slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρουσία Νίκου Συρμαλένιου σε εκδηλώσεις κοπής πίτας στη Σαντορίνη



Το Σαββατοκύριακο 21 &22/1/2023, ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας δύο πολύ σημαντικών συλλόγων της Σαντορίνης, το ΔΑΠΠΟΣ που είναι ο κύριος πολιτιστικός και αθλητικός φορέας υπό την αιγίδα του Δήμου και το Σύλλογο πολυτέκνων που έχει μια πολύχρονη ιστορία στο νησί.

Ευχαριστήριο Ιδρύματος Στήριξης Κέντρου Υγείας - Νοσοκομείου Νάξου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας – Νοσοκομείου Νάξου,
σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών του, θερμότατα
ευχαριστεί την οικογένεια Σπύρου Μανωλά, την οικογένεια
Μανόλη Αδελφουλάκου και Ζανέτας Αυγεράκη, την κ.
Αναστασία Χωματά και την κ. Στέλλα Προμπονά, που το
ενίσχυσαν οικονομικά στη μνήμη του Νικολάου Λιακοπούλου,
για την περαιτέρω βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής του
Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου.

Άρθρο Γιώργου Υψηλάντη, Εκπροσώπου Τύπου Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου. Ορθολογική Διαχείριση Αποβλήτων ή Business as Usual;

Να το ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξ' αρχής. Τα όσα θα αναφερθούν παρακάτω, αφορούν στο σύνολο των 34 Δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

Μέχρι τώρα η Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων, ήταν αποκλειστική αρμοδιότητα των νησιωτικών μας Δήμων. Το ποια ήταν αυτή η διαχείριση, δεν χρειάζεται ούτε να το περιγράψουμε, ούτε να το αναλύσουμε. Ο καθένας έχει γνώση και άποψη για το τι συμβαίνει μέχρι σήμερα στο νησί του. Κι αυτό που συμβαίνει ως τώρα, είναι αυτό που συνοπτικά αναφέρεται με τον όρο Business As Usual (BAU). Για να μην είμαστε ισοπεδωτικοί, θα πρέπει να πούμε ότι υπήρχαν και υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις πρωτοπόρων Δήμων, που έκαναν και κάνουν τα πράγματα αλλιώς. Δυστυχώς πολύ λίγες.

Τι άλλαξε;