slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ είναι ο ορισμός της ανικανότητας


Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση
Καταπέλτης στην κριτική του τόσο κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ήταν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, στη Βουλή, στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.
Ο κ. Βρούτσης είπε χαρακτηριστικά: ¨Οι ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ έφεραν 1,5 δις€ νέα μέτρα. Ο κ. Τσακαλώτος ήταν το δεξί χέρι του κ. Βαρουφάκη, που μαζί πήρατε τις αρνητικές αποφάσεις για την Ελλάδα. Μαζί ρίξατε τη «λευκή πετσέτα» της διαπραγμάτευσης στους Θεσμούς. Μαζί παραδώσατε τα «πάντα» χωρίς να

Διαφήμιση 59.262 ευρώ από την Αlpha Bank στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή!


Οι τράπεζες δημοσιοποίησαν τη λίστα με τις δαπάνες προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το α΄τρίμηνο του 2016. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Αlpha Bank έδωσε στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ την Αυγή 59.262 ευρώ το α΄τριμηνο του 2016 όταν το 2015 είχε δώσει για το σύνολο του έτους 110.000 ευρώ.

Η ΝΔ ρωτάει: Υπάρχει στέλεχος της κυβέρνησης που συμμετέχει σε offshore;

Η ΝΔ κλιμακώνει ακόμα περισσότερο την κόντρα με την κυβέρνηση για την τροπολογία με τις offshore. 
Σήμερα, 38 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας τους να απαντήσουν αν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που συμμετέχει σε εξωχώρια (offshore) εταιρεία. 
Παράλληλα, οι «γαλάζιοι» βουλευτές θέτουν ακόμα τρία ερωτήματα:

Fwd: Δελτίο Τύπου 105,4 FM ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ


Δελτίο Τύπου

105,4 FM ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Το νέο ραδιόφωνο της Νάξου

Ενημέρωση, μουσική, πολιτισμός

Παρουσίαση 5.6 | StGeorge Plaza

Σε μια εποχή ύφεσης για την επιβίωση των περιφερειακών Μ.Μ.Ε με τη διαρκή συρρίκνωση και υποβάθμισή τους να αποτελεί πλήγμα για τον κλάδο και την ενημέρωση, η ανάπτυξη του 
περιφερειακού δικτύου του 105,5 Στο Κόκκινο αποτελεί επιλογή στρατηγικής σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε στη Νάξο ένα νέο ραδιόφωνο, ο 105,4 Μεσόγειος Στο Κόκκινο, με

ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΕΕ: Χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας και μπήκαν 10.000 «λουκέτα» από την αρχή του έτους


Περισσότερες από δέκα χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει μόνο μέσα στο 2016, ενώ από την αρχή του έτους έχουν χαθεί 30.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη.
Μιλώντας στο Star, ο κ. Κορκίδης ανέφερε:

«Καλώς ήρθε το… Φ.Π.Α. 24%»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

Συριανοί και Συριανές,
Πρώτη μέρα του καλοκαιριού σήμερα και είχαμε την πρεμιέρα του Φ.Π.Α. 24% ως καλοκαιρινό μποναμά από την κυβέρνηση Συριζα-Ανελ στο νησί μας. Μια χρονική περίοδο όπου όλοι οι επαγγελματίες περιμένουν τον τουρισμό για να πάρουν μια οικονομική ανάσα, η κυβέρνηση φρόντισε με τους δεκάδες φόρους που έβαλε να μην μπορούν να ανταγωνιστούν σε τιμές γειτονικές χώρες. Αν όλα αυτά τα υποστούμε τους καλοκαιρινούς μήνες, σας καλούμε να αναλογιστείτε τι μαύρος χειμώνας έρχεται για το νησί μας.

« Ποιος θα μας ΣΩΣΕΙ απ΄τους ΝαυαγοΣΩΣΤΕΣ ; » .

Νάξος, 01 Ιουνίου 2016
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

·         Δήμος  Πάρου  :   ( με 5 γαλάζιες σημαίες  για 2016 )  Πρόσληψη  από το Δήμο   οχτώ  ( 8 )  εποχιακών  ναυαγοσωστών  με  τρίμηνη  απασχόληση  ( Ιούνιος - Αύγουστος 2016 ).  Αξία κάλυψης  δαπάνης  μέσω  προϋπολογισμού  16.780,00  ευρώ.   ( αριθ. Απόφασης 109/2016  ΑΔΑ  ΩΕ1ΩΩΞΓ-2Κ7 ).
Μηνιαίο κόστος ανά ναυαγοσώστη στο Δήμο Πάρου :  16.780,00  :  (  8 χ 3 )  =    699,17   ευρώ
·         Δήμος  Νάξου  &  Μ.Κ.  : ( με  3 γαλάζιες σημαίες  για 2016 )   Ανάθεση  Εργολαβίας  ( μετά από ηλεκτρονικό  διαγωνισμό με   0 % έκπτωση !!! ) σε  εταιρία  με έδρα  τον Πολύγυρο της  Μακεδονίας,  η  οποία  προβλέπει  την  απασχόληση   εννέα  ( 9 )  ναυαγοσωστών  για  τρίμηνη  παροχή  υπηρεσιών  και  συνολικό  κόστος  120.000  ευρώ.  (αριθ. Απόφασης Οικ. Επιτρ.  37/2016,  ΑΔΑ 7ΝΘΘΩΚΗ-ΨΡΚ ).
       Μηνιαίο κόστος ανά ναυαγοσώστη στο Δήμο Νάξου & Μ.Κ. :  120.000,00  :  (  9 χ 3 )  =    4.444,44   ευρώ
·         Η  ίδιου  τύπου  εργολαβία  επαναλαμβάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια από το Δήμο Νάξου & Μ.Μ. Συγκεκριμένα :

Ακριβότερα είναι από σήμερα τα αγαθά και οι υπηρεσίες, οπότε και τίθεται σε ισχύ η επιβολή αύξησης του ΦΠΑ. Αναλυτικά, όλες οι αλλαγές έχουν ως εξής: Νέος ΦΠΑ Αυξήσεις σε δεκάδες προϊόντα και υπηρεσίες φέρνει η αλλαγή στον ανώτερο συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%. Κατάργηση έκπτωσης στα νησιά Από 1η Ιουνίου θα καταργηθεί η έκπτωση του ΦΠΑ σε έντεκα νησιά: Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο. Τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση Ορίζεται ως 10% σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό. Τέλη ταξινόμησης Ορίζονται νέοι συντελεστές για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης στα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης οι οποίοι κυμαίνονται από 4% έως 32% ανάλογα με τη φορολογητέα αξία των αυτοκινήτων. Μπύρα Αυξάνεται ο συντελεστής ΕΦΚ που επιβάλλεται στη μπύρα σε 5 ευρώ από 2,60 ευρώ. Για την μπύρα που παράγεται στην Ελλάδα ο ΕΦΚ αυξάνεται στα 2,5 ευρώ, από 1,30 ευρώ σήμερα. Οινοπνευματώδη ποτά στα Δωδεκάνησα Αυξάνεται η τιμή στα οινοπνευματώδη ποτά στα Δωδεκάνησα. Καύσιμα -Αύξηση του ΕΦΚ στα 700 ευρώ ανά χίλια λίτρα στη βενζίνη. -Αύξηση του ΕΦΚ στα 410 ευρώ ανά χίλια λίτρα στο πετρέλαιο κίνησης. -Αυξηση του ΕΦΚ στα 410 ευρώ ανα χίλια λίτρα στο υγραέριο. -Αύξηση του ΕΦΚ στα 280 ευρώ ανά χίλια λίτρα στο πετρέλαιο θέρμανσης. Αύξηση φόρων στα τυχερά παιχνίδα Το νομοσχέδιο προβλέπει πως αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2016 για όλα τα τυχερά παίγνια η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα έσοδα καθορίζεται και κλιμακωτά διαμορφώνεται ως εξής: α) Ποσοστό 30% επί μικτού κέρδους μέχρι ποσού 100.000.000 ευρώ, β) Ποσοστό 32,5% επί μικτού κέρδους για το υπερβαίνον τμήμα από 100.000.001 ευρώ έως και 200.000.000 ευρώ, γ) Ποσοστό 35% επί μικτού κέρδους για το υπερβαίνον τμήμα από 200.000.001 ευρώ και πάνω. Αποδείξεις Διπλό καθεστώς θα ισχύσει για τις αποδείξεις. Έως τον Ιούνιο όλοι θα πρέπει να έχουν «χάρτινες» αποδείξεις. Από την 1η Ιουλίου θα αναγνωρίζονται μόνο δαπάνες ηλεκτρονικών συναλλαγών, δηλαδή πληρωμές με πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες και διατραπεζικές

Ακριβότερα είναι από σήμερα τα αγαθά και οι υπηρεσίες, οπότε και τίθεται σε ισχύ η επιβολή αύξησης του ΦΠΑ.
Αναλυτικά, όλες οι αλλαγές έχουν ως εξής:

Ακυβερνησία σκάφους στη Νάξο


Ακυβερνησία σκάφους στη Νάξο
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για παροχή συνδρομής στο Ι/Φ σκάφος “CISA” με τρεις επιβαίνοντες λόγω μηχανικής βλάβης πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Σχοινούσας και αιτεί συνδρομή.
Άμεσα απέπλευσε από ν. Κουφουνησίου το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Ν. 60 το οποίο εντόπισε το