slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έκπληκτοι παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό τον τρόπο με τον οποίο η ΔΕΗ, χειρίζεται τόσο το θέμα των προσλήψεων όσο και το ζήτημα των αντισταθμιστικών έργων στη Νότια Ρόδο.


 

Στην πράξη αυτό που ενοχλεί και εξοργίζει κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη, είναι  το γεγονός ότι η διοίκηση της επιχείρησης έχει αναιρέσει κάθε ρητή και κυρίως έγγραφη δέσμευση της για την κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.

Ναύπακτος: Eχασε τους γονείς του πριν δύο μήνες από κορωνοϊό, αλλά ο Δημήτρης με 18.685 μόρια στις Πανελλήνιες τους έκανε περήφανους

Πριν δύο μήνες, η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον χαμό δύο ανθρώπων από κορωνοϊό, αλλά ο γιος του φρόντισε να τους κάνει περήφανους με την επίδοση του στις Πανελλήνιες 2021.
Ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας 56 ετών και η Νικολίτσα Μούρτου 51, έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίο που έδιναν δύσκολη μάχη. Ο Κώστας, μια σπάνια περίπτωση πολιτικού που πάλευε για τις ιδέες του και η Νικολίτσα, μια αγαπημένη καθηγήτρια για όλους τους μαθητές που είχε, έφυγαν ξαφνικά. Πίσω τους, άφησαν και τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν, τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλαδικές, ενώ τα άλλα 3 είναι στα πανεπιστήμια.

Διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων αρνητικού rapid test από την Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ


Η Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ (Κ.Ομ.Υ.) διενεργεί δωρεάν ελέγχους ανίχνευσης SARS CoV-2 για όλους τους πολίτες και επισκέπτες της Νάξου, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (9:00 - 17:00), στο προαύλιο του Γενικού Λυκείου Νάξου «Μανώλης Γλέζος».

Η βεβαίωση του αποτελέσματος του ελέγχου είναι διαθέσιμη εντός 24 ωρών από τη διενέργειά του, μέσω της ιστοσελίδας gov.gr (εδώ), με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet. Όσοι χρειάζονται βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος για να ταξιδέψουν θα πρέπει εγκαίρως να υποβληθούν σε έλεγχο, προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για την έκδοση της βεβαίωσης μέσω της ιστοσελίδας gov.gr, καθώς η Κινητή Ομάδα Υγείας ΔΕΝ θα εκδίδει χειρόγραφες βεβαιώσεις. Υπενθυμίζεται ότι για τους ταξιδιώτες απαιτείται αρνητικό rapid test, που διενεργήθηκε τις τελευταίες 48 ώρες πριν το ταξίδι. 

Στη Βουλή η εργασιακή προοπτική των συμβασιούχων στην καθαριότητα-φύλαξη-σίτιση των νοσοκομείων. Γιατί το Υπουργείο Υγείας παρατείνει τις συμβάσεις μόνο στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και όχι σε όλο το ΕΣΥ;

 Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της εργασιακής προοπτικής των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου( ΣΟΧ) σε σίτιση, φύλαξη και καθαριότητα στις δημόσιες δομές υγείας, συνυπέγραψε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μαζί με άλλους 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν ότι αποτελεί ειλημμένη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης η «επιστροφή» των εργολαβικών συνεργείων στους τομείς σίτισης, φύλαξης και καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Στην ουσία, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει το καθεστώς ιδιωτικοποίησης των επικουρικών λειτουργιών του ΕΣΥ και της εργασιακής «γαλέρας» για χιλιάδες εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας και στις ΥΠΕ.

Ρωτούν λοιπόν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον Υπουργό Υγείας αν :

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ | Έκκληση για άμεσο εμβολιασμό

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων καλεί του Κυκλαδίτες αλλά και όσους αγαπάνε τα νησιά μας να εμβολιαστούν και να θωρακίσουν έτσι, τόσο τους εαυτούς τους, όσο και τους επισκέπτες των νησιών μας.

Με το 4ο κύμα της πανδημίας να είναι προ των πυλών και με τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού να κάνουν την εμφάνισή τους, ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος και το μοναδικό «όπλο» απέναντι στον ιό, αν θέλουμε υγεία και ευημερία. Ειδικότερα αυτή την κρίσιμη, για εμάς τους Κυκλαδίτες τουριστική περίοδο, όπου ο αυξανόμενος πληθυσμός των επισκεπτών μας και βασικού πυλώνα της οικονομίας μας, μας καθιστά ευάλωτους.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων προτρέπει τους πολίτες να σπεύσουν όλοι να εμβολιαστούν χωρίς φόβο παρενεργειών, καθώς αυτές είναι απείρως πιο σπάνιες σε σχέση με τις πιθανότητες σοβαρής νόσησης και θανάτου αν κάποιος έρθει σε επαφή με τον ιό.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει πανεπιστήμιο, ινστιτούτο ή άλλος επίσημος επιστημονικός φορέας που να υιοθετεί τα όσα λέγονται από τους εκφραστές του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Όσα δημοσιεύονται και κυκλοφορούν είναι αποτέλεσμα ημιμάθειας, γενικεύσεων και αντιεπιστημονικής πρακτικής. Μην αφήσετε την υγεία σας στα χέρια των ανυπόστατων φημών.

Υπάρχει επάρκεια εμβολίων στις Κυκλάδες και η ιατρική κοινότητα των Κυκλάδων είναι στον πλευρό των κατοίκων των νησιών μας ώστε να παρέχει με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα τις υπηρεσίες της.

Προστατέψτε τις Κυκλάδες, προστατέψτε την δημόσια υγεία, προστατέψτε τον εαυτό σας. Εμβολιαστείτε άμεσα.

Καλή δύναμη σε όλους μας! Να προσέχετε! Μείνετε Υγιείς!

Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης : «47 χρόνια μετά την εισβολή του «Αττίλα», η Κύπρος παραμένει το μόνο ευρωπαϊκό κράτος υπό κατοχή»
«Η Τουρκία απεργάζεται την ουσιαστική διχοτόμηση του νησιού»

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή την 47η επέτειο της εισβολής του «Αττίλα» στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος της Νήσου κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με την ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά να πληροφορηθεί σε τι ενέργειες και πιέσεις προς την τουρκική πλευρά θα προβεί η Επιτροπή ώστε να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό με ένα δημιουργικό διάλογο στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου που θα οδηγήσει σε μία βιώσιμη και δίκαιη λύση. Ενώ επισημαίνει την αρνητική στάση της δημιουργίας δύο κρατών που θα οδηγήσει στην ουσιαστική διχοτόμηση της Νήσου που κράτησε η τουρκική και η τουρκοκυπριακή πλευρά κατά την πρόσφατη συνάντηση στην Γενεύη υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, μία στάση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις και τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου και το ενωσιακό δίκαιο.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Ενημέρωση για κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς (4) πολύ υψηλή για τη Παρασκευή 09-07-2021 στη Νάξο

 
ΣΧΕΤ.: α. Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. που ισχύει για Παρασκευή 09/07/2021

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της Γ.Γ.Π.Π., που ισχύει για τη Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, ο κίνδυνος  πυρκαγιάς στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι κατηγορίας  (4) (πολύ υψηλή).

Παρακαλούμε για την ενημέρωση σας καθώς και για την αποφυγή ενεργειών πουμπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Άνοιξε ο δρόμος για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των ορυχείων σμύριδας

Ένα σημαντικό βήμα για την απρόσκοπτη λειτουργία των ορυχείων σμύριδας έγινε χθες, μετά την ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειαςγια την περιβαλλοντική αδειοδότηση 75 σμυριδωρυχείων στη Νάξο, τα οποία έως τώρα δεν διέθεταν.
Μετά από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειεςτου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από τον Δεκέμβριο του 2019, τέθηκαν οι βάσεις για την επίλυση του ζητήματος λειτουργίας και αδειοδότησης των

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

 


Καλείσθε όπως συμμετάσχετε  σε τακτική  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΛΤ Νάξου ,που θα πραγματοποιηθεί μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, με την εφαρμογή της υπηρεσίας e-presence,  στις   13 Ιουλίου    2021 ημέρα Τρίτη  και ώρα 10 π.μ. σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και σε συνδυασμό με το άρθρο 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α’ 55/11-03-2020), το υπ’ αρ. πρωτ. 18318/13.03.2020 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το υπ’ αρ. πρωτ. 1822/16.03.2020 έγγραφο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τις υπ’ αρ. 18318/13.03.2020, 40/20930/31.03.2020, 33282/29.05.2020, 60249/22.09.2020 εγκυκλίους του .....

«Μόνο μια λάμψη ο άνθρωπος κι αν είδες,είδες» Αποχαιρετισμός στον Παναγιώτη Λιανή από τον Βασίλη Φραγκουλόπουλο

Στο δοκίμιο «Ο κήπος με τις αυταπάτες» ο Ελύτης διαζωγραφεί τη λάμψη ανθρώπων, όπως του Παναγιώτη, που όχι μόνο κοίταξαν τον κόσμο με καθαρό βλέμμα, φιλοσοφημένη διάθεση και βαθιά διεπιστημονική γνώση, αλλά προχώρησαν παραπέρα: πρόλαβαν καιείδαν και παρατήρησαν. Δίδαξαν ανθρωπιά και κοινωνική αλληλεγγύη. Έτσι η πορεία τους στη ζωή δεν ήταν κίβδηλη και ανούσια. Ήταν διαρκής προσπάθεια προσφοράς με κοινωνική ενσυναίσθηση και ευθύνη. Είχε σαρκώσει τοντρόπο που υπαινίσσεται ο Ελύτης: «Υπάρχει ένας τρόπος να μπαινοβγαίνουμε στα καθημερινά γεγονότα, έτσι που το ρούχο μας να μην πιάνεται απ' τα κλαδιά που απλώνει γύρω μας το συμφέρον, αυτό το επίμονο βήμα σημειωτόν πάνω στο θυμικό μας, η αφαίρεση ενός μικροτάτουευτυχισμού που ....ο άνθρωπος φυλάγει στα πιο ασφαλή θησαυροφυλάκια της ιδιωτικής του ζωής».
Ο Παναγιώτης-που πέθανε τη Δευτέρα 5 Ιουλίου και κηδεύεται στο Β΄ Νεκροταφείο την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021- ήταν εκλεκτός συγχωριανός μου,παιδί πολυμελούς οικογένειας, γέννημα της Κωμιακής πριν από 64 έτη, άριστος μαθητής από τη στοιχειώδη ακόμη εκπαίδευση, φανατικός λάτρης του