slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αύριο τα εγκαίνια της έκθεση “Ημέρες Γραμματοσήμου στο Φιλώτι



Αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου, ώρα 20:15 εγκαινιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Φιλωτίου από τα ΕΛΤΑ και τη “Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου η Φιλοτελική Έκθεση με γενικό τίτλο “Ημέρες Γραμματοσήμου στη Νάξο”.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα απευθύνουν χαιρετισμό η ειδική σύμβουλος για θέματα γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ ζωγράφος - χαράκτρια κ. Μυρσίνη Βαδοπούλου και ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Από το νέο ΕΣΠΑ η προμήθεια συστημάτων ασφαλείας στο λιμάνι Σύρου


Την απόφαση προένταξης στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 της προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας στο λιμάνι της Σύρου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Το έργο, προϋπολογισμού 1.252.742 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δημοτικό Λιμενικό Σύρου, ήταν αρχικά ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2014 αλλά λόγω μη έγκαιρης υλοποίησής του μεταφέρεται, ως υποψήφιο προς ένταξη, στο νέο

ΟΣΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΩΝ 47 ΣΕΛΙΔΩΝ 47 σελίδες με φόρους και μέτρα -Αυτή είναι η ελληνική πρόταση



Μία σειρά από φορολογικά και εισπρακτικά μέτρα περιλαμβάνει η πρόταση της Ελλάδας στους δανειστές προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.Στο έγγραφο των 47 σελίδων που έστειλε η κυβέρνηση στους θεσμούς περιλαμβάνονται μέτρα όπως:

Σκληρά μέτρα «βλέπει» το ΚΚΕ πίσω από τα σχέδια κυβέρνησης – δανειστών


«Για το λαό δεν αποτελεί ‘βάση συζήτησης’ ούτε το σχέδιο των δανειστών ούτε κι αυτό της κυβέρνησης, γιατί και τα δύο σχέδια οδηγούν σε σκληρά μέτρα σε βάρος του», τόνισε το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τη χθεσινή συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ.
Εξέφρασε παράλληλα την απορία του για το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός «από το πλήθος των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που του παρουσιάστηκαν» επέλεξε να αναφερθεί στις

Εργασίες αποκατάστασης βλάβης στο ταχυδιυλιστήριο


Λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης βλάβης στο ταχυδιυλιστήριο, παρακαλούνται οι κάτοικοι της Χώρας και των χωριών Γλινάδου, Γαλανάδου και Αγερσανίου να περιορίσουν την κατανάλωση νερού, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διακοπής της υδροδότησης εξαιτίας της εξάντλησης των

Συνεδρίαση Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου

Την Τρίτη 9 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λιμεναρχείου Νάξου με 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου  Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

Διήμερο περιβάλλοντος στην Απείρανθο


Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, Περιπατητική εκδρομή στο Δανακό! Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι Απείρανθος – Άγιος Κήρυκος – Άγιος Ελευθέριος – Βρύση – Καρκός – Φωτοδότης – Δανακός.
Ώρα αναχώρησης 08:00 από την Παναγία.
Η επιστροφή θα γίνει με αυτοκίνητο.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6987102271

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, Εκδήλωση για τα μονοπάτια της ορεινής Νάξου με τίτλο «Διαβαίνοντας την απεραθίτικη ύπαιθρο μέσα από τις παλιές στράτες»
Ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου.
Παρουσίαση: Τάσος Αναστασίου, Προϊστάμενος Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Διοργάνωση: Α.Π.Σ. «Τα Φανάρια»

Εγκαινιάζεται την Κυριακή η Φωτογραφική Συλλογή "Γκιζέλα Ντάλι"


Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Φωτογραφικής Συλλογής Κορώνου Νάξου "Γκιζέλα Ντάλι", που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα στην Πλάτσα της Κορώνου....

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τσίπρας ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση αύριο στη Βουλή

Προσθήκη λεζάντας

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στη Βουλή, ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για την πρόθεσή της να ενημερώσει τη Βουλή για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Ραγδαίες εξελίξεις: Η κυβερνηση δεν πλήρωσε το Δ.Ν.Τ!


Η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα να συγκεντρωθούν οι τέσσερις δόσεις προς το Ταμείο σε μία, την οποία θα έχει περιθώριο να πληρώσει μέχρι τις 30 Ιουνίου.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, το Ταμείο αναμενεται να θα εγκρίνει το αίτημα.
Με αυτόν τον τρόπο αναβάλλει την πληρωμή των περίπου 300 εκατ. ευρώ που έπρεπε να καταβληθεί αύριο στο Ταμείο, παρά τις

Με Τσάφο στο τιμόνι και την επόμενη διετία ο ΑΜΣ Φιλωτίου


Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 3/6 η νέα διοίκηση του ΑΜΣ Φιλωτίου πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση της, όπου καταμερίστηκαν οι θέσεις που θα καταλαμβάνουν τα μέλη του νέου Δ.Σ.
Όπως είχαμε αναφέρει προ ημερών η νέα διοίκηση του Φιλωτίου βγαίνει πιο δυνατή μέσα από την εκλογική διαδικασία και με ένα ανανεωμένο διοικητικό σχήμα ευελπιστεί να διατηρήσει το έργο που έχει γίνει και γιατί όχι να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα.
Αναλυτικά η σύνθεση του διοικητικού συμβούλιου του ΑΜΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ "Ο ΖΕΥΣ" έχει ως εξής:

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Του Γιώργου  Βακόνδιου
Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουριστική αγορά υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με τις πτήσεις σε διάφορα αεροδρόμια της χώρας. 
Το πρόβλημα σχετίζεται με τα ραδιοβοηθήματα των αεροδρομίων, τα οποία σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα πρέπει να ελέγχονται ως προς την καλή λειτουργία τους με ειδικά tests.
Εάν παρέλθει η προκαθορισμένη ημερομηνία διενέργειας των συγκεκριμένων tests τα ραδιοβοηθήματα θεωρούνται ότι βρίσκονται εκτός λειτουργίας.
Στην περίπτωση αυτή οι προσεγγίσεις στα.....

Συνάντηση Καφτηράνη-Μαραγκού

 

Τα προβλήματα που ταλανίζουν το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο και κυρίως αυτά που αντιμετωπίζουν τα Σωματεία της Σύρου, συζήτησαν με τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο

Την επίσπευση έκδοσης ΚΥΑ για ίδρυση μονάδων οικοτεχνίας σε εφαρμογή του Νόμου 4235 του 2014 ζητεί ο Φ.Ζαννετίδης

Με επιστολή που απέστειλε προς τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Απόστολο Ευαγγέλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Φιλήμων Ζαννετίδης,τονίζει το σχετικό ενδιαφέρον πολλών παραγωγών των νησιών και ζητεί να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν η σχετική ΚΥΑ που θα περιγράφει τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας ίδρυσης μονάδων οικοτεχνίας από μικρές αγροτικές επιχειρήσεις, ώστε οι παραγωγοί των νησιών που επιθυμούν να ιδρύσουν οικοτεχνικές μονάδες σε τουριστικές περιοχές και αγωνιούν, να προλάβουν την τρέχουσα τουριστική περίοδο

Αναλυτικά, στην επιστολή του, με ημερομηνία 3 Ιουνίου, ο κ. Φ. Ζαννετίδης, επισημαίνει:

10 στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητούν να αλλάξει όνομα, σύμβολα και ηγεσία


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΡΑ ή ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ.«Στη ζωή δεν υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν επιλογές» (Στάνσλαβ Λεμ).

Μια ημέρα πριν ξεκινήσει το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δέκα πολιτικά στελέχη του κόμματος, εκ των οποίων δύο κυκλαδίτες, παρεμβαίνουν με κείμενο τους και καταθέτουν πρόταση για την μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, την πραγματοποίηση Ιδρυτικού Συνεδρίου της Παράταξης και με στόχο τη δημιουργία νέου σοσιαλδημοκρατικού φορέα.
Στο κείμενο τους που φέρει τον τίτλο «Η τελευταία ευκαρία – Υπέρβαση τώρα ή άλμα στο κενό» προτείνουν καθαρές λύσεις και αποφάσεις και όχι προτάσεις που οδηγούν σε απολίτικες διευθετήσεις προσωπικών ρόλων και φιλοδοξιών.
Tα δέκα στελέχη, εκ των οποίων δύο κυκλαδίτες, που υπογράφουν το κείμενο είναι:
Βαλαβάνη Κατερίνα - Υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β Αθηνών, Γιαννακοπούλου Νάντια - Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, Δρούζιας Χρήστος - Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, Ζουλουφός Μιχάλης – Δημοτικός Σύμβουλος Σύρου-Ερμούπολης, Κεφαλίδου Χαρά - Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτής Δράμας,,Μποκέας Μενέλαος – Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, Τριανταφύλλου Αγγέλα – Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ,
Tριάντης Κώστας – Επίκουρος καθηγητής ΕΚΠΑ, Χάλαρης Μιχάλης - Μέλος Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατικής Παράταξης, υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, Ψυχάλης Μάριος – Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β Αθηνών


Μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι:
· Το συνέδριο να αποφασίσει, μεταξύ άλλων, για τη συντεταγμένη πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το Ιδρυτικό Συνέδριο της Παράταξης, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς προαπαιτούμενα.
· Να συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης, ένα συγκεκριμένο σχέδιο υλοποίησης του εγχειρήματος και σαφές χρονοδιάγραμμα, που θα οδηγήσει στο Ιδρυτικό Συνέδριο της Παράταξης, σε χρόνο που επίσης θα αποφασιστεί.
· Να αποφασίσει, μεταξύ άλλων, την εκλογή/συγκρότηση μιας Ανοιχτής Εθνικής Επιτροπής, που θα προετοιμάσει πολιτικά και οργανωτικά το εγχείρημα της μετεξέλιξης. Σε αυτήν θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις του ευρύτερου χώρου που εκτείνεται από το μεταρρυθμιστικό κέντρο ως την ανανεωτική αριστερά, και
· Το Ιδρυτικό Συνέδριο της νέας Παράταξης θα πρέπει να συζητήσει και να αποφασίσει για το νέο πολιτικό - προγραμματικό πλαίσιο, το όνομα, τα σύμβολα, τις δομές, τις λειτουργίες, την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Αναλυτικά στο κείμενο τους αναφέρουν:

Κόμμα «Φράνκεσταϊν», κυβέρνηση τσίρκο, χώρα τελειωμένη…

Προσθήκη λεζάντας
Όσο πλησιάζει η ώρα της κρίσεως τόσο αποκαλύπτεται περισσότερο πως η ελληνική κυβέρνηση πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο.
Αν δεν έχουμε προοπτική συμφωνίας, δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ, είπε προχθές μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβερνώσας παράταξης κ. Ν. Φίλης.
Τις τελευταίες μέρες έχουμε ακούσει μια ομοβροντία δηλώσεων από κορυφαία και μη στελέχη του κυβερνώντος κόμματος πως αν δεν υπάρξει βάση για συμφωνία με τους «θεσμούς» δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ.
Οι δηλώσεις αυτές θα μπορούσαν να έχουν δυο στόχους:

Σοκ στην Πάρο: Νεκρός εξαιτίας του ανύπαρκτου Εθνικού Συστήματος Υγείας


Στο πένθος βυθίστηκε το νησί της Πάρου εξαιτίας του άδικου χαμού 58χρονου κατοίκου του νησιού, ο οποίος για 30 σχεδόν ώρες, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, έζησε κυριολεκτικά μια τραγική οδύσσεια διακομιδών που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και τελικά να καταλήξει, λίγο πριν φθάσει σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Η τραγική περιπέτεια για τον άτυχο συμπολίτη μας, ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας 1/6 όταν

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου


Η διαδικασία των αρχαιρεσιών του συλλόγου μας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, εξελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων στην ΟΕΣΑΟΝΝΑ ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Ευχαριστούμε όλες και όλους που βοήθησαν στην ομαλή και επιτυχημένη διαδικασία των εκλογών.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο που εκλέχτηκε απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από νέα μέλη και αυτή είναι η πρώτη μεγάλη μας επιτυχία. Επίσης, στη σύνθεση του Δ.Σ έχουμε αντιπροσώπευση από την Παροικία, την Νάουσα και την Αντίπαρο, ενώ εκπροσωπούνται και νέα επαγγέλματα.

Η ανανέωση αυτή ελπίζουμε ότι θα φέρει νέα δυναμική στην πορεία του συλλόγου μας ξεπερνώντας αδυναμίες του παρελθόντος.
Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα την Τρίτη 02 Ιουνίου ,ύστερα από πρόσκληση του πλειοψηφισθέντος κ. Απόστολου Αλιπράντη και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Πρόταση σοκ από Μηλιό. Ζητάει όριο ανάληψης από τις καταθέσεις 300 ευρώ τη μέρα

ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ Ο ΜΗΛΙΟΣ ΤΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΕΙ;
Βόμβα στα θεμέλια του τραπεζικού συστήματος η οποία αναμένεται να προκαλέσει πανικό σε εκατομμύρια καταθέτες συνιστά η πρόταση του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Μηλιού για επιβολή περιοριστικών μέτρων στις αναλήψεις από τις τράπεζες με την καθιέρωση ορίου τριακοσίων ευρώ την ημέρα.
Πρόκειται για πρόταση – βόμβα η οποία θα

Τουριστική προβολή του Νοτίου Αιγαίου από το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN

Ο περιφερειάρχης, Γ.Χατζημάρκος
 και η 
αντιπεριφερειάρχης
Τουρισμού, Μ. Παπαβασιλείου
Η δυνατότητα συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το μεγαλύτερο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο CNN, εξετάστηκε σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, με τον Αντιπρόεδρο του CNN International, Antonio Canto, την Τρίτη στο Λονδίνο. Η TASK Group – CNN στη Ρόδο τέλη Ιουνίου για την οριστικοποίηση του πλαισίου συνεργασίας...