slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στη Νάξο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης


Για τη Νάξο αναχώρησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης προκειμένου να παραστεί στις εργασίες της ημερίδας με θέμα « Η ακτοπλοΐα ως πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου» που πραγματοποιείται σήμερα στο Δημοτικό θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης», υπό την

Επίσκεψη στη Σύρο του Μιλτιάδη ΒαρβιτσιώτηΕπίσκεψη στη Σύρο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Στο νησί της Σύρου θα μεταβεί ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στα πλαίσια της πρώτης συνεδρίασης της ΝΟΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» : Οδηγίες εν' 'όψει σεζόν


Θέμα: «Φέτα–τιμοκατάλογοι σε κώδικα Μπράιγ–ελαιόλαδο-ΑΕΠΙ-Ανακύκλωση-Προμήθειες»
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου αλλά και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ομοσπονδίας μας Π.Ο.Ε.Σ.Ε (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων) σας ενημερώνει σχετικά με τα εξής :

Βίντεο: Εντονος διάλογος του Β. Αποστόλου με κτηνοτρόφο: «Υπουργέ είσαι εκτός πραγματικότητας»

Ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου 
Εντονο διάλογο είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων της Καρύστου.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η επιδότηση που δόθηκε πρόσφατα στους κτηνοτρόφους για την αγορά ζωοτροφών. Δείτε το βίντεο:

Fwd: Δελτίο Τύπου της Απεργιακής Επιτροπής Νάξου για την Απεργιακή Συγκέντρωση στις 30 Μάη


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΞΟΥ

31/5/2018

Δελτίο Τύπου

Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!». Με αυτό το σύνθημα απεργοί εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες και νεολαία, συμμετείχαν και διαδήλωσαν στην παραλία στο παλιό δημαρχείο, απαντώντας στα «αναπτυξιακά σχέδια» κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλουν να στοιχίσουν τους εργαζόμενους πίσω από τους «εθνικούς στόχους» των μονοπωλίων. 

Με το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ που φέρνει στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, πήραν θέση απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, που εντείνουν την επίθεση με στόχο τη στήριξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον κλάδο των Κατασκευών, η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου, η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακης, ο πρόεδρος του Σωματείου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Μιχάλης Πάσουλας, η Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Κατερίνα Πρωτονεταρίου και μεμονωμένοι συνδικαλιστές. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Φραντζέσκος, μέλος της Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον κλάδο των Κατασκευών και ακολούθησε πορεία ως το Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου.

Με τη τους συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, έστειλαν μήνυμα στις πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ) που έχουν «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους. Τόνισαν ότι για τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης. Ο αγώνας και η πάλη με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες.Fwd: Δ.Τ.: Χαιρετισμός του Βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Μανιού σε ημερίδα για την ακτοπλοΐα στη ΝάξοΧαιρετισμός του Βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Μανιού

σε ημερίδα για την ακτοπλοΐα στη Νάξο

 

Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Μανιός, απεύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό σε ημερίδα που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με θέμα «Η Ακτοπλοΐα ως πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας των νησιών Νοτίου Αιγαίου. Ο συνδετικός κρίκος της νησιωτικής Περιφέρειας με την ηπειρωτική Χώρα», την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018 στη Νάξο.

Με την έναρξη των εργασιών, ο κ. Νίκος Μανιός τόνισε την συνεισφορά της ακτοπλοΐας στην ανάπτυξη των νησιών και στην οικονομία της χώρας.  Επισήμανε τον σημαντικό ρόλο της ακτοπλοΐας στην σύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με τα νησιά, στην κάλυψη των αναγκών των νησιωτών, στο τουρισμό και τις μεταφορές, λέγοντας ότι πρέπει να διασφαλίσουμε το κοινωνικό χαρακτήρα της ακτοπλοΐας για μια ισότιμη οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας.--
Νίκος Μανιός
Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ
Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
Πρόεδρος Υποεπιτροπής για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση του Προβλήματος των Ναρκωτικών
Μέλος Ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών
Βουλής 4, 10562
Τηλ: 210 3236061210 3706263, 210 3706463, 210 3706663
Fax: 210 3706063

Εκδρομή στην Λιβαδειά οργανώνει η Ο.ΝΑ.Σ.


Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, οργανώνει εκδρομή στην Λιβαδειά, κατά την οποία θα μας ξεναγήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 14 Ιουνίου 2018.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Μανώλη Καλαϊτζή, τηλ.: 6944591561.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Συνάντηση του Μανόλη Μαργαρίτη με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων


Για την πορεία των αρχαιολογικών εργασιών στο Κάστρο της Νάξου ενημερώθηκε εκτενώς ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, από τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη.

Ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε στα δύο κτίρια, στα οποία ήδη πραγματοποιούνται εργασίες και ανασκαφές, τον Πύργο Crispi (Γλέζου) και την οικία Προμπονά, (πρώην κτήριο της

Fwd: ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ PORTARATHLON


Οι ελληνικές συμμετοχές στο PORTARATHLON

To 1o Διεθνές Μίτινγκ Συνθέτων Αγωνισμάτων «Portarathlon» που θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Ιουνίου στη Νάξο δεν θα μπορούσε να μην έχει ελληνικές συμμετοχές. Μια δυνατή τετράδα Ελλήνων πρωταθλητών υπόσχεται καλές επιδόσεις στο δέκαθλο. Ο Παναγιώτης Μάντης, ο Παναγιώτης Πίτας, ο Κώστας Λογδανίδης και ο Γιώργος Στεφανής θα είναι παρόντες στη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στη Χώρα της Νάξου
Ο αγώνας θα αποτελέσει μια δυνατή εκκίνηση για τους αθλητές όχι μόνο εν όψει της συνέχειας της σεζόν, αλλά και της προσπάθειας που γίνεται να δημιουργηθεί μια Εθνική ομάδα Συνθέτων Αγωνισμάτων που να σταθεί αξιοπρεπώς του χρόνου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Συνθέτων Αγωνισμάτων, όπου η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία.
 
Ο Παναγιώτης Μάντης είναι ο πρωταθλητής του δεκάθλου τα τελευταία χρόνια. Ο αθλητής του Πανιωνίου ΓΣΣ έχει ατομικό ρεκόρ 7.173β. από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συνθέτων στο Ινόβροτσλαβ της Πολωνίας στις 4 και 5 Ιουλίου του 2015.
Οι επιδόσεις του ήταν: 100μ.- 11.13, Μήκος- 7,00μ., Σφαιροβολία- 12,81μ., Ύψος- 1,83μ., 400μ.- 50.96, 110μ. εμπόδια- 15.07, Δισκοβολία- 38,47μ., Επί κοντώ- 4,10μ., Ακοντισμός- 56,59μ., 1.500μ.- 4.46.51.
Ο 23χρονος γυμνάζεται στην Αθήνα με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Ιωάννα Σιώμου.
 
Ο Κώστας Πήτας είναι τα τελευταία χρόνια στα μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα στο δέκαθλο. Το 2015 και το 2017 ήταν 2ος στους Νέους και 3ος στους Άνδρες, ενώ πέρσι ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας. Φέτος ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ με 6.884β. που συγκέντρωσε στις 5 και 6 Μαΐου στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη.
Είναι 23 ετών, κατάγεται από την Αλόννησο Μαγνησίας, ανήκει στον ΓΣ Βόλου και γυμνάζεται στην πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας με τον Γιάννη Κουτσοφλίνη.
 
Ο Κώστας Λογδανίδης από το 2014 είναι συνεχώς στο βάθρο σε διάφορες εγχώριες διοργανώσεις στο δέκαθλο. Το 2014 ήταν 2ος στο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων και 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Π-Κ. Το 2015 ήταν 1ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Π-Κ και 1ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε-Ν, ενώ μετείχε με την Εθνική ομάδα στους Βαλκανικούς Αγώνες Κ20, όπου είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.
 
Το 2016 ήταν 1ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε-Ν και φέτος ήταν 2ος στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Συνθέτων με 6.713β. που είναι ατομικό του ρεκόρ.
Είναι 20 ετών, ανήκει στον ΓΕ Νάουσας και γυμνάζεται με τη μητέρα του τη Δέσποινα Παγκαλίδου.
 
Ο Γιώργος Στεφανής ανήκει στον ΓΕ Νάουσας και είναι 25 ετών. Το 2015 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων που είχε διεξαχθεί στη Νάξο (6-7/6) είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με 6.251β. που είναι το ατομικό του ρεκόρ. Γυμνάζεται στη Νάουσα μόνος του.
 
Το «Portarathlon» διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του ΕΟΤ.
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες
 
www.portarathlon.gr
www.facebook.com/portarathlon/

Παναγιώτης Μάντης
Γιώργος Στεφανής
Παναγιώτης Πήτας
Κώστας Λογδανίδης


Ανακοίνωση της ΚΟ Κυκλάδων του ΚΚΕ για το Περιφερειακό Συνέδριο σε Σύρο και Νάξο

Ανακοίνωση για το 15ο Περιφερειακό Συνέδριο που πραγματοποιείται στις Κυκλάδες, εξέδωσε η Κομματική Οργάνωση Κυκλάδων του ΚΚΕ που εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι παραπλανεί και δημιουργεεί ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες.
Αναλυτικότερα αναφέρει: Στις 5 και 6 Ιούνη έρχεται στη Σύρο ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μαζί με όλη την κυβερνητική κουστωδία με τη γνωστή τακτική της παραπλάνησης και της καλλιέργειας ψεύτικων ελπίδων, θέλοντας να στήσει το παραμύθι της «μεταμνημονιακής εποχής». Μιλώντας για

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ


Πωλείται διαμέρισμα 60 τετραγωνικών σε  πολυκατοικία που έχει ανεγερθεί την τελευταία 20ετία  στην περιοχή της Καλλιθέας(Πλατεία Κύπρου)
Το διαμέρισμα βρίσκεται σε ημιώροφο και είναι σε άριστη κατάσταση
Τιμή ευκαιρίας
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6947368082

Fwd: Πρθ: ΗΤΑΝ 30 Μαίου 1941...Ο Γλέζος και ο Σάντας

Fwd: Δελτίο Τύπου του βουλευτή Κυκλάδων Ν.Συρμαλένιου - "Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ή όταν δεν θέλεις να ζυμώσεις δέκα μέρες κοσκινίζεις !!!" - Τελευταία επιστολή - απάντηση στις αιτιάσεις του δημάρχου Μήλου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ή όταν δεν θέλεις να ζυμώσεις δέκα μέρες κοσκινίζεις !!!

(Τελευταία επιστολή - απάντηση στις αιτιάσεις του δημάρχου Μήλου)

Πραγματικά είναι άξιον απορίας γιατί ο δήμαρχος Μήλου, αφού μάλιστα ισχυρίζεται ότι τα έχει όλα καλώς καμωμένα, δεν δίνει εκείνος στη δημοσιότητα την αλληλογραφία του με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και απαιτεί από εμένα να δημοσιεύσω εγώ τις δικές του επιστολές !!!!!!!!!

Προφανώς δεν θέλησε η συζήτηση αυτή και η σχετική αλληλογραφία να γίνει έγκαιρα στο φως της δημοσιότητας τόσο του δημοτικού συμβουλίου, όσο και της Μηλέικης κοινωνίας, που εδώ και τρία χρόνια κάθε καλοκαίρι αγωνιά αν θα έχει νερό, πού θα ρίξει τα λύματα, πού θα πάνε τα σκουπίδια……

Δημοσιοποιώ λοιπόν και πάλι ως συνημμένη και την από 29/5/2018 απάντηση-επιστολή του δημάρχου στην οποία εκτός του ότι με κατηγορεί ότι ψεύδομαι, επί της ουσίας δεν απαντά στο κρίσιμο και μοναδικό ερώτημα: Γιατί τόσους μήνες από το Φεβρουάριο που είχε την απάντηση – απόρριψη του υπουργείου οικονομίας και ανάπτυξης, δεν επανακατέθεσε νέα αναμορφωμένη και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που του ζητούνταν πρόταση, τη στιγμή που όπως του είπε η κυβέρνηση υπάρχουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία «Φιλόδημος 1» και «Φιλόδημος 2» του υπουργείου εσωτερικών και της ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων, που μπορούν να χρηματοδοτήσουν έργα αποχετεύσεων και βιολογικών καθαρισμών. Αυτό είναι το ερώτημα και όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις…..   

Σε αυτό το ερώτημα ας απαντήσει ο δήμαρχος και όλα τα άλλα αποτελούν φιοριτούρες και υπεκφυγές για να αποδείξει δήθεν ότι όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από εκείνον…..

       31/5/2018                                                             Νίκος Συρμαλένιος

Υ.Γ. Δεν πρόκειται να επανέλθω σε νέα απάντηση, έστω και αν προκληθώ, γιατί το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με χαρτοπόλεμο, αλλά με συγκεκριμένες πράξεις, που δυστυχώς ή ευτυχώς εκ του νόμου ανήκουν στην αρμοδιότητα των δημοτικών αρχών. Πρόθεσή μου και μόνο ήταν και παραμένει η ενημέρωση του λαού της Μήλου αποκλειστικά και τίποτα άλλο.


Fwd: ΔΤ - Μανώλης Κεφαλογιάννης: «Η Τουρκία να προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.»

«Η Τουρκία να προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη

 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την άμεση επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης που παραμένει κλειστή για 47 ολόκληρα χρόνια.

 

Αναλυτικά η ερώτηση:

 

«Σε πρόσφατη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη  με τον Τούρκο πρόεδρο παρουσία και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για άλλη μία φορά η τουρκική ηγεσία έδωσε διαβεβαιώσεις στον Πατριάρχη για την επαναλειτουργία της Χάλκης.

Η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι η κύρια Θεολογική Σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Πολλοί Ορθόδοξοι θεολόγοι, ιερείς, επίσκοποι και πατριάρχες φοίτησαν στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, συμπεριλαμβανομένου και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Οι φοιτητές στη Χάλκη περιλάμβαναν όχι μόνο γηγενείς Έλληνες, αλλά και Ορθόδοξους Χριστιανούς από όλο τον κόσμο, προσδίδοντας στη Σχολή έναν διεθνή χαρακτήρα.

Η Σχολή της Χάλκης παραμένει κλειστή από το 1971 με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης παρά τις σημαντικές διεθνείς παρεμβάσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια προς την τουρκική κυβέρνηση για την άμεση επαναλειτουργία της. 

Ας σημειωθεί ότι και στις ετήσιες εκθέσεις προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας ζητείται από τις τουρκικές αρχές να προχωρήσουν άμεσα τόσο στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης όσο και στην αναγνώριση της Οικουμενικότητας του τίτλου του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Τα δύο αυτά ζητήματα εμφατικά επισημαίνει και η πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία.

Ερωτάται η Επιτροπή:

-          Σε τι ενέργειες έχει προβεί ή προτίθεται να προβεί ώστε να καταστεί εφικτή μετά από 47 χρόνια η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης;

-          Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να αναγνωριστεί από την τουρκική πλευρά η οικουμενικότητα του τίτλου του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως;»