slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Να δημιουργηθεί εξεταστικό κέντρο για τις πανελλήνιες
στην Κύθνο. Τα παιδιά πρέπει να έχουν ίδια δικαιώματα, ίδιες ευκαιρίες»
«Το πως αντιλαμβάνονται η κυβέρνηση και το Αθηνοκεντρικό Κράτος την έννοια της
νησιωτικότητας, το επιβεβαίωσαν με την απόφαση τους να στείλουν τους μαθητές της
Κύθνου να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις σε άλλο νησί», επισημαίνει ο υπ. Βουλευτής
Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος:

«Ενθουσίασε η Νάξος τους επισκέπτες δημοσιογράφους!».



Στο ότι η Νάξος μας έγινε… παγκόσμια, χάρη στην κίνηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου να προσκαλέσει σε αυτήν περισσότερους από 30 κορυφαίους δημοσιογράφους Μ.Μ.Ε. από όλον τον κόσμο να την επισκεφθούν και να τη γνωρίσουν, αναφέρθηκαν σήμερα τρεις εκπομπές μεγάλων ελληνικών καναλιών!

Μάλιστα, ιδιαίτερα τονίστηκε το πόσο οι επισκέπτες του νησιού μας εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές, τη γαστρονομία και τη φιλοξενία του.

Μαρία Χανιώτη: Υπ. Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Τις τελευταίες ημέρες πληροφορηθήκαμε όλοι για την παραίτηση του μοναδικού ειδικευόμενου γιατρού στη Σέριφο, λόγω της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στη δημόσια Υγεία στις Κυκλάδες.

Επίσης, κατά την επίσκεψή μου στην Τήνο, στις 19 Απριλίου, έγινα η ίδια μάρτυρας όσων συμβαίνουν στο Κ.Υ. του νησιού και διαπίστωσα την τραγική κατάσταση μιλώντας με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Όπως είχα αναφέρει: «[…] Δεν υπάρχει γενικός γιατρός, παθολόγος και ακτινολόγος. Οι εφημερίες βγαίνουν με τη μοναδική μικροβιολόγο, τον καρδιολόγο και την παιδίατρο εφόσον ο μοναδικός γενικός γιατρός παραιτήθηκε. Σχεδόν καθημερινά γίνονται διακομιδές αφού σχεδόν κανένα σοβαρό περιστατικό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί (…)».

Πολλοί θα ρωτήσουν τώρα που είναι σε εξέλιξη ένα πρωτοφανές κύμα παραίτησης και φυγής γιατρών, «τι θα κάνετε εσείς;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. προτείνει:

Δ. Καπούνης: «Τεράστια προβολή για τη Νάξο!»

Ακόμη δύο εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης συνδέθηκαν σήμερα ζωντανά με τη Νάξο, για να πληροφορηθούν για την κίνηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου να προσκαλέσει πάνω από 30 κορυφαίους δημοσιογράφους Μ.Μ.Ε. από όλον τον κόσμο στο νησί μας για να γνωρίσουν τις ομορφιές, την παραγωγή και τη φιλοξενία του, φέρνοντάς το έτσι στο επίκεντρο της παγκόσμιας δημοσιογραφίας!

Συγκεκριμένα, στον «αέρα» της εκπομπής «Περίμετρος» της ΕΡΤ3 βρέθηκαν ο αγαπημένος δημοσιογράφος και παρουσιαστής της τηλεόρασης, Χρήστος Νέζος και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, οι οποίοι, μάλιστα, αποκάλυψαν ότι ο Πρόεδρος των δημοσιογράφων των Η.Π.Α., ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους επισκέπτες στο νησί μας, ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από τη Νάξο ώστε έκλεισε να…

Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα στην Αμοργό

Ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στις Κυκλάδες, επισκέφθηκε το νησί της Αμοργού προκειμένου να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής του Θωμά & του Αγίου Γεωργίου και να συναντηθεί με πολίτες και επιχειρηματίες του νησιού. Αφού παρέστη στην κυριακάτικη λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χώρα της Αμοργού, συμμετείχε στην λιτανευτική επιστροφή της εικόνας της Παναγίας Χοζοβιώτισσας από τα χωριά του νησιού και επισκέφτηκε την ομώνυμη Ιερά Μονή.

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Να γίνουμε όλοι η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ για τα ΝΗΣΙΑ μας»


Ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τις εκλογές της 21ης Μαΐου:

Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο στην Νάξο-Κορυφαίο event για την προβολή του νησιού με πρωτοβουλία της Ε.Α.Σ. Νάξου




Κορυφαίοι δημοσιογράφοι από Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες
Πολιτείες, Καναδά, Αυστραλία, Ιρλανδία, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία,
Βραζιλία, Περού, Ινδία, Παλαιστίνη, Ομάν, Κουβέιτ, Τυνησία, Καμερούν,
Κολομβία, Παναμά, Αγκόλα, Σομαλία και τον Λίβανο θα βρεθούν το τριήμερο
22-24 Απριλίου στο νησί της Αριάδνης - την Νάξο.

Μυλωνάκης: Ο Βελόπουλος είναι απατεώνας, να γίνει έλεγχος στο κόμμα

Δεν λέει να κοπάσει ο σάλος στην Ελληνική Λύση, μετά την αποχώρηση από δύο βουλευτών.
Οι βουλευτές διαμαρτύρονται πως ο επικεφαλής του κόμματος, αποφάσισε με το "έτσι θέλω" να είναι υποψήφιοι σε άλλες περιφέρειες από αυτές που εκλέχθηκαν, ενώ από τη μεριά του ο κ. Βελόπουλος κάνει λόγο για αποστασία σε συνεννόηση με τη ΝΔ.

Ο Αντώνης Μυλωνάκης, ένας από τους αποχωρήσαντες βουλευτές μίλησε την Δευτέρα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και στράφηκε ευθέως κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, με βαρείς χαρακτηρισμούς, κατηγορώντας τον πως «έστησε» την ιστορία με την «δήθεν αποστασία», για να βγάλει από την μέση τους βουλευτές του κόμματος που εξέφραζαν πολιτικό λόγο και διαφωνίες με τις κινήσεις του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

Aύξηση 22,9% στο τζίρο καταλυμάτων και εστίασης το Φεβρουάριο

Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Καταλυμάτων, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Φεβρουάριο 2023 ανήλθε σε 90.463.315 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 27,0% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 71.213.744 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις στον κλάδο των Υπηρεσιών Εστίασης (κλάδος 56 της ταξινόμησης NACE Αναθ. 2), με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Φεβρουάριο 2023 ανήλθε σε 143.465.460 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 20,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2022, όπου είχε ανέλθει σε 119.169.120 ευρώ.

Μονοήμερη εκδρομή στην Τήνο 01/05/23 από τον Μητροπολιτικό Ναό Νάξου


Εκδρομή την Πρωτομαγιά στην  Τήνο  διοργανώνει  ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής (Μητροπολιτικός Ναός Νάξου) για  συλλογή χρημάτων για την αναπαλαίωση του Ναού Προφήτη Ηλία στη πόλη της Νάξου Ενημέρωση: Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πατέρα Απόστολο Βελώνη, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία…

Παναγία Αργοκοιλιώτισσα – Καλλίνικος: Το έργο είναι προς όφελος των κατοίκων της ορεινής Νάξου (video)


Νικόδημος Λιανός
Το μεγαλύτερο προσκύνημα της Νάξου… Παναγία Αργοκοιλιώτισσα.Μία πανέμορφη εκκλησία στην άκρη της Βόρειας πλευράς του νησιού, δίπλα στην Κόρωνο, σε αμφιθεατρική θέση που μπορεί να αποτελέσει δέλεαρ ώστε όλη η περιοχή να αναβαθμιστεί.Πως; Μα με την ανάδειξη του συνεδριακού και δη θρησκευτικού τουρισμού… Την 29η Μαρτίου είχαμε την προκήρυξη του διαγωνισμού με τίτλο “Κοινωνικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις Πανναξιακού Ιερού προσκυνήματος Παναγίας Αγροκοιλιώτισσας”. 

Μαρία Χανιώτη: Συγχαρητήρια στους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Πάρου

Σήμερα όλοι και όλες αισθανόμαστε «ψηλότεροι», μετά τον θρίαμβο που πέτυχαν οι αθλήτριες και αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Πάρου, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας «ILCA 4 Youth European Championship 2023», στην Ισπανία.


Η Μαριαλένα Καλακώνα, κατέκτησε με τα εθνικά χρώματα της πατρίδας μας το αργυρό μετάλλιο. Ακόμα, με τα εθνικά χρώματα στους αγώνες της Ισπανίας αγωνίστηκαν και οι ιστιοπλόοι του Ν.Ο.Π., Θεοδώρα Δαφερέρα και Γιώργος Κυπραίος, όπου κι αυτοί διακρίθηκαν.

«Έπαιξε» σε πέντε κανάλια η επίσκεψη δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο στη Νάξο!

 

Κορυφαίοι δημοσιογράφοι από 23 διαφορετικές χώρες του εξωτερικού βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Νάξο για να τη… γνωρίσουν, μετά από σχετική πρόσκληση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Αναφορά σε αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία της Ε.Α.Σ., λοιπόν, έγινε σήμερα, ούτε σε μία, ούτε σε δύο, αλλά σε... πέντε διαφορετικές δημοφιλείς εκπομπές ισάριθμων μεγάλων ελληνικών καναλιών και μάλιστα με ζωντανές συνδέσεις με το νησί μας!