slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Να καταργηθεί ο ΦΠΑ ρεύματος, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης στα καύσιμα.



Ολοένα και περισσότερους απειλεί η ενεργειακή φτώχεια, με το νέο κύμα ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα, που ήρθε για να μείνει.

Σε «χτυπά» κυριολεκτικά το ρεύμα, πιάνοντας το λογαριασμό με τις νέες ανατιμήσεις, που φτάνουν ανά περιπτώσεις μέχρι και 170%.

Αυτό είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα της πράσινης ανάπτυξης, που προωθείται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και «τρέχει»  ολοταχώς να διασφαλίσει στους ενεργειακούς ομίλους τεράστια κέρδη με δισεκατομμύρια χρηματοδοτήσεων για επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης , φορτώνοντας τα νοικοκυριά με πράσινα χαράτσια σε λογαριασμούς του ρεύματος.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των νόμων της απελευθερωμένης αγοράς Ενέργειας ΕΕ και κυβερνήσεων, που κάνει το ......

ρεύμα απλησίαστο.

Οι…δήθεν Καραμανλικοί που έφαγαν «πόρτα» - Ποιοι «κόπηκαν» από την εκδήλωση με ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό

Του Θανάση Φουσκίδη
Απόντες από την πρόσφατη εκδήλωση οι αυτοαποκαλούμενοι κληρονόμοι του καραμανλισμού, που επιχειρούν να εξυπηρετήσουν περιθωριακές πολιτικές επιδιώξειςTην τακτική, τις σκέψεις, αλλά και τα συναισθήματα οργής των πραγματικών πολιτικών επιγόνων του Κωνσταντίνου Καραμανλή απέναντι στα πρόσωπα που, επικαλούμενα την παρακαταθήκη του ιδρυτή της Ν.Δ., επιχειρούν μονίμως να ασκήσουν κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε για να εξυπηρετήσουν περιθωριακές πολιτικές επιδιώξεις είτε για να ξεπεράσουν το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια κατέστησαν ξένα σώματα για το στελεχικό δυναμικό και τη βάση του κόμματος, καταδεικνύει η απουσία τους από την πρόσφατη εκδήλωση του Ιδρύματος Καραμανλή για την πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο λόγος για περιπτώσεις όπως ο

Τι σκέφτεται η κυβέρνηση για την αναχαίτιση του επιδημικού κύματος - Αποκλείονται νέα περιοριστικά μέτρα

Του Βασίλη Βενιζέλου
Εάν κριθεί απαραίτητο τα μέτρα θα αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους μεικτούς χώρουςΚατηγορηματικός είναι ο τρόπος με τον οποίο το σύνολο των κυβερνητικών στελεχώναπορρίπτει τη φημολογία, την οποία διακινούν ορισμένοι περί άμεση λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, ιδιαιτέρως στις περιοχές της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλίας, στις οποίες σημειώνονται τα πλέον χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού και ο δείκτης θετικότητας κινείται σταθερά και σαφώς πάνω από το 1%.

Αλέξης Τσίπρας: Θέλει κοινής αποδοχής… επιστήμονες για την πανδημία

 Του Βασίλη Βενιζέλου
Μία πρωτοφανής θεωρία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑΞέραμε τους τεχνοκράτες ή τους πολιτικούς κοινής αποδοχής, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑόμως, μας επεφύλαξε μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη για σήμερα: Προτείνει «μια ολιγομελή επιστημονική επιτροπή με πρόσωπα κοινής αποδοχής, να σχεδιάσει και να προτείνει μέτρα που όλοι θα αποδεχθούμε, χωρίς τη σκέψη μας στο πολιτικό κόστος»…

Κοινη δηλωση Ανδρέα Ξανθού και Νίκου Συρμαλένιου: Στα πρόθυρα της κατάρρευσης το νοσοκομείο Σαντορίνης με ευθύνη της κυβέρνησης



Στο Νοσοκομείο Σαντορίνης έληξαν χωρίς να ανανεωθούν οι συμβάσεις 13 επικουρικών νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών και λοιπών ειδικοτήτων. Οι εργαζόμενοι αυτοί , αν δεν γίνει κάτι άμεσα από την ΑΕΜΥ και το Υπουργείο Υγείας, οδηγούνται σε απόλυση και το νοσοκομείο μπαίνει  πλέον σε τροχιά λειτουργικής  κατάρρευσης.

Σε αδιέξοδο οι Υπηρεσίες Δόμησης της Χώρας, οι μηχανικοί και οι πολίτες

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος συνυπέγραψε μαζί με άλλους 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερώτηση σχετικά με την απαξίωση των Υπηρεσιών Δόμησης στους Δήμους της χώρας. 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν την επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να νομοθετεί αιφνιδιαστικά και πρόχειρα, αγνοώντας τη διαβούλευση και το διάλογο στη βουλή. Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από τον Ιούνιο του 2020, έχουν τροποποιήσει τέσσερις φορές το άρθρο 97Α για την στελέχωση των ΥΔΟΜ, με τελευταία