slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έκοψαν την πίτα τους οι Νάξιοι Κρήτης


Την Κυριακή 12/1 το μεσημέρι, ο σύλλογος Ναξίων Κρήτης έκοψε την πίτα του για τα μέλη και τους φίλους του στο Ηράκλειο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα ΜΠΑΞΕΣ,της Ναξώτισας Κατίνας Γωνιανάκη-Κορακίτου στον Κρουσώνα Ηρακλέιου.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη ενώ η έκπληξη της βραδυάς ήταν η παρουσία του φοιτητή Νίκου Τζαννίνη που με τον μελωδικό ήχο του βιολιού του μας ανέβασε όλους στην πίστα και μας κράτησε συντροφιά μέχρι αργά το απόγευμα.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου, ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που αναταποκρίθηκαν στο.....

Αφηγείται (επί πληρωμή) την ανικανότητα και την αποτυχία του!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr 

Διαβάζουμε κατά καιρούς για τις υπερβολικές αμοιβές που λαμβάνουν ανά τον κόσμο πρώην πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί για ολιγόλεπτες ομιλίες τους σε διάφορα συνέδρια και όχι μόνο.
Ως του θαύματος όλοι ...

Η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της Νάξου δώρισε 150.000 κιλά πατάτες οι παραγωγοί της Νάξου!!!!


Δωρεά 150 τόνων πατάτας προκειμένου αυτές να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των απόρων, είτε μέσω συσσιτίων της Εκκλησίας είτε μέσω διανομής σε πολίτες.
Ο πατέρας Αλέξιος Γιαννιός, υπεύθυνος συσσιτίων της Αρχιεπισκοπής, είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega ότι 80 ενοριακά συσσίτια θα πάρουν πατάτες από την προσφορά τουσυνεταιρισμού της Νάξου. «Ιδιαίτερα οι άνθρωποι στο.....

Παναθηναϊκός - Πανναξιακός 3-1


Στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών, οΠαναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη επί τουΠανναξιακού με 3-1. Oι πράσινες που αιφνιδιάστηκαν από τον μαχητικό Πανναξιακό, χάνοντας το πρώτο σετ αλλά ανεβάζοντας την απόδοση του έκανε την ανατροπή και πήρε το τρίποντο. Με την νίκη αυτή η ομάδα του Γιώργου Ρούση βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ για την ομάδα της Νάξου οι ελπίδες για την είσοδο στις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας μικραίνουν.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι πηγαίνοντας πόντο-πόντο, μέχρι το 19-20 υπέρ του.... 

Ο Ναξώτης Νίκος Μαγκανάρης υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου

nikos-magkanaris

Γράφτηκε από inGalatsi
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γαλάτσι, 10 Ιανουαρίου 2014
Πολίτες του Γαλατσίου,
Αγαπητοί Συνδημότες και συνδημότισσες,
Η αγάπη μου για την πόλη μας το Γαλάτσι, το μεράκι και η διάθεση μου να συνδράμω στην επίλυση των προβλημάτων των....

Λίγο ντροπή δε βλάπτει (αν ισχύουν βέβαια)-Βασιλική Τζότζολα: Πώς το ελληνικό δημόσιο έκανε τα πάντα για να την διορίσει

Τα κλασικά... αύριο δεν θα το θυμάται κανείς άρα δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε απαντήσεις ή παραιτήσεις αν τα παρακάτω αυσταθούν (γιατί πάντα πρέπει να κρατάμε επιφυλάξεις για όσα γράφουν οι δημοσιογράφοι)

Η Βασιλική Τζότζολα εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά το 2010 στην πολιτική σκηνή ως αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ. Η θρακιώτισσα δικηγόρος παραμονή Πρωτοχρονιάς διορίστηκε στο ΚΕΠΕ χωρίς διαγωνισμό, χωρίς μόρια, χωρίς την έγκριση του ΑΣΕΠ, χωρίς καν να προκηρυχθεί η θέση, σχεδόν στα κρυφά, ως νομική σύμβουλος.

Ο δημοσιογράφος Ζώης Τσώλης καταγράφει αναλυτικά στο Βήμα το τι υπέφερε το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να δημιουργηθεί αποκλειστικά θέση για την Βασιλική Τζότζολα.

Γράφει ο Ζώης Τσώλης τα 11 βήματα που έκανε το κράτος σε χρόνο-ρεκόρ για να διοριστεί η Τζότζολα:

1. Στα τέλη Απριλίου 2013 ο νέος πρόεδρος του ΚΕΠΕ (στενός φίλος του υφυπουργού ΑνάπτυξηςΝότη Μηταράκη) κ. Νίκος Φίλιππας εμφανίζει στο Κέντρο την κυρία Τζότζολα, την οποία συστήνει ως προσωπική του νομική σύμβουλο. Την εγκαθιστά στο ΚΕΠΕ, επιβάλλει να περνούν όλα από αυτήν και, το σημαντικότερο, να συμμετέχει ακόμη και στις συνεδριάσεις του ΔΣ.

2. Στις 31 Μαΐου και στον Ν. 4156/2013, που αφορούσε το «Μνημόνιο κατανόησης στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος μεταξύ του υπουργείου Περιβαλλοντικής Προστασίας του κράτους του Ισραήλ και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής», πέρασε κρυφή τροπολογία με την οποία στο ΚΕΠΕ δημιουργείται δεύτερη θέση νομικού συμβούλου.

3. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 7 Ιουνίου, ο πρόεδρος φέρνει για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο τα θέματα της πρόσληψης δεύτερου νομικού συμβούλου και της αμοιβής για την κυρία Τζότζολα για παροχή νομικών συμβουλών για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Το ΔΣ μετά τα σχόλια των Μέσων και των εργαζομένων αποφασίζει αναβολή στο θέμα της πρόσληψης αλλά εγκρίνει τη δαπάνη για τις νομικές υπηρεσίες της.

4. Το θέμα της πρόσληψης επανέρχεται σε προγραμματισμένο ΔΣ στις 4 Ιουλίου, όπου έπειτα από θυελλώδη συζήτηση περίπου δύο ωρών στο γραφείο του προέδρου, με τις φωνές να ακούγονται σε όλο το κτίριο, η συνεδρίαση αναβλήθηκε.

5. Συγκαλείται εκ νέου ΔΣ, όπου τα μέλη ζήτησαν να τηρηθούν οι διαδικασίες πρόσληψης στο Δημόσιο. Το ίδιο απόγευμα η κυρία Τζότζολα αποχωρεί από τα γραφεία του ΚΕΠΕ φανερά ενοχλημένη λέγοντας στην είσοδο ότι αρκετά έχασε τον χρόνο της.

6. Στη συνέχεια, στις 29 Νοεμβρίου 2013, η Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, αρμόδια για να κατανείμει τις ελάχιστες θέσεις για πρόσληψη στο Δημόσιο που προκύπτουν από την αναλογία «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», αποφασίζει έπειτα από πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη να εγκρίνει θέση δεύτερου νομικού συμβούλου στο ΚΕΠΕ.

7. Στις 30 Δεκεμβρίου 2013, παραμονές Πρωτοχρονιάς, στις 4 το απόγευμα, συνεδρίασε το ΔΣ για την πρόσληψη.

8. Στο εισηγητικό σημείωμα ο πρόεδρος αναφέρει: «...και αφού έγινε μια μικρή έρευνα αγοράς προκειμένου να τηρηθούν οι βασικές αρχές διαφάνειας... προτείνω... την κυρία Βασιλική Τζότζολα».Οι βασικές αρχές της διαφάνειας, της ισότητας και της διασφάλισης ίσων ευκαιριών απαιτούν τουλάχιστον ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος.

9. Στο ίδιο εισηγητικό επισυνάπτει και τη σύμβαση που θα υπογράψει το ΚΕΠΕ με την κυρία Τζότζολα, προκαταλαμβάνοντας την ψήφο του ΔΣ.

10. Στην εν λόγω σύμβαση στους όρους αναφέρεται: «...Ρητώς συμφωνείται ότι οι υπηρεσίες αυτές δεν είναι υποχρεωτικό να παρέχονται με αυτοπρόσωπη παρουσία της δικηγόρου στα γραφεία του ΚΕΠΕ». Δηλαδή το ΚΕΠΕ υπογράφει ότι η κυρία Τζότζολα από αρχής της σύμβασής της και ως τη συνταξιοδότησή της μπορεί να μην πατήσει ποτέ στο ΚΕΠΕ.

11. Το ΔΣ την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς αποφάσισε με πλειοψηφία την πρόσληψη της. Μειοψήφησε μόνο ένα μέλος του, το οποίο δεν πρόσκειται στη ΝΔ. Τυχαίο;

Στο ΚΕΠΕ έχουν απομείνει 24 ερευνητές από τους 65 που προβλέπονται στο οργανόγραμμα. Αλλά αυτό που τελικά είχε σημασία ήταν μια θέση για την κυρία Τζότζολα...

Τα ΜΜΕ των θαλασσοδανείων ανησυχούν για την χώρα

Ξαφνικά, από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, εφημερίδες και κανάλια, ακούμε ότι κινδυνεύει η χώρα από το κλίμα που έχουν δημιουργήσει τα απανωτά σκάνδαλα και οι συνεχείς παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης.
Πάρτε για παράδειγμα τα Νέα του Σαββάτου που αναφέρουν ότι οι ευρωεκλογές βρίσκονται σε δικαστικό ναρκοπέδιο και μια βόμβα βρίσκεται κάτω από την κάλπη.
Διαπιστώνει επίσης ότι οι υποθέσεις διαφθοράς που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, ικανοποιούν βεβαίως την απαίτηση της κοινής γνώμης για κάθαρση αλλά.....

Τώρα κάθαρση παντού κι όποιος αντέξει

Πραγματικά, αυτό που γίνεται σε δικαστικό επίπεδο τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα. Ούτε τότε με τον Κοσκωτά και τα πάμπερς δεν βλέπουμε τόσο καταιγιστικές εξελίξεις και αποκαλύψεις.
Τη μια οι απολογίες για τα εξοπλιστικά, την άλλη σκάει το σκάνδαλο του ΤΤ, την τρίτη οι τρεις Χρυσαυγίτες βουλευτές απολογούνται και οδηγούνται στον Κορυδαλλό ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Ξηρό που κάπου κάνει βόλτες, αλλά δεν μπορεί, θα πιαστεί.

Έφαγαν πολλοί, αλλά σαν τον Άκη δεν υπάρχει δεύτερος: Τα όργια με την Σουζάνα! Απίστευτα έγγραφα που δείχνουν τι γινόταν στους εξοπλισμούς!


ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ 
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ζuzana! Αυτό το ελκυστικό γυναικείο όνομα μπορεί από μόνο του να επιβεβαιώσει το οργιώδες πάρτυ που γινόταν στους εξοπλισμούς την περίοδο 1996 - 2004. Είναι η ιστορία των σλοβακικών πυροβόλων που ο Άκης Τσοχατζόπουλος αγόρασε αγνοώντας τελείως όλες τις

Η απάντηση του Μπάμπη Παπαδημητρίου στο ορφανό του Στάλιν που έχει μαζέψει ο Χατζηνικολάου


Σε άρθρο του ο συμμορίτης του Χατζηνικολάου αφού πιάνει τη φράση που κάποτε είπε ο γνωστός Μπάμπης του Σκάι και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ για "σοβαρή ΧΑ", πλέκει φανταστικά σενάρια που καταλήγουν σε φόνους υπονοώντας ότι ο Μπάμπης μπορεί και να τους επικροτεί.

Άμεση ήταν η απάντηση του Μπάμπη Παπαδημητρίου: