slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ για καθυστερήσεις των πιστώσεων και εγκατάλειψης των χωριών Σκαδού και Μέσης!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΑΔΙΩΤΩΝ - ΜΕΣΩΤΩΝ ΝΑΞΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Αθήνα, 20-04-2016
ΦΑΙΔΡΙΑΔΩΝ 121 – ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ Τ.Κ. 11364 Αρ. Πρωτ. 29/20-04-2016
ΤΗΛ. 211 215 5185, FAX: 211 215 5185
e-mail : skado.mesi@gmail.com
Πληροφορίες : Ανδρέας Παπαϊωάννου Τηλ.: 6936000091 & 2106000091 Προς: Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
Υπ’ όψιν: 1. Δημάρχου, κ. Ε. Μαργαρίτη
2. Αντιδημάρχου, κ. Τ. Πρωτονοταρίου
3. Αντιδημάρχου, κ. Δ. Μανιού
4. Προϊσταμένου Δ.Τ.Υ., Κ. Ε. Ζουγανέλη
ΚΟΙΝ.: 1. Τοπική Κοινότητα Σκαδού
2. Τοπική Κοινότητα Μέσης
3. Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ν. Συρμαλένιος
4. Βουλευτής Κυκλάδων κ. Α. Συρίγος
5. Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ν. Μανιός
6. Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ι. Βρούτσης
ΘΕΜΑ: Διάθεση πίστωσης από ΣΑΕΠ 067 στις Τ.Κ. Σκαδού και Μέσης.
Σχετ.: α) Η με αριθ. 48/25-02-2009 Απόφαση Δ.Σ. (πρώην) Δήμου Δρυμαλίας,
β) Το με αριθ. πρωτ. 327/09-01-2015 έγγραφο Τ.Κ. Σκαδού,
γ) Το με αριθ. πρωτ. 22120/29-10-2015 έγγραφο Τ.Κ. Σκαδού.Πληροφορηθήκαμε από τους Εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων Σκαδού και Μέσης, κ. Μιχαήλ Πάσουλα και Νικήτα Κουτσοκέρη αντίστοιχα, το ιστορικό του αδιάθετου υπολοίπου πίστωσης, ύψους 447.803,17€, το οποίο

"Γιατί τους κάνεις την χάρη πρόεδρε";;

Είπα να μην γράψω τίποτα για τον έναν χρόνο της παραίτησης Σαμαρά από την αρχηγία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, διότι με λυπεί πάρα πολύ. Όμως, κατόπιν σκέψεως άλλαξα γνώμη και αποφάσισα να αναρτήσω κάτι διότι θα πρέπει να θυμόμαστε αυτήν την μαύρη για την Ελλάδα και το κόμμα ημέρα που κάτι αδούλευτα
παιδάκια, ανεύθυνα, υποκινούμενα από αποτυχημένους κομματικούς, ζήτησαν (άκουσον άκουσον) την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά μετά το δημοψήφισμα του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, λες και έχασε ο ίδιος ή το κόμμα....

Αύριο ξεκινάει τα δρομολόγια του το SUPERFERRY II της GOLDEN STAR FERRIES

Στο λιμάνι της ΝΑΞΟΥ.
Στο λιμάνι της ΝΑΞΟΥ.

Από αύριο Πέμπτη 7 Ιουλίου αρχίζει πάλι τα δρομολόγια του το SUPERFERRY II της GOLDEN STAR FERRIES και θα το βλέπουμε κάθε μέρα στο λιμάνι μας ,στις 08.30 το πρωί (εκτός Κυριακής που θα είναι 14.45 ) για ΜΥΚΟΝΟ - ΤΗΝΟ - ΑΝΔΡΟ - ΡΑΦΗΝΑ. με ώρα άφιξης 14.20. Από ΡΑΦΗΝΑ θ αναχωρεί στις 16.50 το απόγευμα με ώρα άφιξης στη ΝΑΞΟ 11.00 το βράδυ (εκτός Κυριακής που θ αναχωρεί στις 10.00 το βράδυ)

Γιάννης Βλασερός : Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης δεν πρέπει να λειτουργήσει σαν ενισχυμένο κέντρο υγείας

Η ανακοινωθείσα έναρξη της λειτουργίας του Νοσοκομείου τις επόμενες ημέρες χωρίς ολοκλήρωση των προσλήψεων και χωρίς σχέδιο λειτουργίας των Τμημάτων του στην πραγματικότητα αφορά την λειτουργία ενός ενισχυμένου Κέντρου Υγείας που προέκυψε από την μεταφορά του προϋπάρχοντος ΚΥ στις εγκαταστήσεις του Νοσοκομείου .
Τα προαναγγελθέντα εγκαίνια μπορεί να εξυπηρετούν την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης όχι όμως τις μεγάλες ανάγκες περίθαλψης του λαού της Σαντορίνης και των χιλιάδων επισκεπτών της. 
Αναλυτικά η δήλωση του γραμματέα του τομέα πολιτικής νησιωτικών χώρων του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βλασερού:

Ελπίδα ζωής από ...σήμερα

Οι Κινέζοι λένε ότι μία φωτογραφία είναι χίλιες λέξης. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία αξίζει τόμους και δη της μεγαλύτερης εγκυκλοπαίδειας του κόσμου. Τι βλέπετε στη φωτογραφία; Τρεις γιατρούς, δύο ορθοπεδικούς και έναν αναισθησιολόγο που πραγματοποιούν μία χειρουργική επέμβαση. Η φωτογραφία είναι …φρέσκια. Δεν έρχεται από το μέλλον ούτε από το …παρελθόν. Τραβήχτηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου εν έτη 2016. Οι γιατροί Ραπτάκης – Πρωτοπαπαδάκης υπέβαλλαν σε χειρουργική επέμβαση ασθενή που αντιμετώπιζε πρόβλημα στο χέρι του λόγω φλεγμονής και χρειάστηκε να γίνει επέμβαση. Μία μικρή – μεγάλη επέμβαση που λένε κάποιοι. Με τον

Γ. Βρούτσης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει προκλητικά να εξαπατά και να απαξιώνει τους νησιώτες.


Μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στο Αιγαίο, τώρα επιχειρεί να απομακρύνει από τα νησιά και τα Υποθηκοφυλακεία»
«Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης “Περί αναδιοργάνωσης των Υποθηκοφυλακείων της χώρας”, επιφέρει ένα ακόμη καίριο πλήγμα στη νησιωτική Ελλάδα.

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο οδικό δίκτυο Νάξου, Αμοργού, Ηρακλειάς και Μυκόνου


Εργολαβική σύμβαση για την σήμανση και ασφάλεια του οδικού δικτύου σε Νάξο, Αμοργό και Ηρακλειά
· Διαγωνισμός για την συντήρηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού επαρχιακού δικτύου Μυκόνου
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της στο οδικό δίκτυο των νησιών ,προκειμένου αυτό να καταστεί ασφαλέστερο και πιο λειτουργικό για τους χρήστες του, προχωρά σε διαγωνισμό για την συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο επαρχιακό δίκτυο της Μυκόνου. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση για την σήμανση και ασφάλεια του οδικού δικτύου στη Νάξο, την Αμοργό και την Ηρακλειά.
Ειδικότερα:

ΝΔ: Ποια εμπλοκή του στρατού σχεδίαζαν Τσίπρας-Καμμένος με το Plan-B Βαρουφάκη;

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στις αποκαλύψεις του καθηγητή Γκαλμπρέιθ για το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη και την συμμετοχή του Στρατού στην επιστροφή στη δραχμή.Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε αρχικά μέσω του εκπροσώπου Τύπου της

«Απών ο Υπουργός, ενώ οι αγρότες δοκιμάζονται από τον καιρό» Παρέμβαση του Γραμματέα ΝΔ Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Στις καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες στους νομούς Ηλείας και Καρδίτσας τις τελευταίες ημέρες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα σε Ηλεία και Καρδίτσα προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες. Πιο συγκεκριμένα στο νομό Ηλείας και ειδικότερα στις περιοχές της Μανωλάδας  και των Κρεστένων, λόγω των βροχοπτώσεων, ζημιές προκλήθηκαν σε υπαίθριες καλλιέργειες καρπουζιού και πατάτας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Κ.Ο. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ν. Μαϊτός: Η νομιμότητα στις αποφάσεις δεν είναι επιλογή προς διαπραγμάτευση!

   Η πρόσφατη ανταλλαγή ανακοινώσεων και βολών ανάμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και η απαράδεκτη επίθεση του Δημάρχου Νάξου εναντίον της πρώτης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, έρχεται να δικαιώσει πλήρως το θέμα που ως παράταξη, πρώτοι αναδείξαμε και ανακινήσαμε από τον περασμένο Οκτώβρη.

Αντί όμως να τοποθετηθούμε ως πλήρως δικαιωμένοι από τις εξελίξεις, θέλουμε αυτή την ώρα να διαμηνύσουμε προς κάθε κατεύθυνση :

Όργια εν πλω στις Κυκλάδες! Ερωτική κρουαζιέρα με ανταλλαγές ζευγαριών


Ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο ένα πολύχρωμο μωσαϊκό πολιτισμού, τέχνης, παράδοσης!

 Το καλεντάρι του Ιουλίου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συγκεντρώνει πλήθος εκδηλώσεων που ενισχύουν τη μοναδικότητα του αιγαιοπελαγίτικου καλοκαιριού και μεταμορφώνουν τις διακοπές σε μια αξέχαστη εμπειρία!

Πολιτισμός, παράδοση, λαογραφία, γαστρονομία, ντόπια έθιμα και γιορτές, αλλά και