slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κλειστές οι σχολικές δομές στα νησιά των Κυκλάδων: Δύο αναφορές κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

Σε απόγνωση έχει φέρει μαθητές και γονείς των γυμνασίων και λυκείων των Κυκλάδων η απόφαση να κλείσουν οι σχολικές δομές λόγω πανδημίας και να διακοπούν τα δια ζώσης μαθήματα, χωρίς να ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι σε αρκετά νησιά δεν υπάρχει κανένα απολύτως κρούσμα και τα σχολεία θα μπορούσαν να λειτουργούν, τουλάχιστον για κάποιες τάξεις του Λυκείου.


Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε στη Βουλή δύο αναφορές για το θέμα. Η πρώτη έχει τίτλο:

Την περαιτέρω ενίσχυση των ΕΛΤΑ Νάουσας Πάρου ζητά ο πρόεδρος και το τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας .

 Παντελής  Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Νάουσας ενημερώσουμε ότι η Κοινότητα της Νάουσας του Δήμου Πάρου είναι η μεγαλύτερη κοινότητα των Κυκλάδων και δημοφιλής τουριστικός προορισμός, με αυξημένη οικονομική δραστηριότητα που αριθμεί 954 ενεργές επιχειρήσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είχε 3.124 μόνιμους κατοίκους και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη αύξηση του μόνιμου πληθυσμού που σήμερα αριθμεί πλέον των 5.000 διαμενόντων σε μόνιμη βάση. Για όλους αυτούς τους λόγους, σας  παρακαλούμε για την άμεση τοποθέτηση μόνιμου διανομέα στα ΕΛΤΑ Νάουσας και τη μελλοντική κάλυψη των απαιτούμενων θέσεων εργασίας για την εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος και την εξυπηρέτηση των αναγκών του πληθυσμού και των επιχειρήσεων. Ακολουθεί η επιστολή .....

Κ. Μονογυιού: «Ο εμβολιασμός είναι το μέσο που θα δώσει τέλος στη πανδημία του κορονοϊού»

Συνέντευξη που παραχώρησε η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας στο parataxi.gr. Παρακαλώ, όπως αναφέρετε και την πρωτογενή πηγή της συνέντευξης. 
"Η Κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει σε μία λεπτή γραμμή μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομίας. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και σχεδόν 1 χρόνο πως βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, κατανοεί τους προβληματισμούς τους και πάνω από όλα φροντίζει ώστε να περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι. Τα οικονομικά μέτρα και οι

Βρούτσης: απαράδεκτη και χυδαία επίθεση του ΜΕΡΑ25 εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας!

 
Απάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Ν.Δ. ΓΒρούτση στη βουλή, στην απαράδεκτη και χυδαία επίθεση του ΜΕΡΑ25 εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας!

Δ. Λιανός: Είμαστε θετικοί στη μείωση τελών, αλλά απαιτείται συγκροτημένο πλαίσιο

Δημήτρης Λιανός (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Θετικά κατά πλειοψηφία γνωμοδότησαν επί του Τεχνικού Προγράμματος για το 2021 τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 11 Μαρτίου. Εκφράστηκαν απόψεις και διατυπώθηκαν προτάσεις. Θετική ήταν, κατά πλειοψηφία, και η γνώμη που εξέφρασαν τα μέλη της Επιτροπής επί του Σχεδίου Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2021. Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Λιανός, με αφορμή σχετικές αναφορές, τοποθετήθηκε επί του ζητήματος της μείωσης των δημοτικών τελών, επισημαίνοντας, ότι είναι καταρχάς θετικός, αλλά θα πρέπει να υπάρξει ένας ειλικρινής διάλογος συνεργασίας με τους επαγγελματικούς φορείς και συγκεκριμένο πλαίσιο...


Ο Δημήτρης Λιανός, αναφέρθηκε στις πρακτικές που ακολουθούνται από επαγγελματίες με το περιοδικό κλείσιμο ρολογιών ύδρευσης ή αποχέτευσης, αλλά και στις μεγάλες καθυστερήσεις απόδοσης τελών, από τη στιγμή που κάποιοι αλλάζουν συνεχώς πάροχους ενέργειας, με αποτέλεσμα η εισπρακτική του Δήμου να έχει μειωθεί σημαντικά.

Μεγάλη είωση απόδοσης τελών στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων - Στόχος για το 2021, η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών

Σημείωσε ακόμη ότι ήδη οι επαγγελματίες εστίσης, λόγω της πανδημίας, πληρώνουν τέλη για χρήση δημοτικών χώρων μειωμένα κατά 40%.

Από την άλλη, ο κ. Δ. Λιανός επισήμανε την ανάγκη που υπάρχει ώστε να γίνεται συντήρηση αθλητικών χώρων του Δήμου, υπογραμμίζοντας πως για να γίνει πρέπει ο Δήμος να έχει πόρους.

Ακούστε στο ΗΧΗΤΙΚΟ αναλυτικά, τι είπε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Newsroom Cyclades Voice