slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΡΓ.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ 448.500 ευρώ

Η θητεία του στο Υπουργείο Εξωτερικών επί κυβερνήσεων Σημίτη στοιχειώνει για τον σημερινό Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Στο μεγάλο πάρτυ που είχε στηθεί με τις χρυσές Μ.Κ.Ο την χρονική περίοδο 1999-2004 αποδεικνύεται τώρα ότι, εκτός από τις ίδιες τις Μ.Κ.Ο , συμμετείχαν και στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών τα οποία, σε μία τουλάχιστον περίπτωση, καρπώθηκαν το ποσό των 448.500 ευρώ !

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από ερώτηση του Αργύρη Ντινόπουλου προς τον Δημήτρη Δρούτσα και την αποκάλυψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μοίρασε, τότε, 68.971.978 ευρώ σε.... διάφορες (ακόμη και ανύπαρκτες) Μ.Κ.Ο

Σύμφωνα με τα στοιχεία πού έδωσε ο ίδιος ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών η Οικολογική Κίνηση Δράμας εφέρετο να έχει εισπράξει το ποσό των 532.500 ευρώ την χρονική περίοδο 2002-2003.

Όταν αυτό έγινε γνωστό η Οικολογική Κίνηση Δράμας επικοινώνησε με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για να εκφράσει την … οργή και την αγανάκτησή της λέγοντας ότι το ποσό αυτό ποτέ δεν μπήκε στα ταμεία της !

Ο Αργύρης Ντινόπουλος πήγε στην Δράμα για να ερευνήσει την υπόθεση.

Για καλή τύχη της Οικολογικής Κίνησης Δράμας υπήρχαν στα αρχεία της και οι δύο συμβάσεις χρηματοδότησης που είχε υπογράψει το 2002 και το 2003 με το Υπουργείο Εξωτερικών .

Από τις συμβάσεις αυτές προκύπτει ότι το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης ήταν όχι 532.500 ευρώ, αλλά …. 105.000 ευρώ !

Η τελευταία δόση της χρηματοδότησης , μάλιστα, δεν εκταμιεύτηκε ποτέ.

Έτσι η Οικολογική Κίνηση Δράμας έλαβε , τελικά , από το Υπουργείο Εξωτερικών το ποσό των 84.000 ευρώ.

Και όμως ! Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Δρούτσας βεβαιώνει ότι από τα ταμεία του Υπουργείου του βγήκε το ποσό των 532.500 ευρώ.

Δηλαδή η διαφορά ( 448.500 ευρώ ) χάθηκε στον δρόμο.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος κατέθεσε ( στις 22-02-11) τα στοιχεία στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής , αλλά και στην εισαγγελέα , αρμόδια για οικονομικά εγκλήματα κ. Ευγενία Κυβέλου, η οποία ερευνά την υπόθεση των Μ.Κ.Ο.

Στο στόχαστρο επίδοξων ληστών η Αγία Τριάδα Λευκών Πάρου


Ο συναγερμός της Αγίας Τριάδας Λευκών απέτρεψε τους επίδοξους ληστές που προσπάθησαν, 2,5 ώρες μετά τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου 19 Φεβρουαρίου 2011, να ανοίξουν την κεντρική είσοδο και να μπουν στον Ιερό Ναό.
Ο συναγερμός χτύπησε και στην εταιρεία στην Αθήνα. Η εταιρεία ειδοποίησε τηλεφωνικά τον επίτροπο Μαρή Ιατροπούλη και τον Πατήρ Γεώργιο Τριαντάφυλλο. Τον ήχο από τον συναγερμό άκουσε και ο κ. Λουκάς Χανιώτης πρώην επίτροπος της Αγίας Τριάδας Λευκών και πρώην Κοινοτάρχης Λευκών, ο οποίος μένει πλησίον της εκκλησίας.
Οι επίδοξοι ληστές, που άνοιξαν την πόρτα χωρίς να καταστρέψουν την κλειδαριά, με το άκουσμα του συναγερμού τράπηκαν σε φυγή.
Πρώτος έφτασε στην εκκλησία ο κ. Χανιώτης και ακολούθησαν ο επίτροπος Ιατροπούλης και ο πατήρ Τριαντάφυλλος. Έπειτα από σύντομη έρευνα που έκαναν δεν διαπίστωσαν να λείπει κάτι.
Την Κυριακή το πρωί αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παροικιάς ανέβηκαν μέχρι τις Λεύκες και συνέλεξαν στοιχεία. Να σημειώσουμε πως στο Αστυνομικό Τμήμα της Παροικιάς δεν υπάρχει εξειδικευμένος αστυνομικός που να παίρνει αποτυπώματα…

Πριν τρεις εβδομάδες περίπου άγνωστος-οι άνοιξαν ξημερώματα δυο καταστήματα εστιάσεως στην είσοδο των Λευκών. Χρήματα δεν πήραν γιατί δεν υπήρχαν.
Είναι γεγονός πως οι Λεύκες -και δεν είναι το μοναδικό χωριό της Πάρου- βρίσκονται χωρίς αστυνομική προστασία με αποτέλεσμα οι επίδοξοι ληστές ανενόχλητοι να επιχειρούν και να ανοίγουν καταστήματα ή και σπίτια ακόμα και μέσα στο χωριό κυρίως την χειμερινή περίοδο…


Παραδόθηκε το ένα
επισκευάζεται το δεύτερο

Εν τω μεταξύ ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και του δεύτερου καμπαναριού στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Λευκών Πάρου. Πριν από τα Χριστούγεννα παραδόθηκε το αριστερό καμπαναριό της εκκλησίας και ο εργολάβος ήδη έχει τοποθετήσει της σκαλωσιές και στο δεύτερο καμπαναριό.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των ζημιών και στο δεύτερο καμπαναριό θα χρειαστούν πέντε με έξι μήνες.
Το έργο έχει αναλάβει εργολάβος από την Τήνο.

Πηγή: http://lefkianos.blogspot.com/

Νέο πολεοδομικό πλαίσιο για τα νησιά

Φρένο στην άναρχη οικιστική επέκταση επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Περιβάλλοντος με ένα νέο πολεοδομικό πλαίσιο το οποίο θα προβλέπει μείωση της ισχύουσας επιτρεπόμενης δόμησης, κατάργηση παρεκκλίσεων αλλά και δυνατότητα συνένωσης μικρών οικοπέδων.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση αναμένεται να μειωθεί από τα 200 τ.μ στα 150 τ.μ, όπως ισχύει ήδη σήμερα στα 24 νησιά που.... διέπονται από ειδικά διατάγματα, ενώ η ελάχιστη αρτιότητα θα αυξηθεί με παράλληλη κατάργηση των παρεκκλίσεων. Ως αντιστάθμισμα θα δίνεται η δυνατότητα συνένωσης μικρών οικοπέδων, ώστε να δημιουργηθούν μεγαλύτερες, άρτιες ιδιοκτησίες.
Παλαιά κτίσματα, όπως στάβλοι και αποθήκες, δεν θα προσμετρούνται στον συντελεστή, ώστε να μην κατεδαφιστούν, ενώ θα ξεκαθαριστεί το δίκτυο των δημοτικών ή κοινόχρηστων δρόμων και να διαχωριστεί από εκείνο των μονοπατιών, προκειμένου να μειωθεί η δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη στην Πάρο

Την Πάρο επισκέπτεται από το πρωί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Πουσσαίο και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Γκούφα.

Ο κ. Μαχαιρίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου, όπου διαπίστωσε από κοντά την πρωτοποριακή διαδικασία που ακολουθείται σε μονάδα ελαιοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, που μετά από κατάλληλη επεξεργασία των υπολειμμάτων τους παράγονται βιολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

«Η μονάδα αυτή στην Πάρο και οι μέθοδοι διαχείρισης που ακολουθούνται αποτελούν μια σημαντική δράση και παρέμβαση στον πρωτογενή τομέα» τόνισε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας πως ανάλογες σοβαρές επενδύσεις μπορούν να γίνουν και σε άλλα νησιά της Περιφέρειας.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στην Πάρο, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης θα επιστρέψει στη Σύρο.

Η ΜΟΣΚΑΡΑΔΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ



Tο Σάββατο 26 φεβρουαρίου σας περιμένουμε στον Πολυχώρο Τέχνης στο Χαλκί στις 6μ.μ για να μασκαρευτούμε και να γλεντήσουμε στους δρόμους του Χαλκείου και στη συνέχεια στο Δαμαριώνα με τσαμπουνοτούμπακα και άφθονο κρασί.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΓΑΙΑΣ

Αρχίζουν τις διαγραφές στο ΠαΣοΚ


Η πολιτική συγκυρία δεν είναι "ρόδινη" για το κυβερνών κόμμα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σκληραίνει τη στάση του σε ζητήματα εσωτερικής πειθαρχίας. Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας 105 στελεχών του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο Γιώργος Ανωμερίτης, πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού του κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του ο κ. Ανωμερίτης τονίζει ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, των οποίων η κομματική ιδιότητα αναστέλλεται, στήριξαν αντάρτικα ή ανεξάρτητα ψηφοδέλτια στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Όπως προκύπτει από την λίστα των μελών, ορισμένα από αυτά διαγράφονται, επειδή στήριξαν υποψηφίους ακόμα και σε περιοχές που το ΠΑΣΟΚ δεν είχε επίσημο υποψήφιο.

Πως το “Σύστημα ΠΑΣΟΚ” σχεδιάζει να κρατηθεί στην εξουσία !


Εξαιρετικά αφελείς είναι όσοι πιστεύουν ότι το ”σύστημα ΠΑΣΟΚ” θα παραιτηθεί οικειοθελώς των προνομίων του, την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται.

Εν πλήρει αντιθέσει προς την ΝΔ, η οποία αλληλοσπαράσσετο δημιουργήσασα ”παράδοση”, οι του ΠΑΣΟΚ έχουν αποδείξει διαχρονικώς πως για να παραμείνουν εις την εξουσία, παραμένουν αδιστάκτως προσκολημμένοι μεταξύ τους. Ενώπιον της θεάς εξουσίας, οι ΠΑΣΟΚοι έδειξαν στο παρελθόν αξιοθαύμαστη συνοχή, συνοχή που προεκλογικώς ανήρχετο εις τα ύψη. Συνοχή που επέτρεψε στο σοσια-ληστρικό αυτό κόμμα να κατευθύνει τις τύχες των ατυχών Ελλήνων επί 30 και πλέον έτη.

Τι απεργάζονται τώρα οι πράσινοι ινστρούκτορες, αφού θέμα χρόνου είναι ΝΔ και Σαμαράς να τους προσπεράσουν; Μα, απλώς τα πάντα!

Είπαμε: Απεδείχθησαν ικανοί όσο και αδίστακτοι εραστές της εξουσίας, προς ίδιον βεβαίως όφελος. Διότι επί Ανδρέα και ζιβάγκο, δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός τους. Τα δε τηλέφωνα των οικιών τους (όσοι είχαν), άρχιζαν τότε από 57 και 55, τώρα αρχίζουν από 80.

Πρότυπο των homo pasocus δεν ήταν ο Καράγιωργας και ο Χαραλαμπίδης, αλλά ο Άκης και ο Τσουκάτος. Έτσι δρουν και σκέφτονται. Έως και σήμερα.

Ιδού, αντιληπτά σε όσους διαθέτουν κοινόν νου, τα σχέδιά τους, προς παραμονή στην εξουσία:

1. Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ”ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ”: Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έδωσε στο Ερζερούμ το σύνθημα της δημαγωγικής επίθεσης, παρουσιαζόμενος από τα ελεγχόμενα και δουλοπρεπή ΜΜΕ περίπου ως νέος Νικηταράς Τουρκοφάγος. Ο πλασιέ του σχεδίου Ανάν, ομίλησε ενώπιον των Τούρκων διπλωματών περί εισβολής-κατοχής στην Κύπρο. Ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό. Λόγοις βεβαίως, όχι έργοις. Αλλιώς, μάλλον δεν θα έφθαναν οι φρεγάτες των Τούρκων στη Μύκονο και το Λαύριο. Ούτε η φοβία τους έναντι των Νεο-οθωμανών θα ήταν τόση, που φοβούνται να μιλήσουν περί ΑΟΖ σε Αιγαίο και Κύπρο.

΄Όμως έτσι θα το πάνε τώρα και όσο πλησιάζουμε προς εκλογές, Γιώργος, Δρούτσας και οι λοιποί ”αητοί” της εξωτερικής πολιτικής της χώρας: ”Πατριωτικά”. Στόχος, να πεισθή ο αιχμάλωτος των δανείων Νεοέλληνας, πως οι αστέρες του ΠΑΣΟΚ διαθέτουν πατριωτισμό. Το πόσο πατριωτικό είναι το κόμμα των Ιμίων όμως (με τον τότε σημαιοφόρο του εθνικού εξευτελισμού, σήμερα αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως), κάποιοι το θυμούνται ακόμη. Ας το θυμηθή και η πλειοψηφία του λαού, την ώρα που θα πρέπει…

2. ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ”ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ”: Γνωρίζουν οι φωστήρες που κατάντησαν τη χώρα αμερικανική αποικία, πως πρέπει προεκλογικώς το αντίθετο να αποδείξουν. Ότι είναι ”ανεξάρτητοι”, όχι ”αμερικανάκια”.

Αίφνης λοιπόν, θα γίνουν ”πολυδιάστατοι” και θα εμφανισθούν ως χαράσσοντες ”ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική”. Επ΄ αυτού, η προσπάθεια που θα καταβληθή θα είναι έντονη. Το επικείμενο ελληνορωσικό συνέδριο π.χ., για μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας, που είχε συμφωνηθεί προ πολλού με την Μόσχα, θα γίνει εις την Αθήνα. Πλην όμως, περιθωριοποιημένο. Οι δρούτσειες προθέσεις θέλουν να το κρατήσουν σε τεχνικό επίπεδο και άνευ πολιτικής σημειολογίας. Έτσι (σημειολογικό το παράδειγμα) το υπουργείο εξωτερικών αλλά και ο πρωθυπουργός θα εκμεταλλευτούν επικοινωνιακώς τέτοιες περιπτώσεις, για να καταδείξουν πόσο ανεξάρτητοι των Αμερικανών είναι. Η πραγματικότητα βεβαίως βοά, περί πλήρους υποταγής της χώρας στις επιταγές της Ουάσικτον: Πάγωμα κάθε προώθησης σχέσεων με Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, και απόλυτη υποταγή στα περί Αιγαίου και Κύπρου κελεύσματα. Ουδέποτε η Ελλάς υπήρξε τόσο εξαρτημένη!

3. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ”ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ”: Ναι, και αυτό θα επισυμβεί! Τους πόνεσε πολύ το χαστούκι του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπάρχουν ακόμη Έλληνες δικαστές! Δεν το ξέχασαν αυτό οι πράσινοι προφέσσορες. Μπροστά στη ψήφο όμως, θα ”το ξεχάσουν”! Το ΠΑΣΟΚ της ακατασχέτου μεταναστολαγνείας, το κόμμα – όχημα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, το κόμμα που εφαρμόζει τις νεοταξίτικες εντολές περί διαλύσεως της εθνικής και κοινωνικής συνοχής, που πασχίζει για τη διάλυση του των Ελλήνων κράτος, αρχίζει να μεταμφιέζεται (πλησιάζουν και οι Απόκριες) σε ”εθνικό”: Τείχη εις τον Έβρο, δηλώσεις του αρμοδίου υπουργού Παπουτσή περί απελάσεων λαθρομεταναστών και έπονται και άλλα. Ξαφνικά ”αγάπησαν” τους Έλληνες (και πρωτίστως την ψήφο τους).

Αυτοί, οι επαγγελματίες του ψευτοπροοδευτισμού και του φαρισαικού ανθρωπισμού, αυτοί που μετέβαιναν εις τον Άγιο Παντελεήμονα για να πράξουν το αντιρατσιστικό τους καθήκον και ευθύς επέστρεφαν εις τις βίλλες τους (Εκάλη, Φιλοθέη κοκ), ξαφνικά θα ”ανακαλύψουν” και τα δίκαια των Ελλήνων. Για να τους κοροιδεύσουν εκ νέου, οδηγώντας τους σε νέα μνημόνια και μνημόσυνα, σε ισόβια φτώχεια…

4. ”ΛΕΦΤΑ (ΘΑ ΞΑΝΑ)ΥΠΑΡΞΟΥΝ: Εις την εκλογική ευθεία την τελική, θα ξαναριφθή το αλήστου μνήμης παπανδρεικό πυροτέχνημα. Θα υποσχεθούν, θα διορίσουν, θα μοιράσουν (λόγοις ξανά…), θα παραπλανήσουν. Θεωρούν πως ”ο λαός ξεχνά”. Αυτή τη φορά όμως Έλληνες, δεν δικαιούσθε να ξεχάσετε. Αν ξεχάσετε, απλώς όλα θα τα χάσετε (αν ήδη δεν τα χάσατε…)

5. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ: Επ’ αυτού υπάρχει η πράσινη ”τεχνογνωσία”. Πρόκειται περί τομέως όπου είναι πραγματικά ασυναγώνιστοι! Όλες οι τηλεκατευθυνόμες πένες και μικρόφωνα, θα στηρίξουν την κυβέρνηση των ανδρεικέλων, για να μείνη η χώρα στην ”ορθή πορεία”. Εδώ το ”σύστημα ΠΑΣΟΚ” θα εργαστεί πυρετωδώς για να περάση η προπαγάνδα του. Θυμηθείτε το σχέδιο Ανάν…

6. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:

Και εδώ είναι έμπειροι! Όπως επί σχεδίου Ανάν προεξοφλούσαν την καταστροφή της Κύπρου εάν έλεγε όχι, έτσι και τώρα θα επιχειρησούν να πείσουν τον λαό πως είναι ”αναντικατάστατοι και απαραίτητοι”. Εδώ τα πυρά τους τα επικοινωνιακά θα είναι μαζικά. ”Ψηφίστε Γιώργο ειδάλλως η Ελλάδα θα καταστραφεί!”

Και αυτοί, έτσι θα πορευθούν. Εμείς; Θα δώσουμε εκ νέου εντολή στα πράσινα τρωκτικά να συνεχίσουν την καταστροφή της χώρας;

Τόσο αφελείς; Και για πολλοστή φορά στα άγκιστρα του χυδαιότερου βερμπαλισμού πιασμένοι;

΄Ώρα ευθύνης! Διότι το διακορευθέν (μνημόνιο γαρ) Σύνταγμα της χώρας, κάτι λέει…

Περί πατριωτισμού των Ελλήνων…

Και κάπου, αυτός ο πατριωτισμός, επαφίεται…


“ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ!



E-mail
ΕκτύπωσηPDF

ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2011 ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ «ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΑ» ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ!

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΡΑ!

Κανένα φραγμό δεν γνωρίζει η πολιτική λεηλασίας των εισοδημάτων των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα – οι οποίοι έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν τη «λαίλαπα» τωνεπιχειρησιακών συμβάσεων - σειρά θα πάρουν (πάλι) οι εργαζόμενοι στο στενό δημόσιο τομέα, οι οποίοι θα δουν τις αποδοχές τους να συρρικνώνονται περαιτέρω με όχημα το διαβόητο «ενιαίο μισθολόγιο». Και αυτό μάλιστα θα συμβεί εν μέσω της χειρότερης ύφεσης που έχει γνωρίσει η χώρα μεταπολεμικά, οδηγώντας την οικονομία «στα τάρταρα» και την κοινωνία σ’ ένα φαύλο κύκλο διαρκούς φτωχοποίησης και εξαθλίωσης.

Συγκεκριμένα, με βάση το κείμενο του μνημονίου, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόϊκα να ψηφίσει έως τον Ιούνιο το ενιαίο μισθολόγιο. Έτσι, μετά τα μέσα του 2011, εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν τις αποδοχές τους έως και 25% μειωμένες (περαιτέρω των μειώσεων της τάξης του25% περίπου που έχουν ήδη υποστεί). Αυτό τι σημαίνει στην πράξη; Πολύ απλά ότι επιχειρείται η διάλυση του δημόσιου τομέα, ο οποίος θα στελεχώνεται ελλιπέστατα (λόγω των απολύσεων των συμβασιούχων και του ουσιαστικού «παγώματος» των προσλήψεων) από εξαθλιωμένους οικονομικά υπαλλήλους, οι οποίοι δεν θα μπορούν, επί της ουσίας, να διεκπεραιώσουν σχεδόν τίποτα. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει βέβαια διάπλατα η πόρτα για την ιδιωτικοποίηση των εργασιών του Δημοσίου, μέσα από την ανάθεσή τους σε εταιρείες και υπεργολάβους. Έτσι, κανένας τομέας της μισθωτής εργασίας δεν θα μπορέσει να διασώσει έστω και ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, καθώς η επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν, σε «πείσμα» της κυβερνητικής προπαγάνδας, ότι στόχος λοιπόν δεν είναι το «σπάταλο» Δημόσιο αλλά το σύνολο των μισθωτών, των μικροεπαγγελματιών, τωνανέργων και των συνταξιούχων.

Το σχέδιο για το πετσόκομμα των αμοιβών στο Δημόσιο -βάσει του Μνημονίου- πρέπει να είναι έτοιμο εντός του Φεβρουαρίου του 2011. Εντός του δευτέρου τριμήνου, που θα ψηφιστεί ο νόμος για το Ενιαίο Μισθολόγιο, αναμένεται «τσουνάμι» περικοπών που θα σαρώσει ειδικά επιδόματα και πρόσθετες παροχές.

Μέρος ή σύνολο των επιδομάτων που δίνονται σχεδόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους θαπερικοπούν και θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό, όπως είναι τα επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης, μεταφοράς φακέλου, ηλεκτρονικού υπολογιστή, αντιστάθμισης διαχειριστικών λαθών (για ταμίες, εισπράκτορες, διαχειριστές δημοσίων υπηρεσιών).

Αναμένεται να καταργηθούν εντελώς διάφορα κλαδικά και ειδικά επιδόματα που χορηγούνται σήμερα, ύψους 460 εκ. ευρώ ετησίως. Θα διατηρηθούν μόνο το οικογενειακό επίδομα, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και το επίδομα θέσης. Παράλληλα, ειδική «μεταχείριση»θα υποστούν οι ελάχιστοινεοεισερχόμενοι υπάλληλοι στο Δημόσιο των οποίων η αμοιβή θα εξισωθεί προς τα κάτω με την αντίστοιχη των συναδέλφων τους στον ιδιωτικό τομέα.

Με το νέο απαράδεκτο μισθολόγιο οι αμοιβές θα συνδεθούν με την «παραγωγικότητα» (!) του κάθε υπαλλήλου ή της υπηρεσίας του! Όσον αφορά τα πάσης φύσεως επιδόματα, τα περισσότερα θακαταργηθούν, ενώ ελάχιστα θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα οδηγήσει σε τεράστια μείωση των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο, οδηγώντας πολλές χιλιάδες υπαλλήλων στην απόγνωση και στην εξαθλίωση! Οι αμοιβές πλέον θα συνδέονται, όπως προαναφέραμε, με την παραγωγικότητα του κάθε υπαλλήλου! Δηλαδή, εκτός από το παράλογο και το ανέφικτο της σύνδεσης της παραγωγικότητας ενός π.χ δασκάλου ή μιας νοσοκόμας με την αμοιβή της, επιχειρείται η πλήρης και καθολική εμπορευματοποίηση του δημόσιου τομέα. Αυτό είναι λοιπόν το μέλλον που επιφυλάσσεται (και) για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα: μείωση των αμοιβών – μέσω ενιαίου μισθολογίου- και πετσόκομμα των κοινωνικών παροχών, δηλαδή ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους. Η βαρβαρότητα στο μεγαλείο της!

'ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΛΙ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ΄, ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ


«Αναπόφευκτη» θεωρούν τραπεζίτες και αναλυτές στηΓερμανία την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung υπό τον τίτλο «Δώστε στους Έλληνες πάλι τη δραχμή»...


Στο δημοσίευμα με ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου γίνεται αναφορά σε σχετική προειδοποίηση του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (EEAG), το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας»΄.

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι «ακόμη και για την Πορτογαλία εκφράζονται αμφιβολίες, εάν θα τα καταφέρει να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της. Οι εμπειρογνώμονες φοβούνται την ανεξέλεγκτη διάλυση της Ευρωζώνης και ζητούν τον αποκλεισμό μεμονωμένων χωρών από την ΟΝΕ.»

Η Ελλάδα θα χρειαστεί το αργότερο το 2013 νέα οικονομική βοήθεια, προειδοποιεί σε έκθεσή της και η ομάδα οικονομολόγων γύρω από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ifo Χανς-Βέρνερ Ζιν. Το δραστικό πρόγραμμα εξυγίανσης δεν επαρκεί, καθώς «ακόμη και σήμερα η ελληνική κρίση υποβαθμίζεται», υποστηρίζουν οι οικονομολόγοι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης Τόμας Μίροφ, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη.

«Οι αγορές χαιρετούν εδώ και καιρό μια τέτοια λύση», δήλωσε ο κ. Μίροφ και πρόσθεσε ότι «για να ξεπεράσει τα προβλήματά της η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το ποσοστό του χρέους της έναντι του ΑΕΠ στο 100% από το 150%».

«Κάτι τέτοιο, θα σήμαινε αυτόματα ότι οι πιστωτές θα πρέπει να αποδεχθούν παραγραφή των απαιτήσεών τους («haircut») πάνω από 30%», προστίθεται στο δημοσίευμα.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΦΙΛΩΤΙ......

Ανακοίνωση – καταγγελία κατά των τοπικών του Πασοκ Νάξου & Δρυμαλίας

     Αγαπητοί Σύντροφοι της Τ.Ο.  ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Νάξου & Δρυμαλίας Μανώλη Σέργη και Μανώλη Κοντοπίδη. Σα μέλος του ΠΑΣΟΚ Δρυμαλίας έχω να σας πω δύο λόγια.

    Πρώτον δεν ενημερώσατε τους συντρόφους όλους για την κοπή της πίτας της οργάνωσης.

    Δεύτερον οι ενέργειες σας όλες δεν ήταν οι αρμόζουσες για μια οργάνωση ενός κόμματος που κυβερνά την χώρα και με τις ενέργειες της δίνει ένα Δήμο στο άλλο κόμμα που διεκδικεί την εξουσία (ένα Δήμο που τον έχει 50 και πλέον χρόνια) για προσωπικούς λόγους του κάθε συντρόφου.

   Τρίτον θα έπρεπε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και πρώτα από όλους οι δύο Γραμματείς των Τ.Ο. του κόμματος και αφού γίνει μια συνεύρεση των κομματικών μελών.

  Προς τούτο λοιπόν, παρακαλώ όπως καλέσετε όλους τους συντρόφους σε μια καλοπροαίρετη συγκέντρωση να συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν το κόμμα μας στην Νάξο και όχι από την πίτα που κόψατε μεταξύ σας να κάνετε επίκληση για παρόντες και απόντες την στιγμή που δεν έχουν κλιθεί.

Με αυτά τα λίγα λόγια από έναν σύντροφο που αγαπά το κόμμα του και το νησί του για ένα καλύτερο αύριο.

 

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

 

 Ιάκωβος Ι. Μπαρδής

Πρόεδρος Τοπ. Κοινότητας

Κορωνίδας

Ε όχι και αθλητικά μαθήματα χούλιγκαν ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ

Δείτε σε βίντεο τον ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ να πετά μπουκάλι σε διαιτητή επειδή κατ΄αυτόν αδικήθηκε η ομάδα του. Απ' αυτόν δεν αφαιρείται φίλαθλη ιδιότητα;
Πάει πολύ να διδάσκει ήθος ένας κοινότατος ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ..


Την έχει την πράσινη αλητεία στο αίμα του.

Κοίτα να δεις με ποιους μιλούσε ο ΓΑΠ.....ΟΥΣΤ



Μπεν Αλι, Μομπάρακ, Καντάφι, Στρος Καν...

'Ολοι τους σοσιαΛΗΣΤΑΡΧΟΙ φίλοι του Γιώργου μας

Τυχαίο; Δε νομίζω...

Μανώλης εξ Απειράνθου

Πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι





Τα σχόλια περιττά....

Για μια θέση στην ... παραλία!

Ο ενεργητικότατος, όσον αφορά τα έγγραφα διαμαρτυρίας, συνδυασμός του κ. Νίκου Μαράκη δηλώνει την απογοήτευσή του για την παραχώρηση γραφείου για τις ανάγκες της μειοψηφίας στο Χαλκί.
Ο κ. Μαράκης γνωρίζει, καλύτερα από τον καθένα, τους χώρους του Δημαρχεακού Μεγάρου και είναι εύκολο να υπολογίσει πως είναι τώρα διαμορφωμένοι με τις συνενώσεις. Όπως, επίσης και τον αριθμό των υπαλλήλων. Ήδη, μεθαύριο είναι η τελευταία ημέρα για αρκετούς συμβασιούχους του δήμου, λόγων λήξης της σύμβασης...
Την εποχή της τεχνολογίας και της άμεσης πληροφόρησης οι αποστάσεις έχουν μηδενιστεί!
Και είναι καιρός πια να απλωθούν τα όρια του δήμου πέρα από του ...Μητροπόλου.
Είναι μια ευκαιρία ο κ. Μαράκης να επιστρέψει στη ... βάση του...


Δημοτική Κίνηση:
«Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»
Μαράκης Νικόλαος, Επικεφαλής
Χώρα Νάξου

Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νάξος, 21/02/2011

Θέμα: «Ο Σεβασμός στην Μειοψηφία…. απέχει 16 χιλιόμετρα!»

Με το από 25/1/2011 (αρ. πρωτ. 557) έγγραφο του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, το οποίο υπογράφεται από τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτριο Λιανό, η νέα δημοτική αρχή απαντά στην από 5/1/2011 αίτησή μας (και στην από 4/1/2011 αίτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων) για την παραχώρηση «κατάλληλα εξοπλισμένου χώρου, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη» σύμφωνα με όσα ορίζονται από το Πρόγραμμα Καλλικράτης (Ν. 3852/2010) στο άρθρο 66, παράγραφος 7. Κατά την Νέα Δημοτική Αρχή «η αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων» (όπως επιβάλλει καινοτόμα το Πρόγραμμα Καλλικράτης) θα επιτευχθεί με την παραχώρηση χώρου στο κτήριο του Δήμου που βρίσκεται στην δημοτική ενότητα Δρυμαλίας (τ. Δημαρχείο Δρυμαλίας). Ο χώρος αυτός είναι ενιαίος και για τις τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα τηλέφωνο!!!

Υλοποιώντας, λοιπόν, η νέα Δημοτική Αρχή ένα από τα κεντρικά προεκλογικά της συνθήματα, αυτό του «Σεβασμού στην Μειοψηφία», μας διαθέτει έναν χώρο που απέχει 16 χιλιόμετρα από την έδρα του Δήμου, με ελλιπή υλικοτεχνική υποδομή (καθώς θα πρέπει οι παρατάξεις να ορίσουν βάρδιες για να χρησιμοποιήσουν τον μοναδικό υπολογιστή) ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλει στην «αποδοτικότερη λειτουργία μας» όπως ρητά απαιτεί το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Αναρωτιόμαστε άλλωστε, αφού το τ. Δημαρχείο στο Χαλκί είναι αποδοτικό για την λειτουργία των Παρατάξεων, γιατί δεν είναι αποδοτικό για τους 5 (από τους 6) Αντιδημάρχους που επέλεξαν να έχουν το γραφείο τους στο Κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα;

Εμείς, δεν επιδιώκουμε την πολυτέλεια του Κεντρικού Δημοτικού Καταστήματος, αλλά καλούμε την Δημοτική Αρχή να μας παραχωρήσει έναν κατάλληλα εξοπλισμένο αυτόνομο χώρο στην έδρα του Δήμου, ώστε να μπορούμε να συνεδριάζουμε και να κρατάμε την αλληλογραφία και το αρχείο μας.

Εκ του Γραφείου Τύπου


Δήλωση του αναπληρωτή υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Ν.Δ. κ. Ι. Βρούτση με αφορμή τη κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου σ




Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή άλλο ένα πολύπλοκο, δαιδαλώδες και υπέρμετρα γραφειοκρατικό φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε ένα μαξιμαλιστικό κείμενο 213 σελίδων, τίθενται αβέβαιοι στόχοι (διεύρυνση φορολογικής βάσης, φορολογικός ανταγωνισμός, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής), ενώ προβλέπεται η έκδοση δεκάδων υπουργικών αποφάσεων αμφίβολης υλοποίησης και αποτελεσματικότητας.

Υπενθυμίζεται, ότι με την ίδια πολιτική ρητορεία η κυβέρνηση, είχε προωθήσει τον «πολλά υποσχόμενο» φορολογικό νόμο 3842/2010.

Ένα νόμο, που σήμερα κρίνεται αναποτελεσματικός, όχι μόνο επειδή δεν συνέβαλε στην επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού, αλλά και επειδή αρκετές από τις δεκάδες υπουργικές αποφάσεις που προέβλεπε - ακόμη και σήμερα – εκκρεμούν και δεν έχουν εκδοθεί.

Η κυβέρνηση φαίνεται να αγνοεί, ότι η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων έχει πλέον εξαντληθεί.

Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης που αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση των φορολογικών εσόδων, απαιτεί ένα απλό, σταθερό, αναπτυξιακό φορολογικό νόμο και δεν επιτυγχάνεται με:

  • Αύξηση της γραφειοκρατίας
  • Δημιουργία πολύπλοκων και ασύνδετων επιτροπών
  • Αυστηροποίηση ποινών
  • Παραπομπές σε δεκάδες υπουργικές αποφάσεις
  • Πρωταθλητισμό σε άμεσους και έμμεσους φόρους
    Στελέχωση κρίσιμων ελεγκτικών μηχανισμών στη βάση της ξεπερασμένης λογικής των ημετέρων».

Φοιτητές αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό στο Βερολίνο

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό»

Eπεισοδιακά εξελίχθηκε η διάλεξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου.

Ομάδα νεαρών διέκοψαν την ομιλία του κ. Παπανδρέου φωνάζοντας συνθήματα στα ελληνικά, βρίζοντας και προσπαθώντας να ξεδιπλώσουν αντικυβερνητικό “πανό”. Ένα από τα συνθήματα που φώναζαν ήταν «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, να ληστεύει το λαό».

Οι νεαροί διέκοψαν επανειλημμένα την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος τους παρότρυνε να τον ακούσουν και μετά να διαμαρτυρηθούν. «Εγώ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των παιδιών», είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας μάλιστα την πρόταση αν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπός τους να λάβει το λόγο, χωρίς να εισακουστεί.

«Χρειάζεται ο διάλογος, εγώ είμαι ανοιχτός στο διάλογο», είπε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα χρειάζεται να κάνουμε μεγάλες αλλαγές», σημειώνοντας ότι «μακάρι η διαμαρτυρία από μόνη της να έλυνε το πρόβλημα στην Ελλάδα».