slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Φίλιππος Φόρτωμας: «Επαναφέρουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης»



Για τους μακροπρόθεσμους στόχους της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το πλαίσιο δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού και, σε γενικές γραμμές, τη δημοσιονομική πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Οικονομικής Στρατηγικής, για τα έτη 2022 – 2025».

«Έμφυλη βία και επικαιρότητα»

 


Συγκλονισμένη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της, όπως ο ίδιος ομολόγησε. Πρόκειται για πολλοστή περίπτωση δολοφονίας γυναίκας από νυν/πρώην σύντροφο/σύζυγο μέσα σε διάστημα μηνών που συνταράσσει την κοινή γνώμη της χώρας μας.

Αν και χρησιμοποιείται ευρέως η λέξη «γυναικοκτονία», ο όρος αυτός δεν υφίσταται στο νομικό μας σύστημα και οι σχετικές περιπτώσεις υπάγονται στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα (ΠΚ) περί ανθρωποκτονίας κ.τ.λ.

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Υιοθεσία ζώων και πρόγραμμα δράσεων για αδέσποτα ζώα

Δεκάδες αδέσποτα ζώα έχουν δεχθεί μέχρι σήμερα τη φροντίδα, χάρη στο πρόγραμμα κτηνιατρικής περίθαλψης για τα αδέσποτα ζώα που υλοποιεί ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. 

Μεριμνώντας για τη δημιουργία των προϋποθέσεων, ώστε τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς να έχουν τη φροντίδα που τους αρμόζει, ο Δήμος έχει ήδη περισυλλέξει περισσότερα από σαράντα εξαθλιωμένα ή άρρωστα γατάκια, τα οποία δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες, αποπαρασιτώθηκαν και βρήκαν προσωρινή στέγη. Παράλληλα, μέσω του ίδιου προγράμματος για το έτος 2021, μέχρι σήμερα έχουν στειρωθεί και σημανθεί ηλεκτρονικά περισσότερες από 250 γάτες, στον Απόλλωνα, στη Χώρα, στην Ποταμιά, στο Αγερσανί, στο Γλινάδο, στο Κουφονήσι και στην Ηρακλειά.

Προς παύση λειτουργίας οδηγείται το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Κατάπολα Αμοργού: Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

 Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Αμοργού Ελευθέριου Καραΐσκου, το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμοργού, καθώς και λίστα 25 τοπικών φορέων που το συνυπογράφουν. Στην επιστολή αναφέρεται ότι το υποκατάστημα της Τράπεζας  Πειραιώς Α.Ε. που εδρεύει στα Κατάπολα της Αμοργού, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών φημολογείται ότι οδεύει προς οριστική παύση λειτουργίας. Το υποκατάστημα αυτό είναι το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα  που διαθέτει η Αμοργός και εξυπηρετεί τους δύο χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η ενδεχόμενη παύση λειτουργίας του καταστήματος θα

Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων και μέσω γραπτού μηνύματος SMS

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS θα έχουν από φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τηλέφωνό τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ανάγκη για άμεση στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής στα μικρά Κυκλαδονήσια



Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε η διήμερη επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κέα (28/06/-29/06/2021) με στόχο τη λήψη πρωτοβουλιών και την ανάδειξη των ζωτικών προβλημάτων της κτηνοτροφίας, γεωργίας και μελισσοκομίας στις ιδιαίτερες νησιωτικές συνθήκες των μικρών νησιών των Κυκλάδων, καθώς η αναβάθμιση των μοναδικών αγροτικών προϊόντων των νησιών μας αποτελεί μονόδρομο για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας.

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΑΡΗΣ (*)

 Στο Τμήμα Χημείας της Σχολή Θετικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Στο Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Χημείας ο Δρ. Μιχάλης Εμ. Χάλαρης μετά την την αποχώρησή του ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του ως ανώτατος αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Μιχάλης είναι φίλος και μέλος του Συλλόγου Φιλωτιτών και μαζί με με τη Μαρίνα Δεσποτίδου (που είναι επίσης διδάκτορας Χημείας) κόρη του Νίκου Δεσποτίδη του Μπογιατζοκώστα και της αξέχαστης Άννας Δημ. Ρουσσάκη, έχουν μια εξαιρετική οικογένεια, ιδιαίτερα αγαπητή στο Φιλώτι.

Το εκλεκτορικό σώμα και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου προχώρησαν στην εκλογή με απόλυτη ομοφωνία μετά από την θετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής, αξιολογώντας όχι μόνο την επιτυχημένη του επαγγελματική διαδρομή αλλά και το επιστημονικό, ερευνητικό και διδακτικό του έργο.

Όπως επισημάνθηκε κατά την ορκωμοσία ο συνδυασμός θεωρητικής και επιστημονικής κατάρτισης από τη μια και πρακτικής πολιτικής και διοικητικής εμπειρίας από την άλλη, είναι στοιχεία απολύτως χρήσιμα για το έργο του σύγχρονου ακαδημαϊκού δασκάλου.