slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με Ναξιώτικο άρωμα οι αλλαγές στο ΚΙΝΑΛ : (η Δικηγόρος Έλενα Αναστασίου με καταγωγή από τ΄Απεράθου και το Φιλώτι Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου Ν. Ανδρουλάκη) Συμπληρώθηκε το παζλ των αλλαγών - Ποιοι αναλαμβάνουν την επικοινωνία (ονόματα)

Διευθύντρια Πολιτικού Γραφείου προέδρου ΚΙΝΑΛ
Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Νίκου Ανδρουλάκη αναλαμβάνει η Ελένη Αναστασίου. Eχει διατελέσει (2015) μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και διατηρεί στενές φιλικές και οικογενειακές σχέσεις ετών, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Νέες χρηματοδοτήσεις έργων για την Πάρο ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την επίσκεψή του στο νησί

Ο αν. υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας
με το δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο. 

Την Πάρο επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 19.01.2022, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο, και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με φορείς και τη διοίκηση του Δήμου.

 

Ο κ. Πέτσας ενημερώθηκε αναλυτικά για το πρόγραμμα στρατηγικής ανάπτυξης που υλοποιεί συντεταγμένα η Δημοτική Αρχή, με βάση τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί για ένταξη στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών, και με αιχμή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Φίλιππος Φόρτωμας: Στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας οι παραδόσεις των νησιών μας

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την πρόσφατη απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφορικά με την έγκριση εγγραφής της Κεραμικής Παράδοσης της Σίφνου και της Ανδριώτικης βεγγέρας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας. Πρόκειται για έθιμα και παραδόσεις των νησιών μας, που μένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων και συμβάλλουν καθοριστικά στην έκφραση της ιδιαίτερης ταυτότητας του κάθε τόπου, αλλά και της καθημερινότητας των νησιωτών.

Νίκος Συρμαλένιος: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργεί υπό τον απόλυτο ασφυκτικό έλεγχο του κράτους»

Ομιλία του βουλευτή στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Κυβερνητικός Προγραμματισμός»

 Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ακόμα λειτουργεί με τη μνημονιακή λογική, τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, κατά τη συζήτηση με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: Κυβερνητικός Προγραμματισμός». Αυτή η μνημονιακή λογική που προήλθε από τον φόβο των δανειστών ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερες δαπάνες σε επίπεδο Περιφέρειας, οδήγησε σε περιορισμό των δαπανών αυτών, μέσω του λεγόμενου Παρατηρητηρίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από τότε, λοιπόν, ουσιαστικά υποτάχθηκε η Αυτοδιοίκηση και του Β΄ Βαθμού και του Α΄ Βαθμού στο κεντρικό κράτος, απόλυτα, ασφυκτικά και αυτό συνεχίζει να υπάρχει μέχρι σήμερα. Όπως τόνισε ο Νίκος Συρμαλένιος, όλοι οι νόμοι που κατάργησαν την απλή αναλογική, που ενδυνάμωσαν τις οικονομικές επιτροπές για να έχει απόλυτο έλεγχο και πλειοψηφία ο εκάστοτε Δήμαρχος και Περιφερειάρχης κ.λπ.,  όλα αυτά συντείνουν ότι έχουμε έναν απόλυτο συγκεντρωτισμό και θα έλεγα έναν πατερναλιστικό έλεγχο, για να μην πω απόλυτα πρωθυπουργικό έλεγχο, του κράτους απέναντι στην Αυτοδιοίκηση

Νίκος Συρμαλένιος: «Ο Τουρισμός στη χώρα μας δεν είναι αυτή η ωραιοποιημένη εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση»

 Ομιλία του βουλευτή στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση με θέμα την κύρωση μνημονίων τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Ουγγαρίας και Ελλάδας-Μογγολίας

 "Βεβαίως είμαστε υπέρ της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Μογγολίας, όπως και μεταξύ της Ελλάδας και της Ουγγαρίας, αλλά υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που τρέχουν στον τουρισμό, η εικόνα δεν είναι τόσο ωραία όσο εμφανίζεται από τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια", τόνισε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση με θέμα την κύρωση μνημονίων τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Ουγγαρίας και Ελλάδας-Μογγολίας.