slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ενημέρωση στα ΜΜΕ από την Αν. Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα


Σας ενημερώνουμε ότι αύριο 20-07-2022 και ώρα 17:30μμ θα γίνει στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου ενημέρωση στα  ΜΜΕ από την Αν. Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου κ. Χρήστο Ροϊλό.

Χαράλαμπος Κόκκινος : Έρανος για κλιματιστικό , "άφαντοι" οι διοικητές, οι" αρμόδιοι -αναρμόδιοι" προκαλούν με την ανυπαρξία τους και το ζητούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ. των νησιών το ψάχνει.....η Νικολούλη "!






Η κατάσταση της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα καθημερινά γίνεται τραγικότερη!.Στην τουριστική" ναυαρχίδα " του Ν.Αιγαίου οι πολίτες ζουν με αγωνία διότι αυτά που συμβαινουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας(Ε.Σ.Υ.) είναι πρωτόγνωρα και απογοητευτικα!

Ο πρόσφατος ....έρανος για να αγοραστεί  κλιματιστικό στο Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.)στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στις δομές Δημόσιας Υγείας στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα,  η μη τοποθέτηση Διοικητή Νοσοκομείου σε Ρόδο και Καρπάθο, το "καταπονημενο" και ηρωικό  νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που πασχίζει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων των νησιών μας και των εκατομμυρίων επισκεπτών,  η  απουσία φαρμάκων και άλλων απαραίτητων υλικών συνθέτουν την  θλιβερή εικόνα  στο Ε.Σ.Υ. στο Ν.Αιγαίο! 
Την ίδια ώρα η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαίου προσπαθεί με επικοινωνιακα τεχνάσματα να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις της κοινωνίας μας και το Υπουργείο Υγείας καθυστερεί να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις που αφορούν τη επαρκή χρηματοδότηση και στελεχωση του Ε.Σ.Υ. των νησιών μας και δεν έχει οριστεί  Διοικητής στις δομές Δημόσιας Υγείας σε Ρόδο και Καρπάθο.

Συγχρόνως οι "αρμόδιοι " που δηλώνουν....."αναρμόδιοι" αλλά και οι  "αναρμόδιοι"που εμφανίζονται ......"αρμόδιοι"  εμποδίζουν  την άρση του  αδιεξόδου και δεν δίνουν λύσεις! Οι λαϊκιστες δίνουν το δικό τους άθλιο πολιτικό  "σόου" και η δημόσια υγεία στο Ν.Αιγαίο  -πατρίδα του "πατέρα " της Ιατρικής Επιστημης Ιπποκράτη -"κατρακύλα καθημερινά"! 
Πρέπει άμεσα να ληφθούν αποτελεσματικες αποφάσεις από τους πολιτικά ιθύνοντες....διότι δεν είναι δουλειά της συμπαθέστατης ερευνήτριας-δημοσιογραφου Αγγελικής Νικολούλη να βρει το αναγκαίο προσωπικό και το ιατροφαρμακευτικο προσωπικό καθώς και τους διοικητές που έχουν ανάγκη για να λειτουργήσουν  εύρυθμα οι δομές του Ε.Σ.Υ.  στα νησιά μας!


Χαράλαμπος Κόκκινος 

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"
-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου 
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. 

Isidoros Petras : Καλώς ήρθες Θοδωρή! Σου ευχόμαστε καλή χρόνια με υγεία, συλλογικές και ατομικές επιτυχίες!

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου «Τα Φανάρια» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του Θοδωρή Μπακέα. Ο γεννηθείς το 2000, στην Μασσαχουσέτη των ΗΠΑ, SG/SF έχει ύψος 1,96 και ξεκίνησε την καριέρα του στην Νίκη Αμαρουσίου. Αναδείχθηκε στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ με την Ακαδημία Ανάπτυξης Αθλητών την τριετία 2015-18. Την σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε στην Α' 1 με τον Ήφαιστο Λήμνου, ακολούθησε το Μαρούσι στην Β' Εθνική, ενώ την τελευταία διετία αγωνίστηκε στα Μελίσσια στην ίδια κατηγορία. Την σεζόν που μας πέρασε πέτυχε 219 πόντους με 41 εύστοχα τρίποντα σε 24 παιχνίδια!
  

 

H Amazon κάνει τη Νάξο smart island, στέκι για ψηφιακούς νομάδες


Αρχίζουν δοκιμαστικές πτήσεις drones για μεταφορά φαρμάκων και επιχειρήσεις διάσωσης, super ψηφιακή μαρίνα, προηγμένες διαδικτυακές εφαρμογές - Η αρχική συζήτηση είχε γίνει πέρυσι το καλοκαίρι στην Αντίπαρο μεταξύ του Μητσοτάκη και Τζεφ ΜπέζοςΜε μια δέσμη από 17 διαφορετικές δράσεις, όλες σχετικές με τη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία, η Νάξος μετατρέπεται σε Smart Island. Ενδεικτικά, έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις drones, τα οποία προβλέπεται ότι θα μεταφέρουν βιολογικό υλικό και φάρμακα όχι μόνο μεταξύ διαφορετικών τοποθεσιών της Νάξου, αλλά από και προς τα κοντινά νησιά.

Τα drones θα συμπληρώσουν το ήδη εγκατεστημένο σύστημα τηλεϊατρικής, σώζοντας ακόμη και ζωές αν παραστεί έκτακτη ανάγκη. Παράλληλα, διαφορετικού τύπου drones, εφοδιασμένα με κάμερες και πομπούς, θα χρησιμοποιούνται από το Λιμενικό Σώμα Νάξου για τον άμεσο έλεγχο εν εξελίξει συμβάντων στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το νησί και σε απόσταση έως και 12 χλμ. περίπου από την ακτή. Είναι αυτονόητο ότι σε περιπτώσεις ναυτικών ατυχημάτων, η χρήση των drones μπορεί να αποτρέψει μια επαπειλούμενη καταστροφή.

Δήλωση Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση

 

 

.

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλβανίας για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα με αφορμή την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζουμε σήμερα την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Αλβανίας. Πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαινέσαμε το στρατηγικό προσανατολισμό και την αταλάντευτη προσήλωση της Αλβανίας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ενθαρρύναμε την Αλβανία να διατηρήσει και να εντείνει τις προσπάθειές της για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δικαστικού συστήματος, την ενίσχυση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Να ενδυναμώσει, επίσης, την κοινωνία των πολιτών, να καταπολεμήσει τη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα, να διασφαλίσει την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης. Και κυρίως να εγγυηθεί την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και ιδίως της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Η σημερινή μέρα αποτελεί μία ιστορική στιγμή για την Αλβανία και τον αλβανικό λαό. Ασφαλώς υπάρχουν πολλά και σημαντικά βήματα να γίνουν ακόμη μέχρι την πλήρη ένταξη της χώρας. Κάτι που σημαίνει ότι η Αλβανία θα πρέπει να συνεχίσει να προωθεί τις θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με την ΕΕ.»


Δ. Καπούνης προς Γ. Γεωργαντά: «Στηρίξτε την νησιωτικότητα!».


 


Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, συνομίλησε σήμερα ζωντανά στον «αέρα» της εκπομπής «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

Ο κ. Καπούνης κάλεσε, για μία ακόμη φορά, τον κ. Υπουργό να σταθεί στο πλευρό των νησιωτών παραγωγών ώστε εκείνοι να ανταπεξέλθουν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ του απηύθυνε και μερικές σημαντικές ερωτήσεις.

Λόγου χάρη, τον ρώτησε γιατί η επιστρεπτέα προκαταβολή στο αγροτικό ρεύμα δόθηκε τώρα και όχι από την αρχή του χρόνου αλλά και γιατί το μεταφορικό ισοδύναμο στις ζωοτροφές δεν ισχύει στις Κυκλάδες (όπως λανθασμένα δήλωσε ο κ. Υπουργός).

Η... είδηση, ωστόσο, είναι ότι, αφού ζήτησε εκ νέου από τον κ. Γεωργαντά να συναντηθούν για να του εκθέσει τα προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου του νησιού μας (κι όχι μόνο), όταν πια η σύνδεση είχε τελειώσει ο Δ. Καπούνης δέχθηκε κλήση από το γραφείο του κ. Γεωργαντά για να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση...

Δείτε το απόσπασμα:

Κέντρο Υγείας Μήλου: Παραιτήθηκε η πνευμονολόγος

Η γιατρός, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας, «δεν έβρισκε αξιοπρεπές κατάλυμα»
Την παραίτησή της από το Κέντρο Υγείας Μήλου υπέβαλε η πνευμονολόγος Άννα Νικολάου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία της δομής, και μάλιστα κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

247 μέλη του Πανναξιακου ψηφισαν για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.


Χθες πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του σωματείου μας. Στην κάλπη προσήλθαν 247 μέλη του συλλόγου.
Πρώτος εκλέχθηκε ο κ. Αγγελής Μιχαήλ, ο οποίος θα συγκαλέσει τις επόμενες μέρες διοικητικό συμβούλιο για να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση.
Αναλυτικά παραθέτουμε την σειρά εκλογής των νέων μελών του Δ.Σ. :
1) ΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
2) ΧΑΜΗΛΟΘΩΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΙΩΑΝΝΗ
3) ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΛΕΞΙΟΥ
4) ΤΟΜΠΑΣ ΠΛΑΤΩΝ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
5) ΚΑΡΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
6) ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
7) ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 8)ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ του ΘΩΜΑ
9) ΠΙΤΤΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
10) ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗ ΑΝΝΑ (ΑΝΝΙ) του ΙΩΑΝΝΗ
11) ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ του ΑΛΟΪΣΙΟΥ
12) ΜΑΝΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
13) ΠΑΡΤΣΙΝΕΒΕΛΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
14) ΑΞΑΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΘΕΟΛΟΓΟΣ του ΙΩΑΚΕΙΜ
15) ΜΑΧΑΙΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
ΗΜΕΛΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του ΗΛΙΑ
ΚΑΒΟΥΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
ΚΡΗΤΙΚΑΚΗ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΑΝΑΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
Η νεοεκλεγής διοίκηση του συλλόγου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον φίλαθλο κόσμο του νησιού για την συγκλονιστική ανταπόκριση στο κάλεσμα της για την εκλογική διαδικασία!
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον δικηγόρο κ. Σπύρο Μαθιουδάκη, που ηγήθηκε της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών καθώς και το ιστορικό μέλος του σωματείου κ. Γιοσμά Ιωάννη για την καθοριστική συμμετοχή του για άλλη μια χρονιά σαν μέλος της εφορευτικής επιτροπής.
Μαζί γράφουμε Ιστορία!
Πανναξιακός

Απογραφή 2021: Στα 10.432.481 ο πληθυσμός της Ελλάδας

\Σε 10.432.481 υπολογίζεται ο πληθυσμός της Ελλάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της «Απογραφής Πληθυσμού - Κατοικιών 2021», της πρώτης ψηφιακής απογραφής που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Θάνος Θανόπουλος, ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της απογραφής και δήλωσε πως η εν λόγω διαδικασία είναι «ορόσημο», καθώς έγινε ψηφιακά.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρουν ότι κατά την απογραφή του 2011, ο μόνιμος πληθυσμός ανερχόταν σε 10.816.286.

Κυκλοφόρησε και το 6 φύλλο των Σιφνέικων Νέων από την δροσερή Σίφνο


Φίλες και φίλοι

Και αυτό το φύλλο που μόλις …προσγειώθηκε στον υπολογιστή σας εκπέμφθηκε από τη Σίφνο του δροσερού, ως τώρα, καλοκαιριού με τους αέρηδες, της μεγάλης πληρότητας των καταλυμάτων, των λίγων σχετικά με πέρσι αυτοκινήτων και της μέτριας κίνησης στα μαγαζιά της εστίασης και τα μπαρ. Ο κόσμος, λένε, δεν έχει λεφτά (η βενζίνη στα 2,65 !) και προτιμάει να τρώει στο δωμάτιο…

Το φύλλο αυτό θα σας θυμίσει λίγο «επετηρίδα ιστορικών μελετών» λόγω των  αυξημένων ιστορικών θεμάτων, που ελπίζουμε να τα βρείτε ενδιαφέροντα αλλά … έτυχε. Και δυστυχώς και πολλών «κοινωνικών» δηλ. νεκρολογιών. Ίσως και αυτό να έτυχε αλλά η εφημερίδα επιλέγει να κάνει αναφορά σε κάθε συμπατριώτισσα ή συμπατριώτη που μας αφήνει και κυρίως αφήνει τους δικούς του που θέλουν να τον αποχαιρετίσουν και με αυτό τον τρόπο.

Ραντεβού το Σεπτέμβριο λοιπόν, όπως λένε και τα χειμωνιάτικα τα σινεμά, αφού το έχουμε καθιερώσει να βγάζουμε ένα φύλλο για κάθε Ιούλιο και Αύγουστο μαζί. Ως τότε καλές διακοπές σε όλες και όλους (όσους το επιτρέπουν οι ασχολίες τους)

Υ.Γ. Μη μας ξεχνάτε, στείλετε μας ένα μήνυμα και κανένα φράγκο! Όσοι θα έρθουν στη Σίφνο από μακριά να ξέρουν ότι μπορούν να πληρώσουν τη συνδρομή τους στα γραφεία της ACS (στην είσοδο της Απολλωνίας, στο πρακτορείο τύπου) και της SPEEDEX (στη στροφή λίγο πριν το γεφύρι προς Πάνω Πετάλι)

Σιφναϊκά Νέα Ιουνίου 2022 


Ένταξη στο καθεστώς ανωτέρας βίας ζητά ο Φιλήμονας Ζαννετίδης για τους υπό απένταξη νέους αγρότες της 1ης πρόσκλησης

 Ένταξη στο καθεστώς ανωτέρας βίας ζητά ο Φιλήμονας Ζαννετίδης για τους υπό απένταξη νέους αγρότες της 1ης πρόσκλησης

Προ δεκαημέρου ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου και εντεταλμένος για τον Πρωτογενή τομέα περιφερειακός σύμβουλος Φιλήμονας Ζαννετίδης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά και στις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου, αναλύοντας τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την ολοκλήρωση των επιχειρησιακών σχεδίων των Νέων Γεωργών της 1ης πρόσκλησης υπομέτρου 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του «προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 1014 2020». Με βάση τα προβλήματα αυτά ο αριθμός των αγροτών που θα υποχρεωνόταν να απενταχθούν από το πρόγραμμα ήταν αρκετά μεγάλος και οι παρεμβάσεις του κ. Ζαννετίδη μείωσαν τον αριθμό στους έντεκα. Οι δύο είναι από τα Δωδεκάνησα και οι υπόλοιποι από τις Κυκλάδες.   

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σταλεί η προαναφερθείσα επιστολή στην οποία αναφέρεται πως έγιναν προς την κατεύθυνση διόρθωσης των προβλημάτων αυτών πολλές οχλήσεις προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ από τους νέους γεωργούς και τους μελετητές τους αλλά μέχρι σήμερα, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν, δεν κατέστη αυτό δυνατόν διότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν μπόρεσε να ανοίξει το σύστημα για τα παρελθόντα έτη προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες διορθώσεις. Το αποτέλεσμα είναι ότι η προθεσμία για την καταβολή της 2ης δόσης εκπνέει στις 18-7-2022 και οι νέοι γεωργοί όχι μόνο δεν θα λάβουν τη δόση αλλά θα πρέπει να επιστρέψουν και το 70% της συνολικής ενίσχυσης που έλαβαν, ήτοι το ποσό των 13.650€

Με την παρούσα επιστολή μας παρακαλούμε να συμβάλετε ώστε οι παραπάνω περιπτώσεις να συμπεριληφθούν στην παράγραφο 4 του άρθρου 31 της 8585/2016 YA: «Δεν επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις όταν η μη συμμόρφωση οφείλεται σε ανωτέρα βία, εξαιρετικές περιστάσεις, προφανή σφάλματα τα οποία αναγνωρίζει η αρμόδια αρχή, σφάλμα της αρμόδιας αρχής ή άλλης αρχής και εφόσον το σφάλμα δεν μπορούσε να εντοπιστεί εύλογα από το πρόσωπο το οποίο αφορά η διοικητική κύρωση και όταν η αρμόδια αρχή πεισθεί ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν ευθύνεται για τη μη συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις» ώστε να μην επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις. Να εκδοθεί απόφαση απένταξης, όπως και στην περίπτωση της απόφασης απένταξης λόγω ανωτέρας βίας, δηλαδή οι νέοι γεωργοί να μην λάβουν τα χρήματα της 2ης δόσης και να απενταχθούν από το πρόγραμμα χωρίς να τους ζητηθεί να επιστρέψουν τα χρήματα της 1ης δόσης



Το Γραφείο Τύπου




Στην Κύθνο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης



Στο νησί της Κύθνου μετέβη σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης προκειμένου να παραστεί στην τελετή της παράδοσης του ιστορικού ΞΕΝΙΑ και των δύο ιαματικών πηγών "Κάκκαβος" και "Άγιοι Ανάργυροι" στην περιοχή Λουτρά,  στον Ισραηλινό επιχειρηματία κ. AVRAHAM RAVID από το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ.