slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σάλος: Η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα μόνο ψηφοδέλτιο, με πρώτο το Οχι


Με εντελώς παράδοξο τρόπο σχεδιάζει η κυβέρνηση να οργανώσει το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής, σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια.

Οπως όλα δείχνουν δεν αναμένεται το λογικό και επιβεβλημένο από νομικής και πολιτικής άποψης να υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια, ένα με το «Ναι» και ένα με το «Οχι», συν ένα λευκό.

Αντιθέτως, υπάρχει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, με διατύπωση του ερωτήματος και πρώτο το

Συνεδρίαση της Δημοτικής Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 
Καλείστε όπως προσέλθετε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού την Δευτέρα 29/06/2015 και ώρα 20:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης:

ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ προς Βούτση: Πώς θα μετακινηθούν οι χιλιάδες ετεροδημότες για να εκφραστεί η λαϊκή βούληση;


Κρίσιμα ερωτήματα για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, θέτει με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση.
Ειδικότερα ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι «η συμμετοχή των Δήμων στην εκλογική διαδικασία και κατ’ επέκταση στη διεξαγωγή του επικείμενου Δημοψηφίσματος, ειδικά μάλιστα όταν αυτό διενεργείται εντός μίας εβδομάδας (!!), επιβάλλει την άρτια οργάνωση όλων των εμπλεκομένων».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ακόμη ότι «τα ερωτηματικά για το αν και κατά πόσο μπορούμε

5η Ιουλίου 2015 - Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και στην μέση ... ο ΛΑΟΣ!!!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Όλοι γνωρίζουμε ότι στους Πολιτικούς (ειδικά τους Έλληνες) δεν πρέπει να έχουμε καμία εμπιστοσύνη μια και τα δείγματα γραφής των λόγων και των έργων τους έχουν μεγάλη απόκλιση για να μη πω ότι είναι τελείως αντίθετα! 
Για του λόγου το αληθές σας ...

Ο Χρυσόγονος καρφώνει τον Τσίπρα: Του έστειλα επιστολή να μη βγούμε από το ευρώ


Από τις 19 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, με επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα είχε προειδοποιήσει για όσα δραματικά συμβαίνουν σήμερα και είχε απευθύνει έκκληση να μην οδηγηθούμε στην έξοδο από το ευρώ.
Ο κ. Χρυσόγονος αποκαλύπτει σήμερα την επιστολή του στον πρωθυπουργό:
Δημοσιοποίηση της από 19 Μαρτίου 2015 επιστολής του Κώστα Χρυσόγονου προς τον Πρωθυπουργό
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βρυξέλλες - 29/06/2015
Με μεγάλη μου λύπη υποχρεώνομαι να δώσω σήμερα στη δημοσιότητα την

Νάξος: Στα ΑΤΜ σπεύδουν και οι τουρίστες (φώτος)


Ουρές από πολίτες που περιμένουν με αγωνία να τραβήξουν χρήματα, σχηματίζονται στα ΑΤΜ των τραπεζών και στα νησιά, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη χώρα...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟΟ υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη, Μιχάλης Χάλαρης, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφου σχετικά με την κατάσταση της χώρας και το κυβερνητικό δημοψήφισμα, έκανε την ακόλουθη εκτενή δήλωση: 
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πρόταση της για «δημοψήφισμα»- που συνιστά θεσμική εκτροπή πάσχοντας από πρόδηλες και πολλαπλές αντισυνταγματικότητες - συμπεριφέρεται ανεύθυνα και με περισσή δειλία, μεταθέτοντας τις δικές της ευθύνες στους Έλληνες πολίτες.
Ο κ. Πρωθυπουργός, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, "πετάει" τις ευθύνες από πάνω του, πρωτοστατώντας σε ένα νέο εθνικό διχασμό για να σώσει την κυβέρνηση και το κόμμα του. Η ανικανότητα και η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο.
Να υπενθυμίσουμε, για να σταματήσουν οι ασύμβατοι ιστορικοί παραλληλισμοί με το 2012, ότι τότε ο κ. Γ. Παπανδρέου έφερε 105 δις κούρεμα χρέους και ζητούσε την λαϊκή νομιμοποίηση για να συνεχίσει. Σήμερα, ο άτολμος πολιτικός που καμώνεται τον πρωθυπουργό, φέρνει 8 δις φοροκαταιγίδας και ζητάει τη νομιμοποίηση του λαού για να βγάλει τη χώρα από το ευρώ!

Η χειρότερη έκβαση που θα μπορούσε ποτέ να γίνει διαρκούσης, μάλιστα, της τουριστικής περιόδου. Χιλιάδες τουρίστες θα σπεύσουν να φύγουν από την χώρα και θα ακολουθήσουν εκατομμύρια ακυρώσεις, με έναν από τους βασικούς πυλώνες ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας μας να διαλύεται.

Η απάντηση μας πρέπει να είναι ότι δε θα αφήσουμε να διαλύσουν την πατρίδα μας οι της Κυβέρνησης εθνικού διχασμού και οι εντολείς τους που έχουν μεταφέρει μαζί με πρωτοκλασάτους υπουργούς τα εκατομμύρια τους στο εξωτερικό.

Υπουργικό στο Μαξίμου για τράπεζες και capital controlsOΙ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΦΕΥΓΑΝ από την πλαϊνή πόρτα έφυγαν


από την πλαϊνή πόρτα έφυγαν Καμμένος, Λαφαζάνης
Περίπου πέντε ώρες κράτησε το έκτακτο υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, με την κυβέρνηση να λαμβάνει δραματικές αποφάσεις για κλειστές τράπεζες και capital controls από τη Δευτέρα.

Οι πληροφορίες από το Μέγαρο «έβγαιναν» με το σταγονόμετρο ή και...

Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Ευρώπη ήταν τελικά ένα δειλό παιδάκι


Του διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου» Πάνου Αμυρά
Ο Τσίπρας έχει χάσει τη λαϊκή εντολή που έλαβε στις 25 Ιανουαρίου και οδηγεί τη χώρα στον τρίτο κόσμο
Από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε τη λαϊκή εντολή που είχε λάβει από τους πολίτες στις 25 Ιανουαρίου. Τότε είχε κερδίσει τις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι θα πετύχει καλύτερους όρους στη διαπραγμάτευση εντός ευρώ. Στη διαπραγμάτευση τα έκανε θάλασσα. Παρέλαβε ένα e-mail Χαρδούβελη με μέτρα ύψους 1 δισεκατομμυρίου και υπέγραψε ένα βαρύ Mνημόνιο 8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Oταν κατάλαβε τι έπραξε, λειτούργησε ως κλασικός μπαχαλάκιας. Εξήγγειλε τα μεσάνυκτα του Σαββάτου δημοψήφισμα, απεμπολώντας και το δεύτερο σκέλος της λαϊκής εντολής για παραμονή στο ευρώ.
Την Κυριακή το πραγματικό δίλημμα του δημοψηφίσματος είναι ευρώ ή δραχμή. Η Ελλάδα στην Ευρώπη ή στον Τρίτο Κόσμο.
Ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι θα άλλαζε την Ευρώπη αποδείχθηκε ένα