slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όταν η “Αγανάκτηση” μας οργανωθεί ... θα υπάρχει “Ελπίδα”


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Σήμερα βρέθηκα για πρώτη φορά στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τους χιλιάδες Αγανακτισμένους συμπατριώτες μας που εδώ και μέρες  διαδηλώνουν ενάντια στον κ. Παπανδρέου και την παρέα του που υποτίθεται ότι μας κυβερνούν!
Λέω υποτίθεται γιατί είναι πλέον ...

Μετανάστες προσφέρουν .. μασάζ στις παραλίες των νησιών!

Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες λένε οι πολιτικοί μας.
Στις παραλίες των νησιών μας μετανάστες απο την Κίνα και την Ταυλανδη έχουν πιάσει δουλειά και κάνουν χρυσές δουλειές! Για την ακρίβεια, γυρνάνε με ένα καρτελακι απο λουόμενο σε λουόμενο προσφέροντας υπηρεσίες μασάζ!
Φυσικά δεν υπάρχουν αποδείξεις η ο,τι άλλο χαρτάκια αναζητά απο όλους εμάς η εφορια.
Ο ήλιος χαλαρώνει μυαλό, σώμα και θεσμούς..
Καλό μας καλοκαίρι... ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Σχετικά με: "Ομολογία Παπανδρέου: δεν μπορώ να κυβερνήσω μόνος μου!"


Αν καταλαβα καλα τωρα τον επιασαν οι ανησυχίες τον κο Παπανδρέου. Όταν ο ελληνικός λαός μήνες τωρα διαμαρτύρεται για τα μετρα, ελεγε πως το καθηκον του ηταν να "σωσει" τη χωρα.
Εκανε εντελώς το αντιθετο απο οτι επρεπε για να σωθεί η οικονομια μιας χώρας! Εκμηδένισε την αγορα..Ένα παιδακι του δημοτικου να βάλεις να κυβερνησει θα τα εκανε μια χαρα..Παρεδωσε τη χωρα ανευ ωρων σε ξενα χερια..Ο μεγαλύτερος εθνοπροδοτης που περασε ποτε απο τη χωρα.. Ξεστόμισε τα μεγαλυτερα ψεμματα που εχει πει πολιτικός σε προεκλογικο αγωνα..λέγοντας μαλιστα οτι δεν ηξερε οτι τελικα λεφτα δεν υπηρχαν..

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΕΞΟΧΙΚΑ ΤΟΥΣ...

Ρεπορτάζ : Β. Σ. Κανέλλης(από το Έθνος της Κυριακής)Τα σενάρια για αναστολή του "πόθεν έσχες" και στην εξοχική κατοικία έχουν ήδη γίνει γνωστά σε ξένους, που βλέπουν ότι μπορούν να κάνουν...

Δεν αποκλείει ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το μνημόνιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία»

Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», σε ερώτημα, αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους υπουργούς χειρίστηκαν την πρώτη δανειακή σύμβαση με την τρόικα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντά:                                                               Δεν αποκλείει ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το μνημόνιο

Λέει χαρακτηριστικά: «Η δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ευθύνη και το κόστος. Δεν υπάρχει δημοκρατική ασυλία. Είναι άλλη η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών που έχουν άμεση επαφή με χειρισμούς και άλλη η ευθύνη ενός υπουργού σε μη σχετικό υπουργείο».    Βγάζει αντισυνταγματικό το μνημόνιο.                                                          
Επισημαίνοντας  χαρακτηριστικά ότι : όσον αφορά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει να επικυρωθεί πολιτικά από 180 βουλευτές, υπονοώντας σαφώς ότι και το μνημόνιο 1 που ψηφίστηκε από λιγότερους βουλευτές είναι αντισυνταγματικό και φυσικά άκυρο.
Για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες από τις ιδιωτικοποιήσεις επισημαίνει ότι 
«οι αποφάσεις αυτές είναι τόσο κρίσιμες και τόσο πολύπλοκες, που καθεμία πρέπει να έχει τη μορφή νόμου, γιατί αλλιώς δημιουργούνται τεράστιες διοικητικές και νομικές δυσχέρειες, ενώ υπάρχει και ζήτημα ευθύνης για τα πρόσωπα που θα πάρουν τις σχετικές αποφάσεις. Άρα μόνο με τη Βουλή και τη μορφή νόμου λύνονται τα θέματα αυτά».

Αμφισβητεί στην ουσία την νομιμοποίηση της κυβέρνησης

Όσον αφορά  τα λεγόμενα του κ. Παπανδρέου περί δημοψηφίσματος, τα αμφισβητεί λέγοντας ότι: δε νοείται δημοψήφισμα με "απλουστευτικό, παραπειστικό ή αυτονόητο ερώτημα που λειτουργεί μόνο ως υποκατάστατο των εκλογών και ως μηχανισμός έμμεσης άντλησης νομιμοποίησης" θέτοντας σαφώς  θέμα λαϊκής νομιμοποίησης της κυβέρνησης

Νάξος , οι εκδηλώσεις της ημέρας


·         Παραδοσιακό Μαγείρεμα Ναξιώτικης συνταγής.
Tην Κυριακή 12 Ιουνίου στις 7.00 μμ ο Νάξιος Σεφ Δημήτρης Παπαδόπουλος μαγειρεύει ζωντανά Ναξιώτικες παραδοσιακές συνταγές με ντόπια προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και νοστιμιάς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Χώρας στο Λιμάνι.

Συναυλία. Φοίβου Δεληβοριά 
Tην Κυριακή 12 Ιουνίου στις 9.00 μμ θα εμφανιστεί Ζωντανά στο χώρο του Πρώτου Δημοτικού της Νάξου ο Φοίβος Δεληβοριάς, το αγαπημένο αιώνιο «παιδί» της Ελληνικής έντεχνης μουσικής σκηνής, ο οποίος κυκλοφόρησε στις τελευταίες στιγμές του 2010 των 6ο studio δίσκο του με τον τίτλο «Ο Αόρατος Άνθρωπος» στο δυναμικό πλέον του νεοσύστατου “Εξώστη” επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τον προοδευτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τον ήχο και διάθεση αλλά και την τόλμη για συνεχείς αλλαγές.

Ανακοίνωση ιστιοπλοϊκού ομίλου Νάξου

Ν.Ι.Ο Ναξου 10/6/2011 Δελτίο τύπου
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν
στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Νάξου,σας καλούμε
το Σαββατο 18/6/2011 στις  19:00 στο
πνευματικό κέντρο της Παντάνασσας,
προκειμένου να σας ενημερώσουμε
για την κατάσταση που εχει διαμορφωθεί,
να ανταλλάξουμε απόψεις και να πάρουμε όλοι μαζι αποφάσεις
που αφορούν τα παιδιά μας.
Η παρουσία σας είναι σημαντική και απαραίτητη
για την πορεία του ομίλου και τις ιστιοπλοϊκές
δραστηριότητες τις όποιες θα προγραμματίσει
για τα παιδια και τους ενήλικες.
             το
ΔΣ του Ν.Ι.Ο Ναξου