slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Οι Εργαζόμενοι και οι Επαγγελματίες του Τουρισμού ζητούν ουσιαστικές λύσεις και απαντήσεις, όχι «εγκαίνια»

 ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: «Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις ...Οι Εργαζόμενοι και οι Επαγγελματίες του Τουρισμού ζητούν ουσιαστικές λύσεις και απαντήσεις, όχι «εγκαίνια»

 «Εγκαίνια του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού» έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, που επέλεξε τη Σαντορίνη, ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, για τη σχετική του εμφάνιση και συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους των ξένων ΜΜΕ.
Τον καλωσορίζουμε στις Κυκλάδες, που κάθε χρόνο προσφέρουν, παρά το μικρό τους μέγεθος το μεγαλύτερο ποσοστό επί του τουριστικού ΑΕΠ της χώρας.  
Τον καλωσορίζουμε και στη Σαντορίνη που υποδέχεται κάθε χρόνο -αλλά όχι φέτος που τα περιφερειακά αεροδρόμια θα ανοίξουν στα μέσα Ιουλίου-  περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΟΡΙΑΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ


Μοριακός αναλυτής PCR παραδόθηκε από την Περιφέρεια στο Νοσοκομείο Σαντορίνης

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει τη θωράκιση των δομών υγείας στα νησιά της, για την ανίχνευση και διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων Covid-19
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο έβδομος μοριακός αναλυτής ανίχνευσης του κορωνοϊού με τη μέθοδο PCR, παραδόθηκε σήμερα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης θωράκισης των δομών υγείας στα νησιά της, για την ανίχνευση και διαχείριση ενδεχόμενων κρουσμάτων Covid-19. 

Κατερίνα Μονογυιού: Επενδύουμε στην παιδεία και αναβαθμίζουμε το ρόλο της

 Κατερίνα Μονογυιού: Επενδύουμε στην παιδεία και αναβαθμίζουμε το ρόλο της 
Σήμερα 11 Ιουνίου υπερψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση του σχολείου. Στόχος του νομοσχεδίου είναι η αλλαγή, από τα θεμέλια του εκπαιδευτικού συστήματος με την ποιοτική του αναβάθμιση από το νηπιαγωγείο έως το πανεπιστήμιο. Όταν επενδύουμε στην παιδεία και αναβαθμίζουμε τον ρόλο της επενδύουμε στα παιδιά μας και στο μέλλον της Ελλάδας.
Οι κυριότερες αλλαγές του νομοσχεδίου είναι οι εξής:

Γιώργος Λεονταρίτης : Ικανοποίηση για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών στο οδικό δίκτυο Αθηνιού και Μονόλιθου"Δύο μεγάλα έργα, ζωτικής σημασίας για το νησί της Σαντορίνης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με γοργούς ρυθμούς, με την πρόοδο των εργασιών να είναι απολύτως ικανοποιητική" .


Στη δήλωση αυτή προέβη σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε το μεσημέρι, παρουσία του Επάρχου Θήρας κ. Χαράλαμπου Δαρζέντα, υπηρεσιακών στελεχών και των υπευθύνων των αναδόχων των έργων, αποκατάστασης του δρόμου του Αθηνιού και στην περιοχή του Μονόλιθου.


Αναφερόμενος στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, ο κ. Λεονταρίτης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ταχεία και απρόσκοπτη ολοκλήρωση των εργασιών, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι οι μέχρι σήμερα καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών οφείλονταν στο δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο εκτέλεσης των δημοσίων έργων.

Αυτό είναι το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025: Πόσα παίρνει κάθε Περιφέρεια


Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Σπυρίδων–Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Ιωάννης Τσακίρης, έθεσαν την 11ηΙουνίου σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το «Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021 -2025».Πρόκειται για κείμενο 66 σελίδων, που καθορίζει, για την ως άνω πρώτη προγραμματική περίοδο, τις προτεραιότητες ανά τομέα πολιτικής στο πλαίσιο των εθνικών αναπτυξιακών στόχων, τους ειδικούς στόχους και δράσεις, τον συνολικό και ανά Πρόγραμμα προϋπολογισμό, καθώς και τα αποτελέσματα που επιδιώκονται με την εφαρμογή του.
Βάσει του αρ.123 του ν.4635/2019, καλούνται να συμμετάσχουν στη διαβούλευση τα Υπουργεία, οι ΟΤΑΑ’ και Β’ βαθμού, οι κοινωνικοί και οικονομικοί εταίροι και οι πολίτες, καταθέτοντας τις προτάσεις τους για την όποια βελτίωση του περιεχομένου του.Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την 10ηΙουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00.
Υπενθυμίζουμε ότι μέρος του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) είναι τα Τομεακά και Περιφερειακά Προγράμματα Ανάπτυξης (ΤΠΑ/ΠΠΑ), τα οποία καταρτίζονται από τα αρμόδια Υπουργεία και τις Περιφέρειες.
Στο περιφερειακό επίπεδο, η κατανομή των πόρων του ΕΠΑ λαμβάνει υπόψη την υφιστάμενη κατανομή με βάση των προϋπολογισμό ενταγμένων έργων, τις πραγματοποιήσεις για το 2019 και τις εκτιμήσεις για το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων στο τέλος του 2020, το ΜΠΔΣ 2020-2023, καθώς και τη βαρύτητα που έχουν σε κάθε Περιφέρεια έξι κοινωνικοοικονομικοί δείκτες, με απώτερο στόχο την εξομάλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων.
Μπορείτε να δείτε την κατανομή ανά Περιφερειακό Πρόγραμμα στον Πίνακα που ακολουθεί:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ

Νάξος, 11 Ιουνίου 2020


Σημαντική συμφωνία με το «Nautical Channel» επέτυχε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η οποία εξασφαλίζει διεθνής προβολή του προορισμού στο ποιοτικό κοινό του έγκριτου δικτύου χωρίς επιβάρυνση. Προκειμένου να στηρίξει τη Νάξο και τον Ελληνικό Τουρισμό στο επίσημο τουριστικό άνοιγμα της Ελλάδας στο εξωτερικό, το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο συμφώνησε με τον Δήμο, με τη μεσολάβηση της εταιρίας τουριστικών συμβούλων του, να μεταδώσουν ξανά τα δύο ημίωρα επεισόδια που είχαν γυριστεί στο νησί πριν 2 χρόνια για μία συνεχόμενη εβδομάδα, από το Σάββατο 6 Ιουνίου έως και το Σάββατο 13 Ιουνίου και συνολικά για 17 φορές!

ΕΛΛΕΤ - ΔΤ_Φέρουσα Ικανότητα στην Σαντορίνη: Η ΕΛΛΕΤ ενημερώνει τον Πρωθυπουργό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φέρουσα Ικανότητα στην Σαντορίνη.
Η ΕΛΛΕΤ ενημερώνει τον Πρωθυπουργό


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για θέματα Φέρουσας Ικανότητας στην Σαντορίνη, στο πλαίσιο της σύντομης επίσκεψής του στο νησί και συναντήσεών του με τοπικούς φορείς, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020. 

Ήδη από το 2013, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με στόχο τη προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης του ελληνικού και κυρίως του νησιωτικού χώρου –και λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ορίσει από 20ετίας στη νομολογία του την έννοια της Φ.Ι., ιδίως των «μικρών νησιών», επιβάλλοντας τον απόλυτο σεβασμό της– ερευνά τη δυνατότητα προσδιορισμού της Φέρουσας Ικανότητας νησιωτικών χώρων.

Βρούτσης Ιωάννης για κοινωνικό τουρισμό και μείωση ανεργίας:

 
 

🔹 Αυξήσαμε τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για το διάστημα 2020-2021 και τους ωφελούμενους του προγράμματος, ώστε 300.000 συμπολίτες μας φέτος να κάνουν καλύτερες και ποιοτικότερες διακοπές.
🔹 Σύμφωνα με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ το ισοζύγιο τον μήνα Μάιο 2020 κατέγραψε αύξηση της μισθωτής απασχόλησης