slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΩΝ ΝΑΞΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΩΝ ΝΑΞΟΥ

Αγαπητέ πρόεδρε και αγαπητοί φίλοι του σωματείου,

Έλαβα την επιστολή σας (30/8/2020) που μας κοινοποιήσατε, με την οποία ζητάτε την άμεση παρέμβαση του κ. Γ. Βρούτση στα αιτήματα σας.

Γνωρίζετε πολύ καλά τόσο την προσωπική μου, όσο και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στα αιτήματα σας, αλλά και στο συνολικό θέμα της σμύριδας.

Διάσημοι φύτεψαν πατάτες για καλό σκοπό στο Food Experience Πατάτας Νάξου 2020!

 Αγρότες για μία μέρα έγιναν άνθρωποι της δημοσιογραφίας, της τέχνης και του πολιτισμού που συμμετείχαν στο Food Experience Πατάτας Νάξου 2020, το οποίο διοργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου το τριήμερο 28-30 Αυγούστου.

Μέσα σε ένα εύφορο πατατοχώραφο του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων ο καταξιωμένος ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος οδηγούσε το τρακτέρ…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Για μεταφορά στατήρων σμύριδας και ενσήμων στο Δημόσιο!ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΩΝ Νάξος 30/8/2020 Αρ. Πρωτ. 14 ΝΑΞΟΥ Προς: Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση. Ταχ. Κώδικας 84302 Κοιν. : Α) Υπουργό Περιβάλλοντος& Ενέργειας. Τηλ. – FAX 22850 51237 Β) Βουλευτές Κυκλάδων. 6972333730 Γ) Τοπικό Τύπο.

Κύριε υπουργέ, σας γνωρίζουμε ότι η Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος με έγγραφό της στις 18/6/2020 και με αρ. πρωτ. Φ 11/50 ( το οποίο σας επισυνάπτουμε) αποφάσισε: << Όσοι σμυριδεργάτες παρέδωσαν στο δημόσιο πάνω από 150 στατήρες σμύριδας, η πλεονάζουσα ποσότητα να μεταφερθεί στο δημόσιο>> Μία απόφαση που προκάλεσε δικαιολογημένα την οργή και την αγανάκτηση σε όλα τα

«Συστάσεις εμβολιασμού για παιδιά και ενήλικες κατά την περίοδο της πανδημίας SARS-CoV-2»

 adn-15-2.jpgΟ ρόλος και η αξία του εμβολιασμού στη δημόσια υγεία. 

Κάθε χρόνο 2-3 εκατομμύρια θάνατοι σε όλη την υφήλιο προλαμβάνονται μέσω του εμβολιασμού, ενώ 750.000 παιδιά σώζονται από αναπηρία, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Ακόμα, εκτιμά ότι 1,5 εκατομμύριο θάνατοι παγκοσμίως μπορούν να αποφευχθούν, εάν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη. 

Γ. Βρούτσης: Μόνιμη, αποτελεσματική και εγγυημένη λύση για τις εκκρεμείς συντάξεις η ψηφιακή σύνταξη–ΑΤΛΑΣ - Ο e-ΕΦΚΑ θα εντάξει στο σύστημα ΑΤΛΑΣ τις εκκρεμείς συντάξεις χηρείας και τ. ΟΓΑ από 1.1.2017

  

«Συνεχίζουμε την έκδοση και τη σταθερή δημοσιοποίηση των εκθέσεων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» φωτίζοντας ξανά όλες τις πτυχές του ασφαλιστικού συστήματος.  

Συγκεκριμένα, ως προς τα στοιχεία για τις συντάξεις:

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ Δ.Ι.Ε.Κ.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΚ ΝΑΞΟΥ

 

Από την Τρίτη 1-9-2020 μέχρι και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 23:59 στο σύνδεσμο:

 

https://diek.it.minedu.gov.gr/

 

Καλούμε το ενδιαφερόμενο κοινό να εγγραφεί ηλεκτρονικά στις ειδικότητες που θα λειτουργήσουν το έτος κατάρτισης 2020-2021 στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Νάξου.


Για το ΔΙΕΚ Νάξου εγκρίθηκαν 5 ειδικότητες Α΄ εξαμήνου:

Συνεδρίαση Π.Σ.για καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας/επιθετικότητας

 

-


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ               Ρόδος 2.9.20 

"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

"Να συνεδριάσει άμεσα  το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου σε ακριτικό μας νησί και να καταγγείλει την Τουρκική επιθετικότητα"

Με αφορμή την συνεχιζόμενη προκλητική και επιθετική στάση της Τουρκίας που καταπατά το Διεθνές Δίκαιο  και με αποκορύφωμα την αμφισβήτηση της  Ελληνικότητας  του Αιγαίου και της Δωδεκανήσου, καλούμε τον Περιφερειάρχη   Νότιου    Αιγαίου και το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου :
1)Να συγκαλέσει άμεσα σε συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο(Π.Σ.) Νοτίου Αιγαιου και να συζητηθεί  η απαράδεκτη στάση της Τουρκίας.
 
2)Να υπάρχει ψήφισμα-καταδίκη της Τουρκικής επιθετικότητας. 

Fwd: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

Ευρωπαϊκή Ένωση

Ευρωπαϊκό Ταμείο

Περιφερειακής Ανάπτυξης

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 

Νοτίου Αιγαίου 2014-2020                                                                                     Ερμούπολη, 2  Σεπτεμβρίου 2020ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έγκριση υπογραφής σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Δήμου Θήρας  


Οι παρεμβάσεις, ύψους 0,78 εκ. €,  χρηματοδοτούνται από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας Στην προέγκριση υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο για την  ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου Δήμου Θήρας, το οποίο απαντά στην επιτακτική απαίτηση για ενεργειακή και ποιοτική αναβάθμιση του ενεργοβόρου αγωνιστικού χώρου, προέβη η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου. 


Ειδικότερα, η ΕΥΔ ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση κλειστού γυμναστηρίου του Δήμου Θήρας», ούτως ώστε να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και να ξεκινήσει η υλοποίησή του. 

Το έργο  αφορά στην ενεργειακή αναβάθμισή του από την κατηγορία Δ στην κατηγορία Β+. Το κτίριο, επιφάνειας 2.350 μ2, έχει φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και στέγη από δικτυωτό χωροδικτύωμα. Τα συγκεκριμένα κτίρια είναι γνωστά για τις υψηλές ενεργειακές τους απαιτήσεις, κυρίως σε κλιματισμό, λόγω του μεγάλου ύψους του αγωνιστικού χώρου. Λόγω  και της μεγάλης χρήσης του  γυμναστηρίου, η απαίτηση για ενεργειακή και ποιοτική αναβάθμιση είναι επιτακτική.


Ο εργασίες που περιλαμβάνονται είναι θερμομόνωση των τοίχων του γυμναστηρίου, αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με νέα ενεργειακά, αντικατάσταση των ψυκτών που είναι εκτός λειτουργίας με έναν νέο υψηλής απόδοσης, εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και Α/Θ για την παραγωγή του ζεστού νερού, εγκατάσταση Φ/Β πάνελ ονομαστικής ισχύος 10kWp, αλλαγή των φωτιστικών με νέα τεχνολογίας LED και εφαρμογή διατάξεων αυτοματισμού στην υφιστάμενη Κεντρική Κλιματιστική Μονάδα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

 

Ο προϋπολογισμός  και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του έργου ανέρχονται σε 781.200,00


Το έργο, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ),  στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.


Το Γραφείο Τύπου


Fwd: ΠΡ: «Ανάγκη αύξησης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα»


Η  διαχειριστική  ομάδα  του naxios.blogspot.com


«Ανάγκη αύξησης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα»

Οι βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Νεκτάριος Σαντορινιός και Νίκος Συρμαλένιος   κατέθεσαν αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θέμα την ανάγκη αύξησης των ακτοπλοϊκών δρομολογίων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Η αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και βασίζεται σε πρόσφατη επιστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, επισημαίνει τις μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις που η πανδημία και η μείωση της τουριστικής κίνησης έχουν επιφέρει στα νησιά.

Η ενδυνάμωση, υπογραμμίζουν οι βουλευτές Ν. Σαντορινιός και Ν. Συρμαλένιος, του ακτοπλοϊκού δικτύου των Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, έστω και τώρα, θα βοηθήσει σημαντικά την εγχώρια τουριστική κίνηση, διευκολύνοντας τους Έλληνες επισκέπτες να μεταβούν στα νησιά για το υπόλοιπο της περιόδου, στηρίζοντας, κατ΄ επέκταση, τις τοπικές κοινωνίες και επιχειρήσεις.

Η Κυβέρνηση, μη κατανοώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιών και κάνοντας τη μια λάθος επιλογή μετά την άλλη στα ζητήματα του τουρισμού, φέρει ακέραιη την ευθύνη της ανυπαρξίας ενός σχεδίου στήριξης των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ίδιων των νησιωτών.

Οι προτάσεις που ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει για αύξηση των δρομολογίων και για στοχευμένο ανασχεδιασμό του ακτοπλοϊκού δικτύου, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, να εξυπηρετηθεί η τουριστική κίνηση και να καλυφθούν οι νησιωτικές ανάγκες, είναι επίκαιρες, ρεαλιστικές και απαντούν στα προβλήματα βιωσιμότητας των νησιών. Η ΝΔ πρέπει να σταματήσει την χωρίς ουσία επικοινωνιακή ρητορική και να αποφασίσει επιτέλους να εφαρμόσει πολιτικές για τα νησιά, πριν το ρήγμα στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό τους, βαθύνει δραματικά.Fwd: Αναφορά της Κατερίνας Μονογυιού προς τον Υπουργό Οικονομικών για το Πτωχοκομείο Θήρας.

 


Αναφορά της Κατερίνας Μονογυιού προς τον Υπουργό Οικονομικών για το Πτωχοκομείο Θήρας.

Η Διοίκηση του Πτωχοκομείου Θήρας ευχαρίστησε την Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού για την κατάθεση Αναφοράς προς το Υπουργείο Οικονομικών για το Πτωχοκομείο Θήρας. Το αίτημα εξαίρεσης των ιδρυμάτων Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα
από την υποχρέωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος για το επερχόμενο έτος είναι ένα
δίκαιο αίτημα. Έτσι, θα διευκολυνθούν τα ιδρύματα αυτά στην προσπάθειά τους να
παρέχουν το έργο τους που είναι τόσο απαραίτητο για την στήριξη ευπαθών ομάδων,
ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο.

***Επισυνάπτονται η αναφορά της κ. Μονογυιού και το ευχαριστήριο μήνυμα της Διοίκησης του Πτωχοκομείου Θήρας 

Fwd: Θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Τουρισμού σε Αναφορά της Κατερίνας Μονογυιού
Θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Τουρισμού σε Αναφορά της Κατερίνας Μονογυιού

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Τουρισμού στην Αναφορά που είχε καταθέσει
η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού σχετικά με τα
ζητήματα που προκύψανε με την σήμανση health first που έχει εισαγάγει το Υπουργείο ως
ένα από τα μέτρα ενημέρωσης των επισκεπτών στη χώρα μας.
Οι συγκεκριμένες βελτιώσεις υιοθετούνται μετά από παρατηρήσεις των Ενώσεων
Ξενοδόχων Πάρου Αντιπάρου και Τήνου τις οποίες είχε καταθέσει Αναφορά στο Προεδρείο
της Βουλής των Ελλήνων προς το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο και προχώρησε
σε αναθεώρηση του σήματος.


***Επισυνάπτονται η αναφορά της κ. Μονογυιού και η απάντηση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη

Άμεση έγκριση της ειδικότητας “Τεχνικός Οχημάτων” του ΕΠΑΛ Σύρου»: Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άμεση έγκριση της ειδικότητας "Τεχνικός Οχημάτων" του ΕΠΑΛ Σύρου»: Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

 

 

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την επιστολή της Α΄  ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ   με την οποία ζητά να εγκριθεί άμεσα η ειδικότητα "Τεχνικός Οχημάτων" του ΕΠΑΛ Σύρου που "κόπηκε" από το Υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφέρει η επιστολή, το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει την πολιτική των

Στην Ίο ο Βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας

 

Επίσκεψη στην Ίο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου την Παρασκευή 28 Αυγούστου παρευρέθηκε στον Εσπερινό που τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη στον Κάλαμο, στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. 


Το Σάββατο 29 Αυγούστου ο Βουλευτής Κυκλάδων συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γκίκα Γκίκα, του Αντιδημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικών συμβούλων, του Προέδρου του Κέντρου Υγείας Ίου, εκπροσώπων φορέων και πολιτών του νησιού. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση, την υγεία, την παιδεία, τον τουρισμό, τις υποδομές, την ανάπτυξη, την καθημερινότητα και τη νησιωτικότητα.