slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι «ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ» των Κυκλάδων

Αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση που κρατούν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στις Κυκλάδες για το σοβαρό θέμα του αποκλεισμού των νησιών μας λόγω της πολυήμερης απεργίας της Πανελλήνιας ναυτικής Ομοσπονδίας.

Για τον λαλίστατο, άλλα υπό προθεσμία, Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βασίλη Μπρακουμάτσο δεν υπάρχει ζήτημα διότι σε λίγο καιρό δεν θα τον θυμόμαστε.

Οι εκλεγμένοι όμως βουλευτές του νομού μας ο κ. Παναγιώτης Ρήγας και ο κ. Γιώργος Παπαμανώλης, λαλίστατοι για άλλα ασήμαντα ζητήματα των νησιών μας, δεν έχουν πάρει δημόσια θέση, ως όφειλαν να κάνουν. Και έπρεπε να πάρουν θέση για το οξύτατο πρόβλημα που έχει προκύψει στα νησιά μας εξαιτίας της πολυήμερης απεργίας αποτέλεσμα της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και τους φορείς της ακτοπλοΐας.

Αντί να πάρουν θέση οι δυο βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις Κυκλάδες επέλεξαν το δρόμο της «ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ». Παράλληλα όμως με τους βουλευτές του νομού «ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ» και ο νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας. Εκτός κι αν έχει αποφασίσει να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τα αρμόδια όργανα του κεντρικού κράτους και τα ΜΜΕ μετά τη λήξη της απεργίας, όπως έκανε για το λιμάνι της Σχοινούσας, που θυμήθηκε να διαμαρτυρηθεί μόλις πέρασαν οι εκλογές. ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ…

Το λογότυπο της ΟΝΝΕΔ

Το νέο λογότυπο της ΟΝΝΕΔ όπως παρουσιάστηκε χθες από τον Πρόεδρο της οργάνωσης Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Γ.Πλακιωτάκης προς Γ.Διαμαντίδη: «Απορούμε μέχρι που θα φτάσει αυτή η κοροϊδία..»

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λασιθίου, Γιάννης Πλακιωτάκης, προέβη, σήμερα, στην ακόλουθη δήλωση, αναφορικά με την επιβολή πολιτικής επιστράτευσης των απεργών της Π.Ν.Ο:

«Για μια ακόμη φορά, το ΠΑΣΟΚ διακρίθηκε για την ανακολουθία λόγων και έργων. Ο κατ’ ευφημισμόν “εργατοπατέρας” Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης δεν δίστασε να επιβάλει πολιτική επιστράτευση.

Και, μάλιστα, τη στιγμή που υπήρχε περιθώριο διαπραγμάτευσης και εύρεσης λύσης σε προβλήματα για τα οποία, άλλωστε, ευθύνεται η σημερινή Κυβέρνηση της ανικανότητας και των αντιφάσεων. Γιατί αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ, προεξάρχοντος του Πρωθυπουργού, προκάλεσε το γενικότερο αδιέξοδο της Ναυτιλίας και το αλαλούμ στην ακτοπλοΐα και κανένας άλλος.

Σημειώνεται ότι, πριν λίγες ημέρες, ο ίδιος υπουργός είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο επιστράτευσης, ενώ το 2006 και το 2007 το ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζε το εν λόγω μέτρο ως “αυταρχική ενέργεια”.

Αν αυτό δεν είναι “θέατρο του παραλόγου”, τότε τι είναι; Απορούμε μέχρι που θα φτάσει αυτή η κοροϊδία και αν κατανοούν τη σημασία του τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας, τον οποίο, προφανώς, μεθοδευμένα αποδομούν».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ, ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΡΤΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Λίγες μέρες πριν να λειτουργήσει η τοπική αυτοδιοίκηση στους ρυθμούς του «Καλλικράτη», είδε το φως της δημοσιότητας η τελική μορφή του Οργανισμού Λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Δυστυχώς παρά τις καλές μας προθέσεις και την δικαιωματικά σωστή και έγκαιρη ενημέρωση που ζήτησε ο συνδυασμός μας το Σάββατο 20/11/2010 από τον κο Μαχαιριδη , ενημερωθήκαμε πρόσφατα μέσω του Δωδεκανησιακού Τύπου για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την εφαρμογή του Οργανισμού Λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι…


η πολιτική ηγεσία του τόπου λειτουργεί με αυτάρεσκο και αλαζονικό τρόπο, αδιαφορώντας για την αναγκαιότητα της σύνθεσης των απόψεων και την κατάθεση διορθωτικών προτάσεων.
Ερωτηματικά και αναπάντητες απορίες γεννιούνται και στον πιο καλόπιστο αναγνώστη για τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα του οργανισμού. Αφενός παρατηρείται συγκέντρωση υπηρεσιών στις Κυκλάδες, χωρίς ωστόσο να έχει διασφαλιστεί η στελέχωση αυτών των υπηρεσιών και αφετέρου παρατηρείται «αποψίλωση» υπηρεσιών στη Δωδεκάνησο.
Οι λιγοστοί «ηρωικοί» υπάλληλοι των υπηρεσιών καλούνται να ανταποκριθούν στο μεγάλο όγκο εργασίας την ίδια ώρα που οι υπόλοιποι νησιώτες μας βιώνουν την εγκατάλειψη και την απομόνωση. Οι πολίτες κινδυνεύουν να υποστούν αφάνταστη ταλαιπωρία , είναι ανενημέρωτοι και ζητούν ενεργοποίηση όλων των φορέων και ορθολογιστική «εξακτινωση» των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Ο «Καλλικράτης» κινδυνεύει να λειτουργήσει προκλητικά συγκεντρωτικά και όχι αποκεντρωτικά, με όρους ρουσφετιού και όχι διαφάνειας.
Λίγες μέρες πριν την εφαρμογή του αναμένονται!!! δεκάδες καθοριστικές Υπουργικές Αποφάσεις που θα οριστικοποιούν το θεσμικό πλαίσιο των αρμοδιοτήτων, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ρόλος των επτά (7) Γενικών Διοικητών που θα είναι πρόσωπα αρεστά στην Κυβέρνηση και αναμένεται να λειτουργήσουν ως το «μακρύ της χέρι» και ως «χωροφύλακες» των αιρετών αυτοδιοιηκητικων οργάνων.
Τα καθημερινά αντιλαϊκά μέτρα και οι αντιλαϊκές κυβερνητικές επιλογές θέτουν σε αμφιβολία την κατανομή οικονομικών πόρων, που θεωρούνται απαραίτητα για την επιτυχία των θεσμών.
Την ιδία ώρα μετατίθενται στις «καλένδες» εθνικά προγράμματα (Π.Δ.Ε., ΘΗΣΕΑΣ) και το ΕΣΠΑ «καρκινοβατεί».
Η πρόσφατη φιέστα του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δεν έπεισε κανέναν αυτοδιοικητικο παράγοντα για την ειλικρινή, μεθοδική και αποτελεσματική προσέγγιση του ζητήματος.
Με αίσθημα ευθύνης προς τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου, καλούμε τον κο Μαχαιριδη και τους κυβερνητικούς παράγοντες να σταματήσουν το «κρυφτούλι» και την τακτική των πρόσκαιρων εντυπώσεων.
Ο «Καλλικράτης» ξεκινά σε λίγες μέρες τα «πρώτα του βήματα» , δίνει στην κοινωνία τις «πρώτες του εξετάσεις». Οι έχοντες την ευθύνη των αποφάσεων ας ξεκαθαρίσουν άμεσα το τοπίο, ενθυμούμενοι ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να αγωνιστούμε και να προσηλωθούμε στον κοινό μας στόχο που είναι η ανάπτυξη της περιοχής μας.

Έκκληση της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων προς Υπουργό , εφοπλιστές και ναυτεργάτες

ΟΝΝΕΔ

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απογοήτευση παρακολουθούμε εδώ και μία εβδομάδα το ίδιο έργο και μάλιστα σε επανάληψη: τα νησιά των Κυκλάδων να παραμένουν αποκλεισμένα λόγω της συνεχιζόμενης απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Τα όποια αιτήματα των ναυτεργατών είναι σεβαστά όπως και το δικαίωμα τους στην απεργία. Ωστόσο, η κατάσταση σε όλα τα νησιά του νομού μας (ακόμα και σε αυτά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα) είναι απελπιστική. Χιλιάδες

νησιώτες είναι αποκλεισμένοι είτε στον τόπο τους είτε στην ηπειρωτική χώρα. Με αυτό τον τρόπο παραβιάζεται το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης τους.
Η συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών παραλύει κάθε οικονομική δραστηριότητα σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα και όχι μόνο. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση πλήττει τα νησιά μας, τις τοπικές οικονομίες, τις επιχειρήσεις και υπονομεύει την οποιαδήποτε δραστηριότητα σε μία πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο για τον τόπο.
Η κυβέρνηση συνεχίζει να «σφυρά αδιάφορα», μετρώντας μόνο το πολιτικό κόστος και αδιαφορώντας για τον απλό πολίτη και την ανάπτυξη του τόπου μας. Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά οι πολίτες των νησιών μας είναι όμηροι της κυβερνητικής απραξίας. Επιτέλους, η κυβέρνηση και οι απεργοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση αυτή.
Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Διαμαντίδη:
- Να λάβει άμεσα απόφαση προκειμένου να εκτελεστούν δρομολόγια προς όλα τα νησιά των Κυκλάδων, ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες μεταφορές καθώς και η μετακίνηση των ασθενών.
- Να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να λυθεί η απεργία και να μην ξαναζήσουμε τέτοιες απαράδεχτες καταστάσεις που γυρίζουν τα νησιά μας πολλά χρόνια πίσω.
Τέλος, καλούμε τους ναυτικούς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, ώστε να επιστρέψουν τα νησιά μας, η αγορά και οι πολίτες σε κανονικούς ρυθμούς.

Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση συμμετείχε στον εορτασμό του Έτους 2010 για τη Φτώχεια πετσοκόβοντας κοινωνικά δικαιώματα»

«Η σημερινή ημερίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Μαζί ενάντια στη Φτώχεια», κλείνει έναν θλιβερό απολογισμό ενός πολύ σημαντικού, συμβολικού «Ευρωπαϊκού Έτους».

Σε μια περίοδο, που οι κοινωνικές προκλήσεις πολλαπλασιάζονται, η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται και οι δείκτες του κινδύνου της Φτώχειας ανεβαίνουν, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην χώρα μας, η κυβέρνηση αγνόησε τη σημασία του Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού και παραμέλησε προκλητικά την ανάληψη των σχετικών σημαντικών δράσεων.

Καμιά από τις τέσσερις κεντρικές προτεραιότητες που έθετε το φιλόδοξο Εθνικό Πρόγραμμα για το έτος, δεν προωθήθηκε.

Δεν προωθήθηκε η «Ενίσχυση της απασχόλησης και της ελκυστικότητας της εργασίας, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, τους νέους, τους μακροχρόνια ανέργους και άλλες ομάδες σε δυσμενή θέση στην αγορά εργασίας» (Προτεραιότητα 1).

Δεν προωθήθηκε η «Αντιμετώπιση της μειονεκτικής θέσης προσώπων και ομάδων όσον αφορά στην εκπαίδευση και την κατάρτιση» (Προτεραιότητα 2).

Δεν προωθήθηκε η «Ενίσχυση της οικογένειας, με έμφαση στη φτώχεια των παιδιών, και στήριξη των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας» (Προτεραιότητα 3)

Δεν προωθήθηκε η «Κοινωνική ένταξη των ΑΜΕΑ, των μεταναστών και ατόμων/ομάδων κοινωνικά ευάλωτων λόγω πολιτισμικών χαρακτηριστικών» (Προτεραιότητα 4).

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση, το 2010, «συμμετείχε στον εορτασμό του Έτους 2010 για τη Φτώχεια» με τις ακόλουθες ενέργειες:

  • Κατάργησε το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής (Ταμείο για την καταπολέμηση της Φτώχειας)
  • Διέκοψε την χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Συνοχής (Επίδομα Αλληλεγγύης)
  • Περιέκοψε τις συντάξεις, ακόμη και των χαμηλοσυνταξιούχων με την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης
  • Πάγωσε το επίδομα ανεργίας για τρία χρόνια, επίδομα που - στα χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ. - είχε αυξηθεί κατά 45%.

Η αντιμετώπιση της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια, εκδηλώσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και με περιοριστική οικονομική πολιτική.

Αντιμετωπίζεται θετικά με πολιτικές ανάπτυξης, που γεννούν θέσεις εργασίας και με στοχευμένες δράσεις κοινωνικής προστασίας, που φέρνουν αποτελέσματα και ανακουφίζουν τους ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Την πολιτική αυτή, δεν στήριξε, ούτε προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Την πολιτική αυτή υπερασπίζεται και προωθεί η Ν.Δ.

Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Βουλευτής ΝΔ Κυκλάδων».

1 χρόνος Α. Σαμαράς

Μόνο ο Ρετσίνας κατάλαβε ότι οι Αμερικανοί θεωρούσαν τον Καραμανλή «ανίκανο» να λύσει το Σκοπιανό

Λογικό άμα γράφει μεθυσμένος να γράφει τέτοιες παπαριές προκειμένου να χτυπήσει τον Καραμανλή στα μάτια των "ηλιθίων" όπως προφανώς θεωρεί τους αναγνώστες του. Ενώ η αλήθεια είναι αυτή που έγραψε το taxalia και δημοσιεύσαμε και εμείς εδώ...

οτι δηλ. οι Αμερικάνοι ήθελαν να ξεφορτωθούν τον Καραμανλή γιατί εκτός από το όνομα δεν τους χάριζε και την εθνικότητα στα διαβατήρια και προφανώς και το όνομα της γλώσσας... ο Ρετσίνας αντί να καταλάβει αυτό που κατάλαβε όλος ο κόσμος ότι δηλ ο Καραμανλής ήταν ανεπιθύμητος παίχτης... κατάλαβε (ή μάλλον κάνει ότι κατάλαβε) πως οι Αμερικάνοι θεωρούσαν τον Καραμανλή «ανίκανο να διαχειριστεί μια τελική λύση στο θέμα του ονόματος»!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNkJ5GqL5R77m8c1bR_PEUn_hyphenhyphen_eta1KKfJdsHjX_XIEEcOHOWr6EOqzbT8xJFWpLY9yHCjGWyvHKa7gG5U9z-jE49FLQ84gs-f6Gj2JydOjcHW18AdLeeBRonxLryIU9kJ14u7aj1q_ib/s1600/paparies.retsina.JPG

Εντάξει ρε φίλε! Δεν είναι κακό να πληρώνεσαι για να γράφεις.
Αυτή είναι η δουλειά σου και πρέπει να ζήσεις απ' αυτή...


Το κακό είναι να αναπαράγεις ότι μαλακ@@ σου βάλουν στο στόμα οι ΠΑΣΟΚοι που σε πληρώνουν και να ξεφτιλίζεσαι διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα

Σε πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών προχωράει η κυβέρνηση

Μετά την απόφαση της ΠΝΟ να παρατείνει για 48 ακόμη ώρες τις απεργιακές κινητοποιήσεις της η κυβέρνηση προχωράει σε πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών. Όπως αναφέρει το www.marinews.gr οι διαδικασίες για την αποστολή φύλλων πορείας από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων έχουν ξεκινήσει .
Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης θα κάνει δηλώσεις για το θέμα στις 19.30 μ.μ.

TΟ "BLUE - STAR NAXOS" ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 9:00

"BLUE - STAR NAXOS"


ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ


ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ


ΓΙΑ ΠΑΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΣΤΙΣ 9:00

Νέα 48ωρη αποφάσισε η ΠΝΟ ενώ η κυβέρνηση κάνει λόγο για πολιτική επιστράτευση

marinews
Συνεδρίασε πριν από λίγο η Διοίκηση της ΠΝΟ και αφού εξέτασε τις εξελίξεις που υπάρχουν απεφάσισε την συνέχιση για 48 ακόμη ώρες της απεργίας μέχρι τις 06.00 ώρας της Πέμτης 2 Νοεμβρίου 2010.

Η ΠΝΟ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις αφού δεν υπήρξε εξέλιξη στην ικανοποίηση των αιτημάτων της.
Την ίδια ώρα από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων κάνουν λόγο για πολιτική επιστράτευση:

«Μετά από

αυτές τις διαπιστώσεις η Διοίκηση κατέληξε στην αυτονόητη απόφαση να συνεχίσει την απεργιακή κινητοποίηση μέχρι την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων.

Έτσι η απεργία μας συνεχίζεται Πανελλαδικά με νέα 48ωρη απεργία από 06.00 ώρας της 30ης Νοεμβρίου 2010 μέχρι 06.00 ώρας της Τρίτης 02 Δεκεμβρίου 2010 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης και περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή ΣΣΕ 2010, ήτοι : 1/Ακτοπλοϊκά Επιβατηγά – Οχηματαγωγά, 2/Μεσογειακά Φορτηγά, 3/Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κοχ.


Τα άλλα αιτήματα

Η ΠΝΟ υπογραμμίζει ότι πέραν των ΣΣΕ υπάρχουν και άλλα αιτήματα του κλάδου τα οποία δεν έχουν επιλυθεί :
• Άμεση υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
• Προσέλκυση νέων και παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα.
• Αυστηρή εφαρμογή από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΘΥΝΑΛ της κείμενης νομοθεσίας όπως δεκάμηνη απασχόληση των ναυτεργατών στην Ακτοπλοΐα, ώρες εργασίας κλπ.
• Αναβάθμιση ναυτικής εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης – Δημιουργία Σχολών και κάθε κλάδο.
• Απορρόφηση όλων των ανέργων ναυτικών.
• Επιτάχυνση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ίδρυση ανεξάρτητου Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ελλήνων ναυτεργατών.
• Κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των παροχών όλων των Ταμείων (κύριων συντάξεων ΝΑΤ, εφάπαξ παροχών επικουρικών συντάξεων ΚΕΑΝ, ΕΛΟΕΝ) και Εστίας Ναυτικών.
• Σαφής καθορισμός χρονοδιαγράμματος για την αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων των ναυτεργατών στο 80% των εν ενεργεία.
• Διπλασιασμός των χορηγουμένων εφάπαξ από τα Ταμεία Προνοίας Αξιωματικών & Κατωτέρων Πληρωμάτων.
• Να ισχύει για τους συνταξιούχους ναυτικούς το καθεστώς φορολόγησης των εν ενεργεία.

Ο Νέος Οργανισμός Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


e-tiniaki

Τώρα σε ηλεκτρονική μορφή: www.tiniaki.wordpress.com

Δόθηκε στη δημοσιότητα σχέδιο  του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη λειτουργία αυτής σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Δείτε ως έχει τον πλήρη Οργανισμό εδώ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

Ο Νικήτας έφυγε, το δίκτυο κατέρρευσε

kaklamanis.jpg

Λίγες μόλις ημέρες μετά την εκλογική ήττα του Νικήτα Κακλαμάνη, η κυβέρνηση βάζει λουκέτο στον ξενώνα για τους υπερήλικες άστεγους στην οδό Πατησίων, στο πολυκέντρο για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και στο Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βαρβάκειο! Αιτία , η δικαστική απόφαση της 22ης Νοεμβρίου με την οποία δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των 61 εργαζόμενων στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Αν ο Νικήτας είχε επανεκλεγεί , φυσικά δεν υπήρχε πιθανότητα να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη σε ιδρύματα που είχαν φτιαχτεί και λειτούργησαν επί των ημερών του. Την ίδια μοίρα θα έχουν το Κέντρο Σίτισης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, τα οποία θα λειτουργήσουν με εθελοντές για όσο διάστημα οι άνθρωποι αυτοί θα μπορέσουν να τα κρατήσουν ανοιχτά.

Από την ενημέρωση ξεκίνησε τη δουλειά ο Μαργαρίτης, σε καλό κλίμα η πρώτη ενημερωτική επαφή με Μαράκη

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση του νεοεκλεγέντος δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη με τον απερχόμενο δήμαρχο Νάξου Νίκο Μαράκη, την περασμένη Τρίτη στο δημαρχείο Νάξου. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μαυρομάτης, Πολυκρέτης, Μαργαρίτης, Καραπάτης, Ανευλαβής, Λιανός και ο κ. Συμεώνογλου από το Τοπικό της χώρας.

Ο νέος δήμαρχος και οι συνεργάτες του ζήτησαν ενημέρωση για τα έργα που είναι σε εξέλιξη, για το προσωπικό που θα έρθει από το επαρχείο και για τα οικονομικά του Δήμου. Ζήτησαν επίσης να μπορούν να χρησιμοποιούν μια αίθουσα για να έρχονται σε επαφή με τους δημότες και το προσωπικό και τους δόθηκε η αίθουσα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Ο απερχόμενος δήμαρχος είπε ότι θέλει να έχουν καλή συνεργασία και ότι για όλα τα θέματα θα τους ενημέρωση η Διευθύντρια του Δήμου κ. Κιναλίδου.

Την επόμενη, Τετάρτη 24, μέχρι και το Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο νέος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης συνοδεύομενος από τον νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Απόστολο Ψαρρά και τον νομικό Ιάκωβο Ναυπλιώτη βρέθηκε στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην επιμορφωτική διημερίδα για τον «Καλλικράτη» που διοργάνωσαν στο ξενοδοχείο Ακροπόλ, από κοινού το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, η ΚΕΔΚΕ και η ΕΕΤΑΑ.

Στη διημερίδα συμμετείχαν όλοι οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων νήσων. Η διημερίδα ήταν διευκρινιστικότατη και αναλύθηκε τι πρέπει να κάνουν ώστε να αρχίσει η λειτουργία των δήμων υπό το νέο καθεστώς και να γίνει πράξη ο «Καλλικράτης» μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ 6 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ

Παρέμβαση στη Βουλή για το θέμα της απεργίας της Π.Ν.Ο. έκαναν την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010, 7 Αιγαιοπελαγίτες βουλευτές της ΝΔ.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές Γ. Βρούτσης (Κυκλάδων), Μ. Κεφαλογιάννης (Ηρακλείου), Όλγα Κεφαλογιάννη (Ρεθύμνου), Γ. Πλακιωτάκης (Λασιθίου), Μίκα Ιατρίδη (Δωδεκανήσου), Κ. Μουσουρούλης ( Χίου) και Σπ. Γαληνός (Μυτιλήνης) παρενέβησαν στη Βουλή για το θέμα που έχει προκύψει με την απεργία της ΠΝΟ και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
Με την παρέμβαση αυτή οι βουλευτές της ΝΔ προσπάθησαν να αναδείξουν τα μεγάλα προβλήματα των νησιών του Αιγαίου, προβλήματα που προκύπτουν από την απεργία της ΠΝΟ, προβλήματα που συνεχώς δημιουργεί αυτή η κυβέρνηση και που προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα, προβλήματα που αγγίζουν λεπτά ζητήματα για τους κατοίκους των νησιών μας. Πέρα από την οικονομική ζημιά που προκαλείται για τις επιχειρήσεις και την τροφοδοσία των αστικών κέντρων με τα προϊόντα, το μεγαλύτερο προκύψαν θέμα είναι το ζήτημα της υγείας.Τροφοδοσία φαρμάκων αλλά και υποχρεωτικές μετακινήσεις ασθενών δεν μπορούν να γίνουν, έχοντας ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων. Ευτυχώς ως τώρα δεν έχει συμβεί κάποιο ακραίο άτυχο συμβάν, αλλά όσο συνεχίζεται η απάθεια της κυβέρνησης, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αύριο.
Οι βουλευτές της ΝΔ κατακρίνουν εντονότατα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι τώρα παραμένει ΑΠΛΟΣ ΘΕΑΤΗΣ του προβλήματος, χωρίς να παρεμβαίνει ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ για την επίλυσή του.
Ζητούν την ΑΜΕΣΗ παρέμβαση της κυβέρνησης και τη λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει ΤΩΡΑ ΚΙΟΛΑΣ η περαιτέρω ταλαιπωρία των κατοίκων των νησιών μας.
Είναι που είναι προβληματική η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας εξ αιτίας της αποτυχημένης νησιωτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, ήρθε και η απεργία της ΠΝΟ και τα προβλήματα διογκώνονται μέρα με την ημέρα.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ, ζήτησαν και ζητούν οι 7 Αιγαιοπελαγίτες βουλευτές της ΝΔ.

Κόκκινη κάρτα στην ανίκανη και αναξιόπιστη κυβέρνηση στους αναξιόπιστους πλοιοκτήτες και συνδικαλιστές που τελικά μας κυβερνούν…

Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι των νησιών μας βιώνουν μια μεγάλη ταλαιπωρία.
Η δύσκολη καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών μας γίνεται ακόμη δυσκολότερη εξαιτίας της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και τους φορείς της ακτοπλοΐας.
Σε αυτή την κόντρα προσθέστε την αδιαφορία και την ανικανότητα της κυβέρνησης που, με όλες τις εκφάνσεις μέχρι χθες το βράδυ, ήταν απούσα από τα τεκταινόμενα.
Ο μεν υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, απουσίαζε στο Λονδίνο, ενώ από πλευράς Προστασίας του Πολίτη δεν είχε εκδηλωθεί κάποια ενέργεια.
Αντί, ως όφειλαν και τα δυο υπουργία, να είναι παρόν και να διασφαλίσουν παράλληλα με το δημόσιο συμφέρον, την προστασία της εθνικής οικονομίας, το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία και των επιχειρήσεων στο επιχειρείν, παρακολουθούν ως θεατές κάνοντας εκκλήσεις για διάλογο των ενδιαφερόμενων. Αφήνοντας με αυτή τους την αδιαφορία έρμαια από τη μια τους ναυτεργάτες, η πλειοψηφία των οποίων παλεύουν για τη συλλογική τους σύμβαση και την επιβίωσή τους, και από την άλλη τους κάτοικους των νησιών μας. Οι τελευταίοι κινδυνεύουν με μεγάλη οικονομική καταστροφή από μια ομάδα αναξιόπιστων πλοιοκτητών και μια ομάδα σκληρών συνδικαλιστών που τελικά μας κυβερνούν…