slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πλήρης κάλυψη στον Βρούτση από τον Στουρνάρα


Τι θα γίνει με τις νέες συντάξεις του ΟΑΕΕ;

 

Τι θα γίνει με τις νέες συντάξεις του ΟΑΕΕ;Άσχημα μαντάτα για όσους το προσεχές διάστημα σκοπεύουν να καταθέσουν αίτηση για σύνταξη από τον ΟΑΕΕ επεφύλαξε ο Γιάννης Στουρνάρας από τη Βουλή. Η ρύθμιση για μείωση έως και 35% στις συντάξεις του ΟΑΕΕ μπορεί να αποσύρθηκε ωστόσο ο κ. Στουρνάρας έδειξε να καλύπτει πλήρως τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Όπως είπε ο κ. Στουρνάρας η διάταξη αυτή δεν είναι μόνο σωστή αλλά είναι και δίκαιη καθώς δεν θίγει και δεν μειώνει καμία σύνταξη απλώς επέρχεται εξορθολογισμός και δικαιοσύνη στο μέλλον. Σύμφωνα με βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αφήσει ορθάνοιχτο παράθυρο για συμπερίληψη της διάταξης σε άλλο νομοσχέδιο που πρόκειται να έρθει στο μέλλον.

Την άμεση απομάκρυνση του μηχανήματος συμπίεσης απορριμάτων από το ΔΑΚ ζητά ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ


Την άμεση απομάκρυνση του μηχανήματος συμπίεσης απορριμάτων  από τον χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Νάκου ζητά με   ομόφωνη απόφαση   που πήρε στην χθεσινή του συνεδρίαση το νομικό πρόσωπο του Δήμου Νάξου (ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ) 
Ανάλογη ήταν και η απάντησή που έλαβε ο πρόεδρος του    ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κ Ιάκωβος Ναυπλιώτης σε σχετική ερώτηση που απηύθυνε προς  την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το επίμαχο θέμα((βλ. συνημμένο έγγραφο)
Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν  για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους οι πρόεδροι και μέλη του Πανναξιακού ΑΟΝ και  ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια", δυο  σωματεία που δραστηριοποιούνται στο κλειστό γυμναστήριο του Αθλητικού Κέντρου.

Πολλές νέες υποψηφιότητες για τον εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Νάξου


Οι πολλές νέες υποψηφιότητες, είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ψηφοδελτίου που σχηματίστηκε για τις αρχαιρεσίες του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Νάξου, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 28 Απριλίου από τις 11:00- 18:30 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στον περιφερειακό δρόμο
Το ενδιαφέρον υποβολής υποψηφιότητας από μέλη του σωματείου, που σε αριθμό είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των προηγούμενων εκλογών, αλλά ιδιαίτερα το ενδιαφέρον να συμμετέχουν ενεργά άτομα που δεν είχαν θέσει στο παρελθόν υποψηφιότητα, οπωσδήποτε αποτελεί θετική εξέλιξη μετά την πολύ μικρή συμμετοχή των μελών κατά την πρόσφατη απολογιστική συνέλευση του σωματείου.

Παιχνίδι τίτλου για τις παγκορασίδες του Πανναξιακού ΑΟΝ

Αύριο  Κυριακή στις 13:00  το μεσημέρι  οι παγκορασίδες του Πανναξιακού ΑΟΝυποδέχονται στο κλειστό του ΔΑΚ Νάξου την αντίστοιχη ομάδα του Φοίνικα Σύρουστο τελευταίο παιχνίδι  την φετινής σεζόν.
Τα τρομερά "μωρά" του Γιώργου Δερμάτηχρειάζονται μόνο ένα σετ για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρώτη θέση και να φέρουν για πρώτη φορά στο νησί τον τίτλο του πρωταθλητή   της κατηγορίας των....

Πόρτα Ιάκωβου Ναυπλιώτη ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ στον αμετροεπή Πολυκρέτη


 ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ  ΚΑΔΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
Με ομόφωνη απόφαση του, το διοικητικό συμβούλιο του  ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη συνεδρίαση της Παρασκευής ζητά να απομακρυνθεί ο κάδος συμπίεσης απορριμμάτων από το χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου, όπου έχει τοποθετηθεί. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, Ιάκωβος Ναυπλιώτης-Σαραντηνός, είχε ενημερωθεί
από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, όχι όμως για ....

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής Νάξου , για την εργατική Πρωτομαγιά.

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής Νάξου , για την εργατική Πρωτομαγιά. Οι κάτοικοι του χωριού, μέσα από τις αφηγήσεις μελών της Λαϊκής Επιτροπής, αλλά και μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη σημασία της 1η Μάη και για τους ταξικούς αγώνες του παγκόσμιου συνδικαλιστικού κινήματος, που σημάδεψαν τη μέρα αυτή. 

Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κυνιδαριωτών Νάξου

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 συνεδρίασαν και συγκροτήθηκαν σε  σώμα τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κυνιδαριωτών Νάξου που προήλθε μετά τις εκλογές της 21ης Απριλίου 2013 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

ΠαΣοΚ: Σπαράσσεται από τις αποκαλύψεις για την οικονομική του κατάσταση


Η αποκάλυψη της οικονομικής κακοδιαχείρησης των ετών 2004 - 2010 ανοίγει στο κόμμα μεγάλη πληγή - Σε πολύ δύσκολη πλέον θέση τον κ. Γ. Παπανδρέου και οι αχυράνθρωποι του. Καθώς σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» τα μεγαλύτερα ποσά χρεώνονται σε τρία πρόσωπα: στους κ.κ Ν. Αθανασάκη, Ρ. Σπυρόπουλο ( ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ) και στην κυρία Καλογεροπούλου.
Το ίδιο διάστημα που τα χρέη του....