστε και το άρθρο:

«Φοροσόκ για τους καταναλωτές και την αγορά φέρνει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει από 1-1-2011 σε σαρωτικές μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή 11% στον υψηλό 23%, προκειμένου να αντλήσει πρόσθετα έσοδα 1 δισ. ευρώ.

Τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης και φάρμακα αποτελούν τις δύο κατηγορίες αγαθών που «γλιτώνουν» τον υψηλό ΦΠΑ και τις κατακόρυφες ανατιμήσεις, αφού αποτελούν τη νέα κόκκινη γραμμή του οικονομικού επιτελείου, προκειμένου να αποφευχθεί καταλυτικό πλήγμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς που δοκιμάζονται ήδη αλλά και νέο έντονο κύμα κοινωνικών αντιδράσεων.

Από την άλλη πλευρά, στη λίστα που άρχισαν να μελετούν στο υπουργείο Οικονομικών «κλειδωμένη» θεωρείται η μετάταξη στον υψηλό συντελεστή των τροφίμων για υψηλά βαλάντια όπως το χαβιάρι και τα είδη ντελικατέσεν αλλά και άλλων αγαθών και υπηρεσιών που δεν απασχολούν μόνο τους έχοντες. Από τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ δεν φαίνεται να γλιτώνουν οι χυμοί, τα αναψυκτικά και οι ξηροί καρποί, τα εισιτήρια κινηματογράφου, συναυλιών και αθλητικών εκδηλώσεων που σήμερα επιβαρύνονται με συντελεστή 11% ενώ στις εφημερίδες και στα βιβλία ενδέχεται να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση αφού σήμερα επιβάλλεται συντελεστής 5,5% και δεν αποκλείεται να φτάσει το 23%. Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμη λουλούδια, υπηρεσίες υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, ελαιοχρωματιστών κ.λπ. που αφορούν συντήρηση παλαιών κατοικιών, σερβιριζόμενα αγαθά σε καφενεία, εστιατόρια και μπαρ, διαμονή σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ, επιδιορθώσεις ενδυμάτων και υποδημάτων, ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, ακόμη και υπηρεσίες κηδειών...

Η μετάταξη υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή 23% σημαίνει πως ένας υδραυλικός που ζητά σήμερα 3.000 ευρώ με ΦΠΑ 11% για εργασίες επισκευής παλαιάς κατοικίας θα ζητήσει 3.324 ευρώ, δηλάδή 324 ευρώ περισσότερα. Βέβαια το πιθανότερο είναι, όπως εξακολουθεί να συμβαίνει και σήμερα, ότι ο υδραυλικός θα επιχειρήσει να... τα βρει με τον πελάτη και με αντάλλαγμα τη μη έκδοση απόδειξης ο πελάτης τελικά να πληρώσει χαμηλότερα για τις υπηρεσίες. Αυτός είναι και ο μεγάλος κίνδυνος, ιδίως στο μέτωπο των υπηρεσιών, που θα έχει ως αποτέλεσμα διεύρυνση της φοροδιαφυγής σε μία κρίσιμη για τα δημόσια έσοδα περίοδο.

Αντίθετα στα αναψυκτικά για παράδειγμα, ένα κουτάκι που σήμερα κοστίζει 55 λεπτά θα αυξηθεί στα 61 λεπτά ή έξι λεπτά παραπάνω ενώ μία ανθοδέσμη των 50 ευρώ θα αυξηθεί σε 55,4 ευρώ και μία μπίρα που σερβίρεται σε καφέ έναντι 6 ευρώ σήμερα θα κοστίζει πλέον 6,64 ευρώ ή 64 λεπτά παραπάνω.

Προβληματισμός για ξενοδοχεία, ρεύμα
Αν στον υψηλό συντελεστή 23% υπαχθεί και η διαμονή σε ξενοδοχεία, τότε ένα δωμάτιο που κοστίζει σήμερα 120 ευρώ θα κοστίζει 133 ευρώ ή 13 ευρώ παραπάνω. Σε ένα πακέτο επτά διανυκτερεύσεων η επιβάρυνση θα είναι παραπάνω από αισθητή, αφού θα φτάσει τα 91 ευρώ. Ειδικά για τα ξενοδοχεία, στο υπουργείο Οικονομικών επικρατεί προβληματισμός για τις επιπτώσεις της αύξησης του ΦΠΑ στον τουρισμό σε μία κρίσιμη συγκυρία, όπως άλλωστε προβληματισμός επικρατεί και για ενδεχόμενες μετατάξεις του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου αναφορικά με τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό (ΣΣ Προσέξτε! Τους ενδιαφέρει το νούμερο του πληθωρισμού και όχι οι άνθρωποι που θα πληρώσουν τις αυξήσεις!!! Αυτό θα πει ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ) . Οι προβληματισμοί αυτοί θα βαρύνουν έως τη λήψη των οριστικών αποφάσεων έως το τέλος Αυγούστου, ώστε να συμπεριληφθούν στο προσχέδιο προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.»
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=४५८३८९८
dexiextrem

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ
ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

"Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα καλό να περιμένουν από την συγκεκριμένη πρόταση συγχώνευσης - ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με την Τράπεζα Πειραιώς. Αντίθετα...

... θα πληρώσουν βαρύ τίμημα, όπως έγινε και με ανάλογες συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποιήσεις στο παρελθόν. Γιγαντώθηκαν τα κέρδη των τραπεζών σε βάρος όλων των εργαζομένων. Η δε συσσώρευση κεφαλαίων και κερδών είναι και η βασική αιτία της σημερινής κρίσης.

Αποτελεί μια ακόμη κίνηση στήριξης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για την θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου και την ισχυροποίηση των μονοπωλιακών ομίλων μέσα και έξω από τον τραπεζικό τομέα.

Κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τα προηγούμενα μέτρα στήριξης των τραπεζών. Χθες με 28 δις από την κυβέρνηση της ΝΔ, σήμερα με 10 δις από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή η εξέλιξη θα έχει, εκτός των άλλων, ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τους υπερχρεωμένους μικρούς και μεσαίους αγρότες, καθώς και για τις παραγωγικές μεταποιητικές μονάδες που ανήκουν στην Αγροτική Τράπεζα.

Στο πλαίσιο της καπιταλιστικής αγοράς οι τραπεζικοί όμιλοι, ανεξάρτητα από την μετοχική τους σύνθεση, ανταγωνίζονται νομοτελειακά για τη διασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους. Έτσι αυξάνουν το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζόμενων του κλάδου, και συνεχίζουν τη ληστρική τους δράση που στηρίζεται στην μεγάλη διαφορά μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και των επιτοκίων χορηγήσεων σε βάρος της λαϊκής οικογένειας.

Για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι και ο λαός από την καταπίεση και τη ληστεία των τραπεζών απαιτείται διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, με κατάργηση της κυριαρχίας των ομίλων στην κοινωνική παραγωγή και ανατροπή της πολιτικής τους εξουσίας.

Για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες χρειάζεται η λαϊκή οικονομία, που θα στηρίζεται στην κοινωνική ιδιοκτησία των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, στον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, στη λαϊκή συμμετοχή και στον εργατικό έλεγχο.

Στη λαϊκή οικονομία και εξουσία θα λειτουργεί μια κεντρική κρατική τράπεζα και ορισμένοι εξειδικευμένοι κρατικοί πιστωτικοί οργανισμοί, π.χ για την κάλυψη των διεθνών διακρατικών εμπορικών και τουριστικών συναλλαγών, για την κάλυψη της δραστηριότητας των αγροτικών συνεταιρισμών."

Γεώργιος Σίδερης πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: Με τα δικά μας χρήματα θα κάνει την εξαγορά των μετοχών η Πειραιώς

Πριν από λίγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Γεώργιος Σίδερης αποκάλυψε στον «ΘΕΜΑ 98,9» πως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που αποτελεί κρατική περιουσία, δάνεισε στην Τράπεζα Πειραιώς λόγω έλλειψης ρευστότητας της τελευταίας, το ποσό των 350 εκ. ευρώ!!! το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι κερδοφόρο ακόμα και τώρα την περίοδο της κρίσης και συνεχίζει να στηρίζει μέσα από τους κρατικούς τίτλους το ελληνικό δημόσιο.

Με τα δικά μας χρήματα θα κάνει την εξαγορά των μετοχών;

Τους προηγούμενους μήνες είχαμε τη διαβεβαίωση του Υφυπουργού ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα σενάρια περί εξαγορών τραπεζών και συγχωνεύσεων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

ΑΘΗΝΑ 15-07-2010
ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα, αιφνιδιαστικά ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κος Σάλλας κατέθεσε πρόταση
προς τη κυβέρνηση για την ταυτόχρονη συνδυασμένη εξαγορά ποσοστού 77,31% της
Αγροτικής τράπεζας και 33,04% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που κατέχει το Ελληνικό
Δημόσιο.
Στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να
πέσουμε θύματα μόνο των αριθμών.
Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στα παιχνίδια του αδηφάγου τραπεζικού κατεστημένου
που εξακολουθεί να βλέπει μια περιουσία του Ελληνικού λαού, ως την ‘πολύφερνη νύφη’
που θα τους εξασφαλίσει ηγετικές θέσεις στις αγορές και υπερκέρδη στους ιδίους .
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ
ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ
ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Σε αυτή την συγκυρία που παγκοσμίως κρατικοποιούνται τράπεζες, με τις αποτιμήσεις στο
ναδίρ, μόνο όσοι θέλουν να εξασφαλίσουν θέσεις στον ‘ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ’ θα αποτολμήσουν
να πάρουν τέτοιες αποφάσεις ξεπουλήματος.
Οι εργαζόμενοι του ισχυρού και κερδοφόρου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με
αποφασιστικότητα και με κάθε μέσο θα παλέψουν για το Δημόσιο και Κοινωνικό ρόλο του
Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Ο σύλλογος εργαζομένων προκήρυξε σήμερα 15-07-2010 3ωρη στάση εργασίας και
24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία για αύριο 16-07-2010.

Πασοκάρα Ολέ. Η Πειραιώς αβάνταρε το Πρώτο Θέμα, το Πρώτο Θέμα αβάνταρε την Πασοκάρα και τώρα η Πασοκάρα αβαντάρει την Πειραιώς. Ποιός πληρώνει…;

…μα φυσικά ο Έλληνας. Γιατί βλέπετε επί “επαράτου” η μετοχή του ΤΤ είχε 22 Ευρώ, ενώ τώρα Τρεις και εξήντα! Βάλτε λίγο τα νούμερα στο μυαλό σας, δεν χρειάζεται να είστε σε dealing room ή κολλητοί του Καραβέλα για να καταλάβετε. 22 πριν, 3 μετά. Δηλαδή στη μία μετοχή, οι έξι δώρο.

Ποιό; Το ταχυδρομικό ταμιευτήριο με την μέγιστη ρευστότητα. Από ποιόν; Από την Πειραιώς. Εμείς βέβαια λόγω εντοπιότητας, θα προτιμούσαμε την …Τράπεζα Κρήτης. Αλλά υπάρχει ο ισχυρός κουμπάρος της γαμήλιας πρότασης: Ο Γιώργος (όλα τα σφάζω) Παπακωνσταντίνου! Ναι! Ο Νιτσεϊκός υπεράνθρωπος των Deals! O Dater!

Dates με Χριστοφοράκο θες; Με Goldman Sachs; Με ΔΝΤ; Με Λευκό Καρχαρία; Ο Γιώργος κανονίζει…

Ας αναφωνήσει ο λαός! “Κοσκωτά, Κοσκωτά, δώσε μας λεφτά, να πάρουμε ναρκωτικά να γίνουμε καλά ε!”

Γι’ αυτό φωνάζουμε। Ζήτω η Δραγώνα! Μάθε μας να γίνουμε Οθωμανοί για να τους περιποιηθούμε καταλλήλως!

Έπεται συνέχεια…

"Green Bank" το όνομα της νέα Μεγάλης τράπεζας;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα της νέας τράπεζας που θα δημιουργηθεί θα είναι πιθανότατα "Green Bank" δηλαδή πράσινη τράπεζα. Ο νέος όμιλος θα απαρτίζεται όπως μαθαίνουν, όχι μονο από την τράπεζα Πειραιώς από το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο και από την ΑΤΕ BANK, αλλά και από άλλες...
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Βουλευτής Κυκλάδων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 14/07/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή το αίτημα της Διοίκησης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) προς τον Υπουργό Εργασίας για «παύση των παροχών», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κοινωνική στήριξη που προσφέρει ο ΟΕΚ στους εργαζόμενους, είναι εξαιρετικά σημαντική και στις συνθήκες οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας αποκτά χαρακτήρα αναγκαίο και επείγοντα.

Η εξασφάλιση στέγης και η επιδότηση του ενοικίου των εργαζομένων και ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων, δεν πρέπει να διακοπεί.

Η ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας, είναι μεγάλη και συνοψίζεται στη διασφάλιση της συνέχισης της χρηματοδότησης του Ο.Ε.Κ., από τις εισφορές που έτσι και αλλιώς καταβάλλονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

Η αποδοτική και αποτελεσματική λειτουργία του Οργανισμού, είναι ζήτημα υψηλής κοινωνικής προτεραιότητας και η κυβέρνηση οφείλει να το αντιμετωπίσει με σοβαρότητα.

Η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πρόσφατα ψηφισμένο Ασφαλιστικό Νόμο και προβλέπει μείωση των εισφορών υπέρ του Οργανισμού, αντιστρατεύεται την κοινωνική στήριξη των εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της στέγασης.

Εκφράσαμε την αντίθεσή μας στη Βουλή για τη σχετική διάταξη και την καταψηφίσαμε.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική υποβάθμισης των Οργανισμών που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες και στηρίζουν τους Έλληνες εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους χαμηλόμισθους και να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και την απρόσκοπτη λειτουργία τους».

Ο Γιώργος και τα εξαπτέρυγα αναδεικνύουν τον Σαμαρά σε κύριο αντίπαλο του συστήματος

Τι είδαμε χθες στην Βουλή;

Έναν Αντώνη Σαμαρά να καταδικάζει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ως «συρρίκνωση και υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους» («πτωχεύσαμε κοινωνικά») και ταυτόχρονα να δείχνει την διέξοδο από την κρίση, με το σχέδιο αποδέσμευσης από το Μνημόνιο που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Ξέρουμε ότι σε μια διετία, από την ώρα που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμά μας, θα μπορούσαμε να βγούμε από αυτόν το φαύλο κύκλο. Αντίθετα, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το Μνημόνιο, θα οδηγηθούμε σε πολύ μεγαλύτερη ύφεση, σε πολύ βαρύτερο χρέος. Και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να βγούμε τότε στις αγορές και να δανειστούμε, μετά το 2014.Προτείνουμε μηδενισμό του ελλείμματος ταχύτερα και μείωση του χρέους με Ανάκαμψη άμεσα και Ανάπτυξη μεσο-μακροπρόθεσμα.

Αυτό το τελευταίο, η Ανάκαμψη και η Ανάπτυξη –και μιλάμε βέβαια τώρα για Ανάκαμψη- είναι και οι προϋποθέσεις και για μια πραγματική αλλαγή στο Ασφαλιστικό. Όμως οι λέξεις Ανάκαμψη και Ανάπτυξη λείπουν συστηματικά και απελπιστικά από το λεξικό του κ. Παπανδρέου… Στο δικό του το λεξικό κυριαρχούν οι λέξεις ανεργία και λουκέτα. ..»

Και έναν Γιώργο Παπανδρέου να αναγκάζεται να απαντά από την Σύμη όχι αντιπροτείνοντας κάποιο σχέδιο, ή μια άλλη ιδέα, αλλά καταφεύγοντας στον μοναδικό πολιτικό λόγο που άρθρωσε η κυβέρνησή του μετά τις εκλογές: «Για όλα φταίει η ΝΔ».

«Πρόκειται στην πραγματικότητα για πτώχευση των ιδεών και πρακτικών, που ακολούθησε η ΝΔ τα τελευταία εξήμισι χρόνια», είπε και πρόσθεσε ότι «το μνημόνιο είναι το μνημόσυνο και η ταφόπλακα αυτών των πολιτικών». «Η παράταξη αυτή -ανέφερε ο πρωθυπουργός- θα έπρεπε, λόγω των τεράστιων ευθυνών της, και αυτό θα περίμενε ο ελληνικός λαός, να βοηθήσει να ξεπεραστεί η κρίση. Αντίθετα, συνεχίζει την προσπάθεια να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της και να υπερασπίζεται τις πολιτικές της».

Από την  μια μεριά ένας σαφής πολιτικός λόγος και από την άλλη άναρθρες κραυγές από τη γνωστή πράσινη δεξαμενή της πόλωσης και του ρεβανσισμού.

Φυσικά ο κ. Παπανδρέου έχει αντιληφθεί ότι η ΝΔ δεν είναι πια η ίδια. Πρόκειται πλέον για μια νέα Νέα Δημοκρατία, με ιδεολογία, αρχές πρόγραμμα και νέο αρχηγό. Εντελώς διαφορετικό από τους προηγούμενους. Και είναι θέμα χρόνου οι μεγάλες αλλαγές που έγιναν εσωτερικά να εκφραστούν και εξωτερικά.

Κι αυτό το γνωρίζουν και ο ΓΑΠ και τα γνωστά εξαπτέρυγά του. Και γι αυτό  καταφεύγουν πλέον σε καθημερινές επιθέσεις εναντίον του Σαμαρά.

Όμως, όποιες ενστάσεις κι αν έχει κανείς για τη ΝΔ, ή τον Σαμαρά, σε ένα πράγμα δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει: Ότι η ΝΔ όχι μόνο καταψήφισε το Μνημόνιο , αλλά και παρουσίασε αμέσως μετά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απαλλαγής από αυτό.  Πράγμα το οποίο θα επιθυμεί διακαώς σε λίγο η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Δεν καταφέρνουν λοιπόν τίποτα άλλο ο Γιώργος , η Ντόρα και οι άλλοι υποστηρικτές του μνημονίου από το να αναδεικνύουν τον Σαμαρά σε κύριο αντίπαλο του συστήματος  που επέβαλε το μνημόνιο.

Και κάτι ακόμα: Τη ΝΔ την τιμωρήσαμε στις εκλογές κ. Παπανδρέου. Για σας τι έχετε να μας πείτε;

Αδέξιος Δεξιός